معرفی انواع سیم کارت از نظر اندازه

معرفی انواع سیم کارت از نظر اندازه

راهنمای خرید
2 دیدگاه

سیم کارت­‌ها یکی از مهم‌ترین بخش­‌های یک گوشی موبایل به حساب میان. هر سیم کارت یک شماره منحصر به فرد داره و بدون استفاده از سیم کارت عملاً هیچ‌ ارتباطی به وسیله تلفن‌­های همراه شکل نمی­‌گیره. ماهیت وجود ارتباطات تلفن­‌های همراه وابسته به وجود سیم کارت­‌هاست. در این مقاله می‌خوام انواع سیم کارت از نظر اندازه رو بررسی کنم. تا آخر مطلب با من همراه باشین.

انواع سیم کارت از نظر اندازه به چند دسته تقسیم می‌شن؟

سیم کارت­‌ها با توجه به فاکتورهای متعدد و متفاوت، به دسته‌­های مختلفی تقسیم می­‌شن. مهم‌ترین موردی که در بررسی سیم کارت­‌ها اهمیت داره آگاهی از انواع سیمکارت از نظر اندازه و کاربرد اون­‌هاست. خیلی از کاربرها هم باشون مهم که بدونن چند نوع سیم کارت داریم؟ شناخت هر کدوم از این دسته‌­ها می­‌تونه خیلی کمک‌کننده و مفید باشه. در ادامه به بررسی هر کدوم از این انواع سیم کارت‌ها می‌­پردازم:

نسل اولیه سیم کارت­‌ها بزرگ بودن. در واقع سیم کارت‌­های ابتدایی چند برابر سیم کارت‌های امروزی بودن. این سیم کارت بزرگ باید در داخل گوشی تلفن همراه قرار می‌گرفت. امروزه سیم کارت‌­ها در اندازه­‌های کوچیک‌تری عرضه می­‌شن. انواع سیم کارت از نظر اندازه، از استانداردهای خاص و یکسانی پیروی می­‌کنن و به‌طور کلی به سه دسته تقسیم بندی می­‌شن.

بد نیست این مطلب رو هم بخونی: سبک‌ترین و خوش‌‌دست‌‌ترین گوشی‌ها

سیم کارت نانو (Nano SIM – 4FF)

سیم کارت نانو (Nano SIM – 4FF)

سیم کارت­‌های نانو به عنوان کوچیک‌ترین دسته از انواع سیم کارت از نظر اندازه در بازار هستن. در این سیم کارت‌­ها بیشتر بخش پلاستیکی حذف شده و فقط چیپ سیم کارت باقی مانده و مورد استفاده قرار می­‌گیره. این سیم کارت که علاوه بر کاهش اندازه‌های ۴۰ درصدی چیزی حدود ۱۵ درصد هم از ضخامتش کم شده، جزو آخرین فناوری­‌های سیم کارت به حساب میاد. بیشتر تلفن‌­های هوشمند اندرویدی جدید از چنین سیم کارت­‌هایی پشتیبانی می­‌کنن.

بد نیست این مطلب رو هم بخونی: مشکل اتصال گوشی موبایل به کامپیوتر

 شرکت­‌هایی مثل نوکیا و اپل قبل از شرکت­‌های دیگه در این حیطه پیشتاز بودن و اقدام به تولید گوشی­‌هایی با پشتیبانی سیم کارت نانو کردن. چند وقت پیش بین این دو شرکت بزرگ، بحثی در این مورد به وجود اومد. چون برند اپل قصد داشت سیم کارت نانو رو به عنوان استانداردی جدید برای تلفن‌­های هوشمند جا بندازه.

با این حال اپل بعد از عرضه iPhone 5، همه محصولاتش رو با پشتیبانی سیم کارت‌­های نانو به بازار عرضه کرد. کمپانی نوکیا برای اولین بار در بعضی از محصولات خودش مثل Nokia Lumia Icon و Nokia Lumia 1520 از سیم کارت‌­های نانو استفاده کرد. بین بقیه تولیدکننده‌های اندرویدی هم شرکت HTC از مدل HTC One M8 شروع به استفاده از این نوع سیم کارت­‌ها کرد.

به همین دلیل می‌فهمیم که در دنیای امروز، سیم کارت نانو در بیشتر گوشی­‌های تلفن همراه جدید کارایی داره و به علت فضای کمی که نیاز دارن، مورد پسند همه هستن. اگه شما میکرو سیم کارت دارین ولی تلفن همراه شما از سیم کارت نانو پشتیبانی می­‌کنه، باید بدونین امکان تبدیل سیم کارت میکرو به نانو وجود داره.

انواع سیم کارت میکرو (Micro SIM – 3FF)

سیم کارت میکرو (Micro SIM – 3FF)

در سال­‌های اخیر با ظهور گوشی‌­های هوشمند صنعت موبایلی و به تبع اون سیم کارت‌­های مورد استفاده در این دستگاه‌­ها خیلی تغییر کرد. گوشی­‌های هوشمند جدید نیازمند طراحی­‌های باریک­‌تر بودن. به همین دلیل با عرضه میکرو سیم کارت که نسبت به سیم کارت‌­های اولیه کوچیک‌­تر بودن مورد توجه قرار گرفتن.

بد نیست این مطلب رو هم بخونی: لگ گوشی چیست

سیم کارت میکرو رو می­‌شه استانداردترین دسته از انواع سیمکارت از نظر اندازه دونست. تا قبل از ارائه سیم کارت­‌های نانو این سیم کارت­‌ها تقریبا در تمام تلفن‌های هوشمند و به ویژه تلفن­‌های اندرویدی مورد استفاده قرار می‌­گرفتن. اگهشما در چند سال گذشته صاحب یک گوشی هوشمند بوده باشین، حتما از این نوع سیم کارت استفاده کردین. البته با وجود عرضه سیم کارت­‌های جدیدتر هنوز هم بیشتر گوشی­‌های هوشمند تولید شده از میکرو سیم کارت‌­ها پشتیبانی می‌کنن.

به همین خاطر این سیم کارت‌­ها هنوز هم مورد استفاده قرار می­‌گیرن و منسوخ نشدن. اندازه این نوع سیم کارت حدود ۵۰ درصد از سیم کارت‌های عادی کوچیک‌تره اما امکان تبدیل سیم کارت میکرو به معمولی وجود داره.

سیم کارت‌های عادی

سیم کارت‌های عادی

این نوع سیم کارت‌ها رو اکثرا دیدیم و یکی از ­معمولی‌ترین انواع سیم کارت‌های بازار ایران هستن. اندازه این سیم کارت از دو نوع سیم کارت قبلی بزرگ‌­تره و برای نسل‌­های قدیمی تا نسل سوم یا 3G از این اندازه در گوشی­‌های تلفن همراه مختلف استفاده می‌­شه.

بد نیست این مطلب رو هم بخونی: مقاوم‌ترین گوشی‌های دنیا

آیا سیم کارت‌های کوچیک آنتن‌دهی بهتری دارن؟

آیا سیم کارت‌های کوچیک آنتن‌دهی بهتری دارن؟

عملکرد نامناسب آنتن دهی موبایل به معنی اینه که سیم کارت موجود در گوشی نمی‌تونه از پوشش شبکه‌ای استفاده کنه، از این رو به اندازه سیم کارت ربطی نداره. داده­‌های مختلفی در تراشه طلایی انواع سیم کارت‌ها وجود داره. مثل کلید تایید هویت و اطلاعات شبکه؛ قسمت طلایی سیم کارت حاوی اطلاعات مهمیه. در عین حال بدنه سیم کارت که از پلاستیک ساخته می­‌شه اطلاعاتی نداره و تنها برای شکل‌دهی هست. از این رو انواع سیم کارت از نظر اندازه، نمی­‌تونه در آنتن دهی موثر باشن.

بد نیست این مطلب رو هم بخونی:  رفع مشکلات آنتن دهی گوشی

جمع‌بندی

با گسترش فناوری­‌های نوین و عرضه گوشی‌­های تلفن همراه با تکنولوژی‌­های روز دنیا، شاهد تغییرات عمده‌ای در انواع سیم کارت از نظر اندازه هستیم. تکنولوژی سیم کارت هر روز تغییرات بیشتری داره. تغییر نسل مثل GSM ، 3G ، 4G ، LTE و غیره که از نظر سرعت انتقال اطلاعات و به‌­ویژه اندازه یکی از مهم‌ترین تغییرات این بخش هست.

سیم کارت­‌های عادی و میکرو برای دستگاه­‌های آی پد یا آیفون خیلی بزرگ هستن. گوشی­‌های هوشمند امروزی مثل همه دستگاه‌های آیفون پیشرفته و آی پدها از سیم کارت­‌های نانو استفاده می­‌کنن. اما این اندازه از سیم کارت‌­ها می­‌تونه برای کسایی که از دستگاه‌­های قدیمی استفاده می­‌کنن، مشکل ساز باشه چون سیم کارت­‌های نانو از سیم کارت‌­های عادی خیلی کوچک‌تر هستن.

تفاوت سیم کارت نانو با انواع سیم کارت‌­های دیگه اینه که در سیم کارت­‌های نانو از مقدار پلاستیکی که دور تراشه احاطه شده کمتر استفاده می­‌شه. سیم کارت‌­های حال حاضر اپراتورها سه پانچ هستن تا همه افراد با هر نوع دستگاه تلفن همراهی بتونن از سیم کارت‌شون به راحتی استفاده کنن.

سوالات متداول

سیم کارت‌ها در 3 نوع کلی نانو، میکرو، و اندازه عادی وجود دارن.

5/5 - (1 امتیاز)

2 دیدگاه. Leave new

  • سلام خودمون میتونیم سیمکارت میکرو رو به نانو تبدیل کنیم؟

    پاسخ
  • سروناز شهری
    دی 10, 1401 12:14 ب.ظ

    یادش بخیر من سال 93 یه گوشی نوکیا داشتم از این سیمکارت معمولیا بهش می‌خورد. الان دیگه اکثر گوشیا سیم کاتر معمولی نیاز ندارن.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدیدترین ها

عضویت در خبرنامه

لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

همچنین شاید دوست داشته باشید!