اگر تازگیها برای خودتون گوشی اندروید خریدین و قصد نصب برنامههای موردنیازتون رو دارین، باید فروشگاه رسمی سیستم عامل اندروید، یعنی گوگل پلی رو روی گوشیتون نصب کنین. از اونجاییکه نصب بسیاری از برنامههای اندروید تنها در صورت راهاندازی گوگل پلی قابل اجرا هستن، به همین خاطر در این مطلب از مجله ایسل، میخوایم در مورد آموزش روشهای فعالسازی گوگل پلی به طور کامل صحبت کنیم. درضمن اگه میدونین که پی پال چیست ، بعد از فعالسازی گوگل پلی دیگه با خیال راحت میتونین حساب پی پال خودتون رو به حساب گوگل پلی متصل کنین و خرید راحتتری داشته باشین!
آنچه در این مطلب خواهید خواند:
فعال کردن گوگل پلی
اول از همه باید بدونیم که نرمافزار گوگل پلی به صورت پیشفرض روی همه گوشیهای اندروید نصب هست و شما فقط باید اقدام به فعالسازی گوگل پلی کنین. البته اگر متوجه شدید که به هردلیلی برنامه گوگل پلی از روی گوشیتون حذف شده، نگران نباشین؛ در چنین مواقعی فقط کافیه گوگل پلی رو از برنامههای خارجی و یا داخلی مانند بازار دانلود و نصب کنین. بعد از فعالسازی گوگل پلی دیگه میتونین، گیفت کارت گوگل پلی رو از مجموعههای معتبر مثل ایرانیکارت تهیه کنین و با پرداخت هزینه اونها، برنامههای پرمیوم مدنظرتون رو دانلود و نصب کنین.
روش های فعالسازی گوگل پلی Google play
همانطورکه گفتیم بعد از خرید گوشی اندروید، باید نرمافزار گوگل پلی را فعال کنین. دو روش رایج برای فعالسازی گوگل پلی وجود داره که در اینجا به اون میپردازیم.
فعال سازی گوگل پلی بدون فیلترشکن با ایمیل
چگونه گوگل پلی رو بدون فیلترشکن باز کنیم؟ یکی از روشهای فعالکردن گوگل پلی که خوشبختانه نیاز به فیلترشکن نداره، فعالسازی گوگل پلی با استفاده از ایمیل هست. برای انجام این کار مراحل زیر رو دنبال کنین:
- وارد تنظیمات گوشیتون بشین.
- از بین گزینههای مختلف، گزینه Accounts رو پیدا کرده و روی اون کلیک کنین.
- بعد از ورود به صفحه جدید، گزینه Add Account رو انتخاب کنید و بعد روی گزینه Google ضربه بزنین.
- در اینجا اطلاعات اکانت گوگلتون رو تکمیل کنین و روی گزینه Next بزنید.
بعد از انجام مراحلی که گفتیم، دیگه میتونین حساب جیمیلتون رو به گوشی اندروید اضافه کنین تا گوگل پلی فعال بشه. در نتیجه هر موقع که شما وارد فروشگاه گوگل پلی بشین، Google Play به حساب جیمیلی که به گوشیتون وصل کردین، متصل میشه.
راه اندازی فروشگاه play با استفاده از اپ google play
دومین روش، راه اندازی فروشگاه play با استفاده از برنامه گوگل پلی هست. در این روش باید مستقیما ایمیل خودتون رو وارد کنین. مراحل فعالکردن گوگل پلی با استفاده از اپ گوگل پلی به شکل زیره:
- باتوجه به محدودیتهای موجود در ایران، اول باید به نرمافزارهای تغییردهنده آی پی وصل بشین و آیپی خودتون رو تغییر بدین.
- حالا بعد از تغییر آی پی، وارد نرمافزار گوگل پلی بشین.
- بعد از ورود به گوگل پلی، روی آیکون پروفایل از بخش بالا و سمت راست ضربه بزنین.
- بعد از ضربه روی آیکون پروفایل از بخش منوی بازشده گزینه Add Another Account رو انتخاب کنین.
- در اینجا دیگه برای اتصال جیمیل به گوگل پلی فقط کافیه اطلاعات اکانت گوگل خودتون رو وارد کنین. تبریک میگیم! بعد از طیکردن این مراحل، فعالسازی گوگل پلی با موفقیت تموم میشه.
مشکلات فعال کردن گوگل پلی
با اینکه روشهای فعالسازی گوگل پلی آسون و ساده هست اما ممکنه در حین انجام این کار با مشکلاتی مواجه بشین که ما در اینجا به راه حلهای اونها میپردازیم.
- مطمئن بشین که آی پی خودتون رو تغییر دادین!
متاسفانه به علت تحریمها قبل از فعالسازی گوگل پلی باید آیپی خودتون رو تغییر بدین. برای اینکار توصیه میکنیم از برنامههای تغییر آی پی پولی استفاده کنین. بنابراین اگه در حین فعالسازی گوگل پلی به مشکل خوردین، اول از همه این موضوع رو بررسی کنین؛ به احتمال زیاد کارتون راه میافته!
- تاریخ و زمان گوشی رو چک کنین!
دقت کنین که گوگل، زمان و تاریخ گوشی شما رو به صورت آنلاین چک میکنه و اگر تاریخ و زمان گوشی با سرورهای گوگل مطابقت نداشته باشه، احتمالا اجازه فعالسازی گوگل پلی رو به شما نمیده. بنابراین حتما موقع فعالسازی گوگل پلی، زمان و تاریخ گوشی خودتون رو در صورت نیاز، تصحیح کنین.
- فایل txt را حذف کنید!
اگر در گوشیتون فایل hosts.txt وجود داشته باشه، نمیتونین گوگل پلی رو فعال کنین. البته در اینجا قصد نداریم به علت چگونگی ایجاد این فایل در گوشی بپردازیم، بنابراین به طور کلی اگر در هنگام فعالسازی گوگل پلی به مشکل خوردین، فایل منیجر خودتون رو باز کنین و سراغ پوشه system/root برین. بعد در این قسمت، فایل hosts.txt رو حذف کنین. حالا بعد از حذف این فایل، لازمه دوباره برای فعالسازی گوگل پلی اقدام کنین.
- کش و دیتا گوگل پلی رو پاک کنین!
اگر روشهای قبلی رو امتحان کردین و هنوز مشکل فعالسازی گوگل پلی حل نشده، روش حذف کش و دیتا گوگل پلی رو امتحان کنین. برای این کار مراحل زیر رو دنبال کنین:
- در گوشی یا تبلت خودتون وارد تنظیمات بشین
- بخش Apps & Notifications یا Application manager رو انتخاب کنین
- در اینجا لیستی از برنامهها رو مشاهده میکنین؛ گزینه Google Play Store رو انتخاب کرده و روی اون ضربه بزنین
- بعد از ورود به برنامه، گزینه Storage & cache رو انتخاب کنین
- درنهایت برای حذف کش و دیتای گوگل پلی روی گزینه Clear cache ضربه بزنین
معمولا حذف کش و دیتاهم یکی از روشهای متداول برای رفع خطای فعالسازی گوگل پلی هست.
- حافظه را پاک و ریست فکتوری کنین!
آخرین روش برای رفع فعالسازی گوگل پلی در گوشیهای اندروید، حذف حافظه و ریست فکتوری است. از این روش زمانی استفاده کنین که دیگه از ناکارامد بودن بقیه روشها مطمئن شدین. ریست فکتوری باعث حذف دیتاهای گوشیتون میشه و به همین علت بسیاری از مشکلات دستگاه رو برطرف میکنه. البته درنظر داشته باشین که با این کار، گوشیتون به حالت تنظیمات کارخونه برمیگرده و همه اطلاعات داخل حافظه گوشی ازبین میره!
نتیجه گیری
در این مطلب به این سوال پاسخ دادیم که چگونه فروشگاه یا گوگل پلی موبایل را فعال کنیم؟ برای اینکار دو روش وجود داره که برای فعالسازی گوگل پلی از طریق ایمیل نیازی به فیلترشکن نداریم. در روش دیگه باید سراغ راهاندازی فروشگاه play با استفاده از برنامه گوگل پلی بریم. اگرهم در این مسیر با مشکلی مواجه شدید، 5 روش برای حل رفع خطاهای فعالسازی گوگل پلی معرفی کردیم که میتونین به کمک اونها درنهایت موفق به نصب گوگل پلی بشین. اگر سوالی در این باره دارین، میتونین در بخش نظرات مطرح کنین و پاسخش رو در کمترین زمان ممکن از کارشناسان ما دریافت کنین!