راهنمای خرید اسپیکر به شما کمک میکنه که با پرداخت هزینهای منطقی، یک اسپیکر باکیفیت بخرین. آیا تا فکر کردین شاید اسپیکری که میخرین نسبت به پولی که میدین، ارزش نداشته باشه؟ اصلاً از کجا میشه فهمید چیزی که خریدین دقیقاً همون چیزی هست که نیاز دارین؟
آنچه در این مطلب خواهید خواند:
موقع خرید یک اسپیکر، باید به موضوعات خیلی مهمی توجه داشته باشین. این مسائل میتونن تأثیر زیادی در تجربه یک خرید موفق داشته باشن. به همین دلیل هم من اینجا لیستی تهیه کردم و در اون همه نکات و فاکتورهایی که باید برای خرید اسپیکر بهشون توجه کنین رو آوردم. فقط کافیه این مقاله رو بادقت بخونین تا حواستون باشه که سرتون کلاه نره.
برای خرید اسپیکر به چه نکاتی توجه کنیم؟
همونطور که گفتم، فاکتورهای خیلی زیادی وجود دارن که باید برای خرید اسپیکر به اونا دقت داشته باشین. این نکات به شما کمک میکنن که خرید بهتری داشته باشین و بعداً از خریدتون پشیمون نشین. من خودم بارها چیزهایی خریدم و بعداً دیدم اصلاً به دردم نمیخوره. برای همین هم باید حتماً قبل از خرید به این نکات دقت کنین. چون شاید بعداً امکان برگشت پولتون نباشه.
همونطور که میدونین، اسپیکرهای خیلی زیادی در بازار وجود دارن که شاید انتخاب رو سخت کنن. برای همین هم باید یک نفر راهنمای خرید اسپیکر بلوتوثی رو به شما یادآور بشه تا مطمئن بشین اسپیکری که میخرین، ارزش داره یا نه. پس اگه شما هم اهل آهنگ یا پادکست گوش دادن در موقعیتهای مختلف هستین، مطالعه این مقاله بهتون کمک میکنه خرید فوقالعادهای داشته باشین.
اسپیکر رو برای چهکاری میخواین؟
مسلماً برای آهنگ یا پادکست گوش کردن! بااینحال، نیازی نیست که برای دریافت صدا با کیفیت بالا، حتماً اسپیکرهای خیلی بزرگ بخرین. به این فکر کنین که بیشتر چهچیزی گوش میکنین؟ اگه صرفاً به یک اسپیکر برای آهنگ گوش کردن نیاز دارین، میتونین یک جفت اسپیکر بخرین و کنار تلویزیون قرارش بدین.
درصورتیکه به چیزهای دیگهای غیر از موسیقی گوش میکنین، شاید خسته بشین که مدام یکجا بشینین و گوش کنین. به همین دلیل هم براساس راهنمای خرید اسپیکر خانگی برای پخش صدای بهتر، میتونیم از اسپیکری استفاده کنیم که داخل قفسه یا روی میز قرار بگیره.
اگه دنبال یک گزینه خلاقانهتر هستین، خرید یک اسپیکر مانیتورینگ میتونه برای شما کاملاً مناسب باشه. با راهنمای خرید اسپیکر مانیتورینگ میتونین تجربه دلپذیزی از شنیدن موسیقی داشته باشین و در عین حال، اسپیکر فضای زیادی هم اشغال نکنه.
اگه دنبال دستگاهی میگردین که صدای تلویزیون شما رو تقویت کنه و بتونین صدای فیلمها رو با کیفیت بهتری گوش کنین، یک اسپیکر بیسیم میتونه بهتون کمک کنه. راهنمای خرید اسپیکر حرفه ای به شما کمک میکنه که برای هر نیازی، یک اسپیکر باکیفیت بخرین و در عین حال، بهترین انتخابتون هم باشه.
این مطلب رو از دست نده: بهترین اسپیکرهای جهان
مکان قرارگیری اسپیکر
یکی از مهمترین نکاتی که در راهنمای خرید اسپیکر خانگی براتون توضیح میدم، مکانی هست که میخواین اسپیکر رو اونجا بذارین. قبل از خرید، باید خوب فکر کنین که میخواین اسپیکر رو کجای خونهتون بذارین. برای یک تصمیم درست، باید به فاکتورهای زیادی دقت کنین که اینجا براتون توضیح میدم.
-
اندازه اتاق
مطمئناً وقتی از فروشنده میخواین که اطلاعاتی درباره راهنمای خرید اسپیکر بلوتوث در اختیار شما قرار بده تا بتونین خرید موفقی داشته باشین، اول از همه از شما میپرسه که اندازه اتاقتون چقدره؟ ابعاد اتاق شما تأثیر زیادی در نحوه عملکرد اسپیکر داره و به همین دلیل هم باید خوب فکر کنین تا بدونین اتاقتون چقدره.
مثلاً اگه اتاقتون خیلی کوچک باشه، مسلماً اسپیکر بزرگ براش مناسب نیست و کیفیت صدا خیلی میاد پایین. همچنین باس اسپیکر در این شرایط باعث میشه که صدا حالت بدی به خودش بگیره. از طرف دیگه، اتاقهای بزرگ به اسپیکرهای بزرگتری نیاز دارن. مثلاً اگه اسپیکر رو برای سالن خونه میخواین، خرید اسپیکر بزرگتر به شما کمک میکنه که حس یک سینمای خانگی فوقالعاده رو داشته باشین.
-
قرارگیری اسپیکر کنار بقیه وسایل خونه
آیا میخواین اسپیکر رو داخل کابینت قرار بدین یا روی میز؟ میخواین از قفسههای بزرگ برای نگهداری اسپیکر استفاده کنین یا اون رو روی زمین بذارین؟ همه این عوامل در راهنمای خرید اسپیکر تأثیرگذار هستن و به شما کمک میکنن که انتخاب خوبی داشته باشین.
اگه بخواین اسپیکر رو داخل کابینت بذارین، همه بیس آهنگها داخل کابینت پخش میشه و صدای آهنگ، اون چیزی نیست که انتظارشو دارین. به همین دلیل هم بهتره از مکان دیگهای برای قرار دادن اسپیکر داخلش استفاده کنین تا صدا با کیفیت بهتری به گوشتون برسه.
-
قرارگیری اسپیکرها در گوشههای خونه
شما نمیتونین هر اسپیکری رو در گوشه خونهتون بذارین. اکثر اسپیکرها حالت مربعی و نهایتاً مستطیلی دارن که نمیتونن گوشه خونه قرار بگیرن. به همین دلیل هم بهتره برای این مسئله، نظر فروشنده رو بپرسین که با راهنمای خرید اسپیکر خانگی بهتون کمک کنه.
-
دیوارها و کف اتاق
سطوح سخت داخل خونه مثل دیوارها و کف اتاق، یکی از مهمترین دلایلی هست که کیفیت صدا پایین میاد. مهم نیست اسپیکر شما چقدر گرونقیمته و چه کیفیت خوبی داره، کف و دیوار اتاقها میتونن کیفیت صدا رو تا حد زیادی کاهش بدن. برای همین هم وسط اتاقتون بایستین و دست بزنین؛ اگه صدای دست زدنتون اکو شد، بهتره اسپیکر رو داخل یک اتاق دیگه بذارین.
-
دکوراسیون
اگه دکوراسیون خونه یا اتاق خیلی براتون مهمه، باید حتماً اسپیکری بخرین که به بقیه اجزای خونهتون بیاد. باور کنین که خرید یک اسپیکر زشت باعث میشه حتی کیفیت صدای اون هم به چشم نیاد. برای همین هم سعی کنین اسپیکری انتخاب کنین که از نظر ظاهری هم جذاب باشه و با مبلمان یا بقیه بخشهای خونهتون ست باشه.
-
بهترین محل قرارگیری اسپیکرها
حالا وقت اون رسیده که فکر کنین میخواین اسپیکر رو دقیقاً کجای خونه بذارین. من با بررسی راهنمای خرید اسپیکر خانگی متوجه شدم باید این دستگاهها رو جایی بذارین که حداقل 10 متر از محل نشستن شما فاصله داشته باشه.
همچنین مکانی برای قرار دادن این محصول انتخاب کنین که جلوه بیشتری داشته باشه. همچنین اگه پشت اسپیکرها باز باشه، احتمالاً با مشکلات بیشتری برای قرار دادن اونها مواجه میشین. برای همین هم استفاده از اسپیکرهای سقفی که صدا رو همهجای خونه پخش میکنن، میتونه برای حل این مشکل بهتون کمک کنه.
شاید این مقاله رو دوست داشته باشین: بهترین اسپیکرهای خانگی
توجه به مشخصات فنی اسپیکر
بعد از اینکه همه توضیحات بالا رو رعایت کردین، وقت اون میرسه که مشخصات فنی اسپیکرتون رو بررسی کنین. برای مثال دقت کنین که اسپیکر مدنظر شما با گیرنده بهخوبی متصل بشه.
به این معنی که باید مطمئن بشین از نظر فنی، گیرنده میتونه صدای اسپیکر رو بهصورت کاملاً ایمن و مؤثر هدایت کنه. علاوه بر این، باید توجه داشته باشین که گیرنده و اسپیکر موقع آهنگ گذاشتن، چه صدایی داره. اول از همه، راهنمای خرید اسپیکر از لحاظ فنی رو براتون توضیح میدم.
-
امپدانس
با بررسی راهنمای خرید اسپیکر قابل حمل و هر اسپیکر دیگهای، متوجه شدم که این محصولات، نوعی مشخصه الکتریکی بهنام امپدانس دارن که بر اساس «اهم» اندازهگیری میشه. امپدانس به مقاومتی گفته میشه که اسپیکر به سیگنال الکتریکی گیرنده میفرسته.
اگرچه شاید به نظر برسه که مقاومت تأثیر چندانی روی کیفیت صدا نداره، ولی واقعیت اینه که این موضوع تأثیر زیادی برای خرید یک اسپیکر مناسب داره. گیرنده باید مقاومت قابلتوجهی از اسپیکری که صدا رو میفرسته، دریافت کنه. درغیراینصورت، اونقدر تلاش میکنه که توان از اسپیکر بگیره تا نهایتاً بسوزه!
اکثر گیرندههای محبوب، نهایتاً تا مقاومت 8 اهم رو دریافت میکنن و در این بازه، عملکرد خیلی خوبی از خودشون نشون میدن. به همین دلیل هم خیلی از اسپیکرهای محبوب موجود در بازار هم با همین مقاومت 8 اهمی عرضه میشن و میتونن بهعنوان گزینه مناسبی برای خرید اسپیکر در نظر گرفته بشن.
پس میشه نتیجه گرفت که اگه یک اسپیکر با امپدانس پایین بخرین، با مشکل مواجه میشین. مثلاً اسپیکری با امپدانس پایینتر از 4 اهم میتونه اذیتکننده باشه. اگه مجبور شدین یک اسپیکر با امپدانس کمتر از 4 اهم بخرین، مطمئن بشین که گیرنده یا تقویتکننده قوی دارین که کمک میکنن صدای اسپیکر با وضوح بهتری شنیده بشه. درغیراینصورت، احتمال اینکه به اسپیکر و یا گیرنده شما آسیب برسه، زیاده.
اگرچه دستگاههایی با امپدانس 6 اهم هم قابلقبول هستن، ولی باز هم به گیرندههای قویتری نسبت به حالت عادی نیاز دارین. یک گیرنده یا تقویتکننده با قدرت خوب، میتونه صدای خوبی از اسپیکرهایی با امپدانس 6 اهم هم به وجود بیاره و مشکل چندان جدی نیست.
خوندن این مطلب رو بهتون پیشنهاد میکنم: بهترین بلندگوهای گوشی
-
حساسیت
یکی دیگه از فاکتورهای خیلی مهمی که برای خرید یک اسپیکر باید بهش توجه داشته باشین، حساسیت اسپیکره که تأثیر زیادی در کیفیت صدای اون داره و یکی از مشخصههای مهم فنی در نظر گرفته میشه. بهطورخلاصه، حساسیت به این معنیه که صدای اسپیکر برای هر وات، چقدر هست.
اسپیکرهایی که حساسیت کمی دارن، به قدرت بیشتری برای رسوندن صدای باکیفیت نیاز دارن. عکس همین موضوع هم صادق هست. یعنی اسپیکرهایی که حساسیت اونها زیاده ، قدرت کمتری برای رسوندن صدا به کار میبرن.
بهطورکلی، بهتره اسپیکری بخرین که حساسیت اون حداقل بین 80 دسیبل تا 88 دسیبل و حداکثر بین 89 دسیبل تا 100 دسیبل باشه. فراموش نکنین که اسپیکرهای حساس، عملکرد خیلی بهتری برای رسوندن صدای باکیفیت و بلند دارن و میتونن گزینه مناسبتری برای خرید باشن.
-
دامنه پاسخ فرکانسی
محدوده فرکانسی یک اسپیکر، محدوده صداییه که میتونین از اون اسپیکر بشنوین. گوش انسان قادر به شنیدن محدوده فرکانسی بین 20 تا 20000 هرتزه. هرچی محدوده فرکانسی پایین میاد، ولوم صدا هم کم میشه. خیلی از اسپیکرهای موجود در بازار، محدوده فرکانسی خیلی خوبی دارن و میتونن این فاکتور و نزدیک به 45 تا 20 هزار هرتز ببرن.
بااینحال، توجه داشته باشین که بلند بودن محدوده فرکانسی یک اسپیکر، تنها عامل مؤثر در کیفیت اون نیست. راهنمای خرید اسپیکر نشون میده که هر اسپیکری که محدوده فرکانسی بالایی داره، لزوماً اسپیکر باکیفیتی هم نیست.
-
صدای استریو
من با بررسی راهنمای خرید اسپیکر دسکتاپ متوجه شدم که صدای استریو هم یکی دیگه از فاکتورهای مهم برای خرید یک اسپیکر باکیفیته. این اسپیکرها به شما این امکان رو میدن که صداهای مختلف رو جوری گوش کنین که انگار این صحنه روبه روی شما داره اتفاق میافته.
به همین دلیل هم اگه به یک آهنگ گوش کنین، این اسپیکر صدا رو جوری به گوش شما میرسونه که احساس میکنین خودتون روبروی گروه ارکستر هستین و خواننده واقعاً داره برای شما میخونه! این میتونه یک اتفاق رؤیایی باشه که در اسپیکرهایی با قابلیت صدای استریو دیده میشه.
بااینحال، خیلی از اسپیکرها از این قابلیت پشتیبانی نمیکنن و برای شنیدن بهترین صدا، شاید مجبور بشین که بین دوتا اسپیکر بشینین. اگه خیلی به صداسازی و نحوه کیفیت آهنگ اهمیت میدین، این مسئله هم میتونه برای خرید یک اسپیکر خوب بهتون کمک کنه.
ممکنه این مطلب به دردتون بخوره: بهترین اسپیکر برای فضای باز و کمپینگ
تعیین هزینه
یکی از مهمترین نکاتی که باید حتماً بهش توجه داشته باشین، اینه که تعیین کنین میخواین چقدر هزینه بپردازین؟ این موضوع میتونه تأثیر زیادی روی انتخاب شما داشته باشه. بیشترین هزینهای که میتونین برای خرید یک اسپیکر بپردازین رو تعیین کنین.
این موضوع به شما کمک میکنه که اسپیکرهای مختلف برای خریدتون، محدودتر بشه. البته این موضوع به نوع استفاده شما هم برمیگرده. مثلاً راهنمای خرید اسپیکر قابل حمل نشون میده که این محصولات نسبت به اسپیکرهای خانگی و یا مانیتورینگ، قیمت کمتری دارن. پس بهتره که از نظر اقتصادی صرفهجویی کنین و اسپیکری بخرین که متناسب با بودجهتون باشه.
خرید آنلاین یا حضوری؟
بعد از اینکه اطلاعات کافی درباره راهنمای خرید اسپیکر قابل حمل و یا خانگی به دست آوردین، حالا وقت اون میرسه که بدونین بهتره آنلاین خرید کنیم یا حضوری؟ هم خرید حضوری از فروشگاه و هم خرید آنلاین از فرشگاههای اینترنتی، مزایا و معایب مخصوص به خودشون رو دارن. من اینجا مزایا و معایب هر یک از این روشها رو توضیح میدم تا راحتتر بتونین برای خرید حضوری یا اینترنتی، تصمیم بگیرین.
-
خرید حضوری اسپیکر
یکی از مهمترین مزایای فروشگاههای حضوری برای خرید اسپیکر، اینه که همون لحظه میتونین جنسی که میخواین بخرین رو با دستتون لمس کنین. حتی میتونین از فروشنده بخواین که اون رو امتحان کنه تا کیفیت صداش هم تا حدودی متوجه بشین.
علاوه بر این، میتونین بقیه لوازم جانبی موردنیازتون رو با اسپیکر موردنظر جفت کنین و هر کدوم رو که خواستین، بخرین. همچنین بعضی از اسپیکرها کلاً بهصورت آنلاین فروخته نمیشن و ممکنه نتونین اونها رو بهصورت اینترنتی پیدا کنین. در نهایت، اگه اسپیکری که خریدین رو دوست نداشتین یا ظاهرش به دکوراسیون خونهتون نمیاومد، میتونین خیلی راحت اون رو پس بیارین و تعویض کنین.
از طرف دیگه، خرید حضوری اسپیکر هم تا حدودی شبیه به خریدن یک ماشینه. تابهحال براتون پیش اومده که بخواین یک ماشین بخرین و بعد از اینکه از چندجا سؤال کردین، متوجه بشین که هر یک از اونا قیمت متفاوتی میدن؟
به همین ترتیب پیدا کردن یک فروشنده منصف که قیمت واقعی رو بگه، واقعاً سخته. فراموش نکنین که اصلاً نباید برای خرید اسپیکر عجله کنین. به همین دلیل هم شما هیچ تعهدی ندادین که وارد هر مغازهای شدین، حتماً ازش خرید کنین.
یک موضوع خیلی مهم که با بررسی راهنمای خرید اسپیکر بلوتوثی متوجه شدم، اینه که فروشگاههای محصولات صوتی جوری طراحی شدن که صدا رو با کیفیت خیلی خوبی به گوش شما برسونن. در نتیجه، شاید فروشنده یک اسپیکر رو داخل فروشگاه روشن و امتحان کنه و شما پیش خودتون فکر کنین که چه صدای معرکهای داره. ولی وقتی میارین خونه و روشنش میکنین، میبینین که صدای داخل فروشگاه با خونه از زمین تا آسمون فرق میکنه.
شاید هیچ مشکلی از نظر سایز اتاق و هیچ چیز دیگهای نباشه، ولی باز هم کیفیت صدا پایینه. در این شرایط، میشه نتیجه گرفت که صدای همون اسپیکر داخل فروشگاه با خونه فرق داره و سرتون کلاه رفته! بعضی از فروشندهها هم اصلاً مرجوعی یا تعویض رو قبول نمیکنن و باید همونجا داخل مغازه تصمیم اصلیتون رو بگیرین.
همه این ویژگیهای مثبت و منفی برای خرید حضوری هست. پس هیچوقت فکر نکنین که با خرید حضوری احتمال کلاهبرداری وجود نداره. به همین دلیل هم خیلی از افراد، خرید اینترنتی رو ترجیح میدن.
شاید این مقاله براتون جذاب باشه: تشخیص پاوربانک اصلی از تقلبی
-
خرید اینترنتی اسپیکر
احتمالاً خریدن اسپیکر بدون اینکه باهاش چیزی گوش کرده باشین، یکم خطرناک به نظر میاد. ولی در حال حاضر، خیلی از افراد ترجیح میدن برای خرید اسپیکر، از فروشگاههای اینترنتی استفاده کنن. دلیل این موضوع هم اینه که خیلی از فروشندهها بهخوبی شما رو راهنمایی میکنن و براتون توضیح میدن که با بودجهتون، بهترین اسپیکری که میتونین بخرین چیه.
علاوه بر این، یکی از مهمترین دلایلی که باعث میشه من در راهنمای خرید اسپیکر به شما پیشنهاد کنم از روش اینترنتی استفاده کنین، اینه که فروشندههای آنلاین با دلالهای کمتری روبرو هستن. یعنی اکثر وقتها، شما اسپیکر رو یا از خود تولیدکننده و یا چندتا واسطه جلوتر میخرین. مستقیمتر بودن فرایند خرید، باعث میشه که قیمت اسپیکر هم تا حد قابلتوجهی کاهش پیدا کنه.
این درحالیه که خیلی از فروشندههای حضوری علاوه بر قیمت اصلی اسپیکر و هزینههای دلال و بقیه فروشندهها، باید هزینه اجاره مغازه و قبضهای مختلف رو هم بپردازن. برای همین هم مجبور میشن این هزینهها رو بکشن روی قیمت اسپیکرها. پس اگه دنبال یک روش برای صرفهجویی در پولتون هستین، بهتره برین سراغ فروشگاههای اینترنتی معتبر و قابلاعتماد.
نکته جالبتوجه درباره فروشگاههای اینترنتی اینه که خیلی از اونها هیچ هزینهای بابت ارسال کالا از شما نمیگیرن. ارسال رایگان کالا به شما این امکان رو میده که برخلاف خرید حضوری، هیچ نگرانی بابت آوردن و حمل کردن اسپیکر از فروشگاه تا خونه رو نداشته باشین. این موضوع شما رو مطمئن میکنه که پست، موقع حمل کالا هیچ آسیبی به اون وارد نمیکنه و اسپیکر با سلامت کامل به دستتون میرسه.
از طرف دیگه شاید برای خرید آنلاین، خیلی زود نوبتتون نشه. اگرچه وبسایتها و فروشگاههای اینترنتی معتبر چندین کارمند برای جوابدهی و ارسال کالای موردنظر شما دارن، ولی ممکنه بهخاطر حجم بالای پیامها، مجبور بشین یکم منتظر بمونین.
علاوه بر این، مدتزمان خاصی طول میکشه که اسپیکرتون به دستتون برسه و اگه میخواین اون رو عوض کنین هم باید زمان بیشتری صبر کنین. ولی باز هم خوبی فروشگاههای اینترنتی اینه که امکان برگشت رو هم در اختیار مشتری قرار میدن. پس اگه حتی یک درصد متوجه شدین که اسپیکر شما موقع حملونقل آسیب دیده، جای هیچ نگرانی نیست و خیلی راحت میتونین اون رو مرجوع کنین. البته قبلش با فروشگاه تماس بگیرین.
به طورکلی، به نظر من خرید اینترنتی میتونه خیلی بهتر از خرید حضوری و پردردسر باشه؛ البته فقط تا وقتی که از یک فروشگاه معتبر و قابلاعتماد مانند ایسل خرید کنین. چون خیلی از افراد با معرفی خودشون تحت عنوانهایی مثل بهترین فروشگاه آنلاین، سر مردم کلاه میذارن.
بد نیست این مطلب رو هم بخونی: راهنمای خرید پاوربانک
حرف آخر
در این مقاله راهنمای خرید اسپیکر جامعی رو تهیه کردم و گفتم برای تجربه یک خرید موفق باید به نکات زیادی دقت داشته باشین. در واقع در این مطلب بعضی از مهمترین فاکتورهایی که باید برای خرید یک اسپیکر باکیفیت بهش توجه داشته باشین رو براتون توضیح دادم. علاوه بر این موارد، پیشنهاد میکنم قلب از خرید، با یک فرد معتمد هم مشورت کنین و از تجربه بقیه هم بهرهمند بشین.
سوالات متداول
آیا ظاهر اسپیکر مهمه؟
اگه میخواین از اسپیکر برای داخل خونه استفاده کنین، بهتره دستگاهی بخرین که به مبلمان و بقیه بخشهای خونه شما بیاد. اسپیکرهای قابلحمل هم باید ابعاد و وزن مناسبی داشته باشن که موقع حمل کردن، مشکلی براتون پیش نیاد.
2 دیدگاه. Leave new
سلام
من میخاستم اسپیکر بلوتوثی بخرم. مقالتون رو خوندم به نظرم خیلی جامع و کامل بود
سلام ایسلی عزیز!
ممنون از نگاه و نظرتون 🙏🌹