آموزش ریکاوری گوشی اندروید

آموزش ریکاوری گوشی اندروید

آموزش
3 دیدگاه

ریکاوری گوشی اندروید یکی از کارایی هست که برای بازیابی اطلاعات از دست رفته گوشی موبایل انجام می‌شه. در تلفن همراه خیلیامون دیتاها و اطلاعاتی وجود داره که پاک شدن اون‌‌ها می‌تونه مشکل ساز باشه. حتی بعضی اوقات ممکنه عکس‌ها و خاطراتی که برای شما یادگاری محسوب می‌شن، پاک شده و این موضوع باعث ناراحتی‌تون بشه.

اما خوشبختانه راهکارهایی وجود داره که با بکارگیری اون‌ها می‌تونین بخشی از این اطلاعات رو بازیابی کنین. حتی در مواردی امکان بازیابی کل اطلاعات هم وجود داره. در این مقاله از ایسل همراه من باشین تا با روش ریکاوری گوشی اندروید و بازگردانی اطلاعت مهم موجود در گوشی آشنا بشین.

نکات مهم برای ریکاوری گوشی اندروید

نکات مهم برای ریکاوری گوشی اندروید

همونطور که اول هم اشاره کردم، بازیابی اطلاعات از دست رفته برای خیلی از افراد اهمیت زیادی داره. اما این بازیابی هم نیازمند رعایت یک سری اصول هست؛ برای ریکاوری گوشی موبایل و بازگردانی اطلاعت چند نکته مهم باید مد نظر گرفته بشه، از جمله:

  1. اقدام برای بازیابی در سریع‌ترین و نزدیک‌ترین زمان ممکن باید صورت بگیره. حتما به این موضوع توجه کنین که هر چقدر برای بازیابی این اطلاعات زودتر اقدام کنین، احتمال بازیابی بخش بیشتری از اطلاعات‌تون وجود داره.

در واقع وقتی فایلی از روی گوشی پاک می‌شه، بلافاصله هم خود فایل و هم دیتاهای اون پاک نمی‌شن. از اون زمان به بعد گوشی اون فایل رو با اطلاعات جدید پر می‌کنه. در نتیجه هر چقدر فاصله بین پاک شدن اطلاعات تا ریکاوری اون‌ها کمتر بشه، احتمال بازیابی بخش بیشتری از دیتاها وجود داره.

  1. ریکاوری در گوشی اندروید نمی‌تونه ضامن کننده بازیابی همه اطلاعات باشه. اما از طریق ریکاوری ممکنه بخش زیادی از اطلاعات بازیابی بشن.
  2. ریکاوری گوشی اندروید از طریق چند برنامه صورت می‌گیره. بعضی از این برنامه‌ها درصورت استفاده از لپ‌تاپ فعال می‌شن و بعضی دیگه به کامپیوتر یا لپ‌تاپ نیاز ندارن.

چرا گوشی موبایل به ریکاوری نیاز پیدا می‌کنه؟

چرا گوشی موبایل به ریکاوری نیاز پیدا می‌کنه؟

گوشی‌های موبایل به دلایل مختلف، به ریکاوری اطلاعات نیاز پیدا می‌کنن. بعضی از این دلایل ممکنه مربوط به سخت افزار گوشی باشن و بعضیاشون هم در خود تنظیمات و سیستم عامل اندروید اتفاق بیفتن. تغییراتی که در نرم‌افزار و یا سخت افزار گوشی موبایل ایجاد می‌شه، گاهی باعث شده که اطلاعات و دیتاهای موجود در حافظه گوشی تحت تاثیر قرار بگیرن و حذف بشن. در این شرایط هست که آشنایی با طریقه ریکاوری گوشی اندروید می‌تونه در رفع مشکل خیلی کمک کننده باشه. در ادامه انواع مشکلاتی که ممکنه باعث بشه اطلاعات گوشی حذف بشن و کاربر به ریکاوری گوشی نیاز پیدا بکنه رو خواهم گفت.

فلش کردن گوشی موبایل

فلش کردن گوشی موبایل

یکی از کارهایی که بر روی کارت حافظه گوشی تاثیر می‌ذاره و باعث می‌شه اطلاعات اون حذف بشه، فلش کردن گوشی هست. البته نکته خوبی که درباره فلش کردن وجود داره، بالا بودن امکان بازیابی اطلاعات بعد از انجام فلش هست. خوشبختانه بعد از فلش کردن گوشی می‌شه ریکاوری گوشی موبایل اندروید رو انجام داد و بخشی از اطلاعات رو بدست آورد. هر چقدر فاصله فلش کردن گوشی با ریکاوری کمتر باشه، امکان بازیابی بخش بیشتری از دیتاها وجود داره.

ریست فکتوری

ریست فکتوری

همونطور که می‌دونین، طی عملیات ریست فکتوری، گوشی به حالت کارخانه خودش برمی‌گرده. بنابراین همه اطلاعات مثل اسناد کار و یا عکس‌های یادگاری از روی گوشی حذف می‌شن.

اما در این مورد هم مثل فلش کردن، امکان ریکاوری گوشی اندروید وجود داره. البته همونطور که اشاره کردیم، ممکنه فقط بخشی از داده‌ها بازیابی بشن. هر چقدر ریکاوری سریع‌تر انجام بشه و از زمان ریست فکتوری گوشی کمتر بگذره، امکان بازیابی بخش بیشتری از اطلاعات وجود داره.

ممکنه این مقاله هم بدردتون بخوره: اتصال انواع گوشی به تلویزیون

آسیب دیدن نمایشگر یا کل گوشی

آسیب دیدن نمایشگر یا کل گوشی

یکی دیگه از مواردی که ممکنه باعث پاک شدن دیتاها و اطلاعات از روی گوشی بشه، آسیب دیدن نمایشگر و کارت حافظه گوشی هست. در این صورت میزان شکستگی گوشی و شدت ضربه وارد شده به گوشیه که می‌تونه تعیین‌ بکنه که چه مقدار از اطلاعات گوشی از بین رفته و حذف شده. اگه ضربه‌ وارد شده به گوشی کارت حافظه رو تحت تاثیر قرار داده باشه، ممکنه اطلاعات قابل ریکاوری نباشن.

بهتره قبل از ریکاوری گوشی رو به کامپیوتر متصل کنین؛ اگه کامپیوتر گوشی رو تشخیص داد، می‌شه متوجه شد که آسیب وارد شده کل اطلاعات رو از بین نبرده و دیتاها قابلیت بازیابی دارن. اگه کامپیوتر، گوشی موبایل رو تشخیص نداد، می‌شه به این نتیجه رسید که کارت حافظه گوشی دچار مشکل شده و برای ریکاوری در گوشی اندروید باید به تعمیرکار مراجعه کنین.

آیا برای ریکاوری کل گوشی اندروید باید اون رو Root کرد؟

آیا برای ریکاوری کل گوشی اندروید باید اون رو Root کرد؟

یکی از سوالات رایج در بین کاربران اینه که آیا ریکاوری در گوشی اندروید به Root کردن گوشی نیاز داره؟ در پاسخ به این سوال باید بگم که Root کردن گوشی برای ریکاوری ضروری نیست اما انجامش در فرآیند بازیابی موثره. این موضوع به این معناست که اگه قصد ریکاوری کل گوشی اندروید رو دارین و به دنبال ریکاوری اطلاعات عمیق‌تری هستین، بهتره گوشی رو Root کنین.

هر چند که Rootکردن گوشی برای ریکاوری کار واجبی محسوب نمی‌شه، اما همونطور که اشاره کردم با انجامش اطلاعات بیشتری دوباره در دسترس‌مون قرار می‌گیرن و در واقع برنامه‌های موجود برای ریکاوری، جستجوی عمیق‌تری در کارت حافظه انجام می‌دن.

ریکاوری گوشی شیائومی و سایر برندها با استفاده از کارت SD

ریکاوری گوشی شیائومی و سایر برندها با استفاده از کارت SD

یکی دیگه از روش‌های بازیابی داده‌های پاک شده گوشی شیائومی و برندهای دیگه تلفن همراه اندرویدی، استفاده از کارت SD هست. با استفاده از این روش می‌تونین عکس‌های قدیمی‌تون رو که در بخش کارت حافظه ذخیره شدن، بازیابی کنین. برای این کار، لازمه کارت رو به لپ‌تاپ متصل کرده و با استفاده از برنامه‌های ریکاوری، فایل‌های حذف شده رو بازگردانی کنین.

تصاویر پاک شده، فقط تا زمانی قابل دسترسی هستن که توسط اطلاعات جدید جایگزین نشده باشن. بنابراین زمانی که متوجه پاک شدن فایل‌های موردنظرتون شدید، باید بلافاصله کارت SD رو از گوشی‌تون حذف کنین تا به واسطه رونویسی، اطلاعات قبلی پاک نشن.

ریکاوری فایل‌های حذف شده از طریق کارت SD چجوری انجام می‌شه؟

ریکاوری فایل‌های حذف شده از طریق کارت SD چجوری انجام می‌شه؟

همون‌طور که گفتم، یکی از روش‌های بازیابی تصاویر و فایل‌های پاک شده، استفاده از کارت حافظه‌ست. برای این کار، نیاز به یک برنامه ریکاوری دارین تا به وسیله اون بتونین از روی لپ تاپ، فایل‌های خودتون رو بازیابی کنین. یکی از این برنامه‌های کاربردی، EaseUS Wizard Recovery هست.

این برنامه، برای سیستم عامل‌های ویندوز و مک قابل استفاده‌ست. برای استفاده ازش لازمه در ابتدا کارت SD رو از طریق محل مشخص شده به سیستم‌تون متصل کنین. بعدش مراحل زیر رو یکی یکی انجام بدین تا به هدف‌تون برسین.

  1. برنامه ریکاوری رو نصب و راه‌اندازی کنین. در این مرحله، تمام درایوها رو مشاهده خواهید کرد.
  2. بعدش از بین درایوهای نمایش داده شده، کارت حافظه رو انتخاب کرده و بر روی گزینه Scan کلیک کنین.
  3. اگه نسخه رایگان این برنامه رو تهیه کردین، می‌تونین تا 2 گیگابایت رو اسکن و بازیابی کنین.
  4. به مدت حداکثر 20 دقیقه منتظر بمونین تا فرآیند اسکن به طور کامل انجام بشه.
  5. در طول انجام فرآیند، فایل‌های بازیابی شده رو می‌تونین از طریق پنجره اصلی ببینین.
  6. موارد موردنظر رو انتخاب کرده و بر روی گزینه Recover Now کلیک کنین. بعدش محل ذخیره اون‌ها رو تعیین کنین.

بازیابی فایل‌ها از طریق آیکون سطل

بازیابی فایل‌ها از طریق آیکون سطل

معمولا در تلفن‌های اندرویدی جدید، قسمتی وجود داره که بعد از حذف عکس یا فیلم، به مدت 60 روز اون‌ها رو در حافظه نگه می‌داره و بعد از گذشت این مدت، به طور کلی اون‌ها رو حذف می‌کنه.

بنابراین اگه به طور تصادفی تصویری رو حذف کردین، اصلا نگران نباشین؛ چراکه از طریق آیکون سطل که در قسمت گالری موجوده، می‌تونین اون رو بازیابی کنین. دقت داشته باشین که برای استفاده از این روش، فقط 60 روز برای Restore تصاویر حذف شده فرصت دارین!

اپلیکیشن‌ها و روش‌های مناسب برای ریکاوری گوشی اندروید

طبق چیزی که قبلا هم گفتم، برای ریکاوری کل گوشی اندروید و بازیابی اطلاعات، از چند اپلیکیشن استفاده می‌شه. بعضی از این اپ‌ها در خود گوشی فعال می‌شن ولی بعضیاشون به لپ‌تاپ نیاز دارن. مواردی که در پایین اسم می‌برم، بعضی از این اپ‌ها هستن:

  • Fone
  • Recuva
  • Imobie PhoneRescue For Android
  • MobiSaver For Android
  • Mini Tool Mobile Recovery For Android
  • Disk Digger Photo Recovery

اپلیکیشن‌ها و روش‌های مناسب برای ریکاوری گوشی اندروید

Fone

اگه اطلاعاتی که از روی گوشی‌تون حذف شدن در قالب و فرمت‌های گوناگون هستن، استفاده از این برنامه می‌تونه موثر باشه. این اپلیکیشن برای ریکاوری عکس، اسناد موجود در گوشی، موسیقی، فیلم، مخاطبان و حتی پیام‌های واتساپ، مورد استفاده قرار می‌گیره.

نکته نکته مهم دیگه اینه که این برنامه قابلیت این رو داره که انواع فایل مختلف گوشی که در فایل منیجر وجود ندارن رو ریکاوری کنه. استفاده از این اپلیکیشن یکی از روش‌های ریکاوری گوشی اندروید هست. این اپ فوق العاده از ۶۰۰ مدل گوشی پشتیبانی می‌کنه. در نتیجه بکارگیری اون در خیلی از گوشی‌ها می‌تونه موثر واقع بشه.

Recuva آموزش ریکاوری گوشی اندروید

Recuva

این برنامه یکی دیگه از اپلیکیشن‌هاییه که برای ریکاوری گوشی موبایل مورد استفاده قرار می‌گیره. ۲ نکته مهم درباره استفاده از این اپ وجود داره که در ادامه بررسی می‌کنم.

مورد اول اینه که این برنامه برای هر ۲ نسخه اندروید و ویندوز طراحی شده و می‌تونه مورد استفاده قرار بگیره. نکته دوم که خیلی مهمه و قبل از هر گونه خرید اشتراک باید بهش توجه بشه اینه که این برنامه فقط اطلاعات کارت حافظه گوشی رو ریکاوری می‌کنه و تاثیری در بازیابی اطلاعات داخلی گوشی نداره.

Imobie PhoneRescue For Android آموزش ریکاوری گوشی اندروید

Imobie PhoneRescue For Android

این اپ از پرطرفدارترین اپ‌های ریکاوری گوشی اندرویده. شرکت طراح این اپ آپشن‌های زیادی برای این برنامه در نظر گرفته. یکی از اون‌ها سرعت بالای بازیابی اطلاعات هست. این اپلیکیشن قابلیت ریکاوری خیلی از اطلاعات رو داره. البته باید توجه داشته باشین که از اول برای استفاده از این اپ باید اشتراک خریداری بکنین. هر چند خدمات این اپلیکیشن تا ۲ ماه ضمانت بازگشت وجه داره.

MobiSaver For Android آموزش ریکاوری گوشی اندروید

MobiSaver For Android

مثل موارد قبلی، این اپ هم در ریکاوری خیلی از اطلاعات کاربرد داره. در این قسمت طریقه ریکاوری گوشی اندروید به کمک این اپ رو بررسی خواهم کرد. در مرحله اول باید نرم‌افزار رو بر روی سیستم نصب کنین و بعدش گوشی رو به کامپیوتر وصل کنین. وقتی که کامپیوتر گوشی رو شناسایی کرد، اجازه کار و دسترسی به برنامه رو بدین. در مرحله دوم صفحه ریکاوری برای شما ظاهر می‌شه که ممکنه کمی زمان‌بر باشه.

این موضوع به خاطر اینه که اپلیکیشن به دنبال دیتاهای حذف شده هست. مرحله سوم و مرحله آخر مرحله‌ایه که شما باید انتخاب کنین که کدوم فایل‌ها مورد نیازتون هست تا اپ، اون‌ها رو بازیابی بکنه. دقت کنین که نسخه‌های مختلف این نرم‌افزار هزینه داره. البته نسخه رایگان این اپ تا ۲ گیگ فرآیند ریکاوری رو بدون هزینه انجام می‌ده.

Mini Tool Mobile Recovery For Android آموزش ریکاوری گوشی اندروید

Mini Tool Mobile Recovery For Android

مثل تمام مواردی که در بالا به اون‌ها اشاره کردم، این اپ هم برای ریکاوری اطلاعات بکار گرفته می‌شه. انواع دیتاها و اطلاعات مثل عکس، موسیقی و فیلم رو می‌شه به کمک این اپ بازیابی کرد.

روش ریکاوری گوشی اندروید با استفاده از اپ‌های مختلف، تقریبا یکسانه. حتی اگه اطلاعات لازم درباره طریقه ریکاوری گوشی اندروید رو نداشته باشین هم روش‌ها و راهنماهای جامعی برای این برنامه‌ها طراحی شده  که کار رو برای افراد راحت‌تر می‌کنه. این اپ بازیابی ۱ گیگابایت از اطلاعات رو رایگان انجام می‌ده.

آموزش ریکاوری گوشی با استفاده از برنامه Disk Digger Photo Recovery

آموزش ریکاوری گوشی با استفاده از برنامه Disk Digger Photo Recovery

گام اول

در ابتدا لازمه فایل نصب برنامه Disk Digger photo Recovery رو از گوگل پلی دانلود کرده و بعد از نصب و اجرا، قسمت‌هایی که جهت ادامه فعالیت از شما اجازه می‌خوان رو با گزینه Allow تکمیل کنین.

گام دوم

در این بخش، به سراغ گزینه Start basic photo scan برین و اون رو انتخاب کنین. بعد از اون، نوع فرمت موردنظرتون رو هم تعیین کنین؛ مثلا JPG یا PNG. بعد از عبور از این مرحله، اپلیکشین عملیات پیدا کردن فایل‌های حذف شده رو شروع می‌کنه. این قسمت، نیاز به کمی صبوری داره تا فرآیند به طور کامل انجام بشه.

گام سوم

بعد از تکمیل فرآیند بازیابی، عکس‌ها و فایل‌های حذف شده به نمایش درمیان که از بین اون‌ها می‌تونین مواردی که  مد نظرتون هستن رو انتخاب کرده و بازگردانی کنین. بعد از اون‌که همه موارد رو در حالت انتخاب قرار دادین، دکمه Recover در بالای صفحه رو بزنین.

گام چهارم

در گام بعدی، لازمه شیوه بازیابی فایل معین بشه. به عنوان مثال، می‌تونین گزینه save the files to an app on your device رو بزنین و عکس‌های بازیابی شده رو در تلفن همراه خودتون ذخیره کنین.

جمع‌بندی

ریکاوری گوشی اندروید از نیازهای اصلی کاربران هست که با گسترش طراحی اپلیکیشن‌های کارآمد، ممکن شده. با استفاده از اپلیکیشن‌های معرفی شده می‌تونین دیتاهای مهم موجود بر روی کارت حافظه و یا حافظه داخلی گوشی رو ریکاوری کنین، هر چند که هزینه و نوع کاربرد هر کدوم متفاوته. البته توجه داشته باشین که در بعضی از موارد بهتره برای فرآیند ریکاوری کل اطلاعات و دیتاهای گوشی به تعمیرکار که متخصص این کار هست، مراجعه کرد.

5/5 - (1 امتیاز)

3 دیدگاه. Leave new

  • میثم شجاعی
    شهریور 23, 1402 8:07 ق.ظ

    سلام خانم کفایتی من از کل این برنامه ها استفاده کردم اطلاعات مربوط ب کارم توی گوشیم بوده ک با پسوندهای خاصی سیو شده بودن
    ایا امکان بازیابی هستن
    توی یک پوشه ب اسم work توی حافظه داخلی گوشیم سیو بودن
    گوشی من شیامی 11T pro هستش
    حافظه خارجی یا همون sdکارت نداره
    لطفا ی روش مناسبتر پیشنهاد کنید
    اکثر برنامه ها ارور میدن ک ریشه اطلاعات پاک شده یافت نشد ما فقط برنامه های موجودو نمایش میدیم

    پاسخ
  • لطفا آموزش ریکاوری گوشی آیفون رو هم بذارید.

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید. برنامه ها بعد ریکاوری همه پاک میشه یا میشه از برنامه هاهم بکاب گرفت؟

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدیدترین ها

عضویت در خبرنامه

لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

همچنین شاید دوست داشته باشید!