اگه با گوشیتون به مشکل جدی برخوردین یا قصد فروش اون رو دارین، احتمالا موقع برگردوندن گوشیتون به حالت تنظیمات کارخانه فرا رسیده ، اما آیا بلدین چجوری گوشیتون رو ریست فکتوری کنین؟ یا اصلاٌ میدونین ریست کردن گوشی موبایل برای چیه و چطوری باید به صورت اصولی ریست فکتوری کرد؟
آنچه در این مطلب خواهید خواند:
نگران نباشین در ادامه به همه این سوالات پاسخ میدم فقط اول بذارین توضیح بدم اصلا ریست فکتوی چیه؟
ریست فکتوری یا بازنشانی به حالت کارخانه فرآیندیه که روی یک دستگاه اندرویدی انجام میشه و همه اطلاعات شخصی کاربر که در دستگاه ذخیره شده رو حذف میکنه و در عمل اون رو به حالت اولیه که موقع خروج از کارخانه داشته برمیگردونه. برای همینه که اسم تنظیم مجدد کارخانه به اون اختصاص داده شده.
قبل از هر چیز توصیه میکنم بدون مطالعهی این مقاله و دونستن اینکه ریست فکتوری گوشی چیه و همچنین اطلاع از نحوه بازیابی اطلاعات گوشی بعد از این فرایند، به برگردوندن گوشیتون به تنظیمات کارخانه اقدام نکنین. چرا که اگه نادانسته وارد این راه بشین ممکنه اطلاعات مهمتون رو از دست بدین و امکان بازگردانی اونها رو نداشته باشین.
جدیدترین مدلهای گوشی موبایل رو میتونی توی سایت ایسل ببینی و خریدت رو با اطمینان انجام بدی: لیست قیمت گوشی
master reset یا system restore همون ریست فکتوریه؟
بهتره بدونین که ممکنه اسم “master reset” یا “system restore” هم برای اشاره به تنظیم مجدد کارخانه بهکار بره و بعضی وقتا، کاربرها به صورت محاورهای به اون “پاک کردن اطلاعات” دستگاه هم میگن و معمولا منظورشون همون تنظیم مجدد کارخونهست پس دچار سردرگمی نشین.
البته اگه کنجکاو شدین که تفاوت ریست کردن گوشی با فرمت گوشی چیه؟ باید بگم که در عمل تقریبا هر دوتا یک معنی میدن و تفاوت زیادی با هم ندارن.
خوندن این مطلب رو بهتون پیشنهاد میکنم: ریست فکتوری گوشی آیفون
مزایای ریست فکتوری چیان؟
مهمترین کاربرد برگرداندن گوشی به تنظیمات کارخانه موقع فروش گوشیه؛ اگه قصد فروش گوشیتون رو دارین و نمیخواین خریدار به دادههای شما دسترسی داشته باشه، باید قبل از انتقال تلفنهمراهتون به مالک جدید، ریست فکتوری رو انجام بدین. در غیر این صورت اگه فقط اطلاعاتتون رو پاک کرده باشین، خریدار میتونه اطلاعاتتون رو برگردونه و از اونها سوء استفاده کنه.
اگه مدت زمان زیادیه که از تلفنهمراهتون استفاده میکنین احتمالا گوشیتون پر از برنامه، عکس، ویدئو و اطلاعاتیه که هیچ استفادهای براتون ندارن و فقط فضای گوشیتون رو اشغال میکنن، پس بهتره برای ریست فکتوری کردن تلفنهمراهتون اقدام کنین، چرا که علاوه بر پر شدن بیهودهی حافظهی داخلی همین موضوع باعث میشه تا سرعت پردازش گوشی شما کم بشه.
با تنظیم مجدد کارخانه همه چیز به حالت اول برمیگرده و برنامهها خیلی سریعتر اجرا میشن، بعلاوه یک فضای خالی در اختیارتون قرار میگیره که میتونین در اون یک شروع مجدد رو تجربه کنین. در آخر میتونین برنامههای مورد نیازتون رو دوباره نصب کنین.
در عین حال درست نیست تا به مشکل برخوردین سریع تنظیمات کارخانه رو انجام بدین. بهتره اول سعی کنین با بقیه موارد موجود مشکلاتتون رو حل کنین، مثلا برای پاک کردن اطلاعات اضافی میتونین از ابزارهایی مثل Smart phone cleaner کمک بگیرین که به شما کمک میکنه تلفنهمراهتون رو برای دادههای غیرضروری اسکن کنین و اگه خواستین اونها رو پاک کنین. چرا که تنظیمات کارخانه به همون اندازهای که کاربردیه میتونه شما رو با مشکلاتی هم روبرو کنه.
این مطلب رو از دست نده: ریست فکتوری گوشی شیائومی
از اطلاعاتتون بکآپ بگیرین
قبل از انجام ریست فکتوری یک نکتهی خیلی مهم رو اصلا فراموش نکنین؛ این نکته مهم اینه که حتما قبل از ریست کردن تلفنهمراهتون از همهی اطلاعاتتون بکآپ بگیرین.
باید بگم که پشتیبانگیری از اطلاعات کار سختی نیست، اما فراموش کردن اون میتونه هزینه زیادی براتون داشته باشه.
برای بک اپ گرفتن از اطلاعتتون قبل از بازگشت به حالت کارخانه راههای متفاوتی وجود داره که در ادامه یکی از اونها رو بهتون معرفی میکنم.
برای بکاپ گرفتن میتونین از برنامههای مخصوص بکآپ گیری استفاده کنین که در این صورت حتما جدیدترین نسخهی بهروزرسانی شدهی برنامه رو انتخاب کنین. پیشنهاد من برنامهی Right Backupست. با نصب و اجرای این برنامه میتونین از عکس، ویدئو، موزیک و فایلهاتون بک اپ بگیرین و بعد از تموم شدن عملیات بازگردانی به حالت کارخانه اگه نیازشون داشتین اونها رو به راحتی ریکاوری کنین.
شاید این مطلب رو دوست داشته باشین: تنظیمات کارخانه گوشی سامسونگ
چطوری تنظیمات گوشی رو به حالت اولیه برگردونیم؟
اندروید برای انجام تنظیم مجدد کارخانه گزینهای رو در تنظیمات قرار داده که این کار رو خیلی راحت میکنه. دوباره تاکید میکنم، قبل از ریست فکتوری، مطمئن بشین که از همه دادههای مهم گوشیتون خود نسخه پشتیبان تهیه کردین. همچنین از ذخیره رسانههایی مثل عکسها، فیلمها و آهنگهاتون در گوگل کلود مطمئن بشین.
حالا برای انجام ریست فکتوری مراحل زیر رو دنبال کنین:
- به قسمت تنظیمات برین و گزینه System رو انتخاب کنین.
- در اینجا تعدادی گزینه برای نمایش بیشتر در زیر عنوان Advanced مشاهده میکنین. روی Advanced ضربه بزنین.
- الان، Reset options رو انتخاب کنین.
- در این منو، گزینهای با عنوان Erase all data (factory reset) رو میبینین. این گزینهایه که به شما کمک میکنه تا ریست فکتوری رو انجام بدین، بنابراین روی اون ضربه بزنین.
- یک صفحه تأیید با عنوان Erase all data (factory reset) میبینین.
- این صفحه به شما هشدار میده که در صورت ادامه همه دادههای تلفنهمراهتون حذف میشه. البته قبلا در این مقاله بهتون توضیح دادم که ریست فکتوری تلفنهمراه چه چیزهایی رو پاک میکنه و در این صفحه همچنین همه حسابهایی که روی گوشیتون دارین نمایش داده میشه که شامل حسابهای گوگل، واتساپ، تلگرام و غیرهست. اگه از انجام این کار مطمئنین، میتونین روی گزینه Delete all data در پایین صفحه کلیک کنین.
- از شما خواسته میشه که پین یا گذرواژهتون رو وارد کنین. بعد از انجام این کار، روی Next ضربه بزنین.
- برای تأیید حذف، روی Delete all کلیک کنین.
- با این کار روند ریست فکتوری شروع میشه.
سوالات متداول
کدهای ریست فکتوری در برندهای مختلف کدومان؟
سامسونگ: *#*#7780#*#*
اچ تی سی: #3855*2767*
هوآوی: ##7780##
شیائومی: *#*#7780#*#*