نرخ نوسازی

چرا نرخ نوسازی صفحه نمایش مهمه؟

آموزش
6 دیدگاه

اکثر کاربرها، کیفیت دوربین، ظرفیت باتری، اندازه نمایشگر و حافظه داخلی رو از مهم‌ترین ویژگی‌های بهترین گوشی‌ هوشمند می‌دونن. در حالی که با توجه به نوع استفاده افراد از تلفن‌های هوشمند، مشخصات مهم دیگه‌ای هم وجود داره که باید قبل از خرید گوشی درباره اون‌ها تحقیق کرد. ویژگی نرخ نوسازی صفحه نمایشگر یکی از مهم‌ترین اون‌هاست که خیلی‌ها درک درستی ازش ندارن.

نرخ نوسازی تصویر گوشی یک مفهوم جدیده که تاثیر مستقیمی بر تجربه کاربر داره. تا همین چند وقت پیش نرخ نوسازی 60 هرتز میزان قابل توجهی بود. اما امروزه اکثر شرکت‌های تولید کننده سعی در عرضه گوشی‌های با میزان نرخ نوسازی بالاتر یعنی 90، 120 و 144 هرتز دارن.

اگه قصد خرید گوشی هوشمند جدید رو دارین و با نرخ نوسازی صفحه نمایشگر آشنا نیستین، این مطلب راهنمای خوبی برای شما خواهد بود. چون در ادامه مطلب به طور کامل درباره این فناوری و اهمیتش صحبت خواهم کرد.

نرخ نوسازی صفحه نمایش چیه؟

نرخ نوسازی صفحه چیه

تصاویر و محتواهایی که در صفحه نمایش تلفن همراه شما نشون داده می‌شن، به صورت اتفاقی یکپارچه و روان به نظر نمی‌رسن. در پشت صحنه اون پیکسل‌ها هستن که به طور مداوم به‌روز می‌شن تا بتونن جدید‌ترین محتواها رو از پردازنده دستگاه دریافت کرده و اون رو نشون بدن.

به‌روزرسانی پنل صفحه نمایش در یک بازه زمانی منظم انجام می‌شه که به نرخ نوسازی یا همون refresh rate معروفه. به بیان دیگه نرخ نوسازی صفحه نمایشگر تعداد دفعاتی هست که صفحه گوشی در یک ثانیه تصویر رو به‌روز‌ رسانی می‌کنه و در واحد فرکانس یا همون هرتز (Hz) بیان می‌شه.

به عنوان مثال نرخ تازه‌سازی 60 هرتز به این معنیه که صفحه نمایش گوشی در هر ثانیه 60 هزار بار به‌روزرسانی می‌شه. به عبارت دیگه تصویر موجود در نمایشگر هر 16.67 میلی‌ثانیه به‌روز خواهد شد. هر چی عدد هرتز صفحه نمایش بالاتر باشه؛ تصاویر روان‌تر نشون داده می‌شن. شاید یک کاربر عادی در هنگام وب‌گردی خیلی متوجه تفاوت بین نرخ تازه‌سازی پایین و بالا نشه، اما گیمرها به خوبی از ارزش هرتز بالاتر آگاه هستن.

این مطلب رو از دست نده: بهترین لانچر های اندروید

آیا نرخ تازه‌‌سازی بالاتر به معنای کیفیت بهتر تصاویره؟

آیا نرخ تازه‌‌سازی بالاتر به معنای کیفیت بهتر تصاویره؟

این‌ روزها خیلی در مورد نرخ نوسازی صفحه نمایشگر در گوشی‌های پرچمدار شنیده می‌شه. تا جایی که شرکت‌های تولید کننده در تولید صفحه نمایش با نرخ تازی سازی بالاتر رقابت می‌کنن. به همین خاطر بعضی از کاربرها فکر می‌کنن که یک صفحه نمایش 120 هرتزی در مقایسه با نمایشگر 90 هرتزی، تصاویر رو با کیفیت و جزئیات بهتری نشون می‌ده.

اما واقعیت چیز دیگه‌ایه؛ نرخ نوسازی بالاتر به تنهایی تضمین کننده تجربه بصری بهتر نیست. موارد دیگه‎ای مثل نوع پنل، رزولوشن، اندازه نمایشگر و نسبت تصویر در کیفیت محتوای صفحه نمایش تاثیر‌گذار هستن.

آیا رفرش ریت گوشی بر مصرف باتری تاثیر داره؟

آیا رفرش ریت گوشی بر مصرف باتری تاثیر داره؟

شاید با خودتون فکر کنین با توجه به تاثیر مثبت نرخ نوسازی نمایشگر گوشی در نمایش روان‌تر تصاویر چرا شرکت‌های تولید کننده موبایل از این فناوری در اعداد بالا مثل 120، 144 و 240 هرتز استفاده نمی‌کنن. اول لازمه بدونین که هر چی میزان نرخ نوسازی صفحه نمایش عدد بالاتری داشته باشه، قیمت گوشی  به خاطر مشخصات فنی اون گرون‌تر خواهد بود.

مسئله دیگه تاثیر رفرش ریت صفحه نمایش بر افزایش مصرف باتری هست. هر چی میزان نرخ نوسازی تصویر گوشی بالاتر باشه، شارژ باتری بیشتر مصرف می‌شه و در نتیجه از عمر مفید باتری کم خواهد شد.

شاید این مقاله برات جذاب باشه: مشکل اتصال گوشی موبایل به کامپیوتر

نرخ نوسازی صفحه نمایشگر برای کدوم گروه از کاربرها اهمیت بیشتری داره؟

نرخ نوسازی صفحه نمایشگر برای کدوم گروه از کاربرها اهمیت بیشتری داره؟

همونطور که در بخش‌های قبلی اشاره کردم، نرخ تازه‌سازی باعث می‌شه که تصاویر روان‌تر و سریع‌تر پخش بشن. اما این قابلیت برای همه کاربرها ارزش یکسان نداره. چون در مواقعی مثل وب‌گردی، فعالیت در فیسبوک و یوتیوب، چرخیدن در شبکه‌های اجتماعی و خوندن ایمیل‌ها اعداد بالاتر از 60 هرتز تفاوتی در تجربه کاربری ایجاد نمی‌کنن.

کسایی که اهل بازی با موبایل هستن، اهمیت رفرش ریت گوشی رو درک خواهند کرد. هر چی عدد نرخ نوسازی بالاتر باشه، گیم‌پلی روان‌تر اجرا می‌شه. همچنین تاخیر بصری کم بوده و این باعث می‌شه که در لحظه‌های حساس بازی، بازیکن سریعتر در مقابل دشمن عکس‌العمل نشان بده. با توجه به این مسئله پیشنهاد می‌کنم افراد گیمر و صنعت بازی‌های کامپیوتری در زمان خرید گوشی به دنبال مدل‌های با صفحه نمایش 120 یا 144 هرتز باشن. اگه اهل بازی با موبایل هستین، گوشی‌های زیر با نرخ نوسازی صفحه نمایشگر بالا پیشنهاد خوبی برای شما خواهند بود.

  •       گوشی iQOO Neo 3 دارای نرخ نوسازی 144 هرتز
  •       گوشی وان پلاس 9 پرو دارای نرخ نوسازی 120 هرتز
  •       گوشی شیائومی می 11 اولترا دارای نرخ نوسازی 120 هرتز
  •       گوشی ویوو  X60 پرو پلاس دارای نرخ نوسازی 120 هرتز
  •       گوشی ویوو X50 پرو دارای نرخ نوسازی 90 هرتز
  •       گوشی وان پلاس 7 پرو دارای نرخ نوسازی 90 هرتز
  •       گوشی شیائومی می 10 دارای نرخ نوسازی 90 هرتز

آیا تفاوت نرخ نوسازی‌های 60/90/120 هرتز به بالا با چشم قابل تشخیص هست؟

شاید برای بعضی از کاربرها این ذهنیت ایجاد شده باشه که اعداد بالای نرخ نوسازی صفحه نمایشگر یک حیله و ترفند از سوی شرکت‌های تولید کننده موبایل برای جلب مشتری‌هاست. اگه شما هم این دیدگاه رو دارین، باید بگم که اشتباه می‌کنین. چون صفحه نمایش با هرتز بالاتر همراه با فواید واقعیه.

تفاوت بین نرخ نوسازی‌های 60/90/120 هرتز به بالا برای گیمرها به راحتی قابل تشخیصه. چون نه‌تنها احساس می‌کنن انیمشن‌ها روان‌تر اجرا می‌شن؛ بلکه به خاطر دریافت سریع‌تر اطلاعات نمایش داده شده روی صفحه نمایش می‌تونن سریع‌تر واکنش نشون بدنو در نتیجه بازی بهتری رو تجربه می‌کنن. علاوه‌بر این در یک گوشی هوشمند که دارای نرخ نوسازی (ایندکس) تصاویر بالاست؛ مواردی مثل اسکرول کردن، پیمایش بین منوها و تماشای محتوای ویدئویی روان‌تر و نرم‌تر اتفاق میفتن.

ممکنه این مطلب به دردت بخوره: پردازنده اسنپ دراگون

نرخ نوسازی متغیر چیه؟

نرخ نوسازی متغیر چیه؟

در بعضی از گوشی‌های هوشمند چیپست می‌تونه مقدار هرتز صفحه نمایش رو متناسب با نوع محتوا به صورت خودکار تنظیم کنه. در واقع زمانی که به یک عکس ثابت نگاه می‌کنین یا در حال خوندن فایل پی‌دی‌اف هستین، صفحه نمایش نیازی به نرخ نوسازی بالا نداره؛ چون در بیشتر اوقات چیزی روی صفحه تغییر نمی‌کنه.

پس قابلیت تنظیم خودکار میزان هرتز نمایشگر، باعث می‌شه که از نرخ تازه‌سازی کم استفاده بشه. و از این طریق باعث صرفه‌جویی در مصرف شارژ باتری خواهد شد. به عنوان مثال گوشی سامسونگ گلکسی S21 اولترا دارای نرخ نوسازی متغیر تا 120 هرتز هست. در صورت عدم نیاز به بالاترین مقدار نرخ نوسازی صفحه نمایشگر می‌تونه به میزان 10 هرتز در ثانیه برسه.

خوندن این مطلب رو هم بهت پیشنهاد می‌کنم: حافظه جانبی گوشی

نتیجه گیری

درباره نرخ نوسازی صفحه نمایش به اطلاعات مهمی اشاره شد. این فناوری مثل مشخصات فنی دیگه گوشی‌های هوشمند با توجه به نیاز کاربر و نوع استفاده‌ش ارزش داره. بدون‌شک رفرش ریت صفحه نمایش در مقدار هرتز بالا، برای همه کاربرها ضرورت نداره.

پس اگه یک کاربر عادی هستین و از گوشی موبایل خودتون در طول روز برای وب‌گردی و تماشای فیلم استفاده می‌کنین، نرخ تازه‌سازی 60 Hz می‌تونه پاسخگوی نیازهای شما باشه. اما نمایشگرهای با نرخ نوسازی 90 و 120 هرتز و بالاتر برای افراد گیمر توصیه می‌شه. چون منجر به افزایش کیفیت گرافیکی، روان‌تر شدن بازی و لذت بیشتر کاربر خواهد شد.

اگه به دنبال بهترین گوشی‌های مخصوص بازی هستین، باید در کنار نرخ نوسازی صفحه نمایشگر به مشخصات دیگه‌ای مثل ماندگاری باتری، نمایشگر بزرگ، امکانات سخت‌افزاری قوی، تراشه قدرتمند و سیستم خنک کننده ویژه هم دقت داشته باشین. چنان‌چه با وجود این اطلاعات احساس می‌کنین که برای انتخاب بهتر هنوز هم نیاز به مشاوره و راهنمایی دقیق‌تر دارین، کارشناسان ما در ایسل آماده خدمت‌رسانی به شما عزیزان هستن.

سوالات متداول

refresh rate تعداد دفعاتی هست که صفحه گوشی در یک ثانیه تصویر رو به‌روز‌ رسانی می‌کنه و در واحد فرکانس یا همون هرتز (Hz) بیان می‌شه.

3.3/5 - (3 امتیاز)

6 دیدگاه. Leave new

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدیدترین ها

عضویت در خبرنامه

لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

همچنین شاید دوست داشته باشید!