اگه بهترین گوشی موبایل هوشمند و با بالاترین ظرفیت باتری رو بخرین، باز هم در گذر زمان و شارژ مداوم، باتریش فرسوده میشه. جلوگیری از کاهش عملکرد باتری گوشی واقعا اجتنابناپذیره. با این حال خراب شدن باتری تلفن همراه واقعا رو اعصابه. خوشبختانه روشهای زیادی برای تست سلامت باتری موبایل وجود داره.
آنچه در این مطلب خواهید خواند:
تست سالم بودن باتری گوشی اندروید در تشخیص و رفع بعضی از مشکلات گوشی بهتون کمک میکنه. در این مطلب میبینین که چجوری سلامت باتری گوشیتون رو بررسی کرده و از این طریق به حفظ عمر مفیدش کمک کنین.
چرا تست سلامت باتری موبایل مهمه؟
این روزا سازندگان گوشیهای تلفن همراه از باتریهای لیتیومی استفاده میکنن. چون از طول عمر و دوام بالایی برخوردار هستن. البته این باتریها بعد از چند سال استفاده، دیگه مثل روز اول توانایی نخواهند داشت و خیلی زود ظرفیتشون خالی میشه. بسته به نحوه استفاده و میزان کارکرد گوشی، عمر مفید باتری میتونه متغیر باشه. همونطور که میدونین کاهش ظرفیت باتری و داغشدن اون با مشکلاتی همراه خواهد بود. در اینجور مواقع نیاز به تعویض باتری گوشی موبایل دارین.
تست سلامت باتری گوشی موبایل به شما کمک میکنه بهدرستی تشخیص بدین که باتری گوشی در زمان خرید گوشی موبایل چقدر از توان و ظرفیت اولیهش رو از دست داده. اطلاعات دقیق از میزان استهلاک باتری به شما کمک میکنه تا در مصرف باتری صرفهجویی کرده و در صورت نیاز به تعویض باتری به موقع اقدام کنین.
چجوری بررسی وضعیت سلامت باتری گوشی رو انجام بدیم؟
تست سلامت باتری گوشی کار پیچیدهای نیست و بدون نیاز به دانش فنی خاص هم میتونین در منزل اون رو انجام بدین. در گوشیهای آیفون به راحتی میشه از طریق تنظیمات و گزینه باتری، وضعیت سالم بودن باتری رو چک کرد. در تنظیمات IOS گوشی آیفون در بخش Battery Health اطلاعات مفیدی درباره ظرفیت و عملکرد باتری دستگاه ارائه شده. برای آشنایی بیشتر با نحوه انجام این کار میتونین مقالهای که درباره کالیبره باتری آیفون در مجله ایسل گذاشته شده رو مطالعه کنین.
اما در گوشیهای اندروید گزینه Battery Health در تنظیماتش وجود نداره. البته ناگفته نمونه که در بخش تنظیمات باتری و در قسمت Battery Usage اطلاعات خوبی درباره میزان استفاده برنامههای مختلف از شارژ باتری آورده شده. در صورت نیاز میتونین برنامهها و اپلیکیشنهایی رو که بیش از حد از باتری استفاده میکنن، به حداقل برسونین.
با این حال نگران نباشین؛ چون روشهای دیگهای برای تست سالمبودن باتری گوشی اندروید سامسونگ، شیائومی، هواوی و برندهای دیگه وجود داره که در ادامه این بخش به اونها اشاره میکنم.
کدهای اندروید برای رسیدن به قسمت تست سلامت برای انواع برند
اندروید به واسطه چند کد مخفی به شما اجازه میده تا به منوهای تست، دسترسی پیدا کنین. با استفاده از کد تست باتری اندروید میتونین اطلاعات مفیدی درباره سلامت باتری دستگاهتون به دست بیارین. البته کدهای اندروید برای همه مدلها کارایی ندارن. در این صورت برای تست سلامت باتری گوشیتون میتونین از روشهای دیگه استفاده کنین. برای بررسی سالم بودن باتری با استفاده از کدهای اندروید به روش زیر عمل کنین.
اول کد *#*#4636#*#* رو شمارهگیری کنین. بعد از اون به صفحه اطلاعات باتری دستگاهتون هدایت میشین. در صفحه مشکی نمایش داده شده، یک سری توضیحات درباره باتری گوشیتون میبینین. در پایین اون صفحه گزینه Quick Start رو خواهید دید، بهتره روی اون کلیک نکنین. اگه این کد برای گوشی شما عمل نکرد، کدهای زیر رو میتونین برای تست سلامت باتری موبایلتون شمارهگیری کنین.
- کد # 0228 # * مناسب برای تست سلامت گوشی سامسونگ
- کد * # * # 2846579 # * # * مناسب برای تست سلامت گوشی هواوی
- کد * # * # 6485 # * # * مناسب برای تست سلامت گوشی شیائومی
- کد * # * # 7378423 # * # * مناسب برای تست سلامت گوشی سونی
تست سلامت باتری موبایل از طریق نرمافراز
استفاده از نرمافزار روشی دقیق و ساده برای تست سالمبودن باتری گوشیه. برنامههای زیادی برای بررسی وضعیت سلامت باتری موبایل وجود داره. نرمافزار AccuBattery یکی از بهترین برنامههای تست سلامت باتری گوشی موبایل اندوریده که به دلیل سهولت استفاده و ویژگیهای قدرتمند مدیریت سلامت باتری در این بخش درباره نحوه کار با اون باهاتون صحبت میکنم.
تست سلامت باتری گوشی اندروید با برنامه AccuBattery
اول در گوگل پلی یا بازار، برنامه AccuBattery رو پیدا کنین و بعد از دانلود، اون رو نصب کنین. بعدش گزینه Open رو بزنین تا برنامه تست سلامت باتری موبایل اجرا بشه. اجازه بدین پیکربندی برنامه به طور کامل انجام بشه. حالا برنامه، باتری گوشی شما رو کالیبره میکنه و نام و مدل سازنده رو نشون میده. بعد از اون به بخش داشبورد برنامه وارد میشین. دقت داشته باشین که بلافاصله بعد از نصب و اجرای برنامه AccuBattery از وضعیت سلامت باتری مطلع نخواهید شد. باید چند روز صبر کنین و اجازه بدین باتری گوشی چند مرتبه شارژ بشه.
برای اینکه برنامه نتایج دقیق رو بهتون نشون بده، باید حداقل 10 تا 20 بار چرخه شارژ باتری رو تکمیل کنین (یک چرخه شارژ کامل برابر با شارژ صفر تا 100 درصد باتریه). البته هر چی تعداد چرخههای شارژ بیشتر باشه، AccuBattery اطلاعات دقیقتری نشون میده. علاوهبر تست سلامت باتری؛ میزان شارژ، دشارژ یا تخلیه و دمای دستگاه رو هم اندازهگیری میکنه که در این موضوع روی اونها تمرکز نمیکنم.
برای تست سالم بودن باتری گوشی موبایل، چند روز بعد از نصب برنامه AccuBattery، اون رو اجرا کرده و تب Health رو انتخاب کنین. در این بخش اطلاعاتی در مورد سلامت باتری اندروید، ظرفیت فعلی و ظرفیت اصلی رو خواهید دید. همچنین نمودارهایی وجود داره که نشوندهنده فرسودگی باتری هستن.
این مطلب رو از دست نده: بهترین گوشی دنیا
برنامه Samsung Members
یکی از برنامههای دیگه برای بررسی سلامت باتری، سامسونگ ممبرز هست که به کمک گوشیهای گلکسی اومده و قابلیتهای متنوعی در اختیار کاربرا قرار میده. یکی ازاین قابلیتها بررسی تست باتریه. برای تست باتری با استفاده از برنامه Samsung Members فقط کافیه مراحل زیر رو دنبال کنین:
- برنامه Samsung Members که روی بیشتر محصولات سامسونگ به طور پیش فرض وجود داره رو اجرا کنین. اگه این برنامه رو روی گوشیتون پیدا نکردین، میتونین دانلودش کنین.
- در بخش پایینی برنامه، روی تب وسطی یعنی Get Help ضربه بزنین. حالا در این بخش گزینه View Tests رو انتخاب کنین. البته شاید در بعضی نسخهه نیاز باشه که به مسیر Go to Phone Care و بعدش Interactive Check برین.
- حالا گزینه Battery یا Battery Status و لمس کنین.
- در اینجا اطلاعاتی درباره باتری گوشی در اختیارتون قرار میده؛ از جمله میزان شارژ و سلامتی اون. اگه باتری گوشیتون در وضعیت خوبی قرار داشته باشه، روبهروی عبارت Life، با کلمه Good روبهرو میشین.
بررسی سلامت باتری به صورت فیزیکی
قدم اول برای این که از سلامت باتری گوشی مطمئن بشیم، بررسی فیزیکی باتری بود. ولی گوشیهای امروزی باتری غیرقابل تعویض دارن و دیگه کاربر نمیتونه باتری گوشی رو دربیاره و بررسی کنه. یا در صورت لزوم باتری تعویض بشه. اما به هرحال از روی گوشی هم میشه تا یک حدی وضعیت فیزیکی باتری رو بررسی کرد.
در واقع پنل پشتی گوشیهای هوشمند در جایی که باتری قرار داره، همیشه مسطح و تخت هست. اما اگه در این بخش برآمدگی دیدین یا اینکه لبههای پنل پشتی بالا اومده باشن، احتمالا باتری باد کرده و وضعیت خوبی نداره. البته شاید در بعضی از گوشیهای مدرن امروزی، بررسی این موضوع یخورده سخت باشه.
کالیبره باتری؛ راه حل موثر برای افزایش عمر باتری
گاهی اوقات ممکنه احساس کنین عددی که میزان شارژ باتری گوشی رو نشون میده با شارژ واقعی یکسان نیست. به عنوان مثال روی صفحه نمایش گوشیتون 80 درصد شارژ رو مشاهده میکنین، در حالی که شارژ واقعی باتری کمتر از اون مقداره. در اینجور مواقع برای حل مشکل باید گوشیتون رو کالیبره کنین.
کالیبره باتری کمک میکنه که سیستم عامل گوشی اطلاعات شارژ باتری رو درست نشون بده. چند روش برای کالیبره کردن باتری گوشی وجود داره. در این بخش روش کالیبره باتری با استفاده از کد دستوری # ۰۲۲۸ # * رو توضیح میدم.
بد نیست این مطلب رو هم بخونی: بهترین گوشی گیمینگ
نحوه کالیبره کردن باتری با کد دستوری
اول قفل صفحه گوشی رو غیرفعال کنین و اجازه بدین باتری گوشی به 100 درصد شارژ برسه. بعدش کد #۰۲۲۸#* رو شمارهگیری کنین. در پایین صفحه نمایش اطلاعات، گزینه QUICK ST ART رو مشاهده خواهید کرد. روی اون کلیک کنین و OK رو بزنین. برای چند ثانیه صفحه گوشی شما سیاه شده و مجدد روشن میشه. در صورتی که میزان شارژ باتری کمتر از 100 درصد نشون داده بشه، عمل کالیبره باتری به طور صحیح اجرا شده. بعدش گوشی رو به شارژر وصل کنین تا به 100 درصد شارژ برسه.
چنانچه بعد از فشردن گزینه QUICK START و روشن شدن صفحه نمایش عدد 100 درصد شارژ رو مشاهده کردین، این عمل رو چند بار تکرار کنین تا درصد شارژ رو کمتر از 100 درصد نشون بده. بعد از اون دوباره گوشی رو به شارژر وصل کرده تا شارژ باتری به 100 درصد برسه. حالا کالیبره باتری به درستی انجام شده.
نکات مهم برای جلوگیری از کاهش عملکرد باتری گوشی
همونطور که در اول این مقاله اشاره کردم، فرسوده شدن باتری در گذشت زمان یک امر طبیعیه و راهکار تضمینی برای جلوگیری از کاهش عملکرد اون وجود نداره. اما با رعایت چند نکته مهم، این امکان وجود داره که عمر مفید باتری اندرویدتون رو افزایش بدین:
- در زمان شارژ گوشی از نگهداری اون در مکانهای گرم خودداری کنین.
- گوشیتون رو روی حالت ذخیرهسازی انرژی تنظیم کنین.
- قبل از به صفر رسیدن شارژ باتری، گوشی رو به شارژر وصل کنین و اجازه بدین تا 80 درصد شارژ بشه.
- برای شارژ گوشی از کابل و شارژر اصلی اون استفاده کنین.
- گوشیتون رو از شب تا صبح در حالت شارژ نذارین.
- در صورت عدم استفاده از وایفای و بلوتوث اونها رو روشن نذارین.
- در صورت امکان به جای استفاده از موبایل دیتا، از اینترنت وایفای استفاده کنین.
- در صورت خالی شدن سریع شارژ و داغ شدن گوشی اندرویدتون، اون رو تعویض کنین.
- روشنایی صفحه نمایش رو روی حالت حداکثر تنظیم نکنین.
- در صورت امکان اپلیشکیشنهایی رو که در پس زمینه گوشی فعال هستن، حذف کنین.
شاید از این نوشته هم خوشت بیاد: خوش دست ترین گوشی
نتیجه گیری
در این مقاله در مورد روشهای تست سلامت باتری گوشی اندروید صحبت کردم. خراب شدن باتری به طور تدریجی اتفاق میفته و به همین خاطر ممکنه تا ظاهرشدن علائم خرابی باتری متوجه اون نشین. فرسودگی باتری میتونه آسیب جدی به گوشی موبایل وارد کنه و باعث اختلال در کارکردش بشه.
البته لازم نیست زیاد استرس خراب شدن اون رو داشته باشین، چون در صورت استفاده عادی تا چند سال دووم میاره. تست سالمبودن باتری گوشی از طریق نرامافزار یا کد دستوری تست سلامت باتری، در هر زمانی قابل استفادهست و به شما این آگاهی رو میده که وضعیت باتری چجوریه. همچنین در مورد روند شارژ و تخلیه، اطلاعات واضحی ارائه میده. بنابراین به طور مداوم با استفاده از روشهای گفته شده در این مقاله از ایسل وضعیت باتری دستگاهتون رو بررسی کنین.
سوالات متداول
آیا با کد دستوری برندهای مختلف میشه سلامت باتری گوشی رو تست کرد؟
هر برند برای تست سلامت باتری گوشی خودش، کد مخصوصی داره که اگه به مقاله سر بزنین، به تک تک این کدهای تست باتری شیائومی، سامسونگ و غیره اشاره شده.
آیا برنامههای تست سلامت باتری مفید هستن؟ عملکردشون چجوریه؟
یکی از اپلیکیشنهایی که برای این تست سلامت باتری معرفی شده اپلیکیشن AccuBattery هست که در حال حاضر یکی از بهترین برنامهها برای تست باتری گوشیه. نحوه استفاده از این برنامه در مقاله توضیح داده شده که میتونین با مطالعه مقاله در مورد این برنامهها بیشتر اطلاعات کسب کنین.