شیوه‌های مراقبت از باتری گوشی

شیوه‌های مراقبت از باتری گوشی

ترفند های موبایلی
5 دیدگاه

طول عمر باتری یکی از مهم‌ترین فاکتورها جهت خرید گوشی موبایل محسوب می‌شه. در واقع خیلی از کاربرا به دنبال این هستن که گوشی‌هایی خریداری کنن که باتری‌ اون‌ها دوام بالایی داره و به راحتی خالی نمی‌شه. بعد از خرید یک محصول با باتری قدرتمند، باید در مراقبت از باتری گوشی هم دقت زیادی به خرج داد.

خیلی‌هامون از گوشی‌هامون با قاب‌های محکمی محافظت می‌کنیم، اما به نظر نمی‌رسه که تلاش مفیدی برای محافظت از عمر باتری گوشی‌مون انجام بدیم. این‌روزا خیلی از تلفن‌های همراه (همچنین تبلت ها و لپ‌تاپ‌ها) از باتری‌های لیتیوم یونی استفاده می‌کنن. لیتیوم یون مزایای زیادی داره: چگالی انرژی بالای اون به معنای باتری‌های کوچک‌تره که به نوبه خودش یعنی شاهد گوشی‌های سبک‌تر و شیک‌تر هستیم، اما این باتری‌ها همچنان ممکنه دچار خرابی بشن. پس مراقبت از باتری گوشی از مسائلیه که حتماً باید اون رو یاد بگیریم.

هرکسی که برای مدتی از یک گوشی تلفن همراه استفاده کرده باشه، احتمالا متوجه شده که عمر باتری گوشی با گذشت زمان کوتاه‌تر می‌شه و بعد از مدتی شاید تنها تا نصف روز بعد از شارژ کامل دوام بیاره. این مسئله به این دلیل اتفاق میفته که باتری لیتیوم یونی تلفن همراه شما بعد از هر بار شارژ و تخلیه انرژی، درصدی از میزان شارژی رو که می‌تونه نگه داره از دست می‌ده. در ادامه قصد دارم راه‌های مختلف محافظت از باتری تلفن همراه رو ذکر کنم.

دقت به دمای گوشی

دقت به دمای گوشی

یکی از علت‌های زود خالی شدن باتری گوشی رو می‌شه به داغ‌شدن بیش‌ازحد اون نسبت داد. قطعات مختلف تلفن همراه مثل CPU و تراشه‌ها، قدرت پردازش خودشون رو از باتری‌ها می‌گیرن. اجرای اپلیکیشن و بازی‌های بسیار سنگین ممکنه باعث تحمیل فشار روی تلفن همراه و باتری اون بشه.

افزایش دمای قطعات مختلف هم باعث افزایش دمای باتری شده و داغی باتری به مرور زمان منجر به کاهش طول عمر و تخلیه سریع اون می‌شه. در این زمان باید سعی کنین تا فشار زیادی روی گوشی به وجود نیاد. پس برای مراقبت از باتری گوشی از اجرای برنامه‌ها و بازی‌های سنگین برای مدت طولانی پرهیز کنین تا باعث داغی موبایل‌تون نشین.

اجازه ندین باتری به 0% یا 100% برسه

اجازه ندین باتری به 0% یا 100% برسه

ممکنه بعضی از شما فکر کنین که بهترین راه برای سالم نگه‌داشتن باتری شارژ کامل اون و تخلیه تا صفر درصد شارژه؛ یعنی سعی کنین اون رو تا 100٪ شارژ کنین، بعد به طور کامل تخلیه‌اش کنین. شاید این کار رو به این خاطر انجام می‌دین که شنیدین کالیبره کردن باتری باعث عملکرد بهتر اون می‌شه.

اما باید توجه داشته باشین که درباره این موضوع نظرات متفاوتی هستش. گروهی می‌گن که این روش استفاده از باتری گوشی برای باتری‌های قدیمی صدق می‌کنه، نه باتری‌های لیتیوم یونی و هیچ مزیتی در کالیبره کردن باتری وجود نداره. حتی برعکس، شما با این کار فشار بیشتری رو به باتری لیتیوم یونی خودتون وارد می‌کنین که در نتیجۀ اون طول عمر باتری کاهش پیدا می‌کنه.

تخلیه کامل باتری در 100٪ در مقایسه با 60٪ می‌تونه طول عمر باتری شما رو به نصف مقدار کاهش بده. اما گروهی دیگه هم معتقدن که بهترین روش استفاده همچنان گذاشتن گوشی برای شارژ تا 100 درصد و استفاده از اون تا خاموش شدن گوشیه. از اون‌جایی که باتری‌های لیتیوم یونی موقه شارژ کامل یا تخلیه کامل تحت بیشترین فشار قرار می‌گیرن، بهترین روش، شارژ جزئیه.

در حالت ایده‌آل باید باتری خودتون رو تا حدود 80 درصد شارژ کنین و از افت اون کمتر از 30 درصد جلوگیری کنین. اگه امکان این کار در راستای مراقبت از باتری گوشی براتون وجود نداره، سعی کنین حداکثر 90٪ رو هدف قرار بدین و قبل از این‌که شارژ گوشی به 20٪ برسه، اون رو به شارژر متصل کنین.

از شارژ باتری بیش از 100% خودداری کنین

از شارژ باتری بیش از 100% خودداری کنین

گذاشتن گوشی در شارژ در طول شب شاید یک عادت رایج و جا افتاده باشه، اما درواقع می‌تونه طول عمر باتری گوشی شما رو کاهش بده. وقتی که باتری شما در 100٪ شارژ نگه داشته می‌شه، نه تنها فشار بیشتری از ولتاژ بالاتر رو تجربه می‌کنه، بلکه گرما هم به مرور زمان افزایش پیدا می‌کنه.

توجه داشته باشین که باتری‌های تلفن همراه تا اون اندازه گرم نمی‌شه که برای کاربر خطرناک باشن؛ ولی با این حال، قراردادن باتری در معرض حرارت بالا یکی از سریع‌ترین دلایل برای کاهش طول عمر اون محسوب می‌شه. اگر نمی‌تونین از رهاکردن گوشی خودتون برای شارژ در طول شب اجتناب کنین، برای مراقبت از باتری گوشی اطمینان حاصل کنین که تلفن همراه شما در مکان خنک یا دارای تهویه مناسب قرار داره تا گرما راحت‌تر از بین بره.

اگه می‌تونین از قابلیت شارژ سریع (Fast charge) استفاده نکنین

اگه می‌تونین از قابلیت شارژ سریع (Fast charge) استفاده نکنین

هیچ کس منکر این نمی‌شه که فناور‌ی‌های شارژ سریع روشی عالی برای صرفه‌جویی عالی در زمانه. با این حال، شارژ آرام یکی از روش‌های موثر مراقبت از باتری گوشی هستش. اگر قصد دارین طول عمر باتری خودتون رو به حداکثر برسونین، باید از فناوری فست شارژ برای مواقع اضطراری استفاده کنین؛ چون  این قابلیت می‌تونه باعث افزایش فشار و آسیب به باتری شما بشه؛ به‌خصوص اگه تلفن همراه شما از مدل‌های قدیمی باشه. از طرف دیگه، شارژ باتری با سرعت کمتر برای اون مفیده؛ به این ترتیب، شارژ کردن تلفن از طریق رایانه یا لپ‌تاپ می‌تونه واقعا چیز خوبی باشه.

در صورت عدم استفاده، وای فای و بلوتوث رو خاموش کنین

در صورت عدم استفاده، وای فای و بلوتوث رو خاموش کنین

بعد از اینکه باتری موبایل شما چرخه‌های شارژ کمتری رو پشت سر می‌ذاره، کندتر تحلیل رفته، و طول عمر اون بیشتر می‌شه. یکی از رایج‌ترین دلایل کاهش عمر باتری اینه که وای‌فای یا بلوتوث تلفن خودتون رو در حالی که استفاده نمی‌کنین روشن بذارین؛ اتصال به شبکه‌ها یا دستگاه‌ها، باتری رو با سرعت بیشتری تخلیه می‌کنه.

اگه فقط از یک مکان با وای فای به مکان دیگه برین، مثل رفتن از خانه به محل کار غیرفعال نکردن وای‌فای به‌احتمال زیاد منجر به آسیب نمی‌شه؛ اما اگه یک روز کامل رو بیرون از خانه می‌گذرونین و برنامه‌ای برای استفاده از وای فای خودتون ندارین، باید اون رو خاموش کنین تا مقداری از عمر باتری ذخیره بشه.

این مقاله هم شاید برات جذاب باشه: تست باتری آیفون

خاموش کردن گوشی موقع شارژ

خاموش کردن گوشی موقع شارژ

اگه موقع شارژ نیازی به تلفن همراه‌تون ندارین، می‌تونین اون رو خاموش، و بعد اون رو شارژ کنین. این کار از طرفی از داغ شدن موبایل شما جلوگیری می‌کنه و از طرف دیگه باعث افزایش سرعت شارژ اون می‌شه. در واقع موقعی که تلفن همراه خاموشه، دستگاه توسط هیچ برنامه دیگه‌ای تحت فشار قرار نمی‌گیره و به راحتی شارژ می‌شه. خاموش کردن گوشی موقع شارژ می‌تونه کمک خیلی خوبی برای محافظت از باتری اون باشه.

خدمات موقعیت مکانی خودتون رو مدیریت کنین

خدمات موقعیت مکانی خودتون رو مدیریت کنین

استفاده از خدمات موقعیت مکانی توسط برنامه‌های مختلف ممکنه یکی از علت‌های زود خالی شدن باتری موبایل باشه. خیلی از اپلیکیشن‌ها این روزها موقعیت مکانی تلفن شما رو برای پشتیبانی از خدمات خود ردیابی می‌کنن و دائما با ترکیبی از GPS، WiFi و بلوتوث به باتری گوشی فشار میارن. جهت اطمینان از اینکه عمر باتری خودتون رو هدر نمی‌دین، بهتره فقط زمانی که از برنامه استفاده می‌کنین به این برنامه‌ها اجازه دسترسی به خدمات موقعیت مکانی رو بدین.

اگه آیفون دارین، می تونین به تنظیمات (Settings) > حریم خصوصی (Privacy) > خدمات موقعیت مکانی (Location Services) برین، تنظیمات مورد نظر خودتون رو اونجا انجام بدین.

در گوشی‌های اندروید می‌تونین به تنظیمات (Settings) > امنیت و موقعیت مکانی (Security & Location) > موقعیت مکانی (Location) > پیشرفته (Advanced) برین و اسکن وای فای و بلوتوث رو غیرفعال کنین. یا می‌تونین به تنظیمات (Settings) > برنامه‌ها و اعلانات (Apps & Notifications) > پیشرفته (Advanced) > دسترسی‌های برنامه (App Permissions) برین تا به این برنامه‌ها اجازه ندین از خدمات موقعیت مکانی در پس‌زمینه استفاده کنن. نتیجۀ این تنظیمات ساده می‌تونه در مراقبت از باتری گوشی به شما کمک کنه.

دستیار صوتی موبایل‌تون رو رها کنین

دستیار صوتی موبایل‌تون رو رها کنین

داشتن دستیارهایی مثل دستیار گوگل و سیری می‌تونه واقعا مفید باشه؛ اما اون‌ها باعث تخلیه بیشتر شارژ تلفن همراه شما می‌شه؛ به خصوص اگه دائماً به دستورات صوتی شما گوش کنن. اگه به این ویژگی‌ها نیاز ندارین یا خیلی کم از اون‌ها استفاده می‌کنین، بهتره اون‌ها رو غیرفعال کنین یا حداقل عملکرد فرمان صوتی «Hey Siri» یا «OK Google» رو غیرفعال کنین.

برنامه‌ها‌تون رو نبندین، در عوض اون‌ها رو مدیریت کنین

برنامه‌ها‌تون رو نبندین، در عوض اون‌ها رو مدیریت کنین

شاید شما هم به این فکر کرده باشین که باید هر چیزی رو که روی گوشی در حال اجراست ببندین تا در مصرف باتری صرفه‌جویی بشه؛ اما عجله نکنین. در واقع بستن برنامه‌های پس‌زمینه که در حال اجرا در تلفن همراه شما هستنن، ممکنه اوضاع باتری رو بدتر کنه. هر دو سیستم iOS و Android دارای الگوریتم‌هایی هستن که به طور خودکار میزان مصرف انرژی یا حافظه برنامه‌های پس‌زمینه رو مدیریت می‌کنن.

با بستن اجباری برنامه‌ها، این سیستم هوشمند رو در معرض خطر قرار می‌دین. علاوه بر این، باز کردن برنامه‌ای که بسته هستش، انرژی بیشتری نسبت به بازگشت به برنامه‌ای که از پیش در پس‌زمینه اجرا می‌شه، مصرف می‌کنه.

این مقاله هم شاید برات جذاب باشه: بهترین گوشی های شیائومی از نظر باتری

روشنایی صفحه‌نمایش خودتون رو کاهش بدین

روشنایی صفحه‌نمایش خودتون رو کاهش بدین

کاهش روشنایی صفحه‌نمایش می‌تونه یکی از راه‌های موثر در مراقبت از باتری گوشی باشه. ممکنه برای شما استفاده از گوشی با کیفیت صفحه‎‌نمایش و وضوح بسیار بالای اون لذت‌بخش باشه، اما به این نکته هم باید توجه داشته باشین که روشنایی صفحه‌نمایش باعث هدر رفتن انرژی باتری موبایل شما می‌شه. اگه نیاز به صرفه‌جویی در مصرف باتری دارین، بهتره روشنایی نمایشگر رو در پایین‌ترین حالت، اما با وضوح مشخص تنظیم کنین.

از حالت‌های باتری هوشمند استفاده کنین

از حالت‌های باتری هوشمند استفاده کنین

دستگاه‌های اندروید و iOS امروزی با صرفه‌جویی در باتری هوشمند یا حالت کم‌مصرف عرضه می‌شن. این حالت‌ها خیلی مفید هستن؛ چون به طور خودکار عملکردهایی رو غیرفعال می‌کنن که عمر باتری رو کاهش می‌دن: مثل استفاده از CPU، اعلان‌ها و روشنایی صفحه.

این مقاله هم شاید برات جذاب باشه: بهترین باتری گوشی شیائومی

جمع‌بندی راهنمای مراقبت از باتری گوشی

دوام بالای باتری یکی از مهم‌ترین مسائل برای کاربرای تلفن‌های همراه محسوب می‌شه. برای مراقبت از باتری گوشی باید به موضوعات مختلفی توجه کرد. طی این مطلب تلاش کردم بعضی از مهم‌ترین روش‌هایی که به‌واسطه اون‌ها می‌شه از تخریب باتری جلوگیری کرد، اشاره کنم.

به‌طور خلاصه، راه‌های مراقبت از باتری گوشی رو می‌شه کنترل مقدار شارژ، کنترل اپلیکیشن‌های اجرایی، ایجاد تنظیمات دستی خاص، مدیریت امکانات ارتباطی، و… دونست. اگه شما هم تجربه‌ای در افزایش عمر باتری گوشی همراه دارین لطفا با من در میون بذارین.

سوالات متداول

موقع ای که شما به تازگی گوشی هوشمندتون رو خریداری کردین بهتره از روش صحیح شارژ باتری گوشی استفاده کنین به این صورت که به مدت 3 ساعت باتری رو شارژ کنین و بعد نیم ساعت به اون استراحت بدین و دوباره به مدت 3 ساعت دیگه شارژ کنین. آخر کار هم 2 ساعت دیگه رو هم اضافه کنین. با این روش می تونین باتری موبایل جدید خودتون رو شارژ کنین.

2/5 - (2 امتیاز)

5 دیدگاه. Leave new

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدیدترین ها

عضویت در خبرنامه

لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

همچنین شاید دوست داشته باشید!