برای پیدا کردن بهترین گوشی از نظر سخت افزاری، توجه به تراشهی به کار رفته در اون یکی از نکات مهم به شمار میاد. تراشه همه عملکردهای گوشی رو کنترل میکنه و نقش مهمی ایفا میکنه اما خوب عمل کردن گوشی به اجزای دیگهای هم بستگی داره.
آنچه در این مطلب خواهید خواند:
بهترین سخت افزار گوشی قوی، فقط مختص به گوشیهای پرچمدار نیست و بین تلفنهای هوشمند با قیمت مناسب هم میتونین گوشی قدرتمند پیدا کنین. در ادامه برای بررسی بهترین سخت افزار گوشی و بعضی از گوشیهای موبایل با سخت افزار قدرتمند همراه من باشین.
اگه دنبال بهترین گوشی از نظر سختافزار هستین، به سایت ایسل سربزنین: قیمت روز گوشی
سخت افزار چی هست؟
به مجموعهای از اجزای داخلی (باتری، CPU، GPU و…) و اجزای بیرونی (صفحه نمایش، پورتها و…) موبایل سخت افزار گوشی گفته میشه. اگه سختافزار گوشی مطلوب باشه، کیفیت کلی گوشی بهتر میشه و موبایل مدت زمان بیشتری بدون ایجاد مشکل و به خوبی کار میکنه.
سخت افزار مهمتره یا نرم افزار؟
با استفاده از سختافزار گوشی هست که میشه به نرمافزار دسترسی داشت. هرچی سختافزار قویتر باشه، تجربهی کاربری بهتر و جذابتر هستش. در کنار سختافزار موبایل، نرمافزار قرار داره و این دو تا تکمیل کننده هم هستن.
کاربر با این که نرمافزار رو لمس نمیکنه اما بسیار با اون در ارتباطه. در واقع نرمافزاره که کمک میکنه تا از سختافزار استفاده بشه. به نظر میرسه که هم سختافزار و هم نرمافزار، هر دو مهم هستن و برای راهاندازی سیستم به هر دو نیازه. یک نرم افزار خوب این امکان رو فراهم میکنه تا بشه از بهترین سخت افزار گوشی بهترین استفاده رو کرد. تنها استفاده از یک تراشهی قوی سریع، بهینه و مطلوب عمل کردن یک گوشی رو تضمین نمیکنه.
قطعات سخت افزاری موبایل
قطعات سخت افزاری موبایل فقط اجزای داخلی اون نیست و اجزای خارجی گوشی هم جزو بهترین سخت افزار گوشی محسوب میشه.
سیستم روی تراشه (SoC)
SoC یک مدار یکپارچه هست که بیشتر یا همهی اجزای الکترونیکی دیگه رو بر روی خود جای داده. همهی اجزایی مانند تحلیل دستورات و اجرای نرم افزار، اعمال گرافیکی، ارتباطات بدون سیم و…بر روی یک تراشه جای گرفتهن.
واحد پردازش مرکزی (CPU)
واحد پردازش مرکزی یک مدار الکترونیکیه که اعمال محاسباتی، منطقی، کنترل ورودی و خروجی رو به عهده داره. برای واحد پردازش عصبی سیستم در اکثر موبایلها از معماری arm استفاده شده. CPUها معمولا ۸ هستهای هستن که اکثرا از ۴ هستهی قوی برای انجام کارهای سنگین و ۴ هستهی ضعیفتر برای انجام بقیه وظایف تشکیل شدن.
واحد پردازش گرافیکی (GPU)
GPU تمام اتفاقات داخل تلفن رو تبدیل به تصویر میکنه و نمایش میده. GPUهای مشاهده شده در بیشتر تلفنهای همراه متعلق به دو شرکته که پردازندههای گرافیکی شرکت ARM با نام Mali، پردازندههای گرافیکی شرکت کوالکام با نام Adreno ساخته میشه.
قطعات دیگهی سخت افزاری موبایل: قطعات دیگری مانند GPS، اتصالات، پورتها، صفحه نمایش، باتری، دوربین و پردازش سیگنال، حافظههای کش، پردازندهی سیگنال دیجیتال و تبدیل کننده دیجیتال به آنالوگ و…وجود داره که مجموع اونها یک گوشی هوشمند رو تشکیل میده.
بهترین تلفنهای هوشمند موجود از نظر سخت افزار
سخت افزار گوشی یکی از ملاکهای مهم در هنگام تهیهی موبایله و سخت افزار مناسب میتونه شما رو تا چند سال از خرید مجدد تلفن همراه بینیاز کنه. پردازندهی خوب با سرعت کارها رو انجام میده و دچار گرم شدن بیش از حد، عمر کوتاه باتری و…نمیشه. Arm معماری اکثر CPUها هست و عدد بیان شده در کنار اون (مثل 7nm یا 5nm) هرچه کمتر باشه به این معناست که دقت بهتری داره.
در عدد پایین، مصرف CPU کمتر میشه، میزان گرما کاهش پیدا میکنه، عملکرد گوشی سریعتر میشه، فضای کمتری در سی پی یو اشغال میشه که با این وجود میشه باتری بزرگتری برای گوشی به کار برد. در میان پردازندههای موجود، شش پردازندهی جدید و عالی وجود داره که به ترتیب به شرح زیر میباشد: A15 Bionic، تراشه اسنپدراگون ۸۸۸ پلاس، A14 Bionic، اسنپدراگون ۸۸۸، تراشه اگزینوس ۲۱۰۰، کایرین ۹۰۰۰ که در ادامه چند مدل تلفن همراه با بهترین سخت افزار گوشی که از شش پردازندهی نام برده شده استفاده میکنن رو معرفی کردم:
سری آیفون ۱۳
اپل در ساخت اسمارتفونهایش فقط از پردازندهی مختص به خودش که بایونیک نام داره و با A شروع میشه استفاده میکنه. در واقع اولین شرکتی که از تراشهی 5nm استفاده کرد اپل هست. این شرکت بهترین سخت افزار گوشی رو داره و با وجود سیستم عامل اختصاصی iOS تلفنهای هوشمند پایدار، بهینه و باکیفیت عرضه میکنه. خانوادهی آیفون ۱۳، یعنی آیفون ۱۳، آیفون ۱۳ مینی، آیفون ۱۳ پرو و آیفون ۱۳ پرومکس دارای عملکرد پردازشی بسیار خوبی هستن.
این سری از گوشی ایفون، در بخش کوچکی مانند باتری، اندازهی صفحه نمایش و دوربین با هم متفاوت هستن. این گوشیها دارای سخت افزار قدرتمندی هستن و تا چند سال آینده از پس سنگینترین عملکردهای پردازشی بر میان. تراشهی به کار رفته در اونها A15 Bionic هست و موتور پردازش عصبی ۱۶ هستهای بهکار رفته در تراشهی اون قادر به انجام ۱۵٫۸ تریلیون در ثانیه عملیات محاسباتیه.
گلکسی S21 اولترا
ابر شرکت تولید کنندهی تلفن همراه، پردازندهی اختصاصی خود یعنی اگزینوس رو در بعضی از اسمارتفونهاش استفاده میکنه. درسته پردازندهی اگزینوس به نسبت اسنپدراگون پایدار نیست اما در میان گوشیهای میانرده و برخی بالارده مانند گوشی سامسونگ اس 21 اولترا بسیار درخشیده. تراشهی به کار رفته در اس 21 اولترا برای پک گلوبال اگزینوس ۲۱۰۰ پنج نانومتریه. گوشی سامسونگ S21 اولترا یکی از بهترین گوشیهای اندرویدی ۲۰۲۱ به شمار میاد.
با داشتن نمایشگر ۶.۸ اینچی، نرخ نوسازی تصویر ۱۲۰ هرتز، گواهی IP68، باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی و… یکی از پرچمدارای عالی هستش. دوربین به کار رفته در S21 اولترا عکسهای بسیار باکیفیت و واضحی میگیره. این اسمارتفون از ۴ لنز به مشخصات ۱۰۸ مگاپیکسلی واید، ۱۰ مگاپیکسلی پرسکوپ ۲۴۰ میلیمتری تله فوتو، ۱۰ مگاپیکسلی تله فوتو و ۱۲ مگاپیکسلی واید تشکیل شده.
وان پلاس 9
در تاریخ ۲۶ مارس ۲۰۲۱ گوشی وان پلاس 9 عرضه شد. این گوشی دارای قابلیتهای یک پرچمداره. قلب تپندهی وان پلاس 9 Qualcomm SM8350 Snapdragon 888 (پنج نانومتر) هست. یکی از بهترین و پایدارترین پردازندههای اندرویدی اسنپدراگون ساخت شرکت کوالکامه. پردازندهی این کمپانی در شرکتهای سازندهی تلفن همراه نظیر سامسونگ، سونی، هواوی، موتورولا، شیائومی، اچ تی سی، نوکیا و ال جی استفاده شده.
پردازندهی مرکزی وان پلاس 9 از هشت هسته به شرح یک هستهی 2.84 گیگاهرتز Kryo 680 و سه هستهی 2.42 گیگاهرتز Kryo 680 و چهار هستهی 1.80 گیگاهرتز Kryo 680 تشکیل شده و برای پردازندهی گرافیکی اون Adreno 660 در نظر گرفته شده.
میت 40 پرو هواوی
شرکت هواوی در تلفنهای همراه خودش فقط از پردازندهی اختصاصیاش یعنی کایرین استفاده میکنه. این پردازنده عملکرد خوبی از خودش به جا میذاره. در این تلفن تراشهی اختصاصی هواوی یعنی Kirin 9000 5G (پنج نانومتری) استفاده شده. هواوی میت ۴۰ پرو در ۲۲ اکتبر ۲۰۲۰ معرفی شد.
با این که گوشی مطلوبی به نظر میرسه اما فاقد سرویسهای موبایلی گوگل هست. نوع نمایشگر اون OLED بوده و در اون نرخ بهروزرسانی تصویر 90 هرتزی و نرخ نمونه برداری لمس 240 هرتزی استفاده شده. سرعت شارژ این تلفن هوشمند فست شارژ 66 واتی هست.
می ۱۱ پرو شیائومی
برند شیائومی گوشیهای قدرتمند با سخت افزار مناسب تولید میکنه. یکی از گوشیهای باکیفیت این کمپانی می ۱۱ پرو هست که مثل وان پلاس 9 گفته شده، دارای جدیدترین تراشهی اسنپدراگون یعنی Qualcomm Snapdragon 888 (پنج نانومتری) و پردازندهی گرافیکی Adreno 660 هست.
این تلفن هوشمند با داشتن قابلیتهایی مثل دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی، باتری پر ظرفیت ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی، فناوری شارژ سریع ۶۷ واتی، شارژ معکوس ۱۰ واتی، حداکثر روشنایی ۱۷۰۰ نیت ارزش خرید بالایی داره.
جی تی 5 جی ریلمی
ریلمی یک برند کمتر شناخته شده هست که در چند سال اخیر گوشیهای خوش قیمت با سخت افزار مناسب ارائه کرده. جی تی 5 جی با داشتن نمایشگر Super AMOLED، رزولوشن 1080 در 2400 پیکسل و نرخ نوسازی نرخ نوسازی 120 هرتز دارای صفحه نمایش باکیفیتی هست.
تراشهی در نظر گرفته شدهی برای جی تی 5جی ریلمی هم Qualcomm SM8350 Snapdragon 888 (پنج نانومتری) هست که با وجود پردازندهی گرافیکی Adreno 660 گوشی قدرتمندی به شمار میاد. باتری به کار رفته در GT 5G یک باتری پر ظرفیت ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعتیه که از شارژ سریع ۶۵ واتی پشتیبانی میکنه.
ویوو اس ۹
پردازندهای که به تازگی در بسیاری از گوشیها استفاده میشه و وارد عرصهی رقابت با اسنپدراگون شده، هلیوی شرکت مدیاتک هست. پردازندههای این شرکت هر روز در حال بهتر شدن هستن و علاوه بر سری P که در گوشیهای اقتصادی و سری G که مخصوص تلفنهای گیمینگ قدرتمند هستن، تراشههای Dimensity این شرکت رو میشه نام برد که در گوشیهایی نظیر Oppo Reno3 5G، Poco X3 GT 5G و Vivo S9 استفاده شده. یکی از تلفنهای هوشمند شرکت چینی ویوو ، ویوو اس ۹ است.
تراشهی به کار رفته در این گوشی MediaTek MT6891Z Dimensity 1100 5G (شش نانومتری) هست که دارای 8 هسته که شامل چهار هستهی 2.6 گیگاهرتز Cortex-A78 و چهار هستهی 2.0 گیگاهرتز Cortex-A55 هست. ویوو اس ۹ دارای دوربین سلفی ۴۴ مگاپیکسلی، وزن کم ۱۷۳ گرمی و نمایشگر باکیفیت هست که با قیمت مناسبی که داره میتونه یکی از بهترین گوشیهای عرضه شده در مارس ۲۰۲۱ باشه.
گوگل پیکسل ۶ پرو
برند گوگل پیکسل که یکی از شرکتهای گوگله، از سال ۲۰۱۳ وارد دنیای دیجیتال شده و تلفنهای هوشمند، لپ تاپ و تبلت تولید میکنه. گوشی گوگل پیکسل ۶ پرو، با ظاهری جدید و سخت افزاری متفاوت از گوشیهای قبلی این شرکت عرضه شده.
به کار بردن پسوند Pro در برندهای دیگر رایجه اما برای گوگل پیکسل اولین باری هست که این پسوند رو به کار میبره. اخیرا گوگل پیکسل تصمیم گرفته از تراشهی اختصاصی خودش به جای اسنپدراگون استفاده کنه و احتمالا با ویژگیهای عالی که به کار میبره، رقیب سر سختی برای اسنپدراگون میشه.
شاید این مقاله به کارت بیاد: بهترین گوشی سامسونگ
به گفتهی شرکت پیکسل، تلفنهای سری ۶ این برند از بیشترین لایههای امنیتی نسبت به بقیه گوشیهای هوشمند برخوردار هستن و تا پنج سال آینده بهروزرسانیهای امنیتی گوگل رو دریافت میکنن. تراشهی به کار رفته در گوگل پیکسل ۶ پرو، تراشهی اختصاصی Google Tensor (پنج نانومتر) هست که پردازندهی مرکزی 8 هستهای آن شامل ۲ هستهی 2.80 GHz Cortex-X1 و دو هستهی 2.25 GHz Cortex-A76 و چهار هستهی 1.80 GHz Cortex-A55 هست.
Mali-G78 MP20 به عنوان پردازندهی گرافیکی در این گوشی در نظر گرفته شده. نرخ نوسازی گوگل پیکسل ۶ پرو ۱۲۰ هرتز است و با داشتن دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی و امکانات گوشیهای پرچمدار، دارای یکی از بهترین سخت افزار گوشی هست.
جمعبندی
با وجود تنوع گوشی در بازار هر شخصی با ملاکهای خودش سختافزار یا نرمافزار رو انتخاب میکنه. نمیشه در زمینهی بهترین گوشی از نظر سخت افزاری تنها چند موبایل رو مشخص کرد ولی طبق مطالب گفته شده، در هر برندی میشه تلفن هوشمند با سخت افزار مناسب پیدا کرد.
قابل ذکره بهترین سخت افزار گوشی قوی مختص به پرچمداران نمیشه و در گوشیهای قیمت مناسب و میانردهها هم شاهد گوشیهای باکیفیت هستیم که میتونین با توجه به موارد استفاده از گوشی و نیازتون بهترین تلفن هوشمند رو برای خودتون انتخاب کنین.
سوالات متداول
بهترین گوشی سخت افزاری با قیمت مناسب کدوم مدله؟
به نظر من قاتل پرچمدار 2020 سامسونگ یک مدل اقتصادیه که سخت افزار قابل توجهی را ارائه میده.
2 دیدگاه. Leave new
از نظر قیمت کدوم گزینه به صرفه تره؟
من فکر میکنم اپل حرف اول رو میزنه