لپ تاپ گیمینگ یا کنسول بازی؟ خیلی از کسانی که به بازیهای ویدیویی علاقه دارن، نمیدونن که برای داشتن بازی حرفهای باید لپتاپ بخرن یا کنسول بازی. برای همین هم من در این مقاله براتون توضیح میدم که برای بازیهای حرفهای، لپتاپ گیمینگ بهتره یا کنسولهای بازی.
آنچه در این مطلب خواهید خواند:
خیلی از افراد شاید فکر کنن که کنسولهای بازی که منحصراً برای بازی تولید شدن، برای گیمینگ عملکرد بهتری دارن. این در حالیه که از طرف دیگه، خیلی از افراد باور دارن که با خرید لپتاپ ، میتونن خیلی اقتصادیتر عمل کنن؛ چون با لپتاپ میتونن هم بازی کنن و هم کارهای دیگه انجام بدن. پس اگه شما هم میخواین با یک تیر دو نشون بزنین، بهتره برین سراغ لپتاپ. ولی واقعاً کدوم یک از اونها برای بازیهای ویدیویی عملکرد بهتری دارن؟
فاکتورهای مهم برای انتخاب لپتاپ گیمینگ یا کنسول بازی
خیلی از افرادی که دنبال یک دستگاه خوب برای بازی ویدیویی میگردن، میپرسن که لپ تاپ گیمینگ بخریم یا کنسول بازی؟ برای اینکه بدونین کدوم یک از این دستگاهها برای شما مناسبتره، باید به فاکتورهای زیادی توجه کنین. من اینجا مهمترین ویژگیهایی رو که باید برای انتخاب کنسول بازی یا لپ تاپ گیم به اونها توجه کنین، توضیح میدم.
دهههای طولانی هست که خیلی از افراد نمیتونن بین کنسول بازی یا لپ تاپ گیم یکی رو انتخاب کنن. برای همین هم شما برای اینکه بتونین خرید خوبی داشته باشین، باید به فاکتورهایی مثل قیمت و عملکرد اونها توجه زیادی داشته باشین.
این مقاله هم شاید برات جذاب باشه: بهترین گوشی سامسونگ برای بازی
البته مطمئناً هر دوی این دستگاهها محدودیتهای مخصوص به خودشون رو دارن و نمیشه گفت که یکی از اونها کامل هست. با وجود همه این محدودیتها، به نظرتون لپ تاپ گیمینگ یا کنسول بازی کدوم عملکرد بهتری برای بازیهای مختلف دارن؟ اینجا مهمترین فاکتورهایی که باید بهشون توجه کنین رو آوردم. سریع همه این نکات رو بخونین و کنسول بازی یا لپ تاپ گیم موردنظرتون رو انتخاب کنین.
قابلیت حمل
یکی از مهمترین موضوعاتی که باید برای خرید کنسول بازی یا لپتاپ گیمینگ به اون توجه داشته باشین، قابلیت حمل اونهاست. مطمئناً همه میدونین که لپتاپها رو خیلی راحت میشه گذاشت داخل یک کولهپشتی و به هرجایی اون رو ببرین.
کنسولهای بازی جوری طراحی شدن که هیچ نمایشگری ندارن و برای اینکه بتونین بازیها رو ببینین، باید اونها رو به یک نمایشگر خانگی مثل تلویزیون وصل کنین. به همین دلیل هم اصلاً نمیتونین اونها رو به جای دیگه ببرین و ازشون استفاده کنین.
کنسولهای بازی مثل ایکس باکس و پلی استیشن 4 جزو این دستگاهها هستن که قابلیت حمل ندارن. نهایتاً اگه مجبور شدین کنسولهای بازی رو حمل کنین، باید این کار رو با یک تلویزیون انجام بدین که واقعاً نمیشه یک تلویزیون رو بهراحتی فقط برای یک بازی جابهجا کرد.
از طرف دیگه، لپتاپها دقیقاً برعکس این موضوع هستن و برای استفاده از اونها برای بازیهای ویدویی، نیازی ندارین که حتماً اونها رو به یک نمایشگر دیگه مثل تلویزیون وصل کنین. علاوه بر این، لپتاپها در اندازه کوچکتری تولید میشن و همین موضوع، به قابلیت حمل اونها اضافه میکنه.
این مقاله هم شاید برات جذاب باشه: بهترین بازی های موبایل
اگه میخواین بیرون از خونه و یا هرجای دیگهای با دوستانتون بازی کنین، فقط کافیه که لپتاپ رو داخل یک کولهپشتی بذارین و با خودتون به هرجایی که خواستین، ببرینش. همچنین میتونین لوازم جانبی لپتاپها مثل ماوس و باتری اونها رو خیلی راحت داخل همون کیف بذارین و به همراه لپتاپ، برای بازی ازش استفاده کنین.
اگرچه لپتاپها بهاندازه گوشی موبایل قابلحمل نیستن، ولی خیلی راحتتر از کنسولهای بازی حمل میشن و میتونین اونها رو بهراحتی به هرجایی ببرین. پس اگه قابلیت حمل براتون مهمه و نمیدونین لپ تاپ گیمینگ یا کنسول بازی کدوم بهتره، باید بهتون بگم که در این زمینه، مطمئنا لپتاپها برنده میشن.
باتری
اگه هنوز میخواین بدونین لپ تاپ گیمینگ بخریم یا کنسول بازی و قابلیت حمل خیلی براتون مهم نیست، باید به باتری این دستگاهها دقت کنین. باتریها به شما این امکان رو میدن که برای ساعات طولاتیتری از دستگاهها برای بازیهای ویدویی استفاده کنین. به همین دلیل هم اصلا نمیشه از اهمیت فوقالعاده بالای باتری برای بازی کردن چشمپوشی کرد.
کنسولهای بازی مثل ایکس باکس و پلی استیشنها هیچ باتری ندارن! چون کنسولهای بازی ثابت هستن و همونطور که گفتم، برای استفاده از اونها باید حتماً نزدیک تلویزیون باشین و تلویزیونها هم که باید حتماً داخل پریز برق باشن. در نتیجه، برای استفاده از کنسولهای بازی، باید اونها رو به برق بزنین و نمیتونین خارج از پریز برق از اونها استفاده کنین.
این موضوع باعث میشه که دیگه نگران تموم شدن باتری این دستگاه نباشین و خیلی راحت بازی کنین. ولی از طرف دیگه، نکته منفی نداشتن باتری باعث میشه که اگه برق بره هم اصلاً نمیتونین ازش استفاده کنین و باید صبر کنین تا دوباره برق وصل بشه.
از طرف دیگه، همه لپتاپها، چه لپتاپهای گیمینگ و حتی لپتاپهای معمولی، باتری دارن و میتونن تا چندین ساعت، شارژ رو در خودشون نگه دارن. به همین دلیل هم حتی اگه برق قطع بشه و یا بخواین در مکان دیگهای دور از منبع انرژی با لپتاپتون بازی کنین، خیلی راحت تا چند ساعت هیچ مشکلی ندارین. البته مدتزمان نگهداری شارژ در لپتاپهای مختلف، با همدیگه فرق داره و به ظرفیت باتری اونها مربوط میشه.
این مقاله هم شاید برات جذاب باشه: بهترین بازی ترسناک
پس میشه گفت چون با لپتاپ محدودیت خیلی زیادی به منبع انرژی برای استفاده دائمی ندارین، این دستگاهها انعطافپذیری بیشتری داره و میتونه گزینه مناسبتری باشه. حتی اگه برق هم قطع بشه، باز هم میتونین از لپتاپها استفاده کنین و هیچ مشکلی از این نظر نیست؛ بنابراین، میشه نتیجه گرفت که هم قابلیت حمل و هم داشتن باتری، مهمترین دلایلی هست که خیلی از افراد همچنان میگن لپتاپ بهتر از کنسول بازیه.
استفاده بهصورت روزانه
موضوع دیگهای که برای انتخاب کنسول بازی یا لپتاپ گیمینگ باید بهش توجه کنین، اینه که آیا میخواین بهصورت روزانه ازش استفاده و دائم باهاش بازی کنین؟ این موضوع تأثیر زیادی در انتخاب شما میذاره؛ برای همین هم خوب به این مسئله فکر کنین و بعد تصمیم بگیرین.
همونطور که در اول این مقاله هم بهاختصار گفتم، کنسولها منحصراً برای بازیهای مختلف طراحی شدن؛ این در حالیه که با خرید یک لپتاپ، شما میتونین برای کارهای دیگه هم ازش استفاده کنین. در واقع بازی و گیمینگ وظیفه اصلی لپتاپها نیست و خیلی از افراد، برای اهداف دیگهای از این دستگاهها استفاده میکنن.
شما میتونین لپتاپتون رو به هرجایی ببرین و ازش برای کارهای زیادی استفاده کنین؛ میتونین باهاش یادداشتبرداری کنین و یا محاسبات دقیق رو باهاش انجام بدین. جستوجوی سریع مطالب و وبگردی، یکی از دیگه از مهمترین کارهایی هست که با خرید لپتاپ میتونین ازش لذت ببرین.
بهطورکلی، لپتاپها سیستمهای همهکارهای هستن که هم میتونین از اونها برای بازیهای مختلف و هم کارهای دیگه استفاده کنین. این در حالیه که کل عملکرد کنسولهای بازی به بازی کردن محدود میشه. ازاینرو، اگه دنبال یک دستگاه هستین که هم برای بازی و هم بقیه کارهای روزمره ازش استفاده کنین، لپتاپها باز هم گزینه مناسبتری هستن.
قیمت
موضوع خیلی مهمی که بین لپ تاپ گیمینگ یا کنسول بازی وجود داره، اینه که باید بدونین قیمت کدوم یک از اونها مقرونبهصرفهتره. مطمئنا هرکسی دنبال یک روش ارزونتر هست که بتونه مقداری از پولش رو ذخیره کنه.
لپتاپها با قیمت خیلی متنوعی عرضه میشن و شما تقریباً با هر بودجهای میتونین یک لپتاپ بخرین. بااینحال، لپتاپهای حرفهای برای بازیهای ویدیویی، قیمت نسبتاً زیادی دارن؛ این لپتاپها با قیمت بیشتر از 2 برابر لپتاپهای معمولی و یا کنسولهای بازی هستن و البته این بهخاطر قابلیتهای فوقالعاده اونهاست که باعث شدن بتونین عملکرد بهتری برای بازیهای ویدیویی داشته باشن.
مثلاً اگه میخواین یک کنسول بازی ایکس باکس One X و یا پلی استیشن 4 پرو بخرین، باید تقریباً 300 تا 350 دلار پول بدین. این در حالیه که یک لپتاپ خوب برای گیمینگ، با قیمت بیشتر از 700 دلار به فروش میرسه.
شاید فکر کنین که هزینه خیلی زیادی هست، ولی باید بهتون بگم که این ویژگیها کاملاً ارزش این هزینه رو داره. بااینحال، با همین قیمت میتونین یک کنسول بازی خیلی بهتر بخرین که عملکرد بهتری هم در بازیهای ویدیویی داشته باشه.
به همین دلیل هم اگه تلویزیون خوبی دارین و مشکلی بهخاطر نداشتن باتری و قابلیت حمل کنسولها ندارین، به نظر من این دستگاهها از نظر قیمتی بهصرفهتر هستن. برای همین هم اگه نمیخواین پول زیادی خرج کنین، میتونین یک کنسول بازی بخرین.
البته باید خودتون رو قانع کنین که کنسولهای قیمت مناسب، حداکثر سرعت 60 فریم در ثانیه دارن. در غیر این صورت، مجبور هستین هزینه بیشتری برای خرید لپتاپ کنین که چون میتونین از این دستگاه برای کارهای دیگه هم استفاده کنین، به نظر منطقی میاد.
نمایشگر و عملکرد برای بازی
مطمئناً هر کسی که میخواد بازیهای ویدیویی رو خیلی خوب انجام بده، عملرد لپتاپ یا کنسول بازی براش خیلی مهمه. نمایشگر لپتاپها تأثیر خیلی زیادی در نحوه عملکرد اونها داره و به شما کمک میکنن که بتونین عملکرد روان و سریعی داشته باشین.
بیشتر لپتاپهایی که بهتازگی معرفی و روانه بازار شدن، با نمایشگرهای بیشتر از 60 هرتزی عرضه میشن. یعنی بیشتر اونها نمایشگرهایی با نرخ نوسازی نسبتاً بالا نزدیک به 120 هرتز، 144 هرتز، 240 هرتز و یا 300 هرتزی در اختیار کاربران قرار میدن. به همین دلیل هم نمایشگرهایی با نرخ نوسازی 60 هرتز خیلی خوب نیست و نمیتونه خیلی رضایتبخش باشه.
نمایشگرهایی با نرخ نوسازی 120 هرتز به بالا، عملکرد فوقالعاده خوبی دارن و میتونن بهترین عملکرد روان رو در اختیار شما قرار بدن. فقط کافیه با نرخ نوسازی 60 هرتزی، مقایسه کنین تا متوجه این تغییر بزرگ بشین.
این مقاله هم شاید برات جذاب باشه: بهترین گوشی برای بازی PUBG
البته توجه داشته باشین که خیلی وقتها شما باید خودتون نرخ نوسازی نمایشگر رو تغییر بدین. یعنی اینکه این احتمال وجود داره اولش ویدیوها رو با نرخ نوسازی 60 هرتزی دیده باشین و بعداً این نرخ نوسازی رو تغییر نداده باشین و بخواین با نرخ 144 هرتزی ببینین. چون نرخ نوسازی نمایشگر روی همون 60 هرتز محدود شده، شاید نتونین خیلی تفاوت رو احساس کنین.
اگه عملکرد بازیهای ویدیویی برای شما مهمه، عملکرد لپتاپها خیلی بهتر از کنسولهای سنتی بازی هست. در لپتاپها، همه جزئیات بازیها به شما نمایش داده میشه و عملکرد و فریمریت لپتاپها رو به هیچ عنوان نمیتونین با کنسولهای بازی مقایسه کنین.
به طورکلی، تقریباً همه کنسولهای بازی با پردازنده سفارشی 8 هستهای Jaguar از AMD جفت میشن. ایندرحالیهکه لپتاپهای ارزانقیمت باپردازندههای 4 هستهای از نوع AMD Ryzen یا پردازنده 4 هستهای اینتل i5-9300H عرضه میشن.
شاید پیش خودتون فکر کنین که لپتاپها بهخاطر 4 هسته بودن، از کنسولهای بازی با 8 هسته، عملکرد ضعیفتری دارن. در حالی که اصلاً اینطوری نیست و حتی پردازنده 4 هستهای لپتاپها هم بهتر از پردازنده 8 هستهای کنسولهای بازیه!
نکته جالبتوجه درباره لپتاپها اینه که این دستگاهها پردازندههای گرافیکی یکپارچه و همچنین پردازنده گرافیکی اختصاصی دارن که این قابلیت در کنسولهای بازی دیده نمیشه. به معنی این که میتونین از لپتاپها برای کارهای سنگینتری هم استفاده کنین و هیچ مشکلی برای کارهای دیگه ندارین. درحالی که این موضوع درباره کنسولهای کلاسیک بازی صدق نمیکنه.
توجه به این مسئله میتونه انتخاب رو برای شما خیلی راحتتر کنه. پس اگه شما هم جزو اون دسته از افرادی هستین که براتون سؤاله لپ تاپ گیمینگ یا کنسول بازی بهتره و نمیتونین تصمیم درستی بگیرین، به نظر من لپتاپها عملکرد بهتری دارن.
مناسب برای آینده
شاید براتون سؤال پیش بیاد که کدوم یک از این دستگاهها برای بازیهای ویدیویی، در آینده عملکرد بهتری دارن؟ همه مقایسههای بالا نشون دادن که لپتاپها از خیلی جوانب بهتر از کنسولهای بازی هستن. ولی واقعاً در طولانی مدت هم مناسبتر هستن؟
کنسولها در درجه اول برای بازیهای ویدیویی ساخته شدن و به همین دلیل هم خیلی کنسولهای جدیدی ساخته نمیشن. در واقع برعکس لپتاپها، هر سال کنسولهای جدیدی وارد بازار نمیشن و شاید تا چندسال دیگه، نتونین یک کنسول خیلی جدید و مدرن بخرین.
این مقاله هم شاید برات جذاب باشه: بهترین بازی های فوتبال اندروید
در بهترین حالت، نهایتا ممکنه که هر 2 یا 3 سال یکبار، یک کنسول جدید بازی وارد بازار بشه. این در حالیه که لپتاپها تقریباً هر سال آپدیت شده و لپتاپهای جدیدتری وارد بازار میشن. البته این موضوع خیلی هم برای کاربران کنسولهای بازی اذیتکننده نیست؛ چون اونها میدونن که کنسول بازی اونها حداقل 3 تا 5 سال بدون اینکه به ارتقا نیاز داشته باشه، خیلی راحت کار میکنه و مشکلی از نظر آپدیت ندارن.
به همین دلیل هم اگه میخواین تا چندین سال نیازی به ارتقای بازیها نداشته باشین و همچنان برای شما کار کنن، خرید کنسولهای بازی میتونه مناسب باشه. چون در این کنسولها، همه بازیهای ویدیویی در این چندسال نیازی به ارتقا ندارن و مثل روز اول کار میکنن.
یکی از مهمترین مزایای لپتاپها اینه که تقریباً هرسال نسخه جدیدی از اونها وارد بازار میشن و به همین دلیل هم روزبهروز عملکرد بهتر و بهروزتری از بازیهای ویدیویی عرضه میکنن. این دستگاهها بهخاطر جدیدتر بودن، از نظر فناوری و البته قیمت هم جلوتر از نسخههای قبلی خودشون قرار میگیرن.
اگه بخواین از این نظر لپتاپها رو با کنسولهای بازی مقایسه کنم، باید بگم که اکثر مواقع، بازیهای ویدیویی هر ساله مسخصات خودشون رو ارتقا دادن. این مسئله باعث شده که خیلی از بازیها در طول زمان، به کارت گرافیک و رم بالاتری نیاز داشته باشن. از این رو با لپتاپهای جدیدتر هم میتونین بازیهای جدیدتری رو اجرا کنین و هم عملکردتون در بازیهای قدیمیتر رو ارتقا بدین.
در حال حاضر، لپتاپها با انواع و قیمتهای مختلفی وارد بازار میشن که هر یک از اونها برای بازیهای ویدیویی عملکرد خیلی خوبی دارن. بااینحال، یادتون نره که لپتاپهایی که امسال وارد بازار شدن، شاید با بازیهایی که سال آینده عرضه میشن، سازگاری نداشته باشن. ایندرحالیهکه اگه بخواین از بازیهای قدیمیتری مثل بازیهای کنسولها استفاده کنین، همون لپتاپهای سالهای گذشته هم کاملاً شما رو راضی میکنن.
بازیهای انحصاری
یکی از موضوعات مهمی که مطمئناً برای هر گیمر حرفهای اهمیت زیادی داره، بازیهای انحصاری هست. بازیهای انحصاری، به بازیهایی گفته میشه که مخصوص یک دستگاه یا پلتفرم خاص هستن و به همین دلیل هم محبوبیت خیلی زیادی دارن. به همین دلیل این موضوع برای این که بدونین لپ تاپ گیمینگ یا کنسول بازی بهتره، خیلی مهمه.
برای مثال، بازیهایی مثل God of War، Uncharted و یا اسپایدر من، جزو بازیهای خیلی محبوب پلی استیشن هستن. همچنین اگه دنبال بازیهایی مثل Forza Horizon، Gears 5 و یا Halo هستین، بهتره برین سراغ ایکس باکس. اگه هم کنسول بازی نینتندو سویئچ دارین، میتونین بازیهایی مثل Pokemon Sword & Shield، Super Mario Odyssey و یا The Legend of Zelda رو پیدا کنین.
تقریبا بخش زیادی از ویژگیهایی که قبل از این برای انتخاب کنسول بازی و یا لپتاپ توضیح دادم، لپتاپ برنده میدان بود. اما وجود بازیهای انحصاری باعث شده برای گیمرهای حرفهای که به این بازیها علاقه دارن، کنسولها گزینه خیلی مناسبتری باشن. البته شاید بازیهایی هم منحصراً برای کامپیوتر باشن که خیلی راحت میتونین اونها رو با کنسولهای بازی هم جفت کنین.
بااینحال، شما میتونین با استفاده از لپتاپ، بازیهایی مثل DOTA، Starcraft و World Of Warcraft رو اجرا کنین و از اونها لذت ببرین. دلیل این موضوع هم اینه که این بازیها برای اجرا و کار کردن، خیلی به کیبورد و ماوس نیاز دارن و به همین دلیل هم با لپتاپ خیلی راحت میتونین اونها رو اجرا کنین.
پس میشه نتیجه گرفت که اگه یک لپتاپ برای گیمینگ بخرین، بازیهای انحصاری بقیه کنسولهای بازی رو از دست میدین و برعکس. شما بههرحال تعدادی بازی رو از دست میدین و نباید از این نظر خیلی سخت بگیرین. حتی اگه نسخههای پولی کنسولهای ایکس باکس و یا پلی استیشن رو در لپتاپتون اجرا کنین، ممکنه برای وارد شدن بازی انحصاری اونها یکم به زمان نیاز داشته باشین.
برای مثال، عرضه نسخه جدید بازی GTA 5 برای کامپیوتر و لپتاپ، بیشتر از یک سال زمان برد. بازی Red Dead Redemption 1 هم هیچوقت برای لپتاپ در دسترس قرار نگرفت و تنها روش باز کردن این بازی، از طریق پلی استیشن هست.
فروشگاه بازی
تعداد بازیهایی که با کنسول و یا لپتاپ میتونین اجرا کنین، به نوع کنسولی که میخرین، بستگی داره. برای مثال، شاید براتون جالب باشه که بدونین در حال حاضر، کنسول بازی پلی استیشن 4 بیشتر از 3274 بازی مختلف داره و میتونین هر موقع که خواستین، یکی از این بازیها رو اجرا کنین. ایندرحالیهکه بیشتر از 4442 بازی مختلف هم در کنسول بازی نینتندو سوئیچ وجود داره.
شاید پیش خودتون فکر کنین کنسولهای بازی ازاین نظر هم مثل مورد قبلی، برنده هستن و بازیهای بیشتری دارن. درحالیکه اصلاً اینجوری نیست و در لپتاپها، شما به تعداد خیلی بیشتر بازیها دسترسی دارین. با مراجعه به پلتفرمهایی مثل Steam، Uplay، Origin و یا GOG، میتونین طیف خیلی بزرگی از بازیهای ویدیویی رو خیلی راحت دانلود کنین و از اونها لذت ببرین.
اگه عاشق بازیهای ویدیویی هستین، میتونین از بازیهای زیاد در این فروشگاهها لذت زیادی ببرین. شاید براتون جالب باشه که بدونین فقط برنامه Steam بهتنهایی، بیشتر از 50000 بازی مختلف داره و هر روز هم داره به تعدادش اضافه میشه.
این مقاله هم شاید برات جذاب باشه: مقایسه پلی استیشن ۵ و پلی استیشن ۴
خوشبختانه شما میتونین به تقریباً همه بازیهای موجود در کنسول بازی در لپتاپ هم دسترسی داشته باشین. فقط کافیه فروشگاه Windows 10 Xbox رو داشته باشین تا بتونین بازیهای ایکس باکس رو با لپتاپتون دانلود کنین.
بااینحال، باید بدونین که بازیهایی مثل فورتنایت، Minecraft و Rocket League فقط در کنسولهای بازی مثل ایکس باکس One، پلی استیشن 4، لپتاپ و همچنین نینتندو سوئیچ قابل اجرا هستن. بهطورکلی، خرید لپتاپ برای کسانی که دنبال طیف وسیعی از بازیهای ویدیویی هستن، گزینه خیلی خوبی هست.
حرف آخر
لپ تاپ گیمینگ یا کنسول بازی بهتره؟ اگه عملکرد خیلی براتون اهمیت نداره و نمیخواین بیرون از خونه هم بازیهای ویدیویی رو اجرا کنین، میتونین برین سراغ کنسولهای بازی که از نظر قیمتی هم خیلی بهتر از لپتاپها هستن. البته یادتون نره که خیلی آپدیت نمیشن. ولی اگه میخواین برین خارج از خونه و بازی کنین و تجربه بهتری از بازیهای ویدیویی داشته باشین، مطمئناً لپتاپها گزینه بهتری برای شما هستن.
سوالات متداول
در لپتاپ بازیهای متنوعتری وجود داره یا کنسول بازی؟
اگرچه کنسولها بازیهای زیادی در اختیار شما قرار میدن، ولی بازیهای بیشتری در لپتاپها دیده میشن و به همین دلیل هم تنوع بیشتری دارن.
2 دیدگاه. Leave new
با گوشی نمیشه بازی کرد؟
لطفا بهترین لپ تاب های گیمینگ رو هم معرفی کنید