سیستم عاملهایی که اکثر گوشیهای موبایل امروزی به اون مجهز هستن، iOS یا اندروید هست. اندروید توسط شرکت گوگل و iOS توسط شرکت اپل به وجود اومد. اندروید در ظاهر از نظر ویژگیها و کاربری نسبت به iOS، بیشتر شبیه به کامپیوتره. اما نمیشه گفت که سیستم عامل اندروید طراحی کاربری سادهتری داره؛ چون در بعضی از بخشها، iOS کاربرد پسندتر عمل کرده.
آنچه در این مطلب خواهید خواند:
خیلی از افراد تفاوت گوشی اندروید و ios رو نمیدونن؛ بنابراین وقتی که به بازار موبایل مراجعه میکنن و فروشنده از اونا میپرسه که شما قصد دارین موبایل آیفون با سیستم عامل ios بخرین یا اندروید؟ نمیدونن باید کدوم رو انتخاب کنن. گوشیهای اندروید و ios با هم تفاوتهای زیادی دارن که قبل از خرید باید دربارشون اطلاعات کافی داشته باشین.
من در این مقاله قصد دارم که تمام تفاوت گوشی اندروید و ios رو براتون بیان کنم تا بتونین بهترین گوشیای رو که میتونه نیازهای شما رو برآورده کنه انتخاب کنین. اگه قصد خرید گوشی هوشمند رو دارین، میتونین اون رو با مناسب ترین قیمت از سایت ایسل فراهم کنین.
سیستم عامل چیست و چرا انتخاب نوع سیستم عامل هنگام خرید مهمه؟
به نرم افزاری که سازنده هر گوشی روی وسایل هوشمند نصب میکنه تا کاربر بتونه از اون وسیله استفاده کنه، سیستمعامل میگن. در واقع سیستم عامل همون چیزیه که باعث میشه افراد بتونن از یک وسیله هوشمند استفاده کنن. بدون سیستم عامل وسیله هوشمند هیچ کارایی نداره.
در واقع کار سیستم عامل اینه که بین همه اجزای درونی دستگاه که بهش سختافزار میگن ارتباط برقرار کنه. برقراری ارتباط باعث میشه که گوشی هوشمند بتونه یک محیط مجازی برای کاربر فراهم کنه تا کاربر بتونه با استفاده از اون کاری رو که قصد داره، انجام بده. حالا این کار میتونه دانلود موسیقی و گوش کردن اون باشه یا جستجو در سایت های مختلف.
حالا که با مفهوم سیستمعامل آشنا شدین خوب درک میکنین که تفاوت گوشی اندروید و ios به سیستمعامل اونا برمیگرده. اما سوال اینجاست که اندروید اسم یک سیستمعامله که خیلی از برندهای مختلف گوشی از اون استفاده میکنن و آیفون اسم یک برند گوشی هست. پس چرا این دو رو با هم مقایسه میکنن؟ برای اینکه این سوال رو جواب بدم باید یک تاریخچهای از این دو سیستمعامل براتون شرح بدم.
این مطلب رو از دست نده: گوشی شیائومی بهتره یا سامسونگ؟
آشنایی با سیستم عامل ios
اولین آیفون، محصول سال ۲۰۰۷ هست. این آیفون با سیستمعامل iphone os1 توسط مدیر عامل شرکت اپل که در اون زمان استیو جابز بود، به بازار معرفی شد. تا سه سال نام این سیستمعامل حفظ شد تا وقتی که سیستمعامل ios4 در ژوئن 2010 به بازار اومد. پس از این موضوع نام سیستمعامل گوشیهای آیفون به ios تغییر پیدا کرد. سیستم عامل ios تنها مختص شرکت اپل هست و هیچ شرکت دیگهای نمیتونه از این سیستمعامل استفاده کنه. اصطلاحا این سیستم عامل در انحصار شرکت اپل و گوشیهای آیفونه.
آشنایی با سیستم عامل اندروید
اندی رابین فردی بود که برای اولین بار سیستمعامل اندروید رو در سال 2003 معرفی کرد. این سیستم عامل توسط گوگل در سال 2005 خریداری شد. گوگل بعد از خرید این سیستمعامل شروع به عرضه این سیستمعامل به سازندگان گوشیهای هوشمند کرد. اولین گوشی اندرویدی در سال 2008 توسط HTC به بازار عرضه شد. اسم این گوشی HTC Dream بود که با اندروید 1.0 پا به بازار گذاشت.
با توجه به مطالبی که گفته شد، سیستم عامل ios سیستمعاملیه که تنها روی گوشیهای آیفون اجرا میشه و سیستمعامل اندروید انحصاری نیست و روی بسیاری از گوشیهای هوشمند اجرا شده. به همین دلیله که گوشیهای اندرویدی همیشه با گوشی آیفون مقایسه میشن و نام اونا در مقابل هم قرار میگیره.
هدف ما هم از نوشتن این مقاله بیان تفاوتهای سیستم عامل اندروید و ios هست اما به دلیل اینکه خیلی از خوانندگان شاید آشنایی کاملی با ios ندارن و در عوض گوشیهای آیفون رو به خوبی میشناسن، به جای ios از آیفون استفاده کردیم که برای خوانندگان قابل درک باشه.
ios یا اندروید؟ کدوم برای من مناسبتره؟
تفاوتهای زیادی بین اندروید و ios وجود داره اما این تفاوتها نمیتونه بیانگر برتری کامل و مطلق یکی از این سیستمعاملها به دیگری باشه. در سالهای گذشته اندروید و ios تونستن نقصانهای موجود رو شناسایی و هر کدوم رو برطرف کنن؛ بنابراین در حال حاضر با نسخههای پیشرفتهای از اندروید و ios روبرو هستیم که بهسختی میتونیم در مورد مشکلات و نقصهای هر کدوم صحبت کنیم.
البته شیوه برطرف کردن نیازهای کاربران در هر یک متفاوته و این تفاوت گاهی میتونه نظر بعضیها رو به سمت اندروید و یا ios متمایل کنه؛ بنابراین اینطوری میتونیم بگیم که هر دوی این سیستم عاملها میتونه نیازهای اولیه افراد رو برطرف کنه؛ ولی وقتی افراد قصد استفاده تخصصی داشته باشن و بعضی موارد و پارامتر ها برای اونا اهمیت بیشتری پیدا میکنه اونجاست که تفاوتهای اندروید و ios مشخصتر میشه.
اون وقت بسته به اینکه کدوم پارامتر برای کاربر مهمتره، میشه بین اندروید و ios یکی رو انتخاب کرد. من در این مقاله پارامترهای مهم هر سیستم عامل رو بیان و اون پارامتر رو در هر دو سیستم عامل بررسی میکنم تا میزان پیشرفت هر کدوم از سیستم عاملها رو در اون پارامتر خاص به خوبی درک کنین.
شاید این مطلب رو دوست داشته باشین: خرید آیفون بهتره یا سامسونگ
مقایسه رابط گرافیکی (GUI) و رابط کاربری اندروید و ios
هنگام کار با گوشیهای هوشمند محاسبات پیچیدهای در گوشی اتفاق میافته که ما نمیبینیم و فقط از طریق لمس کردن دستورات لازم رو ارسال میکنیم. وظیفه رابط گرافیکی در گوشیهای هوشمند تبدیل ورودیها و دستورات لمسی به کدها و عملیات محاسباتیه. در واقع رابط گرافیکی یک محیط گرافیکیه که سیستم عاملها اون رو برای کاربر به نمایش میذارن تا کاربر با سیستم عامل ارتباط برقرار کنه.
مجموعههایی از آیکونهای زیبا و رنگی، پس زمینهها، نشانها و … رابط گرافیکی رو نشون میدن. پیشرفته بودن رابط گرافیکی میتونه باعث بهبود رابطه بین انسان و گوشی هوشمند بشه. اینجاست که واژهای به نام رابط کاربری شکل میگیره.
برای افزایش جذب کاربر هر سیستم عامل یک تیم گرافیکی داره تا بتونه رابط گرافیکی سیستمعامل رو ارتقا بده و باعث بشه که رابط کاربری اون سیستم عامل بهبود پیدا کنه. در واقع وظیفه این تیم اینه که کاری کنه ارتباطگیری بین گوشی هوشمند و انسان افزایش پیدا کنه.
بررسی تفاوت رابط گرافیکی گوشی اندروید و ios
یکی از تفاوت گوشی اندروید و ios در رابط کاربری اوناست. گوشیهای آیفون با یک رابط کاربری روان و ساده کار خودشون رو شروع کردن و طی سالها هم این ویژگیشون حفظ شد تا سال 2013 که تغییرات بزرگی در رابط کاربری این گوشیها مشاهده شد. این تغییرات با معرفی ios 7 به وجود اومد.
بعد از این نسخههای دیگه رابط کاربری آیفون تغییر زیادی نکرد و تنها بهبودهای ظاهری کوچیکی در رابط کاربری این گوشی اتفاق افتاد که خیلی برای کاربران قابل تشخیص نبود. به خاطر همین سیستم عامل ios شهرت بسیاری زیادی در روانی و پایداری در رابط کاربری کسب کرده که میتونه یکی از نقاط قوت آیفون در مقابل اندروید به حساب بیاد.
در مقابل، برندهای مختلف به صورت مجزا روی رابط کاربری اندروید خیلی کار کردن و هر کدوم یک سری تغییرات روی رابط کاربری اعمال کردن تا بتونن یک رنگ و آب جدیدی به این سیستم عامل بدن که مختص برند خودشون باشه. به خاطر همین رابط کاربری اندروید در سالهای اخیر خیلی تغییر کرده اما دست آخر به سوی سادگی و جلوگیری از وجود ویژگیهای اضافی حرکت کرده.
در سالهای اخیر گوگل در هستههای اندروید بهبودهای چشمگیری رو اعمال کرده تا بتونه عدم ثبات و ناپایداری رو تا حدود زیادی برطرف کنه. اما تغییرات زیاد در رابط کاربری سیستمهای اندرویدی میتونه یکی از نقصهای اندروید به حساب بیاد؛ چون خیلی از کاربران ادعا میکنن تغییرات زیاد در رابط کاربری اونا رو سردرگم میکنه و در واقع اونا طرفدار سادگی و ثباتن.
مقایسه قابلیت شخصی سازی در اندروید و ios
شخصی سازی یعنی کاربر امکان تغییر در محیط گوشی هوشمند رو با توجه به سلیقه خودش داشته باشه. یکی دیگه از تفاوت گوشی اندروید و ios در میزان شخصی سازیه که سیستمعاملها برای کاربر فراهم میکنن. برای افرادی که دوست دارن گوشی هوشمند محیطی مطابق با سلیقه شخصیشون داشته باشه، این ویژگی میتونه خیلی مهم باشه. در این زمینه ios در دو نسخه آخری که ارائه کرده، تونسته پیشرفتهایی داشته باشه. اما در این موضوع همیشه اندروید یک پله از ios جلوتر بوده و بیشتر تونسته نظر کاربران رو به خودش جلب کنه.
به همین دلیل اندروید دست کاربر رو در تغییرات ظاهری بازتر گذاشته و امکان تغییرات بیشتری رو برای کاربر مهیا کرده . این امر باعث میشه که کاربر بتونه محیط گوشی رو بیشتر بر اساس سلیقه خودش تغییر بده. شخصیسازی در گوشی سامسونگ و شیائومی به نقطه اوج میرسه. با وجود اینکه در این ویژگی، اندروید نسبت به ios برتری داره اما نمیشه پیشرفتهای آیفون رو در این زمینه نادیده بگیریم.
در اندروید، شما میتونین تغییراتی رو در بخشهای مختلف اعمال کنین؛ این موضوع نشوندهنده اینه که شرکت گوگل قابلیت سفارشی سازی سیستم عامل خودش رو برای راحتی کاربرها در اولویت قرار داده. در اون طرف مقایسه iOS و اندروید سیستم عامل ای او اس وجود داره که در این بخش ضعیف عمل کرده؛ قابلیت سفارشی سازی iOS محدوده و تنها با شرایطی خاص میشه تغییراتی رو در اون ایجاد کرد.
خوندن این مطلب رو بهتون پیشنهاد میکنم: گوشی سامسونگ بخریم یا آیفون؟
تفاوت اندروید و آیفون در مدیریت فایلها و انتقال محتواها
یکی دیگه از تفاوت گوشی اندروید و ios در اشتراکگذاری اطلاعات بین برنامههاست. در سیستمعامل اندروید فضایی وجود داره که مثل یک انبار فایلهای شخصی میمونه. این فضا بین کاربر و سایر برنامهها مشترکه و هر دو میتونن ازش استفاده کنن.
یعنی با ذخیره سازی این اطلاعات در اون فضا، این امکان برای شما فراهم میشه که بتونین اون اطلاعات رو از طریق برنامههای مختلف به اشتراک بذارین. اما چنین چیزی در ios وجود نداره. یعنی برنامهها یک فضای کاری جدا دارن و همه نمیتونن به یک فایل واحد دسترسی داشته باشن. اگرچه این امر برای ios در امر اشتراکگذاری یک محدودیت به حساب میاد و میتونه از آزادی عمل کاربر و تعامل بین برنامهها کم کنه اما میتونه باعث افزایش امنیت گوشی بشه.
در مقایسه سیستم عامل اندروید و iOS بخش دیگهای که بررسی خواهم کرد، مدیریت فایل هست. شما در سیستم عامل اندروید قابلیت مدیریت برنامهها و فایلهای موجود در گوشیتون رو خواهید داشت. در سیستم عامل ای او اس هم برنامه Files در iOS 12 به بالا وجود خواهد داشت؛ البته سطح دسترسی و امکانات شما در این برنامه مثل برنامه فایل منیجر در اندروید نیست و محدودتر خواهید بود.
انتقال فایل در سیستم عامل اندروید به مراتب راحتتر از انتقال فایل در سیستم عامل ای او اس هست. با اندروید، شما میتونین به آسونی و با استفاده از یک پورت USB اقدام به انتقال فایلهاتون بکنین. همچنین میتونین از طریق برنامه Android File Transfer هم کارهای مربوط به انتقال فایلها رو بدون استفاده از پورت انجام بدین.
لازم به ذکره که انتقال عکسها و تصاویر هم بدون استفاده از پورت یو اس بی و با استفاده از برنامههای مرتبط انجام خواهد شد. انتقال فایلها در سیستم عامل iOS کمی سختتره؛ شما باید برنامهها رو با استفاده از iTunes Desktop منتقل کنین. انتقال عکسها بدون برنامه خواهد بود و باید از پورت USB برای انتقال استفاده بشه.
تفاوت ارتباط اندروید و آیفون با سایر پلتفرمها
میزان ارتباطی که این دو سیستم عامل با سایر پلتفرمها میتونن داشته باشن یکی دیگه از تفاوت گوشی اندروید و ios به حساب میاد. این موضوع یعنی ارتباط با سایر پلتفرمها امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته. تعاملی که سیستم عامل ios با سایر پلتفرمهای ساخت شرکت اپل داره بینظیره.
این تعامل طوریه که شما میتونین یک سیستم یکپارچه در تولیدات ساخت شرکت اپل رو ببینین. اما نکته اینجاست که سیاستهای شرکت اپل در تشویق افراد برای افزایش خرید محصولات اپله؛ بنابراین تعامل این سیستم عامل با سایر پلتفرمها که ساخت شرکتهای دیگه باشه بهراحتی امکانپذیر نیست.
در این مورد چون سیستم عامل اندروید در انحصار برند خاصی نیست؛ بنابراین سیاست جلب مشتریان برای خرید یک برند خاص وجود نداره. این عامل باعث میشه تعامل گوشیهای اندرویدی نسبت به آیفون با سایر پلتفرمها خیلی خوب باشه. سیاست جذب مشتری بیشتر شرکت اپل باعث شده که شرکت اپل برای تعامل سیستم عامل خودش با سایر پلتفرمهای ساخت شرکتهای دیگه محدودیت ایجاد کنه و مثل اندروید دست کاربر رو برای تعامل باز نمیذاره.
ممکنه این مطلب رو دوست داشته باشین: طریقه حذف تمامی اطلاعات در گوشی های شیائومی و سامسونگ
مقایسه عملکرد سیستم عامل ios و اندروید
چگونگی عملکرد سیستم عامل یکی دیگه از تفاوت گوشی اندروید و ios به حساب میاد. شخصی سازی در هر موضوعی که اتفاق بیفته به کارایی بهتر منتهی میشه. در شرکت اپل با توجه به انحصاری بودن سیستم عامل ios برای گوشی آیفون، مهندسی نرم افزار و سخت افزار گوشیهای آیفون توسط یک مدیریت واحد و هوشمند انجام میشه؛ بنابراین نتیجه این امر هماهنگی کامل سختافزار و نرمافزار گوشیهای آیفون میشه که میتونه کارایی سیستمعامل در گوشیهای آیفون رو افزایش بده.
در مورد سیستم عامل اندروید اینطوریه که هر گوشی هوشمندی که کد این سیستم عامل رو از گوگل دریافت میکنه، باید از نظر سخت افزاری، گوشی هوشمند خودش رو سازگار با این سیستم عامل کنه. بخاطر اینکه شرکتهای مختلف عمل سازگاری رو با کیفیتهای مختلف انجام میدن، نمیشه در مورد کارایی سیستم عامل اندروید یک نظر واحد و کامل داد؛ چون به دلیل تفاوت در کیفیت سازگاری توسط برندهای مختلف در عملکرد این سیستمعامل تفاوت به وجود میاد.
با اینکه امروزه گوگل بهینه سازیهای زیاد و دقیقی رو برای افزایش و بهبود عملکرد سیستمعامل اندروید در گوشیهای مختلف انجام داده اما این یک واقعیته که در این موضوع همیشه ios یک پله از اندروید بالاتر بوده. بهتر بودن عملکرد ios نسبت به اندروید به خصوص در بخش باتری کاملا مشهود و واضحه. موضوع دیگهای که باعث میشه به عملکرد بهتر ios نسبت به اندروید پی ببریم، افت عملکرد سیستم عامل اندروید با گذشت زمانه که در مورد سیستم عامل ios این موضوع بسیار کمرنگتر از سیستم عامل اندرویده.
تفاوت اندروید و آیفون در نصب و استفاده از اپلیکیشنها
هر دو سیستم عامل فروشگاههایی دارند که به کاربرانشون اجازه میده نیازهاشون رو با استفاده از اون فروشگاهها رفع کنن. اما در مورد تفاوت گوشی اندروید و ios در ایران در حوزه اپلیکیشنها میشه گفت که سیستم عامل گوشی آیفون اجازه نصب اپلیکیشنهای خارج از فروشگاه خودش رو به دارندگان آیفون نمیده.
این در حالیه که مصرف کنندگان گوشیهای هوشمند در داخل ایران گاهی نیاز دارند که برنامههای داخلی رو که در فروشگاه ios وجود نداره روی گوشی داشته باشن. این محدودیت گوشیهای آیفون از این جنبه میتونه باعث کاهش محبوبیت اون در ایران بشه؛ چون تعداد اپلیکیشنهای فارسی برای سیستم عامل اندروید و ios تفاوت زیادی با همدیگه داره.
میزان اختیار عمل اپلیکیشنها و تعامل با عملکردهای سیستم عامل
یکی دیگه از تفاوت گوشی اندروید و آیفون در میزان دسترسی اپلیکیشنها به سیستمعامله. چون اپل روی امنیت بالا خیلی تاکید داره، دسترسی اپلیکیشنها رو محدود میکنه و در قبال دسترسی اونا نسبت به سیستم عامل منعطف عمل نمیکنه. گوشیهای هوشمند اندرویدی به شما امکان دسترسی به برنامههای باز رو در پس زمینه به راحتی میده و شما میتونین خیلی راحت در حالی که مشغول یک فعالیت هستین همزمان برنامه دیگهای رو هم اجرا کنین.
اما این امکان در گوشیهای آیفون وجود نداره. پس با مقایسه گوشیهای اندروید و ios در موضوع مربوط به چند وظیفهگی و همچنین میزان انعطافپذیری سیستمعامل میشه گفت اندروید در رتبه بالاتری نسبت به ios قرار می گیره.
حفظ امنیت و ایجاد حریم خصوصی در اندروید و آیفون
به طور کلی، آپدیتهای امنیتی هر چند وقت یک بار در دستگاههای اندروید انجام میشه؛ اما بعضی تولیدکنندهها از این آپدیتها و به روزرسانیها بنا به دلایلی جا میمونن. در واقع به همین دلیله که بعضی از گوشیهای اندرویدی همچنان از سیستمهای امنیتی قدیمیتر بهرهمند هستن.
آپدیتهای امنیتی در سیستم عامل iOS به ندرت اتفاق میافته؛ این کار به دلیل پیچیده بودن دانلود از اپ استور و امنیت بالای فایلهای ای او اسی هست و در صورتی که امنیت iOS با خطر جدی مواجه بشه، آپدیتها توسط شرکت اپل منتشر خواهد شد.
در مقایسه گوشی اندروید و ios ، میزان امنیت این دو گوشیه. اگرچه در سالهای اخیر مرتبا گوگل سعی کرده فضای گوگلپلی رو امنتر و به روزرسانیهای منظمتری رو منشر کنه تا بتونه میزان امنیت گوشیهای اندرویدی رو افزایش بده. اما این گوشیهای آیفونه که در این موضوع همیشه بهتر عمل کرده.
شهرت گوشیهای آیفون بیشتر به امنیت بالاییه که برای کاربر فراهم میکنه. بخاطر همین تمام افرادی که امنیت بالای گوشی رو برای انتخاب اون در اولویت قرار میدن به خرید گوشی آیفون روی میارن. در حقیقت توجه ویژه به امنیت بالای گوشیه که در گوشیهای آیفون باعث بروز برخی نقاط ضعفی که در مورد آیفون گفتیم، میشه.
این مقاله مناسب شماست: تست باتری آیفون
به روزرسانیهای سیستمعامل اندروید و آیفون
با وجود اینکه بهروزرسانی روی عملکرد سیستمعامل به طور مستقیم تاثیر نمیذاره اما میتونه روی تجربه کاربری افراد موثر باشه. سیستمعامل ios به طور انحصاری برای گوشیهای آیفون ساخته شده و توسعه سختافزاری این گوشی کاملا با سیستمعامل اون منطبقه؛ بنابراین این سیستمعامل از هماهنگی بیشتری با سخت افزار گوشی آیفون برخورداره.
این موضوع باعث میشه که بازه پشتیبانی و دریافت بهروز رسانی در گوشیهای آیفون نسبت به گوشیهای اندروید طولانیتر باشه. این امر یکی از نقاط قوت مهم در گوشیهای آیفون شناخته میشه.
بررسی توسعه دهنده در IOS و اندروید
توسعه دهندههای سیستم عامل اندروید گوگل و Open Handset Alliance هستن که نقش گوگل خیلی پررنگتره. توسعه دهنده iOS هم همون طور که گفته شد، شرکت اپل هست؛ این شرکت به تنهایی اقدام به انتشار iOS کرده.
زمان انتشار اولیه سیستم عامل اندروید و ios
23 سپتامبر سال 2008 تاریخی بود که برای اولین بار سیستم عامل اندرویدی منتشر شد. سیستم عامل ای او اس حدود 1 سال قبل و در 29 جولای 2007 توسط شرکت اپل منتشر شد که نشون میده نسبت به زمان انتشار، سابقه نسبتا طولانیتری داره.
این مقاله هم شاید به کارت بیاد: بهترین و جدیدترین ترفندهای اندروید
آخرین نسخه آپدیت منتشر شده سیستم عامل اندروید و ios
آخرین نسخهای که از سیستم عامل اندروید در تبلت و گوشیهای موبایل وجود داره، نسخه اندروید 12 هست. آخرین نسخه iOS که اخیرا توسط شرکت اپل منتشر شده، iOS 15 و iPadOS 15 هستن.
مدل منبع اندروید و ios
از جمله تفاوت اندروید و ios در مدل منبع اونهاست. شرکت گوگل سیستم عامل اندرویدی رو به صورت منبع باز منتشر کرده که قابلیتهای نسبتا زیادی داره. iOS یک سیستم عامل منبع بستهست؛ البته لازم به ذکره که این سیستم عامل از اجزای منبع باز هم استفاده میکنه.
این مقاله هم شاید برات جذاب باشه: مضرات استفاده از گوشی موبایل
مقایسه اندروید و ios در ابزارکها
بخش دیگهای که در مقایسه اندروید و ای او اس مورد بررسی قرار خواهم داد، ابزارکها هستن. شما در سیستم عامل اندروید به ابزارکها در تمام قسمتها به غیر از صفحه قفل دسترسی خواهید داشت. در سیستم عامل iOS هم شرایط به همین شکل خواهد بود و به غیر از لاک اسکرین یا همون صفحه قفل، در بخشهای دیگه به ابزارکها دسترسی خواهید داشت.
تفاوت اندروید و ios در مرورگر اینترنت
در حال حاضر شرکت گوگل و سیستم عامل اندروید از مرورگر Google Chrome (گوگل کروم) استفاده میکنن. البته برای گوشی و تبلتهای اندروید بقیه مرورگرها هم در دسترس هستن و میشه از اونها هم برای سرچ کردن در فضای اینترنت استفاده کرد.
سیستم عامل iOS هم از مرورگر Safari بهره میبره؛ البته شما میتونین مرورگرهای دیگه رو هم به عنوان پیش فرض انتخاب کنین. لازم به ذکره که شما از هر مرورگری که در سیستم عامل ای او اس استفاده کنین، موتور رندر اون Safari خواهد بود.
مقایسه اندروید و ios در خدمات نقشه وب
از موارد دیگهای که در رابطه با تفاوت بین سیستم عامل اندروید و ای او اس مورد بررسی قرار میگیره، میشه خدمات نقشه وب رو اسم برد. سیستم عامل اندروید از Google Maps برای خدمات نقشه وب بهره میبره. در سیستم عامل iOS اما Apple Maps به صورت پیشفرض قرار داره. البته شما میتونین از گوگل مپ هم در گوشیهایی با این سیستم عامل استفاده کنین. اما باید توجه داشته باشین که اون برنامه به صورت پیشفرض روی گوشی شما وجود نخواهد داشت.
این مقاله هم حتما به دردت میخوره: فناوری NFC گوشی
تفاوت اندروید و ios در زبانهای موجود
مورد دیگه در مقایسه iOS و اندروید مربوط به زبانهای این دو سیستم عامل هست. باید بگم که شرکت گوگل نسبت به شرکت اپل موفقتر عمل کرده. سیستم عامل اندروید بیشتر از 100 زبان زنده دنیا پشتیبانی میکنه و این در حالیه که سیستم عامل ای او اس قابلیت پشتیبانی از 40 زبان زنده دنیا رو داره.
قابلیت برقراری ویدیو چت در اندروید و ios
شما برای برقراری ویدیو چت یا همون چت تصویری در سیستم عامل اندروید میتونین از Google Meet استفاده کنین. البته بقیه برنامهها هم برای انجام این کار در اختیار شما قرار گرفتن که میتونین اونها رو دانلود کنین. برنامه FaceTime هم برای برقراری ویدیو چت در سیستم عامل iOS طراحی شده؛ این سیستم عامل هم شرایطی مثل اندروید داره و شما میتونین از برنامههای مرتبط دیگه هم برای برقراری ویدئو چت استفاده کنین.
تفاوت اندروید و ios در دستیار مجازی
برای دستیار مجازی سیستم عامل اندروید، میشه دستیار گوگل یا همون Google Assistant رو اسم برد. دستیار مجازی سیستم عامل ای او اس هم Siri هست.
به این مطلب هم سر بزن: دلیل قطع شدن تماس قبل از بوق خوردن
تماس و پیام در سیستم عامل ios و اندروید
بخش تماس و پیام یکی از بخشهای مهم برای کاربرهاست که در مقایسه iOS و اندروید به بررسی اون خواهم پرداخت. گوگل مسیج و برنامههای دیگهای مثل واتس اپ، فیسبوک، Google Duo، دیسکورد و اسکایپ برای ارسال پیام و برقراری تماس هم در اندروید و هم در iOS قابلیت اجرا شدن رو دارن. برنامههای iMessage و FaceTime دو برنامهای هستن که فقط در سیستم عامل ای او اس برای برقراری تماس و ارسال پیام قابل اجرا خواهند بود.
بد نیست این مطلب رو هم بخونی: پینگ گوشی
اپ استور؛ مهم ترین تفاوت سیستم عامل ios
یکی از اصلیترین بخشها که باعث تفاوت اندروید با iOS میشه، قسمت فروشگاه برنامه یا اپ استور هست. فروشگاه Google Play یک فروشگاه اختصاصی برای سیستم عامل اندرویده که در اون بیشتر از 2 میلیون برنامه کاربردی برای دانلود وجود داره. البته شما از طریق راههای دیگه مثل استفاده از برنامه Aptoide میتونین برای دانلود برنامههای مورد نیاز اندرویدتون اقدام کنین.
Apple App Store اسم فروشگاهیه که در سیستم عامل ای او اس مورد استفاده قرار میگیره؛ این فروشگاه هم بیشتر از 1 میلیون برنامه کاربردی و مورد نیاز برای سیستم عامل iOS رو در خودش جا داده که میتونین اونها رو دانلود کنین.
عمر باتری در گوشی اندرویدی و ios
تقریبا همه گوشیهای اندروید و تبلتهای هوشمندی که از این سیستم عامل استفاده میکنن، دارای باتریهایی با طول عمر بالا هستن و باتریهایی نسبتا قدرتمند دارن. با مقایسه iOS و اندروید در رابطه با قدرت و طول عمر باتری خواهیم دید که باتریهای تعبیه شده در گوشیهایی با سیستم عامل ای او اس به اندازه باتری گوشیهای اندرویدی قدرتمند نیستن. اما شما میتونین با بهینه کردن سخت افزار و نرم افزارهای سیستم عامل ای او اس در گوشیتون، طول عمر باتری رو افزایش بدین.
این مطلب رو از دست نده: دستیار صوتی گوشی
تفاوت اندروید و ios در سورس (Source)
در این بخش، سیستم عامل اندروید از هسته، UI و بعضی برنامههای استاندارد استفاده میکنه. همون طور که گفته شد، هسته iOS اپن سورس یا همون منبع باز نیست.
تفاوت اندروید و ios در پشتیبان گیری از عکسها و ویدیوها
پشتیبانگیری از عکسها و ویدیوها در سیستم عامل اندروید به صورت نامحدود خواهد بود؛ یعنی شما میتونین به هر مقدار که بخواین، با استفاده از برنامه Google Photos از عکسها و ویدیوها بکآپ بگیرین. دراپ باکس هم یکی دیگه از برنامههایی هست که میتونین برای پشتیبان گیری از عکسها و ویدیوها در سیستم عامل اندروید ازش استفاده کنین.
در سیستم عامل iOS شما میتونین تا 5 گیگابایت به صورت خودکار و با استفاده از iCloud از عکسها و ویدیوهاتون پشتیبانگیری کنین. برای پشتیبانگیری از عکسها و ویدیوها به مقدار بیشتر از 5 گیگابایت باید اشتراکی رو از iCloud خریداری کنین.
خوندن این مطلب رو هم بهت پیشنهاد میکنم: نرخ نوسازی صفحه نمایش
مقایسه اندروید و ios در خدمات ابری
در مقایسه iOS و اندروید به بخش خدمات ابری و فضای ذخیرهسازی اون میرسیم که خیلی مهم و کاربردیه. میزان فضا برای ذخیره سازی 15 گیگابایتی با Google Drive در اندروید به صورت رایگان در دسترسه؛ برای 100 گیگابایت باید 2 دلار در ماه پرداخت کنین و برای داشتن 1000 گیگابایت یا همون 1 ترابایت، باید 10 دلار رو در ماه بپردازین.
میزان فضای رایگان برای ذخیره کردن فایلها با iCloud چیزی در حدود 5 گیگابایت هست. برای فضای ذخیره سازی بیشتر و 50 گیگابایتی باید در ماه 1 دلار بپردازین. برای داشتن فضای کافی و زیاد برای ذخیره کردن اطلاعات مثل 200 گیگابایت این مبلغ به 3 دلار در ماه افزایش پیدا خواهد کرد.
در نهایت هم برای به دست آوردن فضای ذخیره سازی 1 ترابایتی، باید 10 دلار در ماه پرداخت کنین. Google Photos، Amazon Photos، دراپ باکس و OneDrive سه برنامه برای دریافت خدمات ابری در سیستم عامل iOS و اندروید هستن.
تفاوت اندروید و ios در احراز هویت بیومتریک
در این قسمت از مقایسه iOS و اندروید تفاوت زیادی رو بین Android یا iOS نمیبینیم. جهت احراز هویت بیومتریک در سیستم عامل اندروید از اثر انگشت یا شناسایی چهره بهره گرفته شده؛ البته شناسایی چهره بستگی به امکانات گوشی شما داره. اکثر گوشیهای قدیمی از این قابلیت برخوردار نیستن و احراز هویت بیومتریک به صورت شناسایی چهره رو پشتیبانی نمیکنن.
در iOS هم برای احراز هویت بیومتریک در گوشیهای قدیمی از اثر انگشت و در گوشیهای جدید از تشخیص چهره استفاده میشه؛ البته در گوشیهای جدید از اثر انگشت هم میتونین برای احراز هویت بیومتریک استفاده کنین. طبق موارد ذکر شده، در این قسمت از مقایسه iOS و اندروید تفاوت چندانی بین این دو سیستم عامل به چشم نمیخوره.
بد نیست این مطلب رو هم بخونی: تبدیل دست خط به تایپ
تفاوت اندروید و ios در سرعت سیستم عامل iOS و اندروید
در سالهای اخیر، سیستم عامل iOS از نظر سرعت، عملکرد بهتری نسبت به اندروید از خودش نشون داده؛ در حال حاضر، آیفون 12 سریعتر از گوشیهای اندرویدی هست و در تست سرعت اونها رو شکست میده. اندروید یا ای او اس در بخش سرعت رقابت تنگاتنگی با همدیگه دارن و مطمئنا وزنه همیشه به سمت iOS سنگینی نخواهد کرد. اینکه گوشیهای آیفون که سیستم عامل iOS دارن، سریعتر از گوشیهای اندرویدی باشن، از نظر رقابت در تعداد فروش هم ضربه نسبتا شدیدی رو به گوشیهای اندرویدی وارد خواهد کرد.
لازم به ذکره که تراشه استفاده شده در گوشیهایی با سیستم عامل iOS از سری A بوده و نسبت به تراشه گوشیهای اندرویدی که اسنپدراگون هستن، سرعت بیشتری داره. البته بعضی از ویژگیهای سیستم عامل iOS و اندروید با همدیگه قابل مقایسه نخواهند بود؛ برای مثال، طراحی کاربری سیستم عامل اندروید خیلی بهتر از iOS هست و میشه اون رو برگ برنده اندروید دونست.
جمعبندی
در مقایسه iOS و اندروید سعی کردم به بررسی تمام فاکتورها و موارد مربوط به این دو سیستم عامل پرطرفدار و مشهور بپردازم. به طور کلی نمیشه گفت بهترین سیستم عامل بین این دو کدومه؛ چون در هر یک از بخشها، یکی از این دو سیستم عامل نسبت به اون یکی برتریهایی داره.
سوالات متداول
آیا سیستم عاملهای iOS و اندروید فقط مختص گوشیهاست؟
نه، سیستم عامل اندروید علاوه بر گوشی در خیلی از تبلتهای هوشمند مثل: سامسونگ، اوپو، شیائومی، آنر، هواوی،و وان پلاس استفاده شده و در iPad Touch، آیفون، آیپد و اپل تی وی از سیستم عامل iOS استفاده میشه.
آیا گوشی های آیفون از برنامه های گوگل پشتیبانی می کنه؟
درسته که خیلی از برنامه های گوگل توسط ایفون پشتیبانی میشه اما سازگاری بیشتر برنامه های اپل با گوشی آیفون باعث میشه که خیلی از کاربران گوشیهای آیفون ترجیح میدن از برنامههای اپل استفاده کنن.
مزیتهای گوشی آیفون نسبت به اندروید چیه؟
اجرای خیلی اسون اپلیکیشنها بدو باگ، رابط کاربری ساده و روان، کیفیت بالای متریال برای ساخت گوشی، امنیت بالای گوشی و دوربین و اسپیکر فوقالعاده از مزایای بارز گوشیهای ایفون به حساب میاد.
بین اندروید و آیفون کدوم کیفیت تماس صوتی و تصویریه بهتری داره؟
به دلیل میزان بالای هماهنگی سختافزاری و نرمافزاری در گوشیهای آیفون کیفیت تماس صوتی و تصویری در این گوشیها بهتر از گوشیهای اندرویدی است.
8 دیدگاه. Leave new
سلام.شرح و توضیحات شما در مورد دو سیستم عامل گوشی خیلی خوب بود.استفاده کردیم.لطفاً توضیحاتی هم در مورد انتخاب بین ساعت معمولی و اپل واچ بگذارید تا ببینیم آیا کوچ کردن به ساعت هوشمند حقیقتاً ارزش منطقی دارد یا نه؟
ممنون
سلام ایسلی عزیز!
بعله حتما .
ممنون از نظرتون
سلام به نظر من هم اندروید بهتره از نظر شخصی سازی و خیلی چیزای دیگه یا مثلاً اونجایی که نوشته بود تو اندروید دو برنامه همزمان میتونی استفاده کنی اما تو آیفون اینطور نیست یا مثلاً من شنیدم که برای دانلود از آپ استور اپل باید هر چی که میخوای دانلود کنی ایمیلتو وارد کنی اما برای اندروید اینطور نیست و راحت میتونی دانلود کنی به این دلایل میگم اندروید بهتره و خیلی چیزا دیگه.
سلام ایسلی عزیز!
ممنون از نظرتون.
به نظر من ios بهتر از اندرویده البته اگه بودجه خرید آیفون رو داشته باشی.
سلام ایسلی عزیز!
ممنون از نظرتون
آیفون یه بدیش اینه که فارسی نمیشه. تو اندروید دستت بازتره بنظرم.
سلام ایسلی عزیز!
ممنون از نظرتون