در حال حاضر افراد زیادی هستن که از گوشیهای خودشون برای تجربه گیمهای مختلف استفاده میکنن. اگه جزو گیمرهای موبایلی هستین و عادت دارین بازیهای باکیفیتی رو روی گوشی خودتون اجرا کنین، گوشی بلک شارک 5 شیائومی یکی از بهترین انتخابهاییه که میتونین به این منظور داشته باشین. به همین دلیل در این مقاله از مجله ایسل میخوایم به صورت کامل و جامع به بررسی گوشی بلک شارک 5 برای بازی و همچنین کاربردهای دیگه این موبایل بپردازیم!
آنچه در این مطلب خواهید خواند:
بهترین قیمت گوشی موبایل رو میتونین در سایت ایسل ببینید.
بررسی گوشی بلک شارک 5
گوشی بلک شارک 5 شیائومی جزو بهترین گوشی شیائومی به شمار میره که در دستهبندی موبایلهای گیمینگ ساخته شده. پس اگه تصمیم دارین گرافیکیترین گیمها رو با بالاترین کیفیت تجربه کنین، این گوشی یکی از بهترین گزینههای ممکن برای شما خواهد بود. در ادامه مقاله بلک شارک 5 رو از جهات مختلف مثل طراحی و ساخت، نمایشگر، اسپیکر و … مورد بررسی قرار میدیم تا با شناخت کامل از این گوشی یه انتخاب مطمئن رو داشته باشین.
بررسی طراحی و ساخت
گوشی بلک شارک 5 طوری ساخته شده که کاربران علاوه بر تجربه بازیهای مختلف بتونن برای کارهای دیگه هم ازش استفاده کنن. البته این نکته رو هم بهتره بدونین ابعاد گوشی 163.8×76.3×10 میلیمتر و وزن اون 218 گرمه. این وزن نسبت به گوشیهای گیمینگ دیگه کمی بیشتره؛ به همین دلیل اگه برای ساعتها گوشی موبایل رو تو دستتون نگه دارین، شاید دستتون کمی خسته بشه.
فریم گوشی از جنس فلز آلومینیوم ساخته شده و مقاومت فوقالعادهای در برابر ضربات فیزیکی داره. پشت گوشی از شیشه ساخته شده و این ایراد بهش وارده که لکههای انگشت روی سطح پشتی میمونه. اما نگران نباشین؛ این لکهها به راحتی پاک میشن. البته اگه میخواین این مشکل برای همیشه حل بشه، میتونین با خرید یه کاور باکیفیت این کار رو انجام بدین.
این مقاله هم شاید به کارت بیاد: بهترین گوشیهای گیمینگ
در لبه سمت چپ بدنه گوشی دکمههای تنظیم صدا رو میبینیم که به زیبایی طراحی شدن. در لبه سمت راست هم دکمه پاور تعبیه شده. حسگر اثر انگشت با این دکمه ادغام شده که تجربه راحتی رو برای باز کردن صفحه قفل در اختیار شما قرار میده. در لبه سمت راست علاوه بر دکمه پاور، تریگرهای مکانیکی رو هم شاهد هستیم. این تریگرها برای تجربه گیمینگ بسیار مفید و کاربردی هستن و میتونن لذت بازیهای ویدیویی رو برای شما بیشتر از همیشه کنن.
در لبه بالایی گوشی یکی از اسپیکرها طراحی و تعبیه شده که باعث میشه صداهای گوشی بلندتر و با کیفیت بیشتری به گوش کاربران برسن. در لبه پایینی اما قسمتهای متفاوتی رو شاهد هستیم. پورت تایپ C، خشاب سیم کارت، اسپیکر دوم و میکروفون در این بخش قرار دارن. نقد و بررسی گوشی بلک شارک 5 نشون میده که این دستگاه فقط از دو سیم کارت پشتیبانی میکنه و نمیشه روی اون هیچ کارت حافظهای نصب کرد.
یکی از معایبی که به طراحی و ساخت گوشی بلک شارک 5 وارده، اینه که این گوشی از گواهیهای IP پشتیبانی نمیکنه. پشتیبانی از گواهیهای IP به این معنیه که گوشی در برابر تماس با آب یا گرد و غبار مقاومت خوبی داره و دچار خرابی نمیشه. با این تفاسیر وقتی از بلک شارک 5 استفاده میکنین، باید مواظب تماس بیش از اندازه گوشیتون با این موارد باشین.
گوشی بلک شارک 5 مثل خیلی از گوشیهای پرچمدار و میانرده شیائومی درگاه جک 3.5 میلیمتری نداره و نمیتونین هندزفریهای سیمی خودتون رو به صورت مستقیم به این گوشی وصل کنین. بنابر این اگه میخواین از هندزفری برای شنیدن صدای گوشی استفاده کنین، بهترین راه استفاده از هندزفری یا هدفونهای بیسیمه.
این مقاله هم شاید برات جذاب باشه: بهترین گوشی شیائومی تا ۱۵ میلیون و مناسب برای گیمینگ
دوربینهای اصلی این گوشی در حالت 3تایی طراحی و ساخته شدن که در داخل یه ماژول مستطیلشکل در گوشه بالا سمت چپ سطح پشتی گوشی قرار داده شدن. فلش LED هم که برای نوردهی به محیط ساخته شده، در پایین این ماژول قرار گرفته. در کنار این ماژول هم لوگوی Shark رو با حرف S شاهد هستیم که تا حدودی به زیباتر دیده شدن گوشی کمک کرده.
پنل نمایشگر گوشی هم به شکل تخت طراحی شده که تقریبا 86 از درصد پنل جلویی رو به خودش اختصاص داده. این مقدار رضایتبخش و قابل قبوله تا حدی که حتی بعضی از محبوبترین میانردههای سامسونگ مثل A54 هم میزان کمتری از پوشش پنل جلویی رو توسط صفحه نمایش نسبت به این گوشی دارن.
در نقد و بررسی گوشی بلک شارک 5 میبینیم که دوربین سلفی این گوشی هم در پانچ هولی با اندازه متوسط در بالا و وسط نمایشگر قرار گرفته که طراحی زیبایی محسوب میشه. در حالت کلی طراحی و ساخت گوشی بلک شارک 5 شیائومی موفقیتآمیز بوده و تا حد زیادی تونسته انتظارات گیمرها و کاربران عادی رو برآورده کنه.
بررسی گوشی بلک شارک 5 برای بازی از لحاظ نمایشگر
شیائومی برای گوشی بلک شارک 5 خودش از یه صفحه نمایش 6.67 اینچی با تکنولوژی Amoled استفاده کرده. این صفحه نمایش از کیفیت صفحه 1080 در 2400 بهره میبره. نقطه قوت صفحه نمایش این گوشی به رفرش ریت 144 هرتزی اون برمیگرده که باعث میشه انیمیشنهای صفحات مختلف گوشی و همچنین صحنههای مختلف بازی به روانی هرچه تمامتر نمایش داده بشن. البته نکتهای که باید بهش توجه کنین، اینه که رفرش ریت این گوشی قابلیت تنظیم خودکار نداره و اگه میخواین باتری گوشی دیرتر از مواقع عادی تموم بشه، میتونین در مواقع غیرضروری رفرش ریت رو به صورت دستی کاهش بدین.
اگه طرفدار بازیهای پرتحرک مثل PUBG یا Call of Duty هستین، بلک شارک 5 یکی از بهترین گزینهها برای شماست. قابلیت نرخ حساسیت لمسی یا همون Touch Sampling Rate باعث میشه این گوشی در چنین بازیهایی عملکرد خیلی خوبی از خودش نشون بده و همه لمسهایی رو که با انگشت روی صفحه انجام میدین، شناسایی کنه. نرخ حساسیت این گوشی 720 هرتز است که برای سنگینترین و پرتحرکترین بازیهای ویدیویی هم مناسبه. بهتره این رو هم بدونین که این گوشی از قابلیتهای +HDR10 و رنگپردازی 10bit پشتیبانی میکنه.
بررسی گوشی بلک شارک 5 برای بازی نشون میده که نمایشگر این دستگاه از مشخصات و امکانات خوبی برای کاربری گیمینگ برخورداره و میتونه رضایت گیمرهای موبایلی و دیگر کاربران رو جلب کنه. یکی از معدود ایراداتی که به صفحه نمایش این گوشی وارده، اینه که به پوشش محافظ گوریلا گلس مجهز نشده و در مقابل ضربات فیزیکی و افتادن از بلندی به شدت آسیبپذیره. پس موقع استفاده از این گوشی باید حسابی مواظب ضربه نخوردن صفحه نمایش اون باشین.
بررسی باتری و شارژر
باتری یکی از مهمترین قطعاتیه که در انتخاب گوشی گیمینگ باید به اون توجه کنین. در نقد و بررسی گوشی بلک شارک 5 میبینیم که این گوشی از یه باتری غیرقابل تعویض لیتیوم پلیمری 4650 میلیآمپرساعت استفاده کرده که برای گوشیهای گیمینگ ظرفیت نسبتاً کمی محسوب میشه. میشه گفت برای گیمهای سبکتر بیشتر مناسبه تا گیمهای باکیفیت و سنگین. اگه برای گیمهای گرافیکی و سنگین از این گوشی استفاده کنین، شاید مجبور بشین سریعتر اون رو به شارژر متصل کنین.
اگه بخوایم کمی دقیقتر به بررسی باتری گوشی بلک شارک 5 بپردازیم، باید بگیم که با 100 درصد شارژ این گوشی میتونین بازیهایی مثل Call of duty رو برای 6 تا 7 ساعت تجربه کنین.
قابلیتی که باتری نسبتاً ضعیف گوشی بلک شارک 5 شیائومی رو جبران میکنه، شارژر 120 واتی این گوشیه که داخل جعبه اون قرار داده شده. با استفاده از این شارژر پرسرعت میتونین باتری گوشی رو بین 15 تا 20 دقیقه از صفر درصد به 100 درصد برسونین. پس اگه دنبال گوشی هستین که بتونین سریع شارژش کنین و سراغ تجربه بازیهای مورد علاقهتون برین، بلک شارک 5 یکی از بهترین گزینههاییه که میتونین انتخاب کنین.
این مطلب هم بهت کمک میکنه: بهترین گوشی شیائومی تا قیمت ۱۲ میلیون
بررسی گوشی بلک شارک 5 از نظر نرم افزار و سخت افزار
نرم افزار و رابط کاربری گوشی بلک شارک 5 شیائومی کاملاً برای گیمرها بهینه شده تا تجربه خوبی از بازی کردن گیمها به این افراد دست بده. این گوشی به Joy UI 13 مجهزه که بر پایه رابط کاربری MIUI 13 ساخته شده. این رابط کاربری به صورت پیشفرض روی سیستم عامل اندروید 12 اجرا میشه اما پیشبینی میشه تا 3 نسخه از آپدیتهای MIUI و 2 نسخه از آپدیتهای اندروید رو دریافت کنه.
رابط کاربری گوشی بلک شارک 5 شخصیسازیهای زیادی رو در اختیار شما قرار میده تا بتونین طبق سلیقه خودتون، ویژگیهای مختلف رو تعیین و ازشون استفاده کنین. رابط کاربری MIUI و اندروید در این گوشی به خوبی باهم ادغام شدن و شاهد انیمیشنهای روانی در صفحات و قسمتهای مختلف گوشی هستیم. نقد و بررسی گوشی بلک شارک 5 نشون میده تو این مدل از گوشی شیائومی هیچ برنامه اضافهای رو نمیبینین و فقط برنامههای ضروری برای استفاده از گوشی برای کاربران داخل گوشی تدارک دیده شدن.
یکی از جالبترین قابلیتهایی که گوشی بلک شارک 5 داره، Shark Space یا همون فضای شارکه. وقتی که در حال بازی هستین، میتونین با پایین کشیدن صفحه به قابلیتهای مختلف گوشی دسترسی کامل داشته باشین؛ به عنوان مثال میتونین اتصال هندزفری بیسیم رو قطع کنین، اتصال به وای فای رو ایجاد کنین، گوشی رو در حالت بیصدا قرار بدین و … .
بررسی گوشی بلک شارک 5 برای بازی نشون میده که نسخههایی از گوشی که با رم 12 گیگابایت ساخته شدن، طبیعتاً عمکلرد خیلی بهتری در اجرای بازیها نسبت به نسخههای 8 گیگابایتی دارن. همچنین بهتره بدونین که این گوشی در دو نسخه به حافظههای 128 و 256 گیگابایت ساخته میشه. اگه جزو افرادی هستین که گیمهای زیادی روی گوشی خودتون نصب میکنین، بهتره نسخه 256 گیگابایتی رو تهیه کنین.
اگه خواستی بیشتر در مورد این مقاله بدونی: بهترین گوشی شیائومی
شیائومی بلک شارک 5 از یه پردازنده قدرتمند به نام کوالکام اسنپدراگون 870 استفاده میکنه که بر پایه معماری 7 نانومتری ساخته شده. این پردازنده میتونه هر بازی با مشخصات گرافیکی سنگینی رو پردازش کنه. در کنار موارد گفتهشده، این گوشی از یه پردازنده گرافیکی به نام Adreno 650 بهره میبره که قادره هر بازی حتی بازیهایی با فریم ریت بالا رو هم اجرا کنه. پس میتونین همین الان با خرید این گوشی گرافیکیترین بازیها رو تجربه کنین. بهتره بدونین حافظه داخلی بلک شارک 5 از نوع UFS 3.1 که سرعت خوندن اطلاعات رو تا حد خیلی زیادی افزایش میده.
بررسی اسپیکرها
یکی دیگه ازمهمترین چیزهایی که باید در بررسی گوشیهای گیمینگ بهش توجه بشه، اسپیکرهای گوشیه. کسایی که به استفاده از هندزفری و هدفون عادت ندارن، وجود اسپیکرهای قدرتمند در گوشی نقطه قوت مهمی براشون محسوب میشه.
بررسی گوشی بلک شارک 5 برای بازی نشون میده این گوشی هم مثل همه گوشیهای گیمینگ دیگه از دو اسپیکر استریو استفاده میکنه اما این کمپانی در طراحی اونها اشتباه عجیبی رو مرتکب شده. این اسپیکرها به شکلی طراحی شدن که شما موقع بازی کردن به احتمال زیاد ممکنه دستهای خودتون رو روی اسپیکرها قرار بدین و جلوی خروج صدا رو بگیرین. بنابر این اگه میخواین از این گوشی برای بازی کردن بازیهای پرسر و صدا و هیجانانگیز استفاده کنین، بهتره از هدفون یا هندزفری وایرلس استفاده کنین. (همونطور که گفته شد، بلک شارک 5 پورت جک 3.5 میلیمتری نداره و نمیتونین هندزفری سیمی بهش وصل کنین.)
بررسی دوربین
در نقد و بررسی گوشیهای گیمینگ معمولاً دوربینها از اهمیت بالایی برخوردار نیستن و زیاد مورد توجه کاربران قرار نمیگیرن؛ چرا که موقع بازی کردن گیمهای مختلف، دوربینها تقریباً هیچ کاربردی ندارن. اما خالی از لطف نیست که نگاهی به وضعیت دوربینهای گوشی بلک شارک 5 بندازیم.
دوربینهای اصلی از 3 لنز تشکیل شدن؛ به این صورت که یه لنز 64 مگاپیکسلی برای دوربین اصلی، یه لنز 12 مگاپیکسلی برای دوربین واید و یه لنز 2 مگاپیکسلی برای دوربین ماکرو به کار برده شدن. دوربین اصلی در شرایط با نور مناسب عکسهای خوب و با جزئیاتی رو ثبت میکنه اما در شرایط نور کم عمکلرد ضعیفی رو داره. لنز واید، داینامیک رنج مناسبی داره و عکسهای نسبتاً خوبی رو ثبت میکنه.
در حالت کلی اگه به دنبال گوشی با دوربین باکیفیت هستین، میتونین با هزینهای که برای گوشی بلک شارک 5 صرف میکنین، دوربین خیلی بهتری داشته باشین. اما باید توجه داشته باشین که بلک شارک 5 یه گوشی تخصصی برای بازیه و تمرکز خودش رو برای تجربه هرچه بهتر بازیهای ویدیویی گذاشته. پس کیفیت بالای دوربین در این گوشی قابل انتظار و منطقی نیست.
ممکنه این مقاله هم بدردتون بخوره: بهترین گوشی شیائومی از نظر دوربین
نقاط قوت و ضعف گوشی بلک شارک 5
در این قسمت نقاط قوت و ضعف گوشی بلک شارک 5 رو برای شما کاربران عزیز به صورت یه لیست خلاصه آماده کردیم تا مرور ویژگیها و تصمیمگیری براتون آسونتر باشه.
نقاط قوت
- پردازنده قدرتمند
- پردازنده گرافیکی قدرتمند
- صفحه نمایش باکیفیت
- بدنه قدرتمند
- رابط کاربری خوب
- شارژر پرسرعت داخل جعبه گوشی
نقاط ضعف
- باتری نسبتاً ضعیف
- وزن نسبتا زیاد
- نداشتن محافظ گوریلا گلس
- عدم پشتیبانی از گواهی IP
- اشتباه در طراحی اسپیکرها
- دوربین ضعیف
این مقاله هم حتما به دردت میخوره: بهترین تبلت های گیمینگ
نتیجهگیری
اگه به دنبال خرید یه گوشی گیمینگ هستین که بتونین گیمهای موبایلی مورد علاقهتون رو روی اون تجربه کنین، بلک شارک 5 یکی از بهترین گزینههاس. در این مقاله سعی کردیم بررسی گوشی بلک شارک 5 برای بازی رو از همه جوانب ممکن انجام بدیم تا بتونین با شناختی کامل و جامع از این محصول یه انتخاب درست رو تجربه کنین. اگه سوالی در این زمینه دارین، در بخش نظرات مطرح کنین تا کارشناسان ما در سریعترین زمان ممکن بهش پاسخ بدن.
سوالات متداول
حافظه گوشی بلک شارک 5 چقدره؟
این گوشی در مدلهای با حافظه داخلی 128 و 256 گیگابایت و با رم 8 و 12 گیگابایت عرضه میشه.