این روزا گوشی موبایل، بیش از هر وسیله هوشمند دیگهای کاربرد داره و به علت فراگیری در استفاده و قابلیتهای بی شماری که در اختیار کاربرها قرار میدن، بیشتر از قبل محبوب هستن. از اونجا که افراد در طول روز از طیف وسیعی از این قابلیتها و نرمافزارهای کاربردی مختلف استفاده میکنن، نیاز دارن تا باتری موبایلشون ظرفیت بالایی داشته باشه و برای استفاده مداوم در طول روز یا حتی چند روز هم دوام بیاره.
آنچه در این مطلب خواهید خواند:
به دلیل اهمیت این موضوع، من هم در ادامه این مطلب به بررسی انواع باتری موبایل خواهم پرداخت و بهترین باتری موبایل به کار رفته در گوشیهای هوشمند بازار رو بهتون معرفی میکنم.
تکامل انواع باتری گوشی از سال 1980 میلادی تا الان
در طول چند دهه گذشته انواع مختلفی از باتریهای گوشی ارائه شدن که هر کدوم نسبت به قبلی، پیشرفتهایی داشتن. در ادامه میخوایم با هم نگاهی به این باتریها داشته باشیم.
باتری موبایل نیکل-کادمیوم
باتریهای نیکل-کادمیوم (معروف به NiCD) در دهه 1980 میلادی معرفی شدن. این نوع باتری خیلی حجیم و سنگین بود و با مشکلی به اسم اثر حافظه مواجه بود. به همین دلیل بعد از چند بار شارژ، نمیتونست دیگه شارژ نگه داره و مصرفکننده باید یک باتری جدید تهیه میکرد. این باتریها همچنین گرمای زیادی داشتن که باعث ایجاد اختلال در عملکرد اونها میشد. از طرفی به علت سمی بودن کادمیوم، مشکل دفع ضایعات این باتریها هم وجود داشت.
این مطلب هم بهت کمک میکنه: بهترین گوشی از نظر باتری
باتری موبایل نیکل-متال هیدرید
در طول دهه 1990، باتریهای نیکل-متال هیدرید معروف به NiMH با ابعادی نازک و کوچک روانه بازار شد. این نوع باتری موبایل اثر حافظه خیلی پایینی داشت؛ در مدت زمان کوتاهی شارژ میشد و خاصیت سمی بودن کادمیوم هم در اونها وجود نداشت.
باتریهای لیتیوم یون
در مرحله بعدی تکامل باتری موبایل، باتریهای لیتیوم یونی توسعه پیدا کردن که هنوز هم استفاده میشن. این نوع از انواع باتری گوشی، نازکتر و سبکتر بوده، در مدت زمان کوتاهتری شارژ میشدن و همچنین عمرشون نسبت به انواع قبلی بیشتر بود. باتریهای لیتیوم یونی اثر حافظه ندارن و میشه اونها رو در اشکال مختلف تولید کرد. به همین دلیل، سازندههای تلفنهای هوشمند، از اونها برای ساخت انواع باتری متناسب با مدلهای مختلف تلفنهاشون استفاده کردن.
این باتریها میتونن چند بار شارژ بشن و برای محیط زیست هم بیخطرن. با این حال، قیمتشون خیلی گرونتر از مدلهای قدیمیه.
این مطلب هم بهت کمک میکنه: راهنمای خرید بهترین کابل شارژ گوشیهای موبایل
باتری های لیتیوم پلی یون
جدیدترین انواع باتری موبایل با نام لیتیوم پلی یون یا لیتیوم پلیمر و با نماد Li-Poly شناخته میشن. این باتریها نسبت به مدلهای قدیمی، تا 40 درصد قدرت بیشتری دارن، فوق العاده سبک هستن و هیچ مشکل حافظهای برای اونها ایجاد نمیشه.
تفاوت باتری لیتیوم پلیمر و لیتیوم یون
هر دو نوع باتری مزایا و معایب خودشون رو دارن. به طور کلی، باتریهای لیتیوم یون بالاترین ظرفیت باتری رو با کمترین قیمت ارائه میدن. پس اگه میخواین یک قیمت گوشی موبایل شما ارزان باشه و با یک بار شارژ بیش از یک روز دوام بیاره، استفاده از این باتری براش بهتره. اما از معایب این باتری باید به تخلیه خودکار تدریجی اون اشاره کرد.
در مقابل، باتریهای لیتیوم پلیمری، فناوری ایمنتری دارن و میزان تخلیه شدن خود به خودی اونها خیلی کمتره. از طرفی امکان شارژ سریع در اونها بهتر بوده و اگه از اونها استفاده نکنین، مشکلی براشون به وجود نمیاد. با این حال، قیمت این نوع باتری موبایل بیشتر از انواع لیتیوم یون بوده، طول عمر اونها کوتاهتر و ظرفیتشون هم کمتره. اما باز هم به خاطر سبکتر بودن باتریهای لیتیوم-پلیمر، چگالی انرژی در هر کیلوگرم از اونها بهتر میشه.
این مطلب هم بهت کمک میکنه: فست شارژ
به طور کلی، باتریهای لیتیوم پلیمر به دلیل ایمنی بیشتر، تنوع فاکتورها و ویژگیهای وزنی خاصی که دارن در دستگاههای رده بالا بیشتر به کار رفته و کم کم جایگزین انواع باتری لیتیوم یون در صنعت گوشی موبایل میشن. اما ممکنه انواع مدلهای مقرون به صرفه و با ظرفیت بالای این نوع باتری، تا مدتی در این صنعت باقی بمونن.
گوشیهای موبایل با بیشترین ظرفیت باتری کدومن؟
از اونجا که طول عمر انواع باتری گوشی به یکی از فاکتورهای مهم در یک گوشی موبایل برای خریدارها تبدیل شده، سازندههای تلفنهای همراه به تقویت باتری موبایل از طریق افزایش سایز و ظرفیت اون رو آوردن و امروزه شاهد انواع باتری گوشی با ظرفیت 5000 میلیآمپر ساعتی در بازار موبایل هستیم. گوشیهایی که از این باتریها بهره میبرن، میتونن با یک بار شارژ، تمام روز یا حتی بیشتر دوام بیارن.
انواع گوشی موبایل با بالاترین ظرفیت
- Moto G Power: بیش از 16 ساعت
- Moto G Power (2021): بیش از 14 ساعت
- Nubia RedMagic 6: بیش از 13 ساعت
- Kyocera DuraForce Ultra 5G UW: بیش از 12 ساعت
- Asus ROG Phone 5: بیش از 12 ساعت
- Samsung Galaxy A52 5G: بیش از 12 ساعت
- Moto G Fast: بیش از 12 ساعت
- iPhone 13 Pro Max: بیش از 12 ساعت
- Cat S62 Pro: بیش از 12 ساعت
- Moto G Stylus: بیش از 12 ساعت
- Motorola Edge: بیش از 12 ساعت
- Motorola One 5G Ace: بیش از 12 ساعت
- OnePlus Nord N10 5G: کمتر از 12 ساعت
- iPhone 13 Pro: کمتر از 12 ساعت
- Samsung Galaxy A32 5G: بیش از 11 ساعت
البته، میزان عمر انواع باطری گوشی به فاکتورهای مختلفی مثل نحوه استفاده و حتی شرایط محیطی مانند دما و غیره بستگی داره که در ادامه به بررسی اونها خواهم پرداخت.
دما چطور بر عملکرد باتری موبایل تاثیر میذاره؟
ممکنه شما هم با این مشکل مواجه شده باشین که وقتی تلفن همراهتون در معرض دمای خیلی بالا یا خیلی پایین قرار میگیره، عملکرد باتری اون به شدت کاهش پیدا میکنه. جالبه بدونین که این کار، از سمت تلفن همراه شما و برای محافظت از عمر مفید باتری اون صورت میگیره.
انواع باطری موبایل، طوری طراحی شدن که در دمایی حدود 20 درجه و با تحمل نوسانات دمایی نه چندان بالا کار کنن. بنابراین وقتی که باتری در دمای زیر 10 درجه یا بالای 30 درجه کار کنه، عملکردش به صورت خودکار کم میشه تا از بروز آسیب دائمی بهش جلوگیری بشه.
این مطلب هم بهت کمک میکنه: شارژ معکوس
یکی از قابل توجهترین تفاوتها زمانیه که دستگاه در معرض درجه حرارت شدید قرار بگیره. به عبارت بهتر، اگه دمای هوا خیلی کم باشه، عملکرد باتری و تلفن شما چندان تحت تاثیر قرار نمیگیره. اما در مکانهایی با درجه حرارت خیلی بالا، عملکرد سیستم خیلی کند شده و موجبات خرابی باتری هم فراهم میشه.
نکتههایی برای استفاده از باتری گوشی اصلی در دماهای خیلی پایین یا بالا
- قبل از قرار دادن باتری در معرض تغییر دمای شدید، اون رو تا 100 درصد شارژ کنین.
- وقتی که هوا خیلی گرمه، موبایلتون رو در جای خنک نگه دارین و هرگز اون رو مستقیماً در معرض نور خورشید قرار ندین.
- اگه دمای هوا خیلی سرد باشه، بهتره تلفن همراهتون رو در مکانی گرم نگه دارین یا از روکشهای حرارتی که به حفظ دمای ایده آل کمک میکنن، استفاده کنین.
- اجازه ندین باتری موبایل شما تموم بشه. چون در این صورت ممکنه آسیبهای جبران ناپذیری به باتریش وارد بشه.
تا اینجا با انواع باتری گوشی آشنا شدیم و دیدیم که این باتریها چطور کار میکنن و تاثیر عوامل محیطی مثل تغییرات دما بر اونها چطوره. حالا میخواهیم به بررسی تفاوت شارژ سریع و شارژ معمولی بپردازیم و ببینیم که چرا پشتیبانی از قابلیت شارژ سریع، به یکی از فاکتورهای مهم در زمان خرید تلفن همراه تبدیل شده.
همه چیز درباره باتری موبایل و ساختار اون
من در این مطلب به معرفی انواع باتری و مدلهای مختلف اون پرداختم و تفاوتهای اونها با همدیگه رو مورد بررسی قرار دادم. همچنین گوشیهای هوشمند با بالاترین ظرفیت باتری تا سال 2021 میلادی رو معرفی کردم و دیدیم که باتری این دستگاهها میتونه تا چه مدت استفاده، دوام بیاره.
اگه شما هم در فکر خرید یک تلفن هوشمند جدید با عمر و دوام باتری بالا هستین، باید به ظرفیت و نوع باتریش توجه کنین و از بین گزینههای مختلف، بهترین تلفن همراه متناسب با نیازها و کاربری خودتون رو انتخاب و خریداری کنین.
سوالات متداول
چه نوع باتریای در تلفن همراه استفاده میشه؟
از نظر ترکیب شیمیایی، فقط دو نوع باتری لیتیوم پلیمر و لیتیوم یونی در تلفنهای همراه مدرن، مورد استفاده قرار میگیرن. Li-Poly جدیدترین و پیشرفته ترین فناوری برای باتریهای تلفن همراه محسوب میشه.
2 دیدگاه. Leave new
سلام بجز باتری های لیتیوم پلیمر و یونی، از باتری دیگه ای هم استفاده میشه؟
من گوشیم هوآویه پنج ساله دارمش زود شارژرش تموم میشه گمونم باید گوشیمو عوض کنم دیگه