چه خوشمون بیاد و چه نیاد این کامپیوتر کوچکی که توی جیبمون نگه میداریم و برای خیلیهامون یه همراه ۲۴ ساعتهست که هر لحظه همراهمونه و تو کل روز بیشتر از ۲ متر از خودمون دورش نمیکنیم، مهمترین گاوصندوقیه که در اختیار داریم و بیشترین حجم اطلاعات امنیتی و شخصی رو توش نگه میداریم. به همین دلیل بالا بردن امنیت گوشی اپل دیگه برامون یه آپشن اضافی نیست و یه جورایی مهمترین کاریه که قبل از استفاده از اون باید انجامش بدیم.
آنچه در این مطلب خواهید خواند:
توی این مقاله میخوام ۸ تا از مهمترین کارهایی که باید برای افزایش امنیت آیفون انجام بدیم رو بهتون معرفی کنم. همچنین برای تهیه محصولات اپل و مشاهده لیست قیمت گوشی آیفون میتونین از طریق سایت ایسل اقدام کنین.
تعیین رمز عبور برای بالا بردن امنیت گوشی آیفون
اگه شما هم از اون دسته افرادی هستین که به لطف کرونا زیاد ماسک میزنین و مجبورین برای باز کردن گوشیتون به جای استفاده از فیسآیدی رمزش رو وارد کنین و رمزی که برای گوشی تعیین کردهاین یه رمز عددی ۴ تاییه، بهتره که یه تجدیدنظری بکنین. اپل برای افزایش امنیت راههای زیادی برای تعیین رمز در نظر گرفته، و توصیه میکنم اگه امنیت براتون مهمه یا رمز عبورتون رو با حروف بذارین یا حداقل از ۶ عدد یا بیشتر استفاده کنین. بهترین حالت برای رمز عبور اینه که ترکیبی از عدد و حروف باشه.
خوندن این مطلب رو بهتون پیشنهاد میکنم: امنیت گوشی سامسونگ
افزایش امنیت آیفون از طریق لاکاسکرین
توی گوشیهای آیفون لاکاسکرین خیلی بیشتر از چیزی که فکرش رو میکنین میتونه توی افزایش امنیت و حریم خصوصی موثر باشه. فرض کنین گوشی شما دزدیده شده و اگه تنظیماتش رو چک نکرده باشین، کسی که به گوشی شما دسترسی داره میتونه به راحتی کنترلسنتر رو باز کنه و حالت هواپیما رو روی گوشیتون فعال کنه؛ در این صورت دیگه شما نمیتونین گوشی رو ردیابی و پیدا کنین.
برای تنظیم این مسئله میتونین وارد قسمت Face ID and Security بشین و از قسمت Allow Access when Locked تیک قسمت کنترلسنتر رو بردارین. توصیه میکنم به جز Siri و Reply with Message بقیهی گزینهها رو هم غیرفعال کنین تا امنیت گوشی آیفون شما بالاتر بره.
مدیریت تنظیمات بلوتوث و لوکیشن برای بالا بردن امنیت گوشی اپل
قسمت بعدی که لازمه برای افزایش امنیت آیفون بررسی بشه و یه نگاهی بهش بندازیم، قسمت تنظیمات بلوتوث و لوکیشنه؛ اگه یه سری به این قسمت بزنین میبینین که تعداد برنامههایی که درخواست میکنن به این فیچرها دسترسی داشته باشن به طرز شگفتآوری بالاست.
برای اینکه دسترسیهای برنامهها رو بررسی کنین، از بخش تنظیمات گوشی Privacy رو انتخاب، و از بخش Bluetooth و Location دسترسیها رو چک کنین و اگه برنامهای از نظرتون دسترسی ناامنی داره اون رو قطع کنین.
برای مشاهده لیست قیمت گوشی به ایسل سر بزنین.
استفاده از برنامههای مدیریت پسورد برای بالا بردن امنیت آیفون
قدم بعدی برای افزایش امنیت گوشی چیزیه که من به هرکسی که گوشی هوشمندی داره توصیه میکنم که انجام بده: استفاده از برنامهی مدیریت پسورد!
بهطور میانگین هر کدوم از ما بیشتر از ۱۵۰ تا حساب کاربری آنلاین داریم که هر کدوم از اونها یه نام کاربری و یه رمزعبور اختصاصی دارن. تنها راه نگهداری از اینهمه اطلاعات اینه که یا همهشون رو یکسان در نظر بگیریم، یا اینکه از یه نرمافزار مدیریت پسورد استفاده کنیم.
نرمافزار مدیریت پسورد یه راه خیلی خوب برای نگهداری، بازیابی و ذخیرهی پسوردهاست و میتونین بسته به استفاده و تعداد پسوردهایی که دارین نرمافزار مناسب کارتون رو انتخاب کنین. بعد از نصب نرمافزار میتونین وارد قسمت Passwords توی تنظیمات گوشی بشین و تیک قسمت Autofill Passwords رو فعال کنین تا رمزعبورتون بهصورت خودکار و با استفاده از فیس آیدی یا fingerprint وارد بشه.
تنظیم دسترسی ردیابی کاربر در اپلیکیشنها
برای این مرحله کاری که باید انجام بدین اینه که توی صفحهی هوم گوشی برید سراغ اپلیکیشن فیسبوک، روی اون کلیک کنین و Delete Application رو بزنین. شاید فکر کنین دارم شوخی میکنم، اما این کار از لحاظ امنیتی لازم بهنظر میرسه! خیلی از برنامهها مثل اینستاگرام، پیامرسانها یا چیزهایی از این دست رو لازمه برای استفاده روی گوشی داشته باشیم، اما یه سری از برنامهها مثل یوتیوب، فیسبوک، لینکدین یا توییتر رو میتونین از مرورگر گوشی هم استفاده کنین و لزوماً نباید اپلیکیشن رو نصب داشته باشین.
فیسبوک مثال خوبیه برای اپلیکیشنهایی که بهشدت کاربر رو ردیابی میکنن و تمام فاکتورها مثل لوکیشن رو زیر نظر دارن؛ پس شاید بد نباشه همچین اپلیکیشنهایی رو روی گوشیتون نگه ندارین. نسخههای جدیدتر iOS اپلیکیشنها رو مجبور میکنن که برای استفاده از دیتاها از کاربر اجازه بگیرن؛ اما باز هم بعضی وقتها ممکنه از دستمون در بره و اپلیکیشن ناامنی به دیتای ما دسترسی داشته باشه.
بهتره به این مطلب هم سر بزنی: ترفندهای گوشی آیفون
فعالسازی احراز هویت دو مرحلهای برای افزایش امنیت آیفون
اگه اسم فعالسازی دو مرحلهای به گوشتون نخورده، باید بهتون بگم که این کار یه اقدام امنیتی بالاتر از پسورده که برای اثبات و احراز هویت کاربری که قصد ورود به گوشی رو داره انجام میشه. در مورد حساب آيکلود روی آیفون احراز هویت دو مرحلهای برای افزایش امنیت تمام چیزهای ذخیرهشده روی آیکلود، از عکسها گرفته تا پیامها و مخاطبین مناسبه.
محدودسازی تنظیمات GPS عکسها
وقتی با دوربین آیفون عکسی رو میگیرین، تو اطلاعات اون عکس لوکیشن جایی که عکس رو گرفتهاین ثبت میشه و هنگام اشتراکگذاری برای مخاطب ارسال میشه. برای خاموش کردن این لوکیشن وارد تنظیمات بشین و از قسمت Privacy، گزینهی Location Services رو انتخاب کنین و از گزینهی Camera App اون رو خاموش کنین.
زیرنظر گرفتن موبایل کودکان برای افزایش امنیت
شاید این مورد برای خیلیها کاربردی نباشه، اما اگه شما هم بچهای دارین که از محصولات اپل استفاده میکنه شاید بد نباشه برای افزایش امنیتش یه سری نکات رو رعایت کنین. شما میتونین تنظیم کنین که کودک شما به چه محتوایی دسترسی داشته باشه و چه محتوایی رو مشاهده نکنه. شما میتونین از طریق Apple Family دسترسی بچههاتون رو به برنامههایی که میتونن دانلود کنن یا پرداختهایی که میتونن انجام بدن محدود کنین تا خیالتون از بابت امنیت اونها راحتتر باشه.
شاید این مطلب به کارت بیاد: راه اندازی گوشی آیفون
جمعبندی
محصولات آیفون امنیت خیلی بالایی دارن، اما با این حال رعایت یه سری نکات و استفاده از بعضی فیچرها میتونه امنیت دستگاهها رو بالاتر ببره و حریم خصوصی شما رو هم بیشتر حفظ کنه. برای اینکه خیالتون از بابت اطلاعات و دیتای ذخیرهشده روی دستگاه راحت باشه، میتونین برخی فیچرهای پنهان و دور از چشم آیفون که توی این مقاله توضیح داده شده رو فعال کنین.
سوالات متداول
آیا میتونم لوکیشن عکسها رو غیرفعال کنم؟
اپل برای عکسبرداری از لوکیشن شما استفاده میکنه که میتونین با مراجعه به بخش Location Services در تنظیمات این دسترسی رو قطع کنین.