حفظ تناسب اندام و نداشتن اضافه وزن، جلوی ابتلا به خیلی از بیماریها رو میگیره. از طرفی، داشتن تناسب اندام میتونه اعتماد به نفس آدما رو هم افزایش بده. برای همین، خیلیا تلاش میکنن رژیم غذاییشونو رعایت کنن تا دچار اضافه وزن نشن. از اون طرف، بعضی از آدما با مشکل کمبود وزن مواجهان و باید با خوردن یه سری از غذاهای مناسب، وزنشونو بالا ببرن.
آنچه در این مطلب خواهید خواند:
تکنولوژی، خیلی جاها به کمک ما اومده و تو این زمینه هم میشه روی تکنولوژی حساب باز کرد. شاید براتون جالب باشه که همین گوشیهای هوشمندی که تو دستمونه، میتونه به ما توی رعایت رژیم غذایی، کمک کنه. اپلیکیشنهای زیادی وجود دارن که به آدما توی انجام فعالیتهای ورزشی یا مدیریت رژیم غذایی، کمک میکنن. قراره تو ادامه این مطلب، ۱۰ اپلیکیشن رژیم غذایی رو براتون معرفی کنیم.
اپلیکیشن مدیریت رژیم غذایی، چه ویژگیهایی باید داشته باشه؟
یک اپلیکیشن مدیریت رژیم غذایی، باید امکانات زیر رو در اختیار شما قرار بده:
امکان اجرا روی سیستمعاملهای اندروید و iOS
شما باید بتونین به اپلیکیشن مدیریت رژییم غذایی، از طریق گوشی یا تبلتهای مختلف، دسترسی داشته باشین.
همچنین بخوانید: بهترین اپلیکیشن ادیت عکس گوشی
امکان ثبت وعدههای غذایی
باید بتونین وعدههای غذاییتونو ثبت کنین تا ببینین مثلاً تو یه ماه، چه غذاهایی رو خوردین و اگه لازمه، رژیم عذاییتونو تغییر بدین.
امکان ثبت زمانی که به ورزش اختصاص میدین
یک راه پایین آوردن وزن، ورزش کردنه. ثبت زمان و نوع ورزشی که انجام میدین، باعث میشه بتونین فعالیت ورزشی خودتونو بهتر مدیریت کنین. علاوه بر این، یه اپلیکیشن رژیم غذایی خوب، باید فعالیتهای مناسب ورزشی رو مطابق با هدف شما برای افزایش یا کاهش وزن، بهتون پیشنهاد بده.
امکان هدفگذاری و بررسی روند کاهش وزن یا رعایت رژیم غذایی
شما باید بتونین توی یه اپلیکیشن رژیم غذایی، یه هدف خاص رو برای ورزش یا رعایت رژیم، تعیین کنین. هدفگذاری، کمک میکنه تا برای حفظ رژیم غذایی، مصممتر بشین. همچنین شما باید بدونین که دارین یه مسیر درست رو برای کاهش وزن طی میکنین. برای همین، باید قابلیتی برای بررسی روند کاهش وزن، وجود داشته باشه. مثلاً اگه یه شام پرچرب خورده باشین، اپلیکیشن رژیم غذایی باید بهتون هشدار بده تا بدونین دارین از مسیر رسیدن به تناسب اندام، دور میشین.
امکان مشاهده اطلاعات درباره غذاها
اگه در کنار ثبت وعدههای غذایی، اطلاعات مربوط به غذایی که خوردین هم نشون داده بشه، خیلی خوبه. مشاهده اطلاعات درمورد میزان چربی، قند و… غذاها، باعث میشه تا غذاهایی که با رژیمتون مغایرت داره رو نخورین.
امکان اشتراکگذای اطلاعات
یک نرم افزار رژیم غذایی خوب، باید امکان اشتراکگذاری تجربه رژیم گرفتن رو با بقیه فراهم کنه. میپرسین چرا؟ یکی از راههایی که میتونه به شما در حفظ رژیم غذایی کمک کنه، تصمیم به رعایت رژیم به صورت گروهیه. مثلاً میتونین با دوستا یا اعضای خانوادهتون، قرار بذارین که از این به بعد، غذای سالم بخورین و بعضی از غذاها و نوشیدنیهای مضر رو از رژیم غذاییتون حذف کنین. رژيم گرفتن به صورت گروهی و در قالب یه رقابت دوستانه، میتونه انگیزه شما رو زیاد کنه تا از دوستاتون توی رعایت رژیم، عقب نیفتین. به اشتراکگذاری میزان موفقیتتون توی حفظ رژیم با بقیه، تو این مسیر به شما کمک میکنه.
این مقاله هم شاید برات جذاب باشه: بهترین اپلیکیشنهای اندروید
اپلیکیشنی که این ویژگیها رو داشته باشه، میتونه به عنوان یه انتخاب خوب برای مدیریت رژیم غذایی در نظر گرفته بشه. در ادامه این مطلب، ۱۰ تا از بهترین اپلیکیشنهای رژیم غذایی خارجی و ایرانی رو براتون معرفی میکنیم و امکانات هر کدوم از اونا رو هم براتون میگیم. اول ۵ تا اپلیکیشن خارجی و بعدش، ۵ تا اپلیکیشن ایرانی رو برای رعایت رژیم غذایی معرفی میکنیم.
بهترین اپلیکیشنهای خارجی مدیریت رژیم غذایی
اگه یه سری به مارکتهای خارجی دانلود اپلیکیشن بزنین، کلی برنامه برای کاهش وزن، ورزش کردن، رعایت رژیم غذایی و… پیدا میکنین. واسه راحتی شما و محدود کردن گزینههاتون، ۵ تا از بهترین اپلیکیشنهای رژیم غذایی رو براتون معرفی کردیم.
۱. اپلیکیشن MyFitnessPal: اپلیکیشن کاهش وزن
این اپلیکیشن رژیم غذایی، محبوبیت خیلی زیادی داره و تابهحال به کلی آدم برای کاهش وزنشون کمک کرده. تو این اپلیکیشن، با استفاده از شمارش کالری و درشتمغذیهای غذایی که میخورین (ماکرو یا درشتمغذی، یعنی موادی که به مقدار زیادی از اونا نیاز داریم تا انرژیمونو در طول فعالیتهای روزانه، از دست ندیم)، یه استراتژی مناسب برای کاهش وزن، تعیین میشه. مهمترین مزیت این اپلیکیشن، رابط کاربری بسیار روونه اونه که کار کردن باهش خیلی راحته. واسه دانلود MyFitnessPal برای اندروید و iOS، به لینکهای زیر مراجعه کنین:
دانلود MyFitnessPal برای اندروید
۲. اپلیکیشن Fitbit: بهترین اپلیکیشن برای دنبال کردن روند کاهش وزن
خیلی مهمه که بدونین تو مسیر صحیح قرار دارین و از هدفتون برای کاهش وزن یا رعایت رژیم غذایی دور نشدین. اپلیکیشن Fitbit، آماروارقام خوبی درباره تعداد قدمهایی که برمیدارین، مسافتی که راه رفتین، ضربان قلب و کیفیت خوابتون، ارائه میده. شما میتونین اطلاعاتی مثل وزن، سطح استرس و غذاها و نوشیدنهایی که میخورین رو هم به صورت دستی، وارد اپلیکیشن کنین. اپلیکیشن با توجه به این اطلاعات، به کیفیت خواب، میزان تمایل شما برای کاهش وزن، و سطح استرستون، امتیاز میده. امکان هدفگذاری و برگزاری چالشهای خانوادگی و دوستانه برای حفظ تناسب اندام، رعایت رژیم غذایی و… هم تو این اپلیکیشن فراهم شده. اپلیکیشین Fitbit رو میتونین از لینکهای زیر، برای اندروید و iOS، نصب کنین.
۳. اپلیکیشن Fooducate
برای رعایت رژیم غذایی، خیلی مهمه که بدونین چی بخورین و چی نخورین. شما همیشه باید موقع خرید مواد غذایی، به سالم بودن اونها و متناسب بودنشون با رژیم غذاییتون، توجه کنین. اپلیکیشن رژیم غذایی Fooducate، یه قابلیت جالب داره که به کمک اون میتونین بفهمین غذایی که میخواین بخرین، سالمه یا نه. کافیه بارکد محصولی که میخواین بخرین رو با این اپلیکیشن، اسکن کنین تا اطلاعات مواد موجود در اون محصول، براتون نمایش داده بشه. مثلاً میتونین بفهمین که چه مقداری از چربیهای ترانس در محصول موردنظرتون وجود داره.
علاوه بر این، اپلیکیشن Fooducate، یه لیست پیشنهادی از مواد غذایی سالم رو براتون تهیه کرده که میتونین خرید اونها رو در نظر بگیرین. ابزارهایی برای مدیریت عادات ورزشی و ثبت کالری دریافتی هم تو این اپلیکیشن، وجود داره. برای دانلود نرم افزار رژیم غذایی Fooducat برای اندروید و iOS به لینکهای زیر مراجعه کنین.
۴. اپلیکیشن MyNetDiary: بهترین اپلیکشین برای افراد دیابتی
کنترل میزان کالری دریافتی، خیلی برای رعایت رژیم غذایی مهمه. اپلیکیشن MyNetDiary، این قابلیت رو به بهترین نحو ممکن در اختیار شما قرار میده. این اپلیکیشن، طراحی جذابی داره و کار کردن باهاش لذتبخشه. علاوه بر کالری شمار، امکان اسکن بارکد محصولات غذایی برای نمایش اطلاعات مربوط به اونها،تو این اپلیکیشن فراهم شده.
رعایت رژیم غذایی برای افراد دیابتی خیلی مهمه و این اپلیکیشن، امکانات ویژهای برای افراد دیابتی در نظر گرفته. امکاناتی مثل یادآوری تست میزان قند خون، ثبت زمان تزریق انسولین، کنتزل وزن و… فراهم شده که خیلی میتونه برای دیابتیها مفید باشه. فقط در نظر داشته باشین که استفاده از اپلیکیشن به صورت رایگان فراهم نیست و باید برای استفاده از امکاناتش، اشتراک تهیه کنین. اپلیکیشن MyNetDiary برای پلتفرمهای اندروید و iOS در دسترسه.
دانلود MyNetDiary برای اندروید
۵. اپلیکیشن Way: بهترین اپلیکیشن برای کاهش وزن بدون رژیم گرفتن
رژیم گرفتن واسه خیلی از ماها سخته. ولی راههایی وجود داره که بتونین بدون رژیم گرفتن، وزنتونو کاهش بدین. اپلیکیشن رژیم غذایی Way، راهی برای کاهش وزن بدون رژیم گرفتن رو در اختیار شما قرار میده. استفاده از این اپلیکیشن به افرادی توصیه میشه که شمارش کالری دریافتی و سایر روشهای مرسوم رژیم گرفتن، براشون واقعاً سخته.
تو اپلیکیشن Way، احساسات هر آدم نسبت به غذاهایی که میخوره، با مطرح کردن یه سری از سؤالات، بررسی میشه. احساسات آدما، روی عادات غذاییشون تأثیر داره. اگه بشه این احساسات رو به درستی هدایت کرد، میشه در نهایت عادات غذایی رو هم اصلاح کرد.یه راه دیگهای که Way برای کاهش وزن ارائه میده، بررسی تصاویر بدن شماست. به کمک این تصاویر، میشه فهمید که مثلاً اضافه وزن دارین یا نه. اپلیکیشن Way فقط برای iOS در دسترسه و میتونین اونو از لینک زیر دانلود کنین. امکان استفاده آزمایشی از امکانات این اپلیکیشن به مدت دو هفته فراهمه.
بهترین اپلیکیشنهای ایرانی مدیریت رژیم غذایی
از اونجایی که ما ایرانی هستیم، شاید کار کردن با یک اپلیکیشن خارجی که از زبون فارسی پشتیبانی نمیکنه، برامون سخت باشه. خوشبختانه اپلیکیشنهای ایرانی خوبی برای کاهش وزن و رژیم گرفتن طراحی شده که تو این قسمت، معرفیشون میکنیم.
۱. اپلیکیشن کرفس: مشهورترین اپلیکیشن ایرانی رژیم غذایی
کرفس رو میشه مشهورترین اپلیکیشن ایرانی برای مدیریت رژیم غذایی دونست. شما میتونین مشخصات خودتونو توی این اپلیکیشن ثبت کنین تا وزن ایدهآل و رژیمهای مناسب برای رسیدن به اون وزن، بهتون نشون داده بشه. کرفس با مشورت متخصصان علم تغذیه ساخته شده و رژیمهای اصولی و مطابق با این علم رو بهتون پیشنهاد میده. همچنین شما میتونین غذاهایی که میخورین رو تو اپلیکیشن ثبت کنین تا میزان کالری اونا رو ببینین و بفهمین که خوردن اونا، رژیم غذاییتونو به هم میزنه یا نه. کرفس برای هر دو پلتفرم اندروید و iOS در دسترسه.
۲. اپلیکیشن مانکن: بهترین اپلیکیشن ایرانی برای لاغر شدن
اپلیکیشن رژیم غذایی مانکن، طراحی شده تا به شما تو لاغر شدن کمک کنه. رابط کاربری مانکن، خیلی ساده و روونه و کار کردن باهاش لذت بخشه. به کمک قابلیت شمارش کالری اپلیکیشن مانکن، میتوانید رژیم غذایی خودتون رو اصلاح کنین. همچنین میتونین وزن ایدهآل خودتونو به عنوان هدف تعیین کنین و روند رسیدن به اون هدف رو مدیریت کنین. قابلیتی به نام چربیسوزی در اپلیکیشن مانکن وجود داره که به کمک اون، راههایی برای لاغری سریع بهتون پیشنهاد میشه. امکان تحلیل غذاها برای سازگاری اونا با رژیم غذاییتون و مدیریت عادات ورزشی هم تو اپلیکیشن مانکن فراهم شده. میتونین با مراجعه به لینکهای زیر، مانکن رو برای سیستمعاملهای اندروید یا iOS دانلود کنین.
۳. اپلیکیشن زیره: بهترین اپلیکیشن ایرانی برای هدفگذاری و کاهش وزن
این اپلیکیشن، قابلیتهای خوبی برای هدفگذاری به منظور کاهش یا افزایش وزن رو در اختیار شما قرار میده. شما تو این اپلیکیشن، میتونین یکی از سه هدف کاهش، افزایش یا تثبیت وزن رو انتخاب کنین. بعدش باید اطلاعاتی مثل وزن، قد، سن و… رو وارد کنین تا اپلیکیشن مطابق با هدف شما، یه رژیم غذایی مناسب رو ارائه بده. قابلیتهایی مثل هشدار برای عدم مصرف غذاهای پرکالری و پیشنهاد انجام حرکتهای ورزشی برای حفظ تناسب اندام هم تو این اپلیکیشن وجود داره. اپلیکیشن زیره، برای پلفترمهای اندروید و iOS در دسترسه.
۴. اپلیکیشن دوپامین: بهترین اپلیکیشن برنامه غذایی هفتگی
در اپلیکیشن دوپامین، میتونین رژیم غذایی متناسب با کاهش یا افزایش وزن رو دریافت کنین. امکان مقایسه غذاهای مختلف از نظر کالری، چربی و… تو این اپلیکیشن وجود داره. بنابراین اگه از رژیم غذایی فعلیتون خسته شدین، میتونین غذاهای جدید رو با غذاهایی که الان میخورین مقایسه کنین، تا غذاهای مناسب رو برای جایگزینی با رژیم فعلیتون پیدا کنین. با اطلاعاتی که اپلیکیشن رژیم غذایی دوپامین درباره غذاها در اختیارتون قرار میده، میتونین بهترین رژیم غذایی ممکن رو انتخاب کنین و زودتر به هدفتون برسین. دوپامین فقط برای اندروید موجوده.
۵. اپلیکیشن فیتو: بهترین اپلیکیشن برای ارائه رژیمهای غذایی خاص
اپلیکیشن فیتو، همه امکانات لازم برای مدیریت رژیم غذایی رو در اختیارتون قرار میده. مهمترین قابلیتهای فیتو، شمارش کالری و پیشنهاد رژیم مناسب غذایی برای کاهش یا افزایش وزنه. یه قابلیت جذاب دیگه اپلیکیشن فیتو، ارائه رژیمهای غذایی خاص برای روزهداری یا رژیمهای غذایی بدون قنده. یا مثلاً میشه برای یه هدف خاص مثل عضلهسازی، رژیم غذایی مخصوصی رو دریافت کرد. فیتو فقط برای اندروید در دسترسه و از لینک زیر، میتونین دانلود و نصبش کنین.
حرف آخر
در این مطلب، ۱۰ اپلیکیشن رژیم غذایی خوب ایرانی و خارجی رو معرفی کردیم. اپلیکیشنهای زیادی برای حفظ سلامتی و تناسب اندام وجود داره که میتونیم ازشون استفاده کنیم. تو مجله ایسل، کلی اپلیکیشن برای کاربردهای مختلف دیگه معرفی شده. پس اگه میخواین با اپلیکیشنهای کاربردی دیگه آشنا بشین، حتماً یه سری به مجله ایسل بزنین.
سوالات متداول
بهترین اپلیکیشنهای رژیم غذایی کدامها هستند؟
اپلیکیشنهای خارجی مثل Fitbit، Way، MyFitnessPal، Fooducate و اپلیکیشنهای ایرانی مثل کرفس، مانکن، زیره و فیتو، جزو بهترین اپلیکیشنهای رژیم غذایی هستند.