همونطور که میدونین، همه اپلیکیشنها و بازیها برای بچهها با سنین پایین مناسب نیستن و بزرگترها باید روی این مسئله کنترل لازم رو داشته باشن. به دلیل اهمیت این موضوع در این مقاله قصد داریم بهترین برنامه های آموزشی برای کودکان رو معرفی کنیم. تا آخر این مقاله جذاب و کاربردی با ما همراه باشین!
آنچه در این مطلب خواهید خواند:
بهترین برنامه های آموزشی برای کودکان
اپلیکیشنهایی که در ادامه با اونها آشنا میشین، علاوه بر جنبه سرگرمی که دارن، آموزشی هم هستن و به نوعی با یه تیر، چند نشون میزنین؛ چرا که این برنامهها علاوه بر سرگرم کردن کودکان، نکات مفید و آموزندهای هم برای اونها به همراه دارن. برای اجرای تمام اپلیکیشنهایی که معرفی میکنیم، به دستگاهی با سیستم عامل اندروید نیاز دارین. پس بریم سراغ معرفی اپلیکیشنها برای گوشی موبایل عبارتند از:
1. بازی Toddler Kids Puzzles PUZZINGO
یکی از بهترین برنامهها برای سرگرمی کودکان با سنین پایین، بازی Toddler Kids Puzzles PUZZINGO است. این بازی یکی از بازیهای جذاب و البته آموزشی کودکانه به شمار میره که در دستهبندی پازلی قرار گرفته. در این بازی کودک شما باید با استفاده از هوش خودش و سرنخهای داخل بازی، جورچینهای مختلف بازی رو حل کنه.
سازندگان بازی Toddler Kids Puzzles PUZZINGO ادعا میکنن که این برنامه برای کودکان اوتیسمی که نیاز به گفتاردرمانی دارن، بسیار مفید و کاربردی خواهد بود. در این بازی 8 جورچین وجود داره که کودک شما باید یکی یکی اونها رو حل کنه و به ترتیب به مراحل بالاتر برسه.
این مقاله هم شاید به کارت بیاد: بهترین بازیهای موبایلی برای کودکان
2. بازی Endless Alphabet
برنامه Endless Alphabet جزو 10 اپلیکیشن کودکانه برای یادگیری زبان انگلیسی به شمار میره و از این جهت مورد توجه خیلی از والدین قرار گرفته. اگه به دنبال اپلیکیشنی هستین که با استفاده از بازی و سرگرمی، انگلیسی رو به فرزند شما یاد بده، حتما این برنامه رو امتحان کنین.
بازی Endless Alphabet هم تقریبا حالت پازلی داره و کودک شما بعد از انجام این بازی میتونه تا 100 کلمه نسبتاً پرتکرار زبان انگلیسی رو یاد بگیره و ازشون استفاده کنه. این بازی از نظر طراحی انیمیشن هم در سطح بالایی قرار داره و فرزند خردسال شما علاوه بر بازی و سرگرمی، میتونه از طراحی انیمیشنی زیبای Endless Alphabet هم بهرهمند بشه.
3. برنامه مخصوص کودکان Daniel Tiger’s Neighborhood
بازی Daniel Tiger’s Neighborhood هم در بین برنامههایی که برای کودکان ساخته میشن، از جایگاه خوبی برخورداره. در این بازی، کودک شما باید از یه بچه ببر به اسم دنیل نگهداری کنه. این بازی جنبه آموزشی داره و مدیریت زمان رو به کودک شما یاد میده.
بازی Daniel Tiger’s Neighborhood گیمپلی تقریباً مشابهی با بازی معروف پو داره و کودک شما باید از یه موجود زنده که نیاز به مراقبت داره، نگهداری کنه. طراحی فانتزی و کودکانه این بازی هر کودکی رو برای تجربه اون ترغیب میکنه؛ حتی گزارش شده که افراد سالمند هم این بازی رو تجربه کردن و لحظات جالب و سرگرمکنندهای رو با این برنامه برای خودشون ساختن.
این مقاله هم شاید برات جذاب باشه: برای دانش آموزان تبلت بهتر است یا گوشی
4. بازی Starfall ABCs
در بازی Starfall ABCs که یکی از بهترین برنامههای آموزشی برای کودکان محسوب میشه، تمام جنبههای آموزشی برای این گروه سنی رعایت شده. کودک شما باید با بهرهگیری از هوش و خلاقیت خودش، برای به پایان رسوندن این بازی تلاش کنه.
بازی Starfall ABCs هم جهت یادگیری زبان انگلیسی برای کودکان شما بسیار کاربردی و مفید خواهد بود. بعد از گذشت یک تا دو هفته، کودکان شما با اکثر حروف انگلیسی آشنا میشن و آماده یادگیری چیزهای بیشتر هستن. جالبه بدونین که بازی Starfall ABCs در گوگل پلی و فضای مجازی به خوبی مورد استقبال کاربران و مخصوصاً کودکان کم سن و سال قرار گرفته. این بازی تا به این لحظه بیشتر از 1.5 میلیون بار از گوگل پلی دانلود شده که نشون میده چقدر بین کودکان محبوبه.
5. بازی Breathe, Think, Do with Sesame
بازی Breathe, Think, Do with Sesame که میتونیم اون رو به عنوان بهترین اپلیکیشن برای کودکان در زمینه آموزش رفتار اجتماعی در نظر بگیریم، برای جلوگیری از داد زدن و عصبانی شدن کودکان ساخته شده. به طور کلی در این بازی تمام نکات مورد نیاز برای مقابله کردن با عصبانیت به کودک شما آموزش داده میشن. گروه سنی در نظرگرفتهشده برای این بازی، کودکان 2 تا 5 ساله هستن.
در طراحی بازی Breathe, Think, Do with Sesame از روشهای مدرن بهره گرفته شده. کودک شما میتونه ارتباط خوبی رو با این بازی و شخصیتهایی که در اون وجود دارن، برقرار کنه. این بازی ماموریتهای مختلفی داره و در طول روز، 5 چالش رو به کودک شما میده. اگه قرار باشه، یه بازی یا اپلیکیشن کودکانه برای مقابله کردن با عصبانیت برای کودک خودتون در نظر بگیرین، بدون شک این بازی انتخاب مناسبی برای فرزند شما خواهد بود.
6. بازی Moose Math by Duck Duck Moose
بازی Moose Math by Duck Duck Moose هم یکی دیگه از صدها اپلیکیشنی به شمار میره که برای پیشرفت مهارتهای ریاضی کودکان طراحی شده. در این بازی کودک شما باید عملیات ریاضی مانند ضرب، تقسیم، جمع و تفریق رو انجام بده. در واقع با انجام این بازی، کودک شما علاوه بر سرگرم شدن، از نظر آموزشی و درسی هم رشد زیادی خواهد کرد.
با پاسخ دادن به سوالات و معماهای ریاضی، کودک شما امتیازاتی دریافت میکنه و میتونه با همین امتیازها، شهر مخصوص خودش رو بسازه. گروه سنی تعیینشده برای بازی Moose Math by Duck Duck Moose، کودکان 4 ساله هستن. البته کودکانی هم که سن بیشتری دارن و در انجام عملیات ریاضی ضعیف هستن، میتونن از این بازی و نرم افزار برای ارتقای مهارتهاشون در این زمینه استفاده کن استفاده کنند.
این مطلب هم بهت کمک میکنه: بهترین بازی های فکری اندروید
7. بازی Starfall Learn to Read
یکی دیگه از بازیهایی که مخصوص کودکان ساخته شده و برای آموزش زبان انگلیسی به کار میره، Starfall Learn to Read نام داره. در این بازی، کودک شما یاد میگیره که حروف انگلیسی رو چطوری باید تلفظ کنه. این بازی برای کمک به کودکانی که از لحاظ خواندن و نوشتن حروف انگلیسی مشکل دارن، ساخته شده. تا این لحظه کودکان زیادی با استفاده از این اپلیکیشن تونستن زبان انگلیسی رو یاد بگیرن.
این مقاله هم حتما به دردت میخوره: بهترین بازیهای دخترانه
8. بازی LEGO® Juniors Create & Cruise بهترین بهترین اپلیکیشن برای کودکان
بازیهایی که در اونها از لگو استفاده شده، محبوبیت زیادی در بین کودکان دارن. بازی LEGO® Juniors Create & Cruise هم یکی از پرطرفدارترین برنامههای مخصوص کودکان به شمار میره که به کودک شما نحوه ساخت ماشین و ابزارآلات رو آموزش میده.
طراحی بازی به گونهای انجام شده که کودک شما به هیچ عنوان از تجربه اون خسته نمیشه و هر لحظه به فکر پشت سر گذاشتن چالشهاییه که در این بازی وجود دارن. یکی از نکات مثبت بازی LEGO® Juniors Create & Cruise اینه که این اپلیکیشن هیچ تبلیغاتی نداره. به همین دلیل، کودک شما در معرض دیدن تبلیغات نامناسب و اذیتکننده قرار نمیگیره.
9. بازی Peppa Pig Paintbox
بازی Peppa Pig Paintbox یکی از بهترین اپلیکیشنهای مخصوص کودکان به شمار میره که به اونها اجازه میده نقاشی کشیدن رو یاد بگیرن. در این بازی ابزارهای زیادی برای طراحی در اختیار کودک شما قرار میگیره. جالبه این نکته رو هم بدونین که در این بازی، شخصیتها و برچسبهای مختلفی هم در اختیار کودک شما قرار میگیره که با استفاده از اونها میتونه نقاشیهای بسیار زیبا و خلاقانهای رو بکشه.
اگه خواستی بیشتر در مورد این مقاله بدونی: بهترین بازی آرایشی دخترانه
10. بازی Animal Sounds for Baby
بازی Animal Sounds for Baby رو میتونیم یکی از بهترین برنامههای آموزشی برای کودکان در زمینه بازی و سرگرمی با حیوانات در نظر بگیریم. کودک شما در این بازی با حیوانات و صدای اونها آشنا میشه و ویژگیهای ظاهری اونها رو هم میبینه.
وقتی که کودک شما در بازی Animal Sounds for Baby روی تصویر حیوان مورد نظرش ضربه میزنه، این حیوان شروع به حرکت میکنه و کودک شما میتونه نحوه حرکات این حیوان رو ببینه. این نکته رو هم باید بگیم که هر حیوان، حرکت و انیمیشن مخصوص خودش رو داره و هیچکدوم از حرکتهای حیوانات مختلف، تکراری نیستن.
11. نرم افزار قصه صوتی کودکانه
نرمافزار قصه صوتی کودکانه هم آخرین موردیه که در لیست بهترین بازیهای گوشی موبایل مخصوص کودکان قرار میگیره. در این اپلیکیشن کودکانه قصههای مختلفی برای کودکان وجود داره که میتونین هر کدوم از اونها رو به راحتی برای کودک خودتون پخش کنین. در این نرم افزار قصههای قدیمی و نوستالژی هم وجود دارن که بزرگسالان هم برای زنده شدن خاطرات گذشته خودشون میتونن اونها رو گوش بدن.
درجه سنی اپلیکیشن گوشی مناسب کودکان چیست؟
هر فیلم و برنامهای حتی اگه برای کودکان هم باشه، دارای درجه سنی مخصوص خودشه و باید در اختیار گروه سنی مناسب خودش قرار بگیره. درجههای سنی به دستههای مختلفی تقسیم میشن که در ادامه، اونها رو توضیح میدیم:
- درجه سنی ۳ سال یعنی محتوای اپلیکیشن مورد نظر، برای همه گروههای سنی مناسبه و تمام افراد میتونن از اون استفاده کننن.
- درجه سنی ۷ سال برای برنامهها و محتواهاییه که امکان داره کمی صحنههای خشن داشته باشن که در این صورت افراد زیر ۷ سال نباید از این محتواها استفاده کنن.
- درجه سنی ۱۲ سال برای اپلیکیشنها، فیلمها و در حالت کلی، محتواهایی در نظر گرفته شده که معمولاً کمی محتوای خشن در اونها پیدا میشه؛ همچنین صحنههای ترسناک هم در این محتواها ارائه میشن که برای افراد زیر 12 سال مناسب نیستن. البته معمولاً خشونت موجود در این نوع محتواها بر روی کاراکترهای واقعی اعمال نمیشن و این اپلیکیشنها یا فیلمها روبر پایه کاراکترهای فانتزی میسازن.
- درجه سنی ۱۶ سال هم برای فیلمها و بازیهاییه که صحنههای خشن و ترسناک در اونها شدت بیشتری دارن. همچنین در این اپلیکیشنها و فیلمها از کلمات و جملاتی استفاده میشه که برای افراد زیر ۱۶ سال مناسب نیستن.
- در نهایت درجه سنی ۱۸ سال هم برای افراد بزرگسال ارائه میشن که معمولاً شامل محتواهای خشن، مصرف مواد مخدر، شرط بندی و … هستن. این درجه سنی مخصوص بزرگسالان هستن و کودکان کم سن و سال به هیچ عنوان نباید اونها رو ببینن. محتواهایی که با درجه سنی ۱۸ سال ارائه میشن، بسیار شبیه به زندگی واقعی هستن و به احتمال زیاد تاثیر زیادی رو بر روی کودکان خواهند گذاشت؛ به همین دلیله که نباید کودکان تا قبل از 18 سالگی این محتواها رو تماشا کنن.
نتیجهگیری
در این مقاله 11 برنامه و بازی رو معرفی کردیم که هر کدوم میتونن به عنوان بهترین اپلیکیشن برای کودکان در دستهبندی خودشون شناخته بشن. بازیهایی که با اونها آشنا شدین، هم جنبه آموزشی و هم جنبه سرگرمی رو برای کودک شما به همراه دارن. البته توجه داشته باشین که زیادهروی حتی در بازیهای آموزشی هم به هیچ عنوان توصیه نمیشه و میتونه برای کودک شما ناخوشایند باشه. اگه بازی دیگهای رو میشناسین که فکر میکنین میتونه در لیست ما قرار بگیره، در بخش نظرات با ما به اشتراک بذارین تا به همه کاربران ایسل معرفی کنیم!
سوالات متداول
بازیهای مخصوص کودکان، برای کودکان چندساله مناسب هستن؟
گروه سنی هر بازی میتونه نسبت به بازی دیگه متفاوت باشه. وقتی میخواین بازی رو از جایی مثل گوگل پلی دانلود کنین، میتونین قبل از دانلود گروه سنی اون رو هم مشاهده کنین.