امروزه کاربرد Data Usage در سیستم عامل اندروید با پیشرفتهتر شدن گوشیها و دستگاههای اندرویدی خیلی بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده. استفاده روزافزون از اپلیکیشنهای آنلاین و به دنبال اون رشد چشمگیر مصرف داده تلفن همراه، مصداقهای بارز این موضوع هستن.
آنچه در این مطلب خواهید خواند:
چون که نیاز کاربران به استفاده از برنامههای مختلفی که در بستر اینترنت کار میکنن، بسیار افزایش پیدا کرده. همچنین تمایل بیشتر برای تماشای ویدئوهای آنلاین باکیفیت بالا، نسبت به حالت آفلاین و ذخیره شده، نیاز به مدیریت ترافیک داده رو به کاری بسیار ضروری تبدیل میکنه. به همین منظور در این مقاله از ایسل سعی دارم به کاربرد کنترل مصرف دادهها در اندروید از راههای مختلف بپردازم.
جدیدترین مدلهای گوشی موبایل رو میتونین در سابت ایسل پیدا کنید: قیمت گوشی
Data usage در اندروید چه مزایا و کاراییهایی داره؟
همونطور که گفته شد، تعامل و رد و بدلکردن اطلاعات بر بستر اینترنت توسط برنامههای مختلف به سرعت رو به افزایشه. همه شما روزانه به فراخور حرفه و سبکزندگیتون به دانلود فایلهای مختلف صوتی و تصویری و… میپردازین. حتی گاهی ترجیح میدین به صورت آنلاین به تماشای برنامه مورد نظرتون بشینین و یا موسیقی مورد علاقهتون رو مستقیما به صورت آنلاین بشنوین.
این مقاله هم شاید به کارت بیاد: بهترین اپلیکیشنهای اندروید
اما همه اینها فقط بخشی از مصرف داده دستگاه اندرویدی شما هست. به جز این شکل آشکار از مصرف اینترنت که همگی از اون اطلاع داریم، شکل پنهانی از مصرف داده گوشی موبایل هم وجود داره که شاید کمتر به اون توجه بشه
وجود این موارد کاربرد دیتا یوزیج در اندروید رو برجستهتر میکنه. به عنوان مثال نوتیفیکیشنها و اعلانهایی که از برنامههای مختلف دریافت میکنیم، آپدیتهای خودکار برنامهها و مواردی از این دست، در پس زمینه مشغول مصرف دیتای اینترنت دستگاه اندرویدی ما هستن. کاربرد کنترل مصرف اینترنت در اندروید علاوه بر جلوگیری از مصرف بیرویه و خارج از کنترل دادهها در پس زمینه، باعث افزایش ذخیره باتری و بهبود سرعت در بارگذاری دادهها رو هم شامل میشه. بنابراین بسیار مهمه که راههای مختلفی رو برای مدیریت و کنترل دادههای مصرفی تلفن همراهمون یاد بگیریم.
چطور میشه از کاربرد Data usage در اندروید استفاده کرد؟
در ابتدا باید میزان مصرف ماهانه اینترنت رو بررسی کنین. برای مشاهده و بررسی میزان مصرف داده در هر ماه به صورت کلی و برای هر کدام از برنامهها، به سادگی از قسمت Settings وارد تب Connections شده و با لمس Data usage به صفحه بعدی برین.
در بالای این صفحه مصرف کلی اینترنت همراه شما رو در بازه زمانی مشخص نشون داده. در پایین اون گزینههای مختلف دیگهای دیده میشن که هرکدوم به منظور مدیریت بخشی از دیتای شما در نظر گرفته شدن. از جمله گزینه Data saver، که اگه اون و در حالت on قرار بدین، از تبادل دیتای پس زمینه توسط برنامههایی که خودتون مشخص میکنین جلوگیری میشه. همچنین گزینه Mobile data usage در این صفحه دیده میشه، با ضربه زدن روی اون وارد صفحهی جدیدی میشین که میزان مصرف هر کدام از برنامهها رو به طور جداگانه مشخص میکنه.
این مقاله هم شاید برات جذاب باشه: بهترین موزیک پلیر اندروید
در اینجا شما میتونین ترافیک دیتای هر کدام از برنامهها رو به صورت مجزا بررسی کرده و با مدیریت تنظیمات اون عملکرد برنامه رو بهبود بدین. گزینه Billing cycle and data warning شما رو به صفحه تنظیمات جدیدی هدایت میکنه. با استفاده از گزینههای این صفحه هم میتونین تاریخ شروع دوره ماهانه مصرفتون رو مشخص کنین و هم با استفاده از set data warning و set data limit حد مورد نظر مصرف داده برای هشدار و حد مربوط به خاموش شدن خودکار رو با توجه به نیازتون تعیین کنین.
شکلهای مختلف کاربرد Data usage در اندروید
طبق چیزی که گفته شد بخشی از ترافیک دیتای سیستمهای اندرویدی مربوط به موارد پنهانیه که از نظر ما دور میمونه. به منظور مدیریت و کنترل مصرف این دادهها راههای مختلفی وجود داره. اولین راه اینکه میتونین طبق مراحلی که گفته شد با دنبال کردن مسیر settings/connections/data usage/mobile data usage به صورت جداگانه به اپها دسترسی پیدا کرده و همه یا تعدادی از اونها رو برای مصرف دادهها محدود کنین.
این مطلب هم بهت کمک میکنه: چطور گوشی موبایلمون رو دایورت کنیم
همچنین میتونین با ورود مستقیم به تنظیمات خود اپلیکیشنها ترافیک دیتا رو برای هر کدوم محدود کنین. راه دیگه برای کاهش مصرف دیتای پنهان، غیر فعال کردن دریافت نوتیفیکیشنهای برنامههاست که علاوه بر مصرف دادهها منجر به کاهش مصرف باتری گوشی اندروید و البته افزایش طول عمر اون میشه. استفاده از گزینه restrict background data از قسمت Data usage هم، جلوی مصرف داده اینترنت توسط برنامهها در زمانی که روی صفحه نیستن رو میگیره و به این ترتیب حجم قابل ملاحظهای از اینترنت مصرفی پنهان رو کم میکنه.
از Data usage چه اطلاعاتی رو میشه کشت کرد؟
استفاده از نسخههای پولی برنامههای مختلف به جای نسخه رایگان میتونه به طرز چشمگیری مصرف پنهان دیتا رو کاهش بده. چون که نسخههای رایگان با تبلیغات گاه و بیگاهی که روی صفحه موبایل نمایش میدن به طور ناخواسته حجم زیادی از اینترنت شما رو مصرف میکنن. به همین دلیل بهتره این برنامهها رو از گوشی خودتون حذف کنین.
یا اگه استفاده از نسخه غیر رایگان فعلا براتون مقدور نیست بهکمک یک برنامه Add blocker جلوی نمایش این تبلیغات رو بگیرین. همچنین میتونین در مرورگرهایی مثل کروم از data saver برای کاهش ترافیک دیتا و بالا بردن سرعت بارگذاری استفاده کنین.
برای جلوگیری از آپدیت های ناخواسته و اتوماتیک توسط دادههای همراه حتما باید تنظیمات پلی استور رو چک کرده و اطمینان حاصل کنین که auto update apps در حالت over wi-fi only قرار داشته باشه. استفاده از حافظه پنهان یا کش(cache) یکی از راههای کاهش و مدیریت مصرف دادهها در اندرویده.
کش در واقع اطلاعات ثابتیه که ما به صورت مرتب از اونها استفاده میکنیم. نگهداری این اطلاعات توسط دستگاه اندرویدی باعث میشه وقتی به اونها احتیاج داریم با سرعت بیشتری نمایش داده بشن و همچنین از دانلود ناخواسته و چندباره اطلاعات جلوگیری میکنه. در نتیجه از اون جایی که پاک کردن کش حجم اینترنت و داده مصرفی رو به شدت بالا میبره، بهتره از برنامههایی که این اطلاعات رو پاکسازی میکنن استفاده نکنیم.
اگه خواستی بیشتر در مورد این مقاله بدونی: بهترین گوشیهای ضد آب
یکی از اون اطلاعاتی که میتونه به صورت کش نگهداری شده و در صورت لزوم به آسانی مورد استفاده قرار بگیره، اطلاعات نقشه در اپلیکیشنهای نقشه گوگله. برای این منظور باید زمانی که به اینترنت دسترسی دارین قسمتی از نقشه رو که میخوایم بعدا از اون استفاده کنیم باز کرده و محدوده و مساحت مورد نظر رو انتخاب کرده و اون رو برای زمانی که ممکنه دسترسی به دیتای همراه نداشته باشین ذخیره کنین. در واقع با استفاده از امکان offline mode میتونین اون رو با اسم مورد نظرمون ذخیره کرده و بعدا به صورت آفلاین و بدون نیاز مجدد به مصرف دیتا از اون استفاده کنین. این کار هم به طور قابل ملاحظهای مصرف اینترنت رو کاهش میده.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردم با گفتن مزایا و کاربرد Data usage در اندروید، اهمیت و چرایی اون رو برای شما روشن کنم. از آنجا که حجم زیادی از اینترنت دستگاههای اندرویدی در اثر بی توجهی به نکات ساده مصرف میشه راههای مختلف مدیریت مصرف اینترنت در اندروید رو به تفصیل بررسی کردم.
این مقاله هم حتما به دردت میخوره: سبکترین و خوشدستترین گوشیها
با توجه به موارد گفته شده با تغییراتی جزئی در تنظیمات دستگاه اندرویدتان و بازنگری در برنامههای مورد استفاده میتونین به کنترل مصرف دادهتون بپردازین و تا حد زیادی هزینههای اضافی ناشی از تنظیمات نامناسب رو کاهش بدین. همچنین با رعایت این نکات از سرعت و عملکرد بهتر گوشی اندرویدتون لذت ببرین و عمر مفید باتری و دستگاهتون رو بالاتر ببرین.
سوالات متداول
بهترین برنامهها برای مدیریت مصرف اینترنت کدومها هستن؟
GlassWire – Data Usage Privacy
6 دیدگاه. Leave new
مطالب مفیدی بود. ممنون
با سلام و عرض ادب و تشکر بدلیل مطالب مفید سایتتون.آیا راهی هست که بشه در گوشی های سامسونگ تاریخچه مصرف دیتا رو پاک کرد؟؟سپاسگزارم اگر جواب بدین.
تموم شدن حجم اینترنت میتونه به دلیل ویروسی بودن گوشی باشه؟
سلام ایسلی عزیز!
تموم شدن سریع داده اینترنت میتونه نشونهای برای ویروسی شدن گوشیتون باشه چون برنامههای ویروسی همیشه در پس زمینه گوشی در حال اجرا و مصرف اینترنت هستن.
بنابراین بدون اینکه شما متوجه باشین، سرعت استفاده از دادههای اینترنت بالا میره.
ممنون جواب داد بهم راهکارهاتون
سلام ایسلی عزیز!
ممنون از اینکه همراه مایین.