حفره بالای گوشی چیه

حفره ریز بالای گوشی موبایل چیه و چه کاربردی داره؟

بررسی محصولات
5 دیدگاه

موقع نگاه کردن به طراحی ظاهری موبایل، با چند حفره مواجه می‌شیم که اون‌ها برای جک ۳.۵ میلی‌متری، جای شارژ، اسپیکر میکروفون دریافت صدا و… هست. اما گاهی یک حفره بالای گوشی وجود داره که ممکنه برای شما این سوال رو به وجود بیاره که این سوراخ کوچک بالای گوشی برای چیه و چه کاربردی در تلفن همراه داره؟ در این مقاله درباره‌ی کارایی و ماهیت حفره‌ بالای گوشی توضیح می‌دم . برای اطلاعات بیشتر درباره‌ی سوراخ بالای تلفن در ادامه همراه من باشین.

آخرین مدل‌های گوشی موبایل رو میتونین در سایت ایسل به همراه قیمت و مقایسه محصولات ببینین: خرید گوشی موبایل

سوراخ بالای گوشی هوشمند چیه؟

هیچ حفره‌ای در تلفن شما بیهوده وجود نداره. حفره بالای گوشی موبایل شما، به احتمال زیاد میکروفون ثانویه یا میکروفون دومه که وظیفه‌ی کاهش نویز رو به عهده داره. میکروفون اول، اکثرا در پایین گوشی قرار گرفته و وظیفه‌ی دریافت صدای شما رو به عهده داره. به وسیله‌ی میکروفون دوم که در بالای گوشیه، کیفیت تماس و ضبط بهبود پیدا می‌کنه. پس، در اکثر مواقع سوراخ کوچک بالای گوشی اندرویدی شما که در بالای گوشی موبایل تعبیه شده میکروفون دوم هست.

تمیز نگه‌داشتن حفره بالای گوشی

تمیز نگه‌داشتن حفره بالای گوشی

اگه خیلی وقته که تلفن هوشمندتون رو خریداری کردین، به احتمال زیاد در میکروفون دوم شما و حتی سایر حفره‌های موبایلتان گرد و خاک وجود داره. امکان داره با ماندن این گرد و خاک در حفره‌های تلفن همراه، سوراخ بالای گوشی موبایل کار خودش رو به درستی انجام نده.

پس اگه خیلی وقته که تلفن همراه‌تون رو خریدین، برای پاکسازی حفره بالای گوشی می‌تونین از یک سوزن و یا سنجاق باریک استفاده کنین. وجود گرد و خاک زیاد و بودن در این مناطق به مدت طولانی، می‌تونه باعث عدم عبور صدا و خرابی میکروفون شما بشه.

نکته‌ی مهم در زمینه‌ی تمیز کردن حفره‌های تلفن اینه که این کار نیاز به دقت بسیار بالایی داره. چون در صورت عدم توجه، میکروفون صدمه‌ی فیزیکی می‌بینه. یکی دیگه از راه‌های تمیز کردن حفره‌ی بالای گوشی، استفاده از اسپری‌های فشار هوای مخصوص تمیز کردن دستگاه‌های الکترونیکیه. به علت حساسیتی که این کار داره توصیه می‌شه که انجام اون رو به یک متخصص بسپارین.

شاید این مقاله به کارت بیاد: بهترین بلندگوهای گوشی

کاربرد‌های حفره بالای گوشی

کاربرد‌های حفره بالای گوشی

اولین قابلیت میکروفون دوم، ضبط صدا هنگام فیلم‌برداریه و دومین کاری که حفره‌ی بالای گوشی یا همان میکروفون ثانویه انجام می‌ده، اینه که همه‌ی نویزهای دیگه به غیر از صدای شما به وسیله‌ی اون حذف می‌شه. روش حذف نویز در تلفن همراه Noise Canceling نامیده می‌شه که به این صورت انجام می‌شه: میکروفون ثانویه سر و صدای اطراف که نویز محسوب می‌شه رو وارد دستگاه موبایل می‌کنه.

یک مدار اکترونیکی در تلفن همراه وجود داره که از این سیگنال نمونه برداری می‌کنه. اکنون یک سیگنال مثل سیگنال نویز اما برعکس یا غیر هم‌فاز رو می‌سازه و  این سیگنال ساخته شده رو با سیگنال نویز جمع می‌کنه. طبق قانون سیگنال‌ها، دو سیگنال موجود هم‌دیگه رو خنثی می‌کنن و دیگه خبری از نویز نیست. این روش در سیستم‌های صوتی دیگه هم استفاده می‌شه.

میکروفون دوم در بالای گوشی آیفون

میکروفون دوم در بالای گوشی آیفون

برای اولین بار، در گوشی آیفون ۴ یک سوراخ کوچک بالای گوشی قرار داشت که یک سیستم پیچیده‌ی حذف نویز برای کاهش صدای مزاحم محسوب می‌شد و باعث بهبود مکالمات تلفنی می‌شد. این روش در زمانی که صدای شما به میکروفون پایینی یا همان میکروفون اول نزدیک باشد، بهتر کار می‌کنه. اگه از اون دسته افرادی هستین که هنگام مکالمه گوشی رو بر روی اسپیکر می‌ذارین، تلفن از صورت شما دور می‌شه و حذف نویز به خوبی انجام نمی‌شه.

چرا مکان حفره بالای گوشیه؟

چرا مکان حفره بالای گوشیه؟

از اون جایی که اکثرا میکروفون اول در پایین تلفن همراه وجود داره، مکان قرارگیری میکروفون دوم در بالای گوشی و مخالف قرارگیری میکروفون اول، جای مناسبی به نظر میاد. وقتی حفره بالای گوشی وجود داره، میکروفون دوم تقریبا ایزوله هست تا صداهای اطراف و نویزهای اطراف رو جمع آوری کنه اما به صدای شما کاری نداشته باشه.

خوندن این مطلب رو بهت پیشنهاد میکنم: چطور میشه گوشی گمشده رو ردیابی کرد؟

حفره بالا گوشی نوت ۱۰

حفره بالا گوشی نوت ۱۰

زمانی که در سال ۲۰۱۹ گوشی نوت ۱۰ عرضه شد، عملکرد و ماهیت حفره در بالای گوشی که وجود داشت برای طرفداران سامسونگ به سوال تبدیل شده بود‌. تعداد زیادی از افراد فکر کردن که این سوراخ کوچک بالای گوشی، فرستنده کنترل از راه دور یا IR هست اما مدتی بعد فهمیدن که این قابلیت نمی‌تونه این‌طوری طراحی بشه.

سامسونگ اعلام کرد این  دو حفره بالای گوشی نوت ۱۰ که در کنار درگاه سیم کارت تعبیه شده، یکی اسپیکر دوم گلکسی نوت ۱۰ هست که صدای استریوی تولید شده رو با کیفیت بیشتری پخش می‌کنه و دیگری میکروفون ثانویه هست. کمپانی سامسونگ در واقع این کار رو برای بهتر شدن کیفیت صدای خروجی نوت ۱۰ انجام داده چون بلندگوی کوچیک تعبیه شده در حاشیه‌ی این گوشی، نمی‌تونست به تنهایی صدای با کیفیتی پخش کنه.

تست میکروفون موبایل چطوری انجام می‌شه؟

شاید برای شما سوال پیش بیاد که چطور میکروفون گوشی رو تست می‌کنن؟ اگه حس می‌کنین میکروفون دوم که در حفره بالای گوشی یا سایر میکروفون‌های تلفن همراهتون به درستی کار نمی‌کنن، می‌تونین از روش‌های زیر استفاده کنین یا درصورت عدم امکان استفاده از روش‌های زیر، برای تست میکروفون موبایل به یک متخصص مراجعه کنین.

تست میکروفون با استفاده از دستگاه

تست میکروفون با استفاده از دستگاه

اگه میکروفون به کار رفته شده در تلفن همراه شما ساده باشه، با استفاده از دو دستگاه می‌شه اون و تست کرد. اولین دستگاه اسیلوسکپ هست که پایه‌ی منفی یا بدنه GND و پایه‌ی اصلی میکروفون به فیش ورودی دستگاه متصل می‌شه و بعد از اون شکل موجی بر روی نمایشگر اسیلوسکوپ آشکار می‌شه.

در این مرحله، نزدیک موبایل هر صدایی ایجاد بشه باید شکل موج تغییر کنه که این به معنای سالم بودن میکروفونه. روش دوم استفاده از دستگاه اهم متر هست. در اینجا مثل مرحله‌ی قبل، پایه‌های میکروفون به دو پراپ اهم متر وصل می‌شه. اگه با فوت کردن داخل میکروفون مقدار مقاومت کمتر بشه، یعنی میکروفون سالمه.

این مطلب رو از دست نده: رجیستری گوشی موبایل

تست میکروفون با نرم افزار

تست میکروفون با نرم افزار

استفاده از تست میکروفون آنلاین، روش دیگه‌ای برای اطمینان از عملکرد صحیح میکروفون در حفره‌ بالای گوشی و سایر میکروفون‌های تلفن همراهه. استفاده از این ابزار بسیار راحته و شما ی‌تونین با استفاده از اون به صورت مستقیم میکروفونتون رو بر روی مرورگر تست کنین.

بعد از شروع آزمون، با صدای بلند در میکروفون صحبت کنین. اگه میکروفون درست کار کنه، امواج صوتی رنگی ظاهر می‌شن و بعد از اون کمرنگ می‌شن. اگه میکروفون شما درست کار نکنه، با یک پیام خطا مواجه می‌شین. البته توجه داشته باشین همون‌طور که گفته شد برای تست میکروفون، بهتره به یک متخصص مراجعه کنین چون نوع میکروفون‌ها متفاوته و افراد ماهر در این زمینه با آشنایی بیشتری که دارن، بهتر این کار رو انجام می‌دن.

جمع‌بندی

در این مقاله از مجله تکنولوژی ایسل به توضیح درباره‌ی حفره بالای گوشی و کاربردهای اون پرداختم. همون‌طور که فهمیدیم سوراخ کوچک بالای گوشی، در اکثر مواقع میکروفون دومه که وظیفه‌ی کاهش نویز برای کیفیت تماس و بهبود ضبط رو برعهده داره که محل قرارگیری اون در بالای تلفن همراهه.

بهتره چون فاصله‌ی اون با میکروفون اول که صدای شما رو دریافت می‌کنه، زیاده و فقط می‌تونه صداهای مزاحم اطراف یا نویز رو جمع آوری کنه. همون‌طور که گفته شد، اگه زمان زیادیه گوشی همراه خودتون رو خریداری کردین، بهتره اون رو با استفاده از روش‌های گفته شده با دقت و بدون آسیب رساندن به میکروفون، حفره‌های اون رو تمیز کنین تا گرد و خاک داخل از بین بره و به وظایف خودش درست عمل کنه.

سوالات متداول

از جایی که برای افزایش بهره وری و دریافت دقیق صدا میکروفون اولیه در پایین گوشی در نظر گرفته شده بنابرین میکرفون ثانویه که وظیفه تشخیص نویز محیط رو برعهده داره باید در بیشترین فاصله با منبع اصلی صدا قرار داشته باشه.

2.4/5 - (5 امتیاز)

5 دیدگاه. Leave new

  • سلام خسته نباشید گوشی Poco x6 pro من اشتباهی سوزن سیم کارت رو در حرفره پایین صفحه زدم
    مشکلی پیش نمیاد ممنون میشم پاسخ بدهید🙏

    پاسخ
    • سلام و عرض خسته نباشید

      ببخشید من یه سوالی داشتم خدمتتون

      من چند روز بیشتر نمیشه که یه دستگاه
      Poco x6pro
      خریدم ولی متاسفانه حواسم نبود سوزن سیم کارت رو بجای اینجا از زیر وارد گوشی کنم از بالا وارد میکروفن کردم 🤦🏻‍♂️ طبق عادت چون گوشی قبلی از بالا بود اشتباهاً سوزن سیم کارت رو وارد میکروفن کردم و فشار دادم تا صدایی مثل پاره شدن پرده هم داد
      اما با کمال تعجب دیدم هیچ مشکلی در میکروفن ایجاد نشده
      اصلا با این کار از کوی زده شدم تو دلم نبود..

      حالا سوالم اینجاست آیا
      میکروفن ثانویه مستقیما زیر سوراخی که تعبیه شده بوده یا اینکه خیر توسط کانالی کوچک به زیر سوراخ انتقال داده می‌شده ؟

      پاسخ
  • چطوری میکروفون گوشی رو تست کنم؟

    پاسخ
  • حفره بالای گوشی چه کاربردهایی داره؟

    پاسخ
  • در چه گوشی هایی این حفره وجود دارد؟

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدیدترین ها

عضویت در خبرنامه

لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

همچنین شاید دوست داشته باشید!