معرفی انواع کارت حافظه

چه کارت حافظه‌ای برای من مناسبه؟

آموزش
2 دیدگاه

حافظه تلفن هوشمند و پشتیبانی دستگاه‌ها از انواع کارت‌های حافظه جزو مهم‌ترین موضوعاتی محسوب می‌شه که کاربران قبل از خریدن گوشی موبایل باید به اون‌ها توجه کنن. افرادی که از طرفداران فیلم‌ و سریال هستن و به فیلم‌برداری و عکس‌برداری علاقه زیادی دارن، باید از حافظه‌های جانبی با ظرفیت بالا استفاده کنن.

معرفی انواع حافظه در گوشی موبایل با توجه به تنوع زیاد این محصولات کار سختی محسوب می‌شه. در این مطلب اول قصد دارم تاریخچه کارت حافظه رو بگم و بعد به معرفی انواع اون‌ها بپردازم.

تاریخچه کارت حافظه

تاریخچه کارت حافظه

اولین باری که داده‌ها روی یک کارت ذخیره شد در سال 1775 بود. در واقع این کارت‌ها در دستگاه‌ها‌ی نساجی و ریسندگی به نوعی تصاویر رو جهت ‌طرح‌ریزی ذخیره می‌کردن و با کارت‌های امروزی کاملا تفاوت داشتن. بعد در سال 1884 از کارت‌های پانچ در سیستم جداسازی برقی هولریت استفاده شد. هولریت در ادامه شرکتی راه‌اندازی کرد که پایه و اساس IBM شد.

بعضی از افراد Olivetti Programma 101 رو اولین رایانه رومیزی تجاری می‌دونن که در سال 1965 ساخته شده بود؛ اما طبق استانداردهای امروزی، این محصول بیشتر یک ماشین حساب رومیزی هست. این دستگاه از کارت‌های مغناطیسی برای ذخیره دستورالعمل‌ها و داده‌ها استفاده می‌کرد و این اولین موردی به حساب می‌اومد که برنامه‌ای از کارت حافظه بارگیری ‌می‌شد.

حالا به سراغ دوران مدرن بریم. اولین کارت حافظه‌ای که توسط تلفن‌های جی‌اس‌ام (GSM) استفاده می‌شد، سیم‌کارت بود. سیم‌کارت‌ها شماره‌های تماس و پیام‌های متنی رو ذخیره کرده و با تغییر گوشی، خودشون رو با اون هماهنگ می‌کردن. اولین سیم‌کارت‌ها تنها 20 شماره و 5 متن رو ذخیره می‌کردن، اما در ادامه این میزان به 250 مخاطب گسترش یافت.

زیمنس  SL45 که در سال 2000 تولید شد، اولین گوشی موبایل بود که از حافظه فلش قابل جابجایی پشتیبانی می‌کرد؛ این کارت یک محصول چند رسانه‌ای هست که بیشتر با نام MMC شناخته می‌شه. این طرح توسط زیمنس و سن‌دیسک طراحی و در سال 1997 رونمایی شد.

در سال 2000 زیمنس، ماتسوشیتا و توشیبا اولین کارت‌های ایمن دیجیتال (SD) رو عرضه کردن که جانشین MMC شد. برای مدت زمانی از هر دو این کارت‌ها در محصولات الکتریکی استفاده می‌شد. کارت جدید حدود نیم‌ میلی‌متر ضخیم‌تر بود؛ بنابراین کارت SD از نظر فیزیکی نمی‌تونست در شکاف MMC قرار بگیره. قبل از اینکه کارت‌های SD به‌طور کامل کنترل رو به دست بگیرن، در سال 2004 کارت‌های MMC جدید با اندازه کوچک‌تر به نام RS-MMC معرفی شدن.

شما همیشه می‌تونین روی سونی حساب کنین تا در صورت امکان از یک محصول اختصاصی استفاده کنه؛ بنابراین در سال ۱۹۹۸ کارت حافظه متولد شد. سونی از این کارت حافظه در دوربین‌های دیجیتال، رایانه‌های شخصی، پلی‌استیشن همراه و تلفن‌های خودش استفاده می‌کرد.

اولین کارت‌های حافظه‌ای که به‌عنوان حافظه گوشی موبایل مورد استفاده قرار گرفتن، کارت‌های نسل دوم Duo بودن، چون حجم بیشتری داشتن. سپس همه ‌چیز به سمت کارت حافظه میکرو M2 حرکت کرد.

سونی تولیدکننده اصلی کارت حافظه و کاربر اصلی اون بود. برای مدت زمانی گوشی‌های سونی هم از کارت حافظه و هم کارت میکرو SD پشتیبانی می‌کردن؛ اما در سال 2009 سونی سرانجام تصمیم گرفت گوشی‌های خودش رو به شکل اختصاصی با پشتیبانی کارت میکرو SD تولید کنه. در ادامه کارت‌های جدیدتر و مدرن‌تری تولید شدن و مورد استقبال تولیدکنندگان دستگاه‌های هوشمند قرار گرفتن.

به این مطلب هم سر بزن: روش تشخیص تقلبی بودن کارت حافظه

انواع حافظه گوشی موبایل

انواع حافظه گوشی موبایل

انجمن SD راهی برای استانداردسازی رتبه‌بندی سرعت حافظه گوشی موبایل و یا به‌طور کلی کارت حافظه ارائه داد. این رتبه‌بندی به‌عنوان کلاس‌های سرعت شناخته می‌شن و به حداقل سرعت مطلق برای کارت‌های SD و microSD اشاره دارن. سه نوع کلاس سرعت عبارت‌اند از:

  1. کلاس سرعت
  2. کلاس سرعت UHS
  3. کلاس سرعت ویدیو

در ادامه به توضیح هر کدام‌ از این کلاس‌ها پرداخته و انواع اون‌ها را معرفی می‌کنم.

کلاس سرعت

انواع حافظه گوشی موبایل- کلاس سرعت

اولین کلاس سرعت به‌عنوان کلاس سرعت اصلی شناخته شده و با علامت C نمایش داده می‌شه. در این کلاس چهار رتبه‎‌بندی وجود داره که به شرح زیر هستن:

  • C2 (کلاس 2): حداقل سرعت نوشتن 2 مگابایت بر ثانیه
  • C4 (کلاس 4): حداقل سرعت نوشتن 4 مگابایت بر ثانیه
  • C6 (کلاس 6): حداقل سرعت نوشتن 6 مگابایت بر ثانیه
  • C10 (کلاس 10): حداقل سرعت نوشتن 10 مگابایت بر ثانیه

C2 کندترین کلاس سرعت هست؛ درحالی‌که C10 استاندارد صنعتی محسوب می‌شه. از اون‌جا که دستگاه‌های سخت‌افزاری جدیدتر به کلاس‌های سرعت جدیدتر با سرعت و قابلیت‌های بالاتر نیاز دارن، امروزه کمتر کسی از کلاس 2 تا 6 استفاده می‌کنه. C10 معمولا برای بیشتر دستگاه‌های سخت‌افزاری ساخته شده، حداقل کلاس سرعت مورد نیاز هست و بیشترین کارت حافظه موجود در بازار محسوب می‌شه.

ممکنه این مطلب به دردتون بخوره: انواع حافظه گوشی موبایل

کلاس سرعت UHS

انواع حافظه گوشی موبایل- کلاس سرعت UHS

کلاس سرعت بعدی کلاس UHS (سرعت فوق‌العاده بالا) هست و با نماد U نشون داده می‌شه. در کلاس سرعت UHS دو رتبه‌بندی وجود داره:

  • U1 (کلاس سرعت UHS 1): حداقل سرعت نوشتن 10 مگابایت بر ثانیه
  • U3 (کلاس سرعت UHS 3): حداقل سرعت نوشتن 30 مگابایت بر ثانیه

کلاس سرعت UHS امروزه بیشتر از کلاس سرعت قبلی مورد استفاده قرار می‌گیره و بسیاری از دوربین‌های رده‌بالا برای بسیاری از عملکردهای خودشون، مثل ضبط فیلم‌های با وضوح بالا، حداقل به کارت حافظه با درجه U3 نیاز دارن.

کلاس سرعت UHS عمدتا به حداقل عملکرد نوشتن پایدار برای ضبط ویدئو اشاره داره و برای دستگاه‌های ضبط ویدئو با قابلیت 4K که نیاز به سرعت نوشتن بالاتر دارن، ساخته شده. به‌عنوان یک قاعده کلی، دوربین‌های ضبط با قابلیت 4K معمولا حداقل به کارت SD با درجه U3 نیاز دارن.

کارت حافظه U1 و U3 نسبت به کارت‌های کلاس سرعت، پیشرفته‌تر هستن و از یکی از دو رابط UHS زیر استفاده می‌کنن:

  • UHS-I: حداکثر سرعت انتقال تا 104 مگابایت بر ثانیه
  • UHS-II: حداکثر سرعت انتقال تا 312 مگابایت بر ثانیه

کلاس سرعت ویدیو

انواع حافظه گوشی موبایل- کلاس سرعت ویدیو

جدیدترین کلاس سرعت ویدیو برای ضبط ویدئوهای باکیفیت‌تر و بهتر مثل قابلیت پخش چندین فیلم، ضبط 360 درجه، محتوای VR و فیلم‌های با وضوح 4K یا 8K ایجاد شد. اون‌ها معمولا با نماد V نشان داده می‌شن. پنج رتبه‌بندی برای کلاس سرعت ویدیو وجود داره:

  • V6 (کلاس سرعت فیلم 6): حداقل سرعت نوشتن 6 مگابایت بر ثانیه
  • V10 (کلاس سرعت فیلم 10): حداقل سرعت نوشتن 10 مگابایت بر ثانیه
  • V30 (کلاس سرعت فیلم 30): حداقل سرعت نوشتن 30 مگابایت بر ثانیه
  • V60 (کلاس سرعت فیلم 60): حداقل سرعت نوشتن 60 مگابایت بر ثانیه
  • V90 (کلاس سرعت فیلم 90): حداقل سرعت نوشتن 90 مگابایت بر ثانیه

کلاس سرعت ویدیو منحصربه‌فرد هست، چون می‌تونه از رابط‌های UHS-I و UHS-II استفاده کنه. کارت‌های حافظه کلاس V6 تا V90 می‌تونن از رابط UHS-II استفاده کنن، اما رابط UHS-I فقط می‌تونه از کارت‌های حافظه کلاس سرعت V6 تا V30 پشتیبانی کنه.

کلاس سرعت ویدیو سریع‌ترین سرعت موجود رو ارائه می‌ده و برای فیلم‌های با وضوح فوق‌العاده بالا، فیلم‌های باکیفیت، ضبط در دِرون‌ها و دوربین‌های ۳۶۰ درجه ایده‌آل هستش.

شاید این مقاله به کارتون بیاد: چرا حافظه جانبی روی گوشی اندروید شناسایی نمی‌شه

معرفی بالاترین حافظه‌های موبایل

معرفی بالاترین حافظه‌های موبایل

من اول انواع حافظه گوشی موبایل رو معرفی کردم و کارایی هرکدام رو براتون گفتم. در ادامه بعضی از کارت‌های حافظه میکرو SD با بالاترین ظرفیت رو به شما مخاطبای عزیز معرفی می‌کنم.

1. Sandisk 1TB Extreme: بزرگترین کارت‌های میکرو  SD

کسانی که در جستجوی بالاترین کیفیت، قیمت مناسب و بالاترین میزان حافظه کارت میکرو اس دی هستن، می‌تونن از کارت سن‌دیسک 1 ترابایت استفاده کنن. این کارت حافظه تقریبا برای تمام مدل‌های دوربین با اسلات SD مناسب هست. Sandisk Extreme با سرعت خواندن 160 مگابایت بر ثانیه و سرعت نوشتن 90 مگابایت بر ثانیه یکی از پرسرعت‌ترین کارت حافظه‌ها در میان کارت‌های حافظه با ظرفیت بالاست.

سن‌دیسک یکی از معتبرترین برندها در بین تولیدکنندگان کارت‌های SD هست. کارت 1 ترابایتی اون‌ها برای عکاسان، فیلم‌برداران و دِرون‌ها ایده‌آل هست. کارت حافظه میکرو SD سن‌دیسک 1 ترابایت سرعت خواندن و نوشتنی رو که برای فیلم‌برداری 4K و 8K لازمه، فراهم می‌‌‌‌کنه.

2. PNY 1TB Pro Elite: بزرگترین کارت میکرو SD موجود برای عکاس‌ها

PNY 1TB Pro Elite همه قابلیت‌های کلاس سرعت برای انجام کارهای حرفه‌ایه. از اون‌جا که ظرفیت 1 ترابایتی بزرگترین اندازه کارت SD هست، PNY Elite عملکرد و حافظه‌ای رو که متخصصان نیاز دارن، فراهم میاره. این محصول دارای سرعت خواندن 100 مگابایت بر ثانیه و سرعت نوشتن 90 مگابایت بر ثانیه هست.

PNY یک کارت حافظه گوشی موبایل خیلی معتبر هست که برای کارهای تخصصی .0مثل فیلم‌برداری، تولید محتوا و هم‌چنین ضبط ویدئوهای 4K و 8K مناسبه. از این کارت حافظه می‌شه برای گوشی‌های اندروید گلکسی سامسونگ استفاده کرد.

شاید این مقاله رو دوست داشته باشین: نحوه رفع مشکل پر شدن حافظه گوشی اندروید

3. Gigastone 512GB: کارت حافظه میکرو  SD با ظرفیت بالا و مقرون به صرفه

Gigastone 512GB: کارت حافظه میکرو  SD با ظرفیت بالا و مقرون به صرفه

این کارت گزینه بسیار خوبی برای افرادی محسوب می‌شه که به دنبال یک محصول با قیمت پایین‌تر هستن. در کنار قیمت مناسب، گیگااستون کارت‌هایی با کیفیت بسیار خوب تولید می‌کنه. این برند هنوز کارت یک ترابایتی تولید نکرده است؛ بررسی‌های من نشون داد که قیمت دو کارت حافظه ۵۱۲ گیگابایتی این برند، از قیمت کارت ۱ ترابایتی برندهای دیگر پایین‌تره.

جمع‌بندی

حافظه گوشی موبایل انواع مختلفی داره که دارای سرعت‌های متفاوتی هستن. طی این مطلب از مجله تکنولوژی ایسل اول به تاریخچه کارت‌های حافظه اشاره کردم و بعد به معرفی انواع کارت حافظه پرداختم. در آخر هم چند مدل از کارت‌های حافظه با بالاترین میزان ظرفیت رو به شما معرفی کردم. برای خرید کارت حافظه حتما به نکات مهم  این مطلب و نیازهای خودتون توجه کنین.

سوالات متداول

کارت حافظه هایی با برندهای معتبر همیشه خیال شما رو راحت می‌کنن. شما میتونین با اطمینان بیشتری از اون‌ها استفاده کنین همچنین اون‌ها دارای گارانتی هایی مادام العمر هستن که هر وقت خراب شد می‌شه با مراجعه به نماینده‌های معتبر هر شرکت اون رو به راحتی تعویض کرد.

3/5 - (1 امتیاز)

2 دیدگاه. Leave new

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدیدترین ها

عضویت در خبرنامه

لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

همچنین شاید دوست داشته باشید!