کنسول بازی ابری یکی از مهمترین مسائلیه که ذهن خیلی از گیمرها رو به خودش مشغول کرده و تونسته در مدتزمان کوتاهی، توجه خیلی از افراد علاقهمند به بازیهای ویدیویی رو به سمت خودش جلب کنه. اگه میخواین بدونین کنسول بازی ابری چیه و چهجوری ازش استفاده میشه، باید بهتون بگم که این کنسولها طوری طراحی شدن که دیگه نیازی نباشه برای بازی کردن حتماً بازی رو دانلود و نصب کنین.
آنچه در این مطلب خواهید خواند:
این قابلیت شاید کمی شبیه برنامه نتفلیکس باشه که به شما این امکان رو میده فیلمها و سریالهای مختلف رو بدون نیاز به دانلود، به صورت آنلاین تماشا کنین. این موضوع درباره کنسول بازی ابری هم دقیقا به همین شکله و شما میتونین بدون اینکه کنسولی بخرین و یا بازیها رو دانلود و نصب کنین، از اونها لذت ببرین. ولی این کنسول چه جوری کار میکنه؟
علاوه بر این، زمانهای قدیم اینجوری بود که برای بازیهای ویدیویی، حتما باید یک کنسول بازی با قیمت بالایی میخریدین. این در حالیه که کنسول بازی ابری به شما این امکان رو میده که بدون خرید کنسولهای واقعی، روی هر صفحهنمایشی بازی مورد نظر خودتون رو اجرا کنین و ازش لذت ببرین.
کنسول بازی ابری چیه؟
بازی در کنسول ابری به نوعی تکنولوژی گفته میشه که به شما این امکان رو میده که از راه دور بتونین به سرور داده دسترسی داشته باشین. کنسولهای ابری سرورهای قدرتمندی رو اجرا میکنن و علاوه بر پخش ویدیو، صدا رو با کیفیت بالایی در دستگاه پخش ارائه میدن.
در این کنسولها، گیمرها نیازی ندارن که حتماً بازی موردنظرشون رو دانلود و یا نصب کنن و به صورت آنلاین میتونن از اون استفاده کنن. البته باید بدونین برای اینکه سرورهای پخش بتونن اطلاعات بازی و برنامه رو به مرورگر نصب شده روی دستگاه گیرنده پخش کنن، باید حتماً به اینترنت خیلی قوی متصل باشن. به همین دلیل هم درصورتیکه اینترنتتون ضعیف باشه، به احتمال زیاد نمیتونین از بازیهای ابری استفاده کنین.
در این کنسولها، گیمرها با استفاده از کنترلر، صفحهکلید و یا ماوس، میتونن در بازی تعامل داشته باشن و ازش لذت ببرن. در این تکنولوژی، شما میتونین از راه دور به بازیهای مختلف دسترسی داشته باشین.
همونطورکه قبل از این هم گفتم، این کنسول شباهت خیلی زیادی به برنامه نتفلیکس و هر پلتفرم استریم دیگهای داره. تنها تفاوت اونها در نوع سرورشونه.
شاید از این نوشته بیاد: بهترین کنسولهای بازی قابل حمل
یکی از مهمترین مزایای استفاده از کنسول بازی ابری اینه که نیازی نیست به گرافیکهای پیشرفته و یا کنسولهایی مثل ایکس باکس یا پلی استیشن دسترسی داشته باشین. تنها چیزی که برای استفاده از این کنسول نیاز دارین، اتصال اینترنت قوی هست.
دلیل اینکه به اونها «ابری» گفته میشه، اینه که به سختافزار یا نرمافزار نصب شدههای متکی نیستن و نیاز به نصب هیچ برنامهای ندارن. در عوض، گیمرها وارد یک سرویس ابری و متمرکز میشن که سرورهای اونها از راه دور در مراکز کنترل داده کار میکنن.
یکی از مهمترین مزایای استفاده از کنسول بازی ابری اینه که دیگه نیازی به خرید سختافزارهای پیشرفته نیست. در نتیجه، در هزینههای شما تا حد زیادی صرفهجویی میشه. به این معنی که حتماً نیازی نیست که دستگاههای پیشرفته و مدرنی برای بازی کردن داشته باشین و حتی با گوشی موبایل یا لپتاپهای معمولی هم میتونین بازیهای ویدیویی رو اجرا کنین.
درنتیجه، شما میتونین فرصتهای بازی خیلی زیاد و گستردهای داشته باشین و به صورت گروهی هم از اونها لذت ببرین. برای بهرهمندی از این کنسولها، فقط کافیه که برنامه بازی ابری رو روی کروم لپتاپتون راهاندازی کنین و قابلیتهای هیجانانگیز بازیهای مختلف اون لذت ببرین. با این حال، باید بدونین که این فناوری هنوز به دوره بلوغ خودش نرسیده و مسیر زیادی پیشرو داره.
شاید این مقاله هم به کارت بیاد: کنسول بازی چیه؟
ویژگیهای کنسول بازی ابری
با استفاده از کنسولها برای بازی ابری، شما این امکان رو دارین که در هر دستگاهی که به اینترنت قوی متصل باشه، بازی کنین. از این رو، فرقی نداره که شما لپتاپ دارین یا میخواین با گوشی بازی کنین؛ این کنسولها به شما این امکان رو میدن که در هر مکان و در سریعترین زمان ممکن، از این بازیهای ابری بهرهمند بشین.
به همین دلیل هم کنسولهای ابری بهترین گزینه برای کسانی هستن که نمیتونن دستگاههای پیشرفته بخرن و در عین حال، میخوان از بازیهای موردعلاقه خودشون با کیفیت بالا لذت ببرن. مهمترین و جذابترین ویژگی کنسولهای بازی ابری، انعطافپذیری بالای اونهاست. یعنی اینکه شما حتی اگه در سفر باشین و به لپتاپ شخصیتون هم دسترسی نداشته باشین، باز هم میتونین از کنسول بازی ابری بهصورت آنلاین استفاده کنین.
اگه پلی استیشن یا ایکس باکس داشته باشین، احتمالاً تا حالا متوجه شدین که درصورتیکه بخواین بهروزرسانی اونها رو دانلود کنین، با مشکل زیادی مواجه میشین. درحالیکه کنسولهای بازی ابری به شما این امکان رو میدن که از راه دور و در سریعترین زمان ممکن، به آپدیتها دسترسی داشته باشین.
این قابلیت برای همه بازیها و مخصوصاً بازیهای چند نفره و گروهی، اهمیت خیلی زیادی داره. مثلاً بازی فورتنایت به آپدیتهای زیادی نیاز داره تا گیمرها بتونن از آخرین تغییرات و گزینههای موجود در اون برای بازی کردن استفاده کنن. به همین دلیل هم اگه گیمرها یک کنسول بازی ابری داشته باشن، میتونن خیلی سریع این آپدیت رو دریافت کنن.
یکی دیگه از ویژگیهای جذاب بازیهای ابری اینه که کاربران میتونن بازیهای موردعلاقه خودشون رو به صورت همزمان، روی چندین دستگاه اجرا کنن. این قابلیت برای کسانی مناسبه که وقتی منتظر شروع یک بازی در لپتاپ هستن، با استفاده از گوشی یک بازی آنلاین دیگه رو شروع کنن. علاوه بر این، گیمرها این امکان رو دارن که در هر مکانی، به فروشگاه بازیها دسترسی داشته باشن. تنها چیزی که برای استفاده از بازیهای کنسولهای ابری نیاز هست، اینه که اینترنتتون قوی باشه.
این مطلب رو از دست نده: مقایسه پلی استیشن ۵ و پلی استیشن ۴
مزایا و معایب کنسول بازی ابری
بهطورکلی، کنسول بازی ابری مزایا و معایب مخصوص به خودش رو داره و قبل از اینکه از هر یک از بازیهای ابری استفاده کنین، بهتره از این موضوعات مطلع بشین. در اینجا تمام مزایا و معایب استفاده از بازی ابری رو بر اساس تجربه خودم، در اختیار شما قرار میدم تا متوجه بشین که استفاده از اونها چه مزایا و معایبی میتونه برای شما داشته باشه.
مزایای کنسول ابری
مزایای استفاده از کنسول بازی ابری اونقدر زیاده که تقریباً هر کسی رو به خریدش وسوسه میکنه. اگه شما هم هنوز بهدرستی متوجه نشدین که کنسول بازی ابری و کاربرد اون چهجوریه، به این بخش توجه داشته باشین تا مطمئن بشین که استفاده از کنسول بازی بر پایه ابر، ارزش داره یا نه.
صرفهجویی در فضای ذخیره
به جای اینکه چندین بازی مختلف روی لپتاپ یا کنسول نگهداری کنین، میتونین همه اونها رو در یک فضای ابری داشته باشین که فضای ذخیره خیلی کمتری هم اشغال میکنن. این قابلیت باعث میشه که در وقت و هزینه شما صرفهجویی بشه. چون نیازی نیست که هیچ هزینهای برای نصب کنسول ابری پرداخت کنین.
دسترسی سریع
برخلاف کنسولهای بازی پیشرفته، در بازیهای ابری اصلا لازم نیست که مدت زمان طولانی برای دانلود و یا بهروزرسانی بازیها منتظر باشین. همه بازیها همیشه در دسترس هستن و به محض اتصال اینترنت، میتونین بازی کنین.
عدم نیاز به سختافزار
در کنسول بازی ابری خارجی شما نیازی به خرید سختافزارهایی مثل کامپیوتر یا کنسول ندارین. تنها چیزی که برای بازی کردن با این تکنولوژی نیاز هست، اینه که اینترنت سریع باشه و یک کنترلر هم داشته باشین. این کنسولها به شما این امکان رو میده که بدون دانلود هر بازی، از قابلیتهای منحصربهفرد اونها لذت ببرین.
قابلیت اجرا روی چندین دستگاه
این ویژگی باعث شده که شما بهترین بازیهای مورد علاقهتون رو در هر مکان و زمانی اجرا کنین. فرقی نداره که در حال حرکت هستین و یا در خونه نشستین؛ کنسول بازی ابری همیشه بهترین انتخاب برای شماست.
دسترسی از راه دور
حتی اگه کنسول بازی هم نداشته باشین، با بازیهای ابری میتونین خیلی راحت اونها رو روی گوشی، تبلت یا لپتاپتون اجرا کنین.
ممکنه این مطلب به دردتون بخوره: لپ تاپ گیمینگ یا کنسول بازی
معایب کنسول ابری
کنسول بازی ابری مزایای زیادی داشت که باعث میشه هر کسی بهخاطر اونها ازش استفاده کنه، با این وجود در این فناوری بعضی معایب کوچیک هم دیده میشه. به همین دلیل هم بهتره قبل از همه چیز، از این معایب مطلع بشین که اگه خیلی براتون مشکل بود، فکری به حال اونها کنین.
تأخیر
یکی از مهمترین و اصلیترین مشکلات کنسولهای بازی ابری اینه که تأخیر نسبتاً بالایی دارن. مهمترین دلیل این مسئله هم اینه که این کنسولها برای اجرای بازیها، به سرورها وابسته هستن. درنتیجه، از زمانی که شما یک دکمه رو فشار بدین تا زمانی که روی صفحه عملکرد اون نشون داده بشه، تأخیر کمی وجود داره که البته این موضوع به سرعت اینترنت خودتون وابسته هست.
پیدا کردن بعضی از بازیها میتونه سخت باشه
اگه فروشگاه بازی خیلی بزرگی دارین و میخواین بازی جدیدی پیدا کنین، شاید پیدا کردن بازی موردنظر شما یکم سخت باشه و وقت زیادی از شما بگیره.
همیشه قابل اعتماد نیست
بازیهای ابری برای اینکه توانایی خوبی داشته باشن، به اینترنت سریع نیاز دارن. به همین دلیل اگه اینترنتتون خیلی خوب نباشه، احتمال داره همه چیز متوقف بشه. ازاینرو، اگه اینترنت ضعیفی دارین و همیشه با این مشکل مواجه هستین، شاید مجبور باشین که نسخههای فیزیکی بازیها رو بخرین.
کنسول بازی ابری چجوری کار میکنه؟
بازیهای ابری نوعی فناوری جالب هستن که به شما این امکان رو میدن که بدون نیاز به دانلود و نصب بازیها، اونها روی تبلت، لپتاپ، گوشی و یا کنسول خودتون انجام بدین. کل بازیها روی یک سرور از راه دور ذخیره میشن و شما میتونین به صورت آنلاین به اونها دسترسی داشته باشین. این مسئله به این معنیه که مهم نیست دستگاه شما چقدر کند عمل میکنه؛ با استفاده از کنسول بازی همیشه میتونین بهترین و بالاترین کیفیت از بازیهای ویدیویی رو دریافت کنین.
موضوع مهم دیگهای که درباره کنسول بازی و کاربردهای آن باید بدونین، اینه که این بازیها از یک سرور متمرکز و بزرگ بهره میبرن که میتونن بازیها رو با کیفیت بالا روی گوشی یا لپتاپ شما پخش کنن. این فرایند دقیقاً شبیه پخش فیلم یا موسیقی هست که البته مهمترین تفاوت اونها اینه که به اینترنت سریعتری نیاز دارین.
کنسول بازی ابری که شباهت زیادی به نتفلیکس و بقیه خدمات پخش فیلم داره، به دستورات ورودی از دستگاه شما جواب میده که این کار رو از طریق اینترنت به انجام میرسونه. این اطلاعات به سرور ابری ارسال میشه و بعد هم سرور یک تصویر از اون چیزی که اتفاق میافته رو در دستگاه شما با سرعت بالا به نمایش میذاره.
این یعنی اینکه هر لحظه یکی گیمر ورودی مخصوص به خودش رو در کنسول بازی ابری وارد میکنه. حالا فرقی نداره که این ورودی به صورت فشار دادن دکمه باشه یا حرکت دادن شخصیتها؛ همه چیز در چند میلی ثانیه انجام میشه. همونطور که قبل از این گفتم، اگه تأخیری بین ورودی و اتفاقات بازی وجود داشته باشه، بهخاطر سرعت اینترنت خود شماست.
کنسول بازی ابری خارجی به شما این امکان رو میده که بازیهای مختلف رو بهصورت مستقیم در لپتاپ یا گوشیتون اجرا کنین. این به این معنیه که نیازی به دانلود فایلهای سنگین و حجیم در گوشیها یا لپتاپتون ندارین. در نتیجه، میتونین بدون هیچ گونه نگرانی بابت دانلود و نصب بازیها، از انجام اونها لذت ببرین.
شاید این مقاله برات جذاب باشه: بهترین فیلترشکن بازی پابجی موبایل
معرفی محبوبترین کنسول بازی ابری
بعد از اینکه متوجه شدین کنسول بازی ابری و کاربردهای اون چه مواردی هستن، وقت اون میرسه که با بعضی از بهترین کنسولهای بازی ابری آشنا بشین. سرویس ابری بازیهای ویدیویی، یکی از جذابترین فناوریهای جدیدی به شمار میره که تونسته توجه خیلی از گیمرها رو به سمت خودش جلب کنه. خوشبختانه همه گوشیهایی که اندروید 6 به بالا دارن، میتونن از این قابلیت بهرهمند بشن.
یکی از مهمترین مزایای این فناوری، اینه که هم برای گوشیهای اندروید و هم آیفون بهراحتی در دسترس هست و هیچ محدودیتی وجود نداره. درصورتیکه شما کنسول بازی ابری ایرانی یا خارجی رو بهدرستی بشناسین، میتونین تجربه جدید و هیجانانگیزی از بازیهای مختلف داشته باشین.
کنسول بازی ابری پلی پاد
کنسول بازی ابری پلی پاد یکی از بهترین و جذابترین کنسولها به شمار میره که در ایران راه اندازی شده. در این کنسول بازی ابری، شما میتونین بازیهای جدید و قدیمی زیادی منجمله فیفا 2022، کراش و رزیدنت اویل 2 رو تجربه کنین.
مهمترین مزایای این کنسول بازی ابری ایرانی اینه که میتونین بهصورت گروهی، مسابقات لیگ برگزار کنین. البته یادتون باشه که برای استفاده از این کنسول بازی ابری باید هزینه قابلتوجهی هم بپردازیم و بهصورت رایگان امکان استفاده از اون رو ندارین. برای دسترسی به بازیهای کنسول بازی پلی پاد در ایران، باید هر ماه مبلغ 100 هزار تومان پرداخت کنین.
خوندن این مطلب رو بهت پیشنهاد میکنم: بهترین تنظیمات برای بازی پابجی موبایل
سخن نهایی
کنسول بازی ابری یکی از مهمترین فناوریهای عصر حاضر شناخته میشه که میتونه تأثیر زیادی بر صنعت بازی بذاره. در این کنسول برخلاف کنسولهای فیزیکی پیشرفته، میتونین بازیهای مختلف رو در کمترین حجم قرار بدین و از اونها بهصورت آنلاین بهرهمند بشین. با استفاده از این کنسولهای ابری، دیگه نیازی نیست که نگران قضای ذخیره لپتاپ یا گوشیتون باشین. فقط داشتن اینترنت سریع یکی از مهمترین لازمههای استفاده از کنسول بازی ابری به شمار میره.
سوالات متداول
مهمترین لازمه برای دسترسی به بازیهای کنسول ابری چیه؟
مهمترین موضوعی که باید رعایت کنین تا به بازیهای کنسول ابری دسترسی داشته باشین، اینه که اینترنتتون کاملاً سریع و قوی باشه. کندی اینترنت میتونه باعث تأخیر زیادی در عملکرد بازی بشه.
2 دیدگاه. Leave new
چه فناوری جالبیه… مخصوصا برای گیمرها
سلام ایسلی عزیز!
ممنون از نظرتون.