رفع مشکل پر شدن حافظه گوشی اندروید گاهی یکی از اصلیترین دغدغههای کاربران این نوع از گوشیهاست. در دنیای رشد و گسترش تکنولوژی که با سرعت بالا، بسیاری از کاربرهای گوشیهای اندروید تمایل دارن که علاوه بر بهترین نسخه هر اپلیکیشن فیلمها و عکسهای شخصی خودشون رو هم روی گوشی داشته باشن.
آنچه در این مطلب خواهید خواند:
به همین علت هر چقدر حافظه گوشیهای اندروید ظرفیت بالایی داشته باشن، باز هم برخی از کاربران با مشکل پر شدن حافظه موبایل اندروید روبهرو میشن. حتی در برخی از مواقع کاربران میگن که حافظه گوشی بدون هیچ دلیلی پر شده، درصورتی که ما دیتای سنگینی روی گوشی قرار ندادیم. در این مقاله از ایسل سعی کردم راهکارهای رفع این مشکل رو بررسی کنم.
سایت ایسل فروشگاه اینترنتی برای دسترسی به قیمت گوشی موبایل و خرید کالای دیجیتاله.
چطور وضعیت حافظه گوشی رو چک کنیم؟
قبل از اینکه برای خالی کردن بخشهایی از حافظه کاری کنین، بهتره درباره اطلاعات و اپلیکیشنهایی که در گوشیتون هست و باعث پر شدن حافظه شده، مطلع بشین. وقتی با نحوه بررسی وضعیت حافظه گوشی اندروید آشنا بشین، میتونین فایلهای ضروری رو در کنار فایلهای غیرضروری در یک صفحه پیش روی خودتون داشته باشین و به راحتی اقدام به حذف مواردغیر ضروری کنین.
بد نیست این مطلب رو هم بخونی: کاربرد Data usage در اندروید
مراحلی که در ادامه باهم مرور میکنیم، ممکنه در بعضی از گوشیها تفاوت داشته باشه. اما به طور کلی لازمه مراحل پایین رو طی کنین تا بتونین وضعیت کلی حافظه گوشی رو مورد بررسی قرار بدین.
- Settings
- Device care
- Storage
با این 3 مرحله، میتونین یک دید کلی نسبت به حافظه گوشی اندرویدتون پیدا کنین.
بعد از طی کردن مراحل بالا، صفحهای روبهروی شما باز میشه که اطلاعات جامع حافظه گوشی شما رو روی یک نمودار نشون میده. این نمودار که به شکل دایره یا مستطیل هست به شما این امکان رو میده که اطلاعات موجود در حافظه گوشیتون رو به راحتی ببینین.
در این قسمت هر بخش و دیتای موجود در گوشی، رنگ مخصوص خودش رو داره. میتونین با انتخاب هر کدومشون، زیرمجموعه و دادههای دقیق رو ببینین. به طور مثال اگه بخش عکسها و ویدئوهایی که در گوشی دارین حجم بالایی داشته باشه، بخش زیادی از نمودار اون رنگی میشه.
۵ راهکار ساده برای رفع مشکل پر شدن حافظه گوشی اندروید
همونطور که میدونین، یکسری راهکار کلیدی وجود دارن که با به کارگیری اونها، میتونین از شر اخطار پر شدن حافظه موبایل اندروید، خلاص بشین. ۵ راهکار کلیدی که در ادامه بررسی میکنم، فضاهایی در حافظه داخلی ایجاد میکنن که در رفع مشکل پر شدن حافظه خیلی موثره.
به این مطلب هم سر بزن: عدم نمایش شماره موبایل شما در تلفن مقصد
فضای ذخیره سازی آنلاین یا همون گوگل درایو
اگه نگران گم شدن اطلاعات و دیتاهای مهم خودتون هستین، پیشنهاد میکنم که حتما دادههای خودتون رو در فضای ذخیرهسازی آنلاین ذخیره کنین. در این شرایط یک فضای امن و مورد اطمینان برای دیتاهاتون مهیا کردین. برای رفع مشکل پر شدن حافظه گوشی اندروید، ، اپلیکیشنهای کاربردی زیادی ساخته شدن. برنامههایی که در ادامه نام میبرم، به عنوان نوعی فضای ذخیرهسازی مطمئن شناخته میشن.
- Dropbox
- One Drive
- Google Drive
- Google photos
- MEGA
این برنامهها، میتونن اطلاعات تون مثل عکسهای باکیفیت و یا فایلهای اسناد رو در خودشون ذخیره کنن.
پیدا کردن سنگینترین فایلها به کمک خود گوشی
یکی دیگه از راهکارهایی که برای رفع مشکل پر شدن حافظه داخلی گوشی مورد استفاده قرار میگیره، شناسایی فایلهای سنگین و پاک کردن اونهاست. برای این کار میتونین از خود ابزار ذخیرهسازی داخلی گوشی اندروید استفاده کنین.
این مقاله هم حتما به دردت میخوره: فناوری NFC گوشی
از طرفی ممکنه بازم با مشکل وجود دیتاهای غیر ضروری و برنامههای نصب شده بدون استفاده، درگیر باشین. برای این شرایط یکسری اپلیکیشن دیگه هستن که میتونن بهتون کمک کنن.
- SD Maid
- Google’s File Manager
این ۲ برنامه، به عنوان اپهای ثالث ساخته شدن تا روند حذف فایلهای غیر ضروری رو آسونتر کنن.
تقویت حافظه داخلی SD کارت
یکی دیگه از راهکارهای بسیار کاربردی برای افزایش فضای داخلی گوشی، استفاده از کارت حافظهست. SD کارت یکی از کارتهاییه که قبلا به عنوان فضایی برای ذخیرهسازی خارجی مورد استفاده قرار میگرفت. اما گوشیهای نسل جدید از این کارت برای حل مشکل پر شدن حافظه گوشی اندروید، استفاده میکنن. این کارت حافظه قابلیت این رو داره که با توجه به نیاز کاربر، به حافظه داخلی و یا خارجی تبدیل بشه.
اگه خواستی بیشتر در مورد این مقاله بدونی: پینگ گوشی
مراحل تبدیل این کارت به حافظه خارجی:
- وارد تنظیمات بشین.
- Storage and USB رو انتخاب کنین.
- Tap the name of the card رو انتخاب کنین.
برای تبدیل این کارت به حافظه داخلی کافیه که مراحل زیر رو انجام بدین:
- در مرحله اول کارت SD رو وارد کنین.
- در مرحله دوم روی Setup ضربه بزنین.
- در مرحله سوم Use as internal storage رو اجرا کنین.
- در مرحله چهارم کارت حافظه مورد نظر فرمت میشه.
- حالا کافیه Move now یا Move later رو تایید کنین.
حذف حافظه پنهان برنامههای پرکاربرد
حذف حافظه پنهان بعضی از برنامههایی که ورودی و خروجی بسیار زیادی دارن، میتونه مشکل پر شدن سریع حافظه گوشی اندروید رو حل کنه. حذف این حافظه پنهان در بسیاری از مواقع راهگشا بوده و مشکل کاربران رو حل کرده. اگه با حافظه پنهان گوشی اندروید آشنایی ندارین، بهتره به این مثال توجه کنین. شاید به این مسئله برخورده باشین که حجم یک اپلیکیشن بعد از مدتی استفاده، چند برابر شده.
این اتفاق به این دلیله که برنامه، دادهها و اطلاعاتی که به گوشی وارد و یا از گوشی خارج میشه رو، در حافظه پنهان گوشی ذخیره کرده. این موضوع باعث میشه که حافظه گوشی سریعتر پر بشه. برای رفع مشکل پر شدن حافظه گوشی اندروید از طریق حذف حافظه پنهان، کافیه مراحل زیر رو طی کنین.
- اول وارد تنظیمات گوشی بشین.
- گزینه Apps & notification رو باز کنین.
- در مرحله سوم All Apps رو گسترش بدین.
در این مرحله باید دنبال اپلیکیشنهایی باشین که برای تبادل اطلاعات و فایل، ازشون استفاده میکنین. برنامههایی مثل واتساپ و یا تلگرام از اون دست اپلیکیشنهایی هستن که در اکثر مواقع حافظه پنهان زیادی دارن.
- در مرحله پنجم باید گزینه Storage رو انتخاب کنین.
- در آخر برای حذف حافظه پنهان در هر برنامه، باید گزینه Clear Cache رو تایید کنین.
تنها نکتهای که پیش از حذف حافظه داخلی بهتره بهش توجه کنین، اینه که از اطلاعات مهم اپلیکیشنها، پشتیبانی یا همون بکآپ گرفته باشین.
بازگردانی گوشی به تنظیمات کارخانه یا ریست فکتوری
بعضی وقتا حتی بعد از اینکه هر کدوم از راههای بالا رو امتحان کردین بازم با خطای پر شدن حافظه داخلی مواجه میشین. در این شرایط، برای اینکه از دست این اخطار آزار دهنده راحت بشین، بهتره گوشی خودتون رو به تنظیمات کارخانه بازگردونین.
این مطلب هم بهت کمک میکنه: ترفندهای اندروید
راهحل مشکل پر شدن حافظه گوشی اندروید بدون دلیل
در این بخش منظور از پر شدن بدون دلیل حافظه موبایل اندروید اینه که گاهی کاربر فعالیتهایی رو در برنامههای مختلف انجام میده که این کارها بدون اطلاع خود کاربر، باعث پر شدن حافظه گوشی میشن. در ادامه چند فعالیت مهم که باعث پر شدن حجم زیادی از گوشی میشن رو بررسی میکنم. از جمله:
- حذف نکردن فایلهای پوشه دانلودها
- دانلود نقشههای آفلاین گوگل مپس
- پاک نکردن حافظه مرورگر گوشی
حذف نکردن فایلهای پوشه دانلودها
یکی از مهمترین بخشهایی که در گوشیهای اندروید باعث پر شدن حافظه اونن میشه، پوشه دانلودهاست. این بخش شامل فایلهایی میشه که با ورود شما به هر سایت دانلود شده و یا انواع اپلیکیشنهای مختلف، اونها رو دانلود کردن. توجه داشته باشین که برای رفع مشکل پر شدن حافظه گوشی اندروید ،هر چند وقت یک بار این بخش از گوشی اندروید رو چک کرده و پاکسازی کنین.
این مقاله هم شاید برات جذاب باشه: فناوری hdr در صفحه نمایش
دانلود نقشههای آفلاین گوگل مپ
یکی دیگه از مهمترین بخشهایی که در گوشیهای اندروید هست و باعث پر شدن بیدلیل حافظه گوشی میشه، قسمت ذخیره دانلود نقشههای آفلاینه. در نظر داشته باشین که این نقشهها معمولا حجم زیادی از حافظه گوشی رو پر میکنن.
اکثر اوقات آدم نقشههای آفلاین گوگل مپس رو دانلود میکنه تا وقتی که به شبکه اینترنت دسترسی نداره، بتونه از اونها استفاده کنه. اگه تعداد زیادی از این نقشهها رو روی گوگل مپس خودتون دانلود کردین و ازشون استفاده نمیکنین، بهتره سریعا حذفشون کنین.
برای این کار کافیه مراحل پایین رو انجام بدین:
- وارد اپلیکیشن گوگل مپس بشین
- تصویر پروفایل خودتون رو لمس کنین.
- گزینه آفلاین مپس رو باز کرده و با ۳ نقطهای که کنار هر نقشه هست، اونها رو حذف کنین.
پاک نکردن حافظه مرورگر گوشی
دادههایی که در حافظه مرورگر گوشی ذخیره شدن، یکی از اصلیترین بخشهایی هستن که باعث پر شدن سریع حافظه گوشی اندروید میشن. زمانی که در گوشی موبایل خودتون با اخطار پر شدن حافظه مواجه میشین، بهتره حتما سری به حافظه مرورگر بزنین تا از خالی بودنش مطمئن بشین.
بخشی از علت پر شدن حافظه داخلی گوشی اندروید، بهخاطر وجود دادههای سایتهای مختلف در حافظه مرورگر گوشی هست. هر موقع که وارد سایتی میشین، گوشی سعی میکنه بخشی از سایت مورد نظر رو در حافظه مخصوص مرورگر ذخیره کنه تا در مراجعه بعدی، عملکرد بهتری ارائه بده.
این مقاله هم شاید به کارت بیاد: افزایش امنیت گوشی موبایل
همین موضوع باعث میشه که حافظه گوشی بدون دلیل پر بشه. اگه دنبال حذف این اطلاعات اضافی هستین، کافیه مراحل زیر رو به ترتیب انجام بدین.
- در مرحله اول وارد بخش تنظیمات گوشی بشین.
- برای مرحله دوم Site setting رو انتخاب کنین.
- در مرحله سوم روی Storage کلیک کنین.
- برای مرحله چهارم کافیه روی Clear site settings ضربه بزنین.
جمعبندی
رفع مشکل پرشدن حافظه گوشی اندروید امروزه مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته. اهمیت این موضوع از جایی شروع میشه که در دنیای امروز، اطلاعات و دیتاهای موجود روی گوشی افراد، ارتباط مستقیمی با شغل، تحصیل و روابطشون داره. از طرفی گوشیهایی که حافظه ذخیرهسازی بیشتری دارن، معمولا قیمت بالاتری هم دارن. اهمیت حافظه از نوع قیمت گذاری برندهای مختلف هم مشخص میشه.
حتی در مواردی گوشیهایی که از یک خانواده هستن اما حافظه داخلی متفاوتی دارن، اختلاف قیمت گوشی قابل توجهی دارن. از اونجایی که قیمت این گوشیها افزایش زیادی در سالهای اخیر داشته و بسیاری از افراد قدرت خرید گوشی با حافظه بالا رو ندارن، بهتره ۵ ترفندی که در این مطلب مورد بررسی کردم رو مطالعه کنین تا بدون صرف هزینههای زیاد، مشکلتون برطرف بشه.
سادهترین کاری که میتونین انجام بدین استفاده از فضاهای ذخیرهسازی آنلاین مثل گوگل درایو یا cloud هست.