تفاوت آیفون اکتیو و نات اکتیو

تفاوت آیفون اکتیو و نات اکتیو و نحوه تشخیص آن

آموزش
5 دیدگاه

موقع خرید گوشی آیفون بعضی مسائل هستن که حتماً باید به اونا توجه کنین؛ مثل پارت نامبر گوشی یا این که آیفونی که می‌خرین، اکتیو هستش یا نات اکتیو. ممکنه تا حالا اصطلاح اکتیو بودن به گوشتون خورده باشه اما معنیش رو به صورت کامل ندونین. در مقاله امروز از مجله ایسل تفاوت آیفون اکتیو و نات اکتیو رو بررسی می‌کنیم و به مسائل پیرامون این موضوع می‌پردازیم. تا آخر این مقاله با ما همراه باشین!

تفاوت آیفون اکتیو و نات اکتیو چیست؟

می‌شه گفت از سری 13 گوشی‌های آیفون بود که بحث اکتیو یا نات اکتیو بودن برای این اسمارت‌فون‌ها شروع شد. تفاوت آیفون اکتیو و نات اکتیو در اینه که گوشی‌های آیفونی که اکتیو شدن، برای یه بار روشن شدن و مراحل فعالسازی اولیه رو پشت سر گذاشتن؛ البته این به معنی استفاده شدن و دست دوم بودن گوشی آیفون اکتیو نیست. این در حالیه که گوشی‌های آیفون نات اکتیو کاملاً با جعبه پلمپ وارد بازار ایران شدن و حتی برای یه بار هم روشن و فعالسازی نشدن.

تفاوت آیفون اکتیو و نات اکتیو چیست؟

بعضی کاربران و خریداران گوشی‌های آیفون، اکتیو بودن گوشی موبایل رو با رجیستر شدن این دستگاه‌ها اشتباه می‌گیرن و اینطور فکر می‌کنن که خرید یه گوشی اکتیو، می‌تونه هزینه و دردسر رجیستر کردن رو برای اونا از بین ببره؛ اما به هیچ وجه اینطور نیست و تفاوت آیفون اکتیو و نات اکتیو در رجیستر شدنشون نیست.

خوندن این مطلب رو بهتون پیشنهاد میکنم: آموزش ساخت اپل آیدی

فرق قیمت اکتیو و نات اکتیو گوشی آیفون

متوجه شدین که تفاوت آیفون اکتیو و نات اکتیو در اینه که گوشی‌های اکتیو یه بار فعالسازی شدن. این مورد اعتماد عمومی رو نسبت به این گوشی‌ها پایین میاره و طبیعتاً باعث می‌شه گوشی‌های اکتیو، قیمت کمتری نسبت به آیفون‌های نات اکتیو داشته باشن.

در حال حاضر به دلیل تورم و جو ناآرام بازار موبایل، قیمت‌ گوشی برای مدت طولانی در یه بازه قرار نمی‌گیرن اما همیشه و در حالت کلی فرق قیمت اکتیو و نات اکتیو گوشی آیفون رو می‌شه تقریباً 3 تا 10 درصد در نظر گرفت. البته این ارقام هم قطعی نیستن و امکانش هست که در آینده دستخوش تغییرات بشن.

چرا در بازار ایران آیفون اکتیو وجود داره؟

تا اینجا فرق آیفون اکتیو و نات اکتیو رو فهمیدیم؛ همچنین فرق قیمت اکتیو و نات اکتیو گوشی آیفون رو باهم بررسی کردیم. اما نکته اصلی ماجرا اینجاست که چرا اصلاً باید در بازار ایران، آیفون اکتیو و فعال‌شده وجود داشته باشه؟

چرا در بازار ایران آیفون اکتیو وجود داره؟

دلیل اصلی و منطقی که برای حضور گوشی‌های آیفون اکتیوشده در بازار وجود داره، اینه که کمپانی اپل به صورت رسمی در بازار ایران حضور نداره؛ پس محصولاتش به صورت قانونی و مستقیم وارد ایران نمی‌شن. گوشی‌های اپلی که در بازار ایران موجود هستن، همگی از کشورهای دیگه وارد می‌شن. هر کشوری که به ایران گوشی آیفون می‌فروشه، مجازه که به تعداد مشخصی این کار رو انجام بده. پس تعداد گوشی‌های نات اکتیو محدودی از راه قانونی وارد ایران می‌شن که این تعداد پاسخگوی تقاضای بازار کشور ما نیستن. پس چاره کار چیه؟

واردکننده‌ها برای دور زدن تحریم‌ها و محدودیت تعداد واردات گوشی‌های آیفون به کشور، گوشی‌های پلمپ آیفون رو از جعبه خارج می‌کنن و بعد از روشن کردن، به شبکه اینترنت کشورهای خارجی متصل می‌شن تا گوشی با آیپی اون کشورها فعالسازی بشه. با این ترفند گوشی آیفون که وارد می‌کنن، دیگه یه گوشی پلمپ نیست و محدودیت‌های ناشی از تحریم‌ها هم شاملش نمی‌شه.

بعضی از فروشندگان گوشی‌های موبایل دلیل حضور آیفون‌های اکتیو در بازار ایران رو گارانتی‌های شرکتی معرفی می‌کنن؛ به این شکل که شرکت‌های ارائه‌دهنده گارانتی برای تست سالم بودن لوازم گوشی مثل صفحه نمایش، باتری و … مجبورن که اون‌ها رو برای یه بار روشن کنن. البته این دلیل نمیتونه منطقی باشه چون گوشی‌های نات اکتیو زیادی در بازار ایران وجود دارن.

کدوم رو بخریم؟ آیفون اکتیو یا نات اکتیو؟

حالا که تفاوت آیفون اکتیو و نات اکتیو رو متوجه شدین و با وجود این که می‌دونین گوشی‌های اکتیو، دست دوم محسوب نمی‌شن، احتمالاً هنوز هم شک دارین که کدوم گوشی‌ها برای خرید مناسب‌تر هستن؛ مخصوصاً به دلیل فرق قیمت اکتیو و نات اکتیو گوشی آیفون که شاید شما رو برای خرید آیفون اکتیو که ارزونتر هست، وسوسه کنه.

کدوم رو بخریم؟ آیفون اکتیو یا نات اکتیو؟

علی‌رغم این که دلیل اکتیو کردن گوشی‌های آیفون، دور زدن تحریم‌ها هستش، اما هیچ تضمینی وجود نداره که گوشی اکتیوی که می‌خرین، برای چندین ساعت مورد استفاده قرار نگرفته باشه. چون هیچ قسمت مشخصی برای اینکه بفهمین گوشی برای چند ساعت مورد استفاده قرار گرفته، وجود نداره و خریداران عادی هم که تخصصی در زمینه گوشی‌های همراه ندارن، نمی‌تونن با بررسی ظاهری گوشی از استفاده شدن اون اطلاع پیدا کنن.

اگه شخصی نیستین که ریسک کنین، بهتره با پرداخت یه مبلغ جزئی بیشتر نسبت به کل هزینه‌ای که برای خرید آیفون می‌دین، گوشی آیفون نات اکتیو بخرین تا هم خیالتون از بابت استفاده نشدن و دست اول بودن گوشی راحت باشه و هم از لذت آنباکسینگ گوشی محروم نشین.

بد نیست این مطلب رو هم بخونی: راه اندازی گوشی آیفون

نحوه تشخیص آیفون اکتیو و نات اکتیو

با تمام بحث‌هایی که تا به این بخش از مقاله شد و با توجه به فرق قیمت اکتیو و نات اکتیو گوشی آیفون، تشخیص آیفون اکتیو و نات اکتیو یکی از مهم‌ترین موضوعاتیه که موقع خرید گوشی آیفون باید بهش توجه کنین. اما چطوری آیفون اکتیو و نات اکتیو رو تشخیص بدیم؟

نحوه تشخیص آیفون اکتیو و نات اکتیو

برای بررسی نات اکتیو بودن آیفون هنگام خرید، قبل از اینکه پلمپ جعبه رو باز کنین، مراحل زیر رو انجام بدین:

  1. وارد آدرس https://checkcoverage.apple.com/ بررسی نات اکتیو بودن سایت اپل بشین.
  2. شناسه IMEI رو که در روی جعبه گوشی نوشته شده، در قسمت Enter your serial number وارد کنین.
  3. کد امنیتی رو در کادر پایینی وارد کنین.
  4. روی دکمه Continue لمس کنین.

اگه گوشی که می‌خواین بخرین، نات اکتیو باشه، عبارت Please activate your iPhone براتون نمایش داده می‌شه و ازتون می‌خواد که گوشیتون رو اکتیو کنین.

مراحل فعالسازی گوشی آیفون

مراحل فعالسازی گوشی آیفون

بعد از این که مطمئن شدین گوشی نات اکتیو هستش، مراحل فعالسازی گوشی رو انجام بدین. در مرحله بعدی برای تست اصالت گوشی باید شناسه IMEI روی جعبه رو با شناسه IMEI داخل گوشی مطابقت بدین. برای دسترسی به این کد در داخل گوشی از دو روش می‌تونین استفاده کنین:

  • کد #06#* رو شماره‌گیری کنین.
  • از تنظیمات گوشی وارد بخش General بشین و بعد روی About لمس کنین و شناسه نوشته‌شده در بخش IMEI رو بررسی کنین.

اگه گوشی که شناسه IMEI مربوط بهش رو در سایت اپل وارد کردین، اکتیو باشه، صفحه‌ای براتون نمایش داده می‌شه که در اون اطلاعاتی راجع به تاریخ گارانتی، پشتیبانی گوشی و مواردی از این دست نوشته شده. در این صفحه در قسمت Repairs and Service Coverage که جلوی اون اکتیو بودن گوشی بهتون نشون داده می‌شه، تاریخ اتمام گارانتی رسمی شرکت اپل رو بهتون اعلام می‌کنه.

همه گوشی‌های آیفون از روزی که از اپ استور خریداری می‌شن یا روز اکتیو شدنشون (اگه از خرده‌فروشی‌ها بخرین) به مدت یه سال تحت پوشش گارانتی رسمی کمپانی اپل هستن. با وجود این که این خدمات در ایران در دسترس نیستن، اما تاریخ تموم شدن این گارانتی می‌تونه به صورت تقریبی بهتون اعلام کنه که گوشی شما در چه تاریخی فعالسازی شده. (یعنی تقریباً یه سال قبل از اتمام گارانتی)

البته همونطور که گفتیم، روش بالا تاریخ تقریبی اکتیو شدن گوشی رو بهتون نشون می‌ده؛ برای اطلاع از تاریخ دقیق فعالسازی آیفون ادامه مقاله رو بخونین.

شاید این مقاله هم به کارت بیاد: افزایش سرعت گوشی آیفون

فهمیدن تاریخ اکتیو شدن گوشی ایفون

فهمیدن تاریخ اکتیو شدن گوشی ایفون

به دلیل فرق آیفون اکتیو و نات اکتیو و اختلاف قیمتی که بینشون وجود داره، کاربران این گوشی‌ها می‌خوان بدونن گوشی که خریداری کردن، دقیقاً در چه تاریخی اکتیو شده یا اصلا قبل از خرید توسط اونا اکتیو بوده یا نه. با روشی که در ادامه آموزش می‌دیم، تاریخ اکتیو شدن آیفون رو به صورت دقیق یاد می‌گیرین:

  1. گوشیتون رو فعال و اپل آیدی خودتون رو وارد کنین.
  2. وارد سایت apple.com  بشین.
  3. در کادرهای مشخص‌شده، اپل آیدی و رمز عبورتون رو وارد کنین.
  4. در صفحه‌ای که براتون باز می‌شه، همه دستگاه‌هایی که این اپل آیدی برای اونا ثبت شده، نمایش داده می‌شن. روی گوشی خودتون لمس کنین.
  5. در این صفحه تاریخ فعالسازی گوشی رو با عنوان Date of Purchase مشاهده می‌کنین.

اگه این تاریخ با تاریخی که شما گوشی رو خریداری کردین یکی بود، می‌تونین از نات اکتیو بودن آیفون خودتون مطمئن بشین.

سوالات متداول

تفاوت آیفون اکتیو و نات اکتیو در اینه که گوشی‌های اکتیو یه بار برای فعالسازی، روشن شدن اما گوشی‌های نات اکتیو قبل از خرید توسط مصرف‌کننده فعال نشدن.

4.3/5 - (13 امتیاز)

5 دیدگاه. Leave new

  • سلام من وقتی میزنم اینو میاره چرا؟
    We’re sorry, but we’re unable to find your coverage information at this time. Please try again later.

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من مشخصات گوشیم رو وارد کردم ،m/lla
    ولی تاریخ فعال شدن رو 1978 میاره،دلیلش چی میتونه باشه؟

    پاسخ
    • تحریریه ایسل
      آبان 20, 1402 3:57 ب.ظ

      سلام ایسلی عزیز!
      خطای سیستمی هستش.

      پاسخ
    • اینو از کجا خریدین؟این یک تاریخ نمادین برای اپل سال تاسیس شرکت اپله و به کاربر میگه این گوشی رفرش اما توسط شرکت اپل رفرش نشده ببرید پس بدید

      پاسخ
  • ممنون از اطلاعات مفیدتون

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدیدترین ها

عضویت در خبرنامه

لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

همچنین شاید دوست داشته باشید!