شکننده ترین قسمت یک موبایل و راه‌های محافظت از آن

شکننده ترین قسمت یک موبایل و راه‌های محافظت از آن

آموزش
بدون دیدگاه

برای همه ما پیش آمده که حداقل یک‌بار تلفن همراه از دستمان افتاده باشد! احتمالا شما هم پس از این اتفاق، اولین کاری که انجام می‌دهید این است که صفحه را روشن می‌کنید تا مطمئن شوید هنوز کار می‌کند. بدون شک حساسیت شما زمانی که گوشی خود را به تازگی خریده باشید نیز بیشتر است. اما همه مسئله این نیست؛ چراکه در بسیاری از مواقع ضربه اصلی به بدنه گوشی وارد می‌شود.

البته ناگفته نماند میزان آسیبی که به تلفن هوشمند شما وارد می‌شود، به برند تولیدکننده، جنس بدنه و میزان مقاومت نیز بستگی دارد. اگر می‌خواهید بدانید شکننده‌ترین قسمت یک گوشی موبایل کدام بخش است و پس از ضربه کجا را باید بررسی کنید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

اگه به دنبال بهترین گوشی موبایل با قیمت مناسب هستین، به سایت ایسل سر بزنین: قیمت روز گوشی

از انقلاب شیشه‌ای چه می‌دانید؟

از انقلاب شیشه‌ای چه می‌دانید؟

امروزه انواع تلفن همراهی در بازار وجود دارد که در قسمت پشت و جلوی آن از شیشه استفاده شده که در اصطلاح به آن‌ها ساندویچ شیشه‌ای می‌گویند. آیفون 4 جزو اولین تولیداتی بود که بدین صورت طراحی و روانه بازار شد، اما بنا به دلایل گوناگون برند اپل دو نسل بعدی آن را با استفاده از بدنه‌های آلومینیومی تولید کرد. نقطه عطف تغییر در طراحی گوشی‌ها، تولید سامسونگ S5-S6 بود. این محصولات به دلیل استفاده از متریال پلاستیک به شدت موردانتقاد کاربران و کارشناسان قرار گرفت.

به همین دلیل طراحان این برند، در نسل بعدی تولیدات خود به سراغ شیشه جلویی خمیده، فریم آلومینیومی و پشت شیشه رفتند که ظاهر زیبایی را ایجاد کرده بودند. همان‌طور که امروزه نیز مشاهده می‌کنید، این نوع طراحی در سایر برندها نیز دیده می‌شود. دلیل استفاده گسترده از شیشه در بدنه گوشی‌ها، تاثیر شگرف آن بر زیبایی ظاهری است. تلفن‌های هوشمند شیشه‌ای بسیار جذاب‌تر به نظر می‌رسند و از نظر کاربران خوش دست‌تر نیز هستند.

به این مطلب هم سر بزن: بهترین گوشی‌های چینی

بدین ترتیب علاوه بر سامسونگ و اپل، سایر برندهای متوسط نیز به سمت استفاده از شیشه در پشت بدنه محصولات خود رفتند. تا این قسمت از ماجرا همه چیز خیلی خوب پیش رفت و سلیقه کاربران نیز به سمت و سوی استفاده از گوشی‌های تمام شیشه سوق پیدا کرد، اما پس از مدتی یک آمار عجیب رقم خورد!

هجوم گوشی‌های زیبا و شکننده به بازار!

پس از افزایش محبوبیت تلفن‌های همراه شیشه‌ای، آماری عجیب به دست آمد. این آمار و ارقام، نشان‌دهنده این بود که به صورت سالانه افراد زیادی بیش از 3 گوشی عوض می‌کردند. دلیل رخداد این موضوع این بود که این نوع تلفن‌های همراه به راحتی می‌شکست و به دلیل گران بودن هزینه تعمیر، یک عدد جدید جایگزین می‌شد. اکثر برندها ضمانت مربوط به شکستن نمایشگر را پوشش نمی‌دهند و هزینه تعمیر آن بیش از یک سوم هزینه خرید یک دستگاه نو است.

ازنظر بسیاری از منتقدین این نوع طراحی‌ برندهای تولید کننده تلفن‌های همراه صرفا به دلیل سود شخصی خود چنین گوشی‌های آسیب‌پذیری را روانه بازار می‌کنند! درواقع این روزها بسیاری از کاربران در حال خرید محصولات شکننده و گران قیمت با هزینه تعمیرات سرسام‌آور هستند!

آیا باید نگران نمایشگر تلفن همراهمان باشیم یا خیر؟!

آیا باید نگران نمایشگر تلفن همراهمان باشیم یا خیر؟!

بدون شک یکی از شکننده‌ترین قسمت‌های گوشی، صفحه نمایش آن است. همان‌طور که می‌دانید، نمایشگر همه گوشی‌های هوشمند از جنس شیشه است که معمولا با انواع مختلفی از محافظ‌ها مقاومت بیشتری پیدا می‌کنند. البته باتوجه به نوع و جنس گوشی، نحوه آسیب‌پذیری نمایشگر نیز متفاوت خواهد بود. به بیانی دیگر، در برخی از برندها که کیفیت پایین‌تری دارند، با کوچک‌ترین ضربه نمایشگر  از بین می‌رود. در ادامه، به معرفی راه‌های جلوگیری از آسیب به این قسمت شکننده خواهیم پرداخت.

خرید یک قاب محکم

مهم‌ترین کارآیی یک قاب، در امان نگه داشتن گوشی از ضربه‌های احتمالی است. اما هر قابی هم برای ایمن شدن گوشی شما مفید نیست. چرا که کیفیت قاب در میزان کارآیی آن تاثیر بسزایی دارد. به همین دلیل در زمان خرید باید به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • جنس مرغوب و ضخامت بیشتر نشان‌دهنده کیفیت است.
  • قابی را انتخاب کنید که از کناره‌های گوشی شما محافظت کند.

جلوگیری از قرار گرفتن گوشی در معرض رطوبت

شما به عنوان یک کاربر تلفن هوشمند، حتما می‌دانید که قرار گرفتن تلفن همراه در این شرایط جوی مرطوب و یا در کنار آب، می‌تواند آسیب‌های جدی به آن وارد کند. درواقع تحت هیچ شرایطی نباید اجازه دهید رطوبت به تلفن همراهتان نفوذ کند. به یاد داشته باشید که حتی هوای مه‌آلود تاثیر منفی بر روی نمایشگر تلفن شما دارد. لازم به ذکر است که این موضوع، درمورد تلفن‌های همراه ضدآب صدق نمی‌کند؛ زیرا استانداردهای لازم در این دستگاه‌ها لحاظ شده است.

استفاده از محافظ صفحه نمایش (گلس)

با اینکه این روزها برای ایمنی بیشتر نمایشگرها از فناوری گوریلاگلس استفاده میشود، اما هنوز هم صفحه نمایش‌ها در معرض آسیب قرار دارند! به همین دلیل کارشناسان مربوطه همواره پیشنهاد می‌کنند که بلافاصله پس از خرید گوشی، محافظ صفحه نمایش آن را نیز تهیه کنید. محافظ صفحه نمایش کمک می‌کند تا عمر نمایشگر دستگاه بیشتر شده و علاوه بر این، از ایجاد خراش و لکه نیز جلوگیری می‌کند.

شاید از این نوشته‌ هم خوشت بیاد: راهنما خرید گوشی موبایل

محافظت از گوشی دربرابر تغییرات شدید آب و هوایی

یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در آسیب دیدن تلفن همراه، تغییر شرایط آب و هوایی است. البته این مورد بیشتر عملکرد باتری را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به همین دلیل توصیه می‌شود که همواره تلفن همراه خود را در دمای معمولی نگه دارید و از قرار گرفتن دستگاه خود در معرض آفتاب یا سرمای شدید، جلوگیری کنید.

چرا برخی افراد از قاب استفاده نمی‌کنند؟!

چرا برخی افراد از قاب استفاده نمی‌کنند؟!

حتما شما هم افرادی را در اطرافیان خود می‌شناسید که تمایلی به استفاده از قاب محافظ ندارند. البته باید کمی هم به این افراد حق بدهیم! چراکه آن‌ها بابت زیبایی ظاهر و طراحی یونیک تلفن همراه خود هزینه کرده‌اند. حال آن‌که قاب محافظ، بدنه شیشه‌ای درخشنده و لبه‌های گرد شده را خیلی راحت پنهان می‌کند و کاربر را از لذت بردن از زیبایی دستگاه خود محروم خواهد کرد!

به بیانی ساده، استفاده از قاب برای گوشی، مانند پوشاندن ماشین فراری، حتی در زمان رانندگی است! در این صورت، چیزی که در عمل برای شما باقی می‌ماند، یک تلفن همراه معمولی با بدنه‌ای پلاستیکی است که تمام هزینه‌ای که شما برای گوشی زیبای خود کرده‌اید، به باد می‌دهد!

اگر شما هم خاطرتان باشد، در گذشته تلفن‌های همراه در پوششی چرمی قرار می‌گرفت و آن را به کمربند خود وصل می‌کردند. این نوع محافظت، باعث می‌شود تا در مواقع ضروری دستان شما آزاد باشد. امروزه هم به منظور محافظت بیشتر از ساندویچ‌های شیشه‌ای، از هر 10 نفر، 8 نفر از چنین قاب‌هایی برای گوشی‌های خود استفاده می‌کنند. این در حالی است که برای بدنه شیشه‌ای هزینه می‌کنند، اما مجبور هستند آن را با پوششی پلاستیکی بپوشانند!

خوندن این مطلب رو هم بهت پیشنهاد می‌کنم: بهترین گوشی از نظر باتری

بررسی مشکلاتی که ممکن است برای نمایشگر ایجاد شود!

گاهی اوقات زمانی که ضربه‌ای به نمایشگر وارد می‌شود، هیچ علامتی از ترک یا شکستگی وجود ندارد، اما در عملکرد آن اختلالاتی ایجاد می‌شود. درواقع علاوه بر شکستن، معایب دیگری نیز ممکن است برای یک صفحه نمایش پیش بیاید که در این بخش به معرفی و بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

کم‌سو شدن نور نمایشگر

یکی از آسیب‌هایی که به جز شکستن، ممکن است برای یک نمایشگر ایجاد شود، سوسو زدن نور آن است. البته این اشکال ممکن است در هوای سرد و یا کم بودن نور صفحه نیز ایجاد شود. به هر حال اگر مطمئن بودید که عیب مذکور بر اثر ضربه ایجاد شده و برایتان آزاردهنده است، پیشنهاد می‌کنیم تاچ ال سی دی را تعویض نمایید.

از کار افتادن تاچ گوشی

گاهی اوقات پس از وارد شدن ضربه به تلفن همراه، صفحه نمایش روشن می‌شود، اما تاچ کار نمی‌کند! این اتفاق، دلیلی جز سوختن تاچ (دیجیتایزر) دستگاه ندارد که برای برطرف کردن آن، لازم است تاچ ال سی دی به طور کامل عوض شود.

این مطلب رو هم حتما بخون: رجیستری گوشی موبایل

ایجاد ترک‌های جزئی

یکی از شایع‌ترین مشکلاتی که پس از ضربه به نمایشگر پیش می‌آید، ایجاد ترک بر روی گلس محافظ است. در این صورت، ال سی دی و تاچ کاملا سالم می‌ماند و فقط کافیست گلس جدیدی برای دستگاه خود خریداری نمایید.

سیاه شدن بخشی از ال سی دی

گاهی اوقات ضربه وارد شده به گوشی به اندازه‌ای است که فقط بر روی قسمتی از ال سی دی تاثیر می‌گذارد و همان بخش را سیاه می‌کند. در این موقعیت نیز لازم است تاچ LCD به طور کامل تعویض گردد.

مشکل طراحان با متریال فلز چیست؟!

مشکل طراحان با متریال فلز چیست؟!

تا این قسمت از مطلب دانستید که شکننده‌ترین قسمت یک گوشی موبایل بخش‌های شیشه‌ای آن، ازجمله نمایشگر و بدنه شیشه‌ای است. همچنین با چند راهکار جهت ارتقا ایمنی تلفن همراهتان نیز آشنا شدید. اما سوالی که پیش می‌آید این است که چرا تولیدکنندگان تا این حد اصرار به استفاده از شیشه دارند و مشکل آن‌ها با فلز چیست؟!

اکثر ما تا قبل از روی کار آمدن گوشی‌های هوشمند، از تلفن‌های همراه برند نوکیا استفاده کرده‌ایم. این گوشی‌ها به قدری مستحکم بودند که حتی اگر از ارتفاع زیاد هم به زمین  می‌افتادند، باز هم کار می‌کردند. ازنظر بسیاری از منتقدین شیشه و پلاستیک، فلز بسیار قوی‌تر، منعطف‌تر و با کارآیی بیشتر است.

این مطلب رو از دست نده: بهترین گوشی برای بازی کالاف دیوتی

اما دلیل اصلی که سبب شده طراحان رو به استفاده از شیشه بیاورند، مقاومت فلز در برابر شارژ بی‌سیم و مختل کردن دریافت سیگنال است. به همین دلیل در حال حاضر و آینده، خبری از گوشی‌های با بدنه فلزی نخواهد بود! درواقع به دلیل افزایش گستردگی فناوری شارژ بی‌سیم، استفاده از شیشه در بدنه رواج زیادی یافته است. علاوه بر این، بدنه‌های شیشه‌ای در بین کاربران بسیار پرطرفدار است.

شکننده ترین قسمت یک موبایل چیست

جمع بندی

با‌ مطالعه این مطلب دانستید که شکننده‌ترین قسمت یک گوشی موبایل، نمایشگرها و بدنه‌های شیشه‌ای آن‌ها هستند. به منظور جلوگیری از آسیب به این بخش‌ها می‌توانید از محافظ‌های صفحه نمایش و قاب بدنه استفاده کنید. همچنین در این مطلب به چند راهکار جهت مراقبت بیشتر از این قسمت‌های آسیب‌پذیر اشاره کردیم. در ادامه برای  اطلاع از قیمت گوشی موبایل با ایسل همراه باش.

سوالات متداول

مهم‌ترین راه محافظت از نمایشگر، استفاده از گلس و قاب بدنه است. علاوه بر آن، لازم است تلفن همراه خود را از رطوبت، گرما و سرمای شدید دور نگه داریم.

نظر شما راجع به این مقاله چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدیدترین ها

عضویت در خبرنامه

لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

همچنین شاید دوست داشته باشید!