تا حالا به این موضوع فکر کردین که کدوم قطعه از گوشی همه کارهای باز و بسته کردن اپلیکیشنها، اجرای بازیها، پخش کردن ویدیوها و… رو در تلفن همراهتون انجام میده؟ یکی از مهمترین قطعات سختافزاری هر گوشی که کمتر کسی به اون توجه میکنه، پردازنده است.
آنچه در این مطلب خواهید خواند:
درواقع هسته مرکزی گوشی، مسئولیت مدیریت همه کارها و محاسباتی رو که در گوشی انجام میشه، بر عهده داره. اگه یه روز این بخش از کار بیفته، گوشی شما غیرقابل استفاده خواهد بود! اگه میخواین به صورت کامل با کارکرد CPU گوشی و انواع پردازنده های موبایل آشنا بشین، تا انتهای این مقاله از ایسل با ما همراه باشین!
سی پی یو گوشی چیست؟
اگه هنوز نمیدونین سی پی یو گوشی چیه و چه کاربردی داره، بهتره اینطوری بهتون توضیح بدیم که پردازنده یه قطعه سختافزاری به شمار میره که بخشهای مختلف تلفن همراه شما رو به طور کامل کنترل میکنه و با عملکرد صحیح خودش باعث کارکرد منظم و بدون مشکل گوشی میشه. درواقع پردازنده در گوشی موبایل، مثل مغز در بدن انسانه.
هر دستوری که از راههای مختلف مثل تاچ، میکروفون و … به تلفن هوشمند خودتون میدین، ابتدا به CPU منتقل میشه، سپس این قطعه محاسبات رو در مدت زمان خیلی کوتاهی انجام میده و پاسخ رو به شکل مناسبی برای شما ارائه میده؛ مثلا از طریق صفحه نمایش، اسپیکر گوشی و یا راههای دیگه. سرعت عمل پردازنده گوشی بالاست و همه این کارها در کسری از ثانیه انجام میشن.
اگه بخوایم برای مورد بالا مثالی رو بزنیم، فرض کنین میخواین چند تا عکس رو در یه برنامه باز کنین؛ این درخواست ابتدا از طریق تاچ به برنامه مورد نظر و سپس به پردازنده منتقل میشه. درخواست شما که به زبان کامپیوتر (صفر و یک) ترجمه شده، توسط سی پی یو مورد تحلیل قرار میگیره و به این ترتیب گوشی متوجه میشه که هدف شما چیه و قصد انجام چه کاری رو دارین. در مرحله بعدی، پردازنده دستوری رو که بهش دادین، اجرا میکنه و نتیجه اون رو به برنامه مورد نظر انتقال میده. به این ترتیب شما میتونین نتیجه درخواستتون رو در صفحه نمایش مشاهده کنین. در مرحله آخر، دستورالعملهای اجراشده در حافظه موقت گوشی ذخیره میشن. همچنین برای باز شدن عکس بعدی تمام این مراحل مجددا تکرار خواهند شد.
موضوعی که درمورد تراشههای پردازنده گوشی باید بدونین اینه که به اونها، به جای CPU ،SoC (واحد پردازش مرکزی) گفته میشه. دلیل این تغییر نام اینه که این تراشهها تمامی اطلاعات ورودی و خروجی رو آنالیز میکنن و دستورات لازم رو به بخشهای دیگه منتقل میکنن. در یه تلفن همراه هوشمند، واحد گرافیکی، مودم، هستههای پردازشی و بقیه اجزاء، ارتباط مستقیم با SoC یا سخت افزار گوشی دارن.
چه عواملی تعیینکننده سرعت پردازنده گوشی هستند؟
احتمالا در زمان خرید گوشی موبایل برای خودتون با این توضیح از طرف فروشنده روبرو شدین که یه گوشی با مدل خاص از سرعت بالایی برخورداره. منظور از سرعت بالا در گوشیهای هوشمند اینه که برنامههای سیستمی و کاربردی بسیار روان اجرا بشن، گوشی خیلی به ندرت هنگ کنه و هر کاری که مدنظر داشته باشین، در سریعترین زمان ممکن اجرا بشه. این در حالیه که در تلفنهای همراه قدیمیتر یا مدل پایینتر، برای باز کردن اپلیکیشنهای سنگین و یا بازیهای گرافیکی، باید چند دقیقه منتظر بمونین.
کند و یا سریع بودن سرعت عمل یه تلفن همراه، دقیقا بستگی به پردازنده به کاررفته در سختافزار اون داره. هرچقدر این قطعه الکترونیکی قدرتمندتر باشه، عملکرد گوشی هم بدون مشکل و سریعتره. بهتره این نکته رو هم بدونین که توان هر پردازنده هم به تعداد هستهها و هم به سرعت اجرای پردازنده (Clock Speed) اون بستگی داره.
پردازندهای که سرعت اجرا و تعداد هستههای کمی داره، بدون شک نسبت به پردازنده با تعداد هسته و سرعت اجرای بالا، از قدرت کمتری برخورداره. درواقع یکی از معیارهای تعیین قیمت گوشیهای همراه، همین سرعت و توانایی پردازشگره. هرچقدر بیشتر هزینه کنین، تراشه به کاررفته در تلفن همراهتون هم پیشرفتهتر خواهد بود. در قسمت بعدی بیشتر در مورد مفهوم سرعت اجرای پردازنده و هسته پردازشگر صحبت میکنیم.
اصطلاحات مهم درباره پردازنده گوشی
اگه تا حالا به تنهایی تصمیم به خرید یک تلفن همراه گرفته باشین، احتمالا با این مورد برخورد داشتین که فروشنده از اصطلاحاتی درباره انواع پردازنده های موبایل استفاده میکنه که شما معنی و مفهوم این اصطلاحات رو به صورت کامل متوجه نمیشین. از جایی که یه سری از توضیحات درمورد گوشیهای هوشمند کاملا فنی و تخصصی هستن، غیرقابل فهم بودن اونها برای عموم یه امر کاملاً طبیعی به شمار میره. به همین دلیل، در ادامه این بخش تصمیم داریم مهمترین اصطلاحاتی رو که در زمان خرید تلفن همراه درمورد پردازشگر با اونها روبرو میشین، آموزش بدیم. با یادگیری این اصطلاحات از این به بعد میتونین با دید بازتر و اطلاعات بیشتری درباره پردازنده، گوشی مورد نظرتون رو خریداری کنین.
1. سرعت اجرای پردازنده (Clock Speed)
در قسمت قبل توضیح دادیم که یکی از فاکتورهای تاثیرگذار بر قدرت پردازشگر در باز کردن برنامههای مختلف، سرعت اجرای پردازنده یا همون Clock Speed است. منظور از این اصطلاح اینه که پردازنده در هر ثانیه توانایی اجرای چند دستور متفاوت رو داره. به عنوان مثال، تراشهای با سرعت اجرای پردازنده 1 گیگاهرتز، توانایی پردازش 1 میلیارد دستور رو در هر ثانیه داره. هرچقدر این مقدار بالاتر باشه، CPU گوشی مورد نظر شما با سرعت بیشتری اپلیکیشنها رو باز و دستورها رو اجرا میکنه.
2. هسته پردازنده
همونطور که گفتیم، تعداد هستهها در سرعت پردازشگر نقش خیلی مهمی داره. در یه تراشه پردازشگر، چندین هسته وجود داره که این تعداد میتونه دو، چهار و یا هشت باشه. احتمالا برای شما هم این پرسش پیش اومده که وظیفه و نقش این هستهها در پردازنده چیه؟ زمانی که شما از تلفن همراه خودتون استفاده میکنین، درواقع به صورت مداوم دستورهای مختلفی رو برای اون ارسال و پاسخهای متناسب رو دریافت میکنین.
این هستهها دستور شما را توزیع میکنن. هرکدوم از هستههایی که در یه تراشه قرار گرفتن، تعداد زیادی دستورالعمل رو دریافت و در مدت زمان مشخصی پردازش میکنن. زمانی که در حال چندین کار متفاوت با گوشی خودتون باشین، یه صف طولانی از دستورات و درخواستهای مختلف برای پردازش در این هستهها شکل میگیره. اگه این صف بیش از حد طولانی بشه، دستوراتی که منتظر اجرا هستن، به هسته بعدی منتقل میشن و به این ترتیب سرعت عمل گوشی شما افزایش پیدا میکنه. به همین دلیله که تعداد هسته بیشتر باعث افزایش سرعت عمل پردازنده میشه.
3. نام برند پردازنده
امروزه برندهای مختلفی وجود دارن که اقدام به تولید انواع پردازنده های موبایل میکنن. البته همه این برندها عمکلرد فوقالعادهای از خودشون نشون ندادن و در زمان انتخاب گوشی باید حواستون به برند پردازنده باشه. ازجمله برندهایی که از نظر متخصصین، کارایی و سرعت بالایی دارن، میتونیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- مدیاتک
- سامسونگ
- هواوی
- کوالکام
- هایسیلیکون
- بایونیک اپل
گوشیهای برندهای مختلف معمولاً از پردازندههایی با برندهای مشخص استفاده میکنن و فقط بعضی مواقع از پردازندههای برندهای دیگه بهره میبرن. به عنوان مثال تراشهای که در آیفون 13 استفاده شده، از نوع Bionic A15 است که عملکرد فوقالعادهای برای کارهای تک رشتهای و چند رشتهای داره. در حالی که گوشیهای پرچمدار برند سامسونگ معمولاً از پردازندههای اسنپ دراگون متعلق به کمپانی کوالکام استفاده میکنن.
4. ساختار پردازشگر
یکی دیگه از موضوعاتی که راجع به پردازشگر گوشی باید بدونین، ساختار این قطعاته. به طور کلی، گوشیهای برپایه سیستم عامل اندروید از ۳ نوع ساختار پردازنده پشتیبانی میکنن که این ساختارها عبارتند از:
- ARM
- اینتل (X86 و X64)
- MIPS
این در حالیه که برند آیفون از پردازندههایی با ساختار مبتنی بر ARM پشتیبانی میکنه. واضحه که از بین انواع مختلف تراشه از نظر ساختار، ARM به عنوان بهترین و پرکاربردترین گزینه در بازار شناخته شده و مورد استفاده گوشیهای زیادی قرار میگیره.
5. اندازه پردازنده گوشی
این روزها تراشههای انواع پردازنده های موبایل در سایزهای نانومتری تولید میشن. هرچقدر سایز این قطعات کوچکتر باشن، مصرف انرژی کمتری دارن و در نتیجه عملکرد بهتری هم از خودشون نشون میدن. جدیدترین اندازه پردازندهها با سطح کیفی بالا که در بازار وجود دارن، دارای فناوری ۴ نانومتری هستن. همونطور که مشاهده میکنین، پردازشگرهایی که در ادامه معرفی میکنیم، در اندازههای 4 یا 5 نانومتری طراحی و ساخته شدن:
- Mediatek Dimensity 9000 (4 nm)
- Apple A15 Bionic (5 nm)
- Snapdragon 888 Plus (5 nm)
- Snapdragon 8 Gen 1 (4 nm)
- Exynos 2100 (5 nm)
- Exynos 2200 (4 nm)
دلیل این که گفته میشه هرچقدر سایز پردازنده کوچکتر باشه، عملکرد بهتری از خودش نشون میده، اینه که ترانزیستورهای بیشتری رو در منطقه معین اشغال میکنه و در نتیجه کارهای بیشتری رو هم در بازه زمانی مشخص انجام میده. درواقع زمانی که پردازنده گوشی شما در کوچکترین سایز ممکن خودش باشه، ترانزیستور قابلیت بهتری برای انجام تنظیمات لازم داره.
6. سرعت پردازنده گوشی
فاکتوری که بر سرعت تراشه تاثیر داره، ساختار تراشه است. بعضی از این قطعات میتونن باتوجه به ساختارشون چندین دستور رو در یک چرخه اجرا کنن؛ در حالی که انواع دیگر تراشهها فقط برای تکمیل یه دستور، نیاز به چرخههای بیشتری دارن. بنابر این نمیشه گفت که سرعت تراشههای ۲ گیگاهرتزی بیشتر از تراشههای ۱ گیگاهرتزیه. چون این موضوع به نحوه معماری سی پی یو هم بستگی داره.
7. اندازه حافظه کش
یکی از بخشهای مهم انواع پردازندههای موبایل، حافظه کش این قطعاته. در واقع این نوع حافظه، بخش کوچکی از حافظه پرسرعت رو تشکیل میده که به عنوان قسمتی از تراشه معرفی میشه. منظور از حافظه کش، همون بخش حافظه پنهان گوشی است که باعث بازیابی اطلاعات میشه. جالبه بدونین که این حافظه، کوچکتر و موقتیتر از حافظه اصلیه و قابلیت ذخیره دادهها و دستورالعملهایی رو داره که پردازشگر ذخیره میکنه. به طور کلی میتونیم بگیم که حافظه کش به عنوان یه بافر بین رم و پردازنده گوشی عمل میکنه.
وقتی که پردازنده بخواد دستوری رو اجرا کنه، در مرحله اول در حافظه پنهان جستجو میکنه و اگه چیزی رو که برای اجرای دستور بهش نیاز داره، پیدا نکرد، به سراغ رم میره. بنابر این اطلاعات پرکاربرد در حافظه پنهان ذخیره میشن تا میانگین زمان دسترسی به دادهها از حافظه اصلی به حداقل برسه. هرچقدر میزان حافظه کش بیشتر باشه، عملکرد پردازنده هم بهتر خواهد بود؛ چرا که تراشههای مبتنی بر حافظه کش بالا، دسترسی بهتری به دادهها در حافظه پنهان دارن. به عنوان مثال، پردازشگر قدرتمند Apple A15 Bionic، از یه حافظه کش L3 8 مگابایتی بهره میبره.
انواع پردازندههای موبایل
همونطور که در قسمتهای قبلی هم اشاره کردیم، انواع مختلفی از پردازنده گوشی وجود دارن که هرکدوم از اونها ویژگیهای خاص خودشون رو دارن و مشخصکننده بخش بزرگی از ارزش تلفنهای همراه هستن. در این بخش، قصد داریم به معرفی چند مورد از معروفترین و پرکاربردترین انواع پردازنده های موبایل بپردازیم:
اسنپ دراگون | از بهترین انواع پردازندههای موبایل
یکی از شناختهشدهترین تراشههایی که توسط شرکت کوالکام تولید میشه، اسنپ دراگون نام داره. با توجه به کیفیت بالایی که این قطعه الکترونیکی داره، بدون شک برای گوشیها بسیار ارزشمنده و گوشیهایی که از این پردازنده استفاده میکنن، در رده تلفنهای همراه باکیفیت قرار میگیرن. اولین محصول این شرکت که در نوامبر 2007 عرضه شد، QSD8250 بود.
این پردازنده 1 گیگاهرتزی، در همون روزهای اول بسیار پرطرفدار شد؛ چرا که تا قبل از اون، قدرتمندترین تراشههای موجود در بازار 500 مگاهرتزی بودن! بعد از عرضه این تراشه، رفته رفته تکنولوژی این شرکت پیشرفت کرد و به کیفیتی که امروزه شاهدش هستیم، رسید. پردازندههای تولیدشده توسط کوالکام در چند سری عمده قرار میگیرن که عبارتند از:
- سری ۴۰۰ که در موبایلهای پایینرده و گوشیهای ارزان قیمت به کار میرن.
- تراشه سری ۶۰۰ که در گوشیهای میانرده استفاده میشن.
- سری ۸۰۰ که ویژه گوشیهای پرچمدار هستن و جزو قدرتمندترین محصولات کوالکام محسوب میشن.
از جایی که این شرکت پردازندههای متنوعی رو به بازار جهانی عرضه کرده، در این مقاله تنها به طور مختصر به اونها اشاره کردیم. شما میتونین این تراشه رو در مقاله همه چیز درباره تراشه اسنپ دراگون بیشتر بشناسین و با جدیدترین و بهترین نسخه اون اشنا بشین.
مدیاتک
یکی دیگه از انواع پردازنده های موبایل که این روزها کاربرد زیادی دارن، محصولات شرکت مدیاتک هستن. این تولیدکننده بزرگ و موفق، تا به امروز سریهای مختلفی از این قطعه الکترونیکی رو در اختیار کاربران خودش قرار داده. لازم به ذکره که مدلهای مختلف مدیاتک، علاوه بر تلفن همراه در سایر لوازم دیجیتال، مثل تلویزیونهای هوشمند، تبلتهای اندرویدی، دستگاههای صوتی و… هم کاربرد زیادی دارن. سریهای مختلف پردازندههای مدیاتک عبارتند از:
- سری G: یکی از قدرتمندترین پردازندههای این شرکت به شمار میره و تجربه فوقالعادهای برای گیمرها رقم میزنه.
- مدیاتک هلیو سری A: باعث ایجاد کیفیت عالی دوربین، پیشرفتهتر شدن هوش مصنوعی و مصرف بهینه انرژی میشه.
- تراشه سری P: از ویژگیهای این دسته میتونیم به سرعت، قدرت و کارایی بالا اشاره کنیم.
- سری X: سرعت بالا و کیفیت دوربین و نمایشگر، ازجمله ویژگیهای گوشیهای مجهز به این تراشه هستن.
اگزینوس | از بهترین انواع پردازنده های موبایل
یکی از محصولاتی که شرکت سامسونگ تولید میکنه، پردازنده اختصاصی این کمپانی با نام اگزینوس است. البته در گوشیهای برند سامسونگ انواع دیگهای از پردازندهها مثل اسنپ دراگون هم استفاده میشن، اما در تعداد زیادی از این گوشیها از تراشههای تحت عنوان اگزینوس کار گذاشته شدن.
این نوع قطعات در بعضی از تلفنهای همراه پرچمدار و میانرده برند سامسونگ مورد استفاده میگیرن. این شرکت برای اولین بار در سال 2009 اگزینوس 3 رو تولید کرد و این تراشه رو در گوشیهای Galaxy S، نکسوس S و گلکسی پلیر کار گذاشت.
اگزینوس 3، تک هستهای بود و سرعت پردازش اون به 800 مگاهرتز تا 1.2 گیگاهرتز میرسید. رفته رفته مدلهای پیشرفتهتری از تراشه اگزینوس به مرحله تولید رسیدن که به دنبال اون، تلفنهای همراه هوشمند با قابلیتهای بینظیر روانه بازار شدن. آخرین و پیشرفتهترین تراشهای که در این شرکت تولید و استفاده شده، اگزینوس 2200 است.
از این قطعه، در سری گوشی گلکسی S22 استفاده شده. این پردازنده حرفهای، ساختار سه خوشهای داره و از یه هسته Arm Cortex X2 برای انجام وظایف سنگین بهره میبره. همچنین این تراشه از سه هسته Cortex- A710 برای وظایف متوسط و 4 هسته Cortex-A510 برای دستورات سادهتر برخورداره.
4. Kirin
همونطور که برندهایی مثل اپل و سامسونگ، پردازندههای اختصاصی خودشون رو تولید میکنن، شرکت هواوی هم برای محصولات خودش اقدام به طراحی پردازنده اختصاصی کرده. تولید این قطعه باعث میشه تا این کمپانی بتونه نحوه تعامل سختافزار و نرمافزار رو در گوشیهای همراه خودش به شکل بهتری مدیریت کنه.
یکی از موفقیتهای بزرگ هواوی، طراحی و تولید طیف مختلف پردازندههای HiSilicon است که به مروز زمان توسعه پیدا کردن و در محصولات پرچمدار و میانرده مورد استفاده قرار میگیرن.
اولین تراشههایی که توسط شرکت های سلیکون تحت نظر برند هواوی تولید شدن و مورد توجه زیادی هم قرار گرفتن، تراشههای Kirin سری K3 در سال 2012 بودن. پس از این سری، در سال 2014 برند امروزی پردازشگرهای Kirin، به صورت مستقل شروع به تولید تراشه کرد. ساختار قطعات الکترونیکی این برند، از نوع Arm است. پردازشگرهای هواوی فقط در گوشیها و محصولات خود این شرکت مورد استفاده قرار میگیرن و به هیچ عنوان در اختیار تولیدکنندگان دیگه قرار نمیگیرن.
تنسور گوگل
در میان تمام شرکتهای معروف و تولیدکنندگان انواع پردازنده های موبایل، گوگل هم از رقابت عقب نمونده و در زمینه تولید پردازنده گوشی هم فعالیت گستردهای داره. درواقع، تنسور اولین تلاش گوگل برای تولید یک پردازنده حرفهای به شمار میره.
این محصول بر روی قابلیتهای تصویربرداری پیشرفته و ماشین یادگیری یا همون هوش مصنوعی تمرکز زیادی داره. تنسور یه قطعه سیلیکونیه که توسط متخصصین شرکت گوگل طراحی شده تا در مواردی که اولویتبندی مهمتره، مانند دستورات مربوط به یادگیری ماشین مورد استفاده قرار بگیره.
شاید براتون جالب باشه بدونین این تراشه نسبت به تولیدات قبلی که در نسل قدیمی پیکسل 5 میانرده استفاده میشد، پیشرفت قابل توجهی داشته. درواقع میتونیم این محصول رو با غولهای این صنعت یعنی محصولات پرچمدار شرکتهای کوالکام و سامسونگ همرده بدونیم. البته ذکر این نکته هم ضروریه که ساخت تنسور، حاصل همکاری شرکتهای گوگل و سامسونگه.
در تراشه تنسور ویژگیهایی شبیه به Exynos 2100 هم به چشم میخوره که خود سازندگان این پردازنده، منکر این موضوع میشن! یکی از دلایلی که گوگل ادعا میکنه محصول منحصر به فردی تولید کرده، وجود قابلیتهایی مثل ترجمه سریع زبان، تبدیل متن به گفتار بدون نیاز به اینترنت، پردازش تصویر، ترجمه زنده و زیرنویس و چندین قابلیت منحصر به فرد دیگه است.
بایونیک اپل؛ از بهترین انواع پردازنده های موبایل
امروزه کمتر کسی پیدا میشه که نام برند اپل به گوشش نخورده باشه و آوازه کیفیت محصولات این شرکت رو نشنیده باشه. یکی از حوزههای تخصصی اپل، تولید پردازندههای اختصاصی با قدرت فوقالعاده است که با برندهای دیگه که انواع پردازنده های موبایل رو تولید میکنن، در حال رقابته.
بایونیک اپل یکی از بهترین تراشههای گوشی در جهان به شمار میره که کمتر شرکتی توان طراحی و تولید تراشههای مشابه اون رو داره. سازگاری با جدیدترین فناوریهای روز دنیا و بهرهمندی از هوش مصنوعی، از جمله ویژگیهای بارز این قطعه الکترونیکی پیشرفته محسوب میشن. از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ تغییرات گستردهای در نسل تراشههای بایونیک ایجاد شدن که این موارد هم نشاندهنده قدرت روزافرون این تراشهها هستن.
از کجا مدل پردازنده گوشی رو تشخیص بدیم؟
حتما تا این بخش ازمقاله متوجه شدین که یکی از مهمترین قسمتهای یه تلفن همراه، پردازنده اونه و این قطعه تا چد اهمیت داره. از اونجایی که عملکرد پردازنده تاثیر مستقیم بر روی عملکرد گوشی داره، باید در زمان خرید گوشی توجه ویژهای به این قطعه داشته باشین. به همین دلیل قصد داریم در ادامه مقاله توضیح بدیم که چگونه CPU یه گوشی رو در زمان خرید بررسی کنین و مدل و ویژگیهای اون رو تشخیص بدین:
1. استفاده از نرمافزارهای شخص ثالث
برای این که بتونین به صورت دقیق و کامل درمورد پردازنده یه گوشی اطلاعات لازم رو به دست بیارین، توصیه میکنیم از نرمافزارهای کاربردی شخص ثالث مثل CPUZ، Inware، Droid، Hardware Info، My Device- Device info، CPU Monitor و… استفاده کنین. در ادامه، درمورد تک تک این برنامهها، اطلاعات مفیدی رو در اختیار شما قرار میدیم:
CPUZ
برنامه رایگان CPUZ، توسط CPUID تولید شده و در اختیار کاربران قرار گرفته. اطلاعاتی که با استفاده از این برنامه به دست میارین، عبارتند از:
- ساختار پردازشگر
- تعداد هسته
- سرعت اجرای پردازشگر در هر هسته
- مدل و برند دستگاه
- رم
- فضای ذخیرهسازی
- اندازه صفحه نمایش و وضوح آن و…
کاربران اندروید نسخه 2.2 به بالا و iOS نسخه 11.0 به بالا میتونن از این برنامه استفاده کنن و پردازنده سیستم خودشون رو به راحتی بررسی کنن.
Droid
یکی دیگه از برنامههایی که به شما جهت شناسایی تراشه استفادهشده در تلفن همراهتون کمک میکنه، اپلیکیشن Droid است. این برنامه هر اطلاعات سختافزاری رو که نیاز داشته باشین، در اختیارتون قرار میده. مواردی مثل جزئیات کامل دستگاه، سیستم، حافظه، دوربین، دما، باتری و حسگر از جمله قسمتهایی هستن که به خوبی توسط این برنامه شناسایی میشن.
Inware
این برنامه هم اطلاعات دقیقی درمورد انواع مانیتورینگ اعم از: استفاده از CPU، فرکانس CPU، استفاده از رم و سطح باتری رو در اختیار کاربران قرار میده.
2. استفاده از تنظیمات تلفن همراه
اگه بخواین بدون استفاده از نرمافزار، اقدام به شناسایی سیستم پردازنده گوشی خودتون کنین، میتونین از قسمت تنظیمات تلفن همراه استفاده کنین. البته این روش اطلاعات نسبتاً کمتری رو نسبت به روشهای قبلی در اختیارتون قرار میده.
برای انجام این کار در گوشیهای اندروید، باید ابتدا بهSettings (تنظیمات) گوشی برین، سپس در قسمت About Phone (درباره تلفن) اطلاعات پایه دستگاه خودتون رو مشاهده خواهید کرد. در این قسمت نام تراشه استفادهشده در گوشی اومده که با جستجو کردن اون در گوگل میتونین اطلاعات دقیقتری هم به دست بیارین.
اگر بخواین پردازنده گوشیهای آیفون رو بررسی کنین، باید به قسمت Settings> About > General برین. در این بخش اطلاعات کلی دستگاه در براتون نمایش داده میشه. سپس با به دست آوردن نام برند تراشه و مدل اون میتونین اطلاعات تکمیلی رو از طریق گوگل به دست بیارین.
3. استفاده از جعبه تلفن همراه
این روش زمانی براتون کاربردی خواهد بود که در حال خرید گوشی موبایل باشین. در این شرایط میتونین از فروشنده بخواین که جعبه دستگاه رو در اختیارتون قرار بده. سپس روی جعبه به دنبال اطلاعات مربوط به پردازنده بگردین. با این روش از تراشه بهکاررفته در گوشی مورد نظرتون مطلع میشین و با جستجوی مدل اون در گوگل اطلاعات بیشتری رو درباره پردازنده به دست میارین. به این ترتیب خرید مطمئنتری رو تجربه میکنین.
نتیجهگیری
پردازنده استفادهشده در تلفن همراه، حکم مغز در بدن انسان رو داره و به همین اندازه مهمه. به همین دلیل باید اطلاعات کافی رو درباره این قطعه حیاتی داشته باشین. از این رو در این مقاله همه تلاش خودمون رو به کار گرفتیم تا مهمترین چیزهایی رو که باید درمورد CPU و انواع پردازنده های موبایل بدونین، بهتون ارائه بدیم. از این اطلاعات میتونین موقع خرید گوشی بهترین استفاده رو ببرین. اگه باز هم سوالی در این زمینه دارین، در بخش نظرات مطرح کنین تا کارشناسان ما در ایسل در سریعترین زمان ممکن بهش پاسخ بدن.
سوالات متداول
معروفترین برندهای انواع پردازندههای موبایل کدوم شرکتها هستن؟
از شناختهشدهترین برندها در زمینه تولید پردازنده موبایل میتونیم به کمپانیهای کوالکام، بایونیک اپل، سامسونگ، مدیاتک، هواوی و هایسیلیکون اشاره کنیم.
کدوم پردازنده برای گوشی بهتره؟
هر پردازنده نقاط قوت و ضعف مختلفی داره اما پردازندههای بایونیک اپل و اسنپ دراگون (محصول کوالکام) جزو قدرتمندترین پردازندههای موجود در بازار هستن.
9 دیدگاه. Leave new
سلام منظور از بیت چیه وقتی که میگن سی پی یو سی و دو بیتیه یا شصت و چهار بیتیه لطفا در این مورد هم توضیح بدین باتشکر
سلام
بسیار عالی…. از مطالبیتون بهره بردیم و استفاده کردیم.
دست مریزاد!
سلام ایسلی عزیز!
ممنون از نظر و نگاهتون🌹🙏
بسیار جامع و کامل ….. سپاسگزارم
سلام ایسلی عزیز!
ممنون از نگاه و نظرتون🌹🙏
با تشکر فراوان از اطلاع رسانی شما بسیارعالی
سلام ایسلی عزیز!
ممنون از نظرتون🙏🌹
بسیار عالی بود سپاسگزارم
سلام ایسلی عزیز!
ممنون از نگاه و نظرتون 🌹🙏