فرق واتساپ با واتساپ بیزنس + معرفی قابلیت‌ها

فرق واتساپ با واتساپ بیزنس + معرفی قابلیت‌ها

مقایسه و رقابت
بدون دیدگاه

واتس اپ یکی از پیام‌رسان‌هاییه که سابقه نسبتاً زیادی داره و خیلی از کاربران جهان از اون استفاده می‌کنن؛ احتمالاً خود شما هم جزو کاربران این مسینجر باشین. در بهمن سال 1396 (ژانویه 2018) کمپانی مادر واتس اپ یعنی فیسبوک (که الان با نام متا شناخته می‌شه)، یه نسخه‌ی تجاری برای کسانی که می‌خواستن از این پیام‌رسان برای کسب و کارشون استفاده کنن، ارائه کرد. در مقاله امروز ایسل به معرفی واتس اپ بیزینس و توضیح فرق واتساپ بیزنس با معمولی می‌پردازیم. با ما همراه باشین!

فرق واتساپ با واتساپ بیزنس

از اونجایی که همه‌ی افراد پس از شروع کسب و کارشون به پیشرفت در اون فکر می‌کنن، استفاده از قابلیت‌های واتس اپ بیزینس می‌تونه باعث بهبود روند ارتباط با مشتریان بشه. شما برای رشد، نیاز به جلب اعتماد مشتریان دارین و با استفاده از واتساپ معمولی ممکنه هر روز مشکلات زیادی در این باره داشته باشین.

مهم‌ترین مشکلی که در واتس اپ معمولی برای بیزینس‌ها به وجود میاد، اینه که به دلیل زیاد بودن پیام‌های مشتریان ممکنه هر روز چندین پیام نخونده باقی بمونه و به اعتبار شما ضربه بزنه. امکاناتی که واتس اپ بیزینس در اختیار شما قرار می‌ده، می‌تونه مدیریت کسب و کار کوچک شما رو بهبود ببخشه. در ادامه، مهم‌ترین تفاوت‌های واتساپ تجاری و معمولی رو به صورت کامل توضیح می‌‍دیم:

تفاوت در پروفایل تجاری

تفاوت در پروفایل تجاری

استفاده از واتس اپ خیلی راحته و همین موضوع باعث شده تا خیلی از افراد بخوان که در کسب و کار‌های کوچکشون برای ارتباط با مشتری‌ از این برنامه استفاده کنن. اولین تفاوت‌ واتس اپ و واتس اپ بیزینس در پروفایل کاربرانه. در واتس اپ بیزینس به جای دیدن آیکون معمولی واتس اپ، یه آیکون با نوشته‌ی B می‌بینین. شما در واتس اپ معمولی می‌تونین فقط عکس پروفایل، نام و توضیحات برای اکانت خودتون تعیین کنین اما واتس اپ بیزینس قابلیت‌های بیشتری رو در اختیار شما قرار می‌ده. مهم‌ترین ویژگی‌های واتس اپ بیزینس در بخش پروفایل عبارتند از:

  • دسته‌بندی کسب و کار
  • لینک وب سایت
  • ساعات کاری
  • کاتالوگ و آدرس کسب و کار

نمایش اطلاعات بالا در پروفایل واتس اپ بیزینس باعث می‌شه حساب کاربری شما رسمی‌تر دیده بشه و برای پاسخگویی به مشتریان مناسب‌تر باشه.

این مقاله هم شاید به کارت بیاد: چطور پیام‌های حذف شده واتساپ را بخوانیم

تفاوت در ایجاد برچسب‌ها

از تفاوت‌های دیگه واتس اپ بیزینس با واتس اپ معمولی می‌تونیم به این مورد اشاره کنیم که در نسخه تجاری با استفاده از برچسب‌ها می‌تونین پیام‌ها و گفت‌وگو‌های خودتون رو مرتب کنین. با استفاده از این روش شما می‌تونین برچسب‌ها با رنگ‌های گوناگون و اختصاصی برای چت‌های مختلف تعیین کنین و با یک سازماندهی خوب، پیام‌های خودتون رو مدیریت کنین.

تفاوت واتساپ تجاری و معمولی در پیام‌های تبریک

تفاوت واتساپ تجاری و معمولی در پیام‌های تبریک

خاص بودن و حس ارزشمندی، رمز ماندگاری یک کسب و کار در ذهن مشتریه. فرق واتساپ با واتساپ بیزنس اینه که با واتس اپ تجاری می‌تونین کسب و کارتون رو خیلی ویژه جلوه بدین. این ویژگی با استفاده از ارسال پیام در مناسبت‌های مختلف در واتس اپ بیزینس براتون در دسترسه. با وجود این قابلیت شما می‌تونین پیام‌های خاص و اختصاصی خودتون رو تنظیم کنین و در زمان تعیین شده، برای مخاطبین بفرستین. برای مثال می‌تونین این کار رو در مواقع زیر انجام بدین:

  • اولین باری که کسی به شما پیام می‌ده
  • مناسبت‌های تقویمی خاص
  • چند روز عدم تعامل از طرف مخاطب
  • و …

فرق واتساپ با واتساپ بیزنس در پاسخ سریع

ممکنه برخی سوال‌ها وجود داشته باشن که کاربران زیادی به صورت تکراری اون‌ها رو از شما می‌پرسن؛ مثلاً سوال‌های زیر ممکنه برای خیلی از مشتریان پیش بیان:

  • محصولات اصل هستن یا کپی؟
  • آدرس فروشگاه کجاست؟

توضیح و جواب دادن تکراری به چنین سوالاتی وقت زیادی از شما می‌گیره و اگه تعداد مشتریان شما زیاد باشه، مطمئناً نمی‌تونین به همه اون‌ها رسیدگی کنین. استفاده از قابلیت پاسخ سریع که در واتس اپ بیزینس برای کسب و کارها در نظر گرفته شده، برای حل این مشکل کاملا مناسب به نظر می‌رسه. با استفاده از این قابلیت، شما سوال‌ها و جواب‌های متداول رو در بخش Quick Replies وارد می‌کنین تا از این به بعد این سوال‌ها به صورت خودکار و توسط واتس اپ بیزینس پاسخ داده بشن.

به این مطلب هم سر بزن: برداشتن تیک آبی واتساپ

تفاوت در قابلیت Away message

تفاوت در قابلیت Away message

مهم‌ترین مسئله برای کسب و کارهای آنلاین، برقراری ارتباط با مشتریه اما مطمئناً شما نمی‌تونین تمام 24 ساعت از شبانه روز رو پاسخگوی پیام‌های مشتریان باشین. یکی از قابلیت‌های کاربردی واتس اپ بیزینس اینه که اگه برای مدت زمان طولانی در واتس اپ آنلاین نباشین و جواب پیام‌ها رو ندین، با روشن بودن ویژگی Away message، مشتریان پیام‌هایی رو که از قبل تنظیم کردین، به صورت خودکار دریافت می‌‌کنن.

فرق واتساپ با واتساپ بیزنس اینه که مشتریان با فعال بودن گزینه Away message متوجه می‌شن که شما قادر به پاسخگویی به پیام‌هاشون نیستین و پس از آنلاین شدن مجدد، جوابشون رو خواهید داد.

تفاوت در شماره اکانت

ساختن حساب کاربری با شماره ثابت، یکی دیگه از ویژگی‌هاییه که در واتس اپ بیزینس وجود داره اما در واتس اپ معمولی در دسترس نیست. این امکان در واتس اپ بیزینس فراهم شده تا اگه خواستین از طریق تلفن ثابتِ کسب و کارتون با مشتریان ارتباط برقرار کنین، بتونین یه حساب کاربری با خط ثابت ایجاد کنین.

تفاوت واتس اپ بیزینسی و معمولی در جست و جوی دقیق‌تر

یکی از ویژگی‌های کارآمد واتس اپ بیزینس که می‌تونه تفاوت Whatsapp Business و واتس اپ معمولی به شمار بره، اینه که با استفاده از این برنامه می‌تونین دقیق‌تر در چت‌ها جستجو کنین. همچنین با اعمال فیلتر‌هایی خاص، می‌تونین جستجو رو محدودتر کنین تا در زمان کمتری به مطلب مورد نظر خودتون برسین.

تفاوت در ارائه آمار

تفاوت در ارائه آمار

یکی از قابلیت‌های واتس اپ بیزینس که به احتمال زیاد برای خیلی کسب و کارها مفید باشه، آمار‌هایی هستن که این برنامه ارائه می‌ده. این آمارها مربوط به تعداد پیام‌های ارسال‌شده، پیام‌های تحویل‌داده‌شده، پیام‌های خوانده‌شده و پیام‌های دریافت‌شده توسط کاربر هستن. با استفاده از این آمار می‌تونین میزان تعاملاتی رو که مشتریان و مخاطبان در پروفایل شما انجام دادن، بررسی کنین.

برای مشاهده‌ی آمار تعامل مخاطبان در واتس اپ بیزینس، در بخش Settings به قسمت Business tools برین و روی آیکون سه نقطه لمس کنین. حالا در بخش Statistics می‌تونین آمار چت‌ها رو مشاهده کنین. این قابلیت می‌تونه به عنوان یکی از کاربردی‌ترین تفاوت‌های واتساپ تجاری و معمولی به شمار بره.

تفاوت در اعلان بیزینسی بودن اکانت

یکی دیگه از تفاوت‌های Whatsapp و Whatsapp Business اعلان بیزنسی بودن اکانت در صفحه چت‌ با مخاطبینه. واتس اپ بیزینس با این اعلان در صفحه چت به مخاطبین شما یادآوری می‌کنه که این حساب یک اکانت بیزینسیه و به یه کسب و کار اختصاص داره.

تفاوت واتساپ تجاری و معمولی در لینک پروفایل در واتس اپ

یکی دیگه از قابلیت‌های کاربردی واتس اپ بیزینس، Short link یا همون لینک کوتاهه. در این قابلیت با اشتراک‌گذاری لینک کوتاه با مخاطبان، می‌تونین پروفایل خودتون رو به بقیه معرفی کنین. درواقع این ویژگی می‌تونه باعث جذب مخاطبین و مشتریان بیشتر بشه. برای استفاده از این قابلیت به قسمت Short links در تنظیمات برین و در این قسمت با لمس گزینه اشتراک‌گذاری و یا کپی کردن لینک، لینک مخصوص خودتون رو به اشتراک بذارین.

این مطلب هم بهت کمک می‌کنه: نحوه بکاپ گرفتن از واتساپ در اندروید و آیفون

نکات مهم استفاده از واتس اپ و واتس اپ بیزینس

استفاده از حساب‌های کاربری اپلیکیشن‌های واتس اپ و واتس اپ بیزینس رایگان هستن. یکی دیگه از تفاوت‌های واتس اپ و واتس اپ بیزینس می‌تونه این باشه که اگه به هر دلیلی نخواین از واتس اپ بیزینس خودتون استفاده کنین، تاریخچه گفتگوهای شما در این برنامه، قابل انتقال به واتساپ معمولی نخواهند بود.

جالبه بدونین برعکس اتفاق بالا می‌تونه اتفاق بیفته؛ اگه شما یه اکانت واتس اپ داشته باشین، می‌تونین در کم‌ترین زمان و به آسانی اطلاعاتی مانند تاریخچه گفتگو رو به یه اکانت واتس اپ بیزینس منتقل کنین.

یکی دیگه از نکات استفاده از واتس اپ اینه که نمی‌تونین همزمان از یه شماره تلفن مشخص برای استفاده از واتس اپ شخصی و واتس اپ بیزینس استفاده کنین؛ ولی با داشتن حساب کاربری با دو شماره مختلف، می‌تونین هم به صورت همزمان از واتس اپ و واتس اپ بیزینس روی یک گوشی موبایل استفاده کنین.

نحوه نصب واتس اپ بیزینس

نحوه نصب واتس اپ بیزینس

شاید بعد از اینکه متوجه شدین فرق واتس اپ و واتس اپ بیزینس چیه، بخواین که یه حساب کاربری در واتس اپ بیزینس برای خودتون بسازین و کسب و کارتون رو بهتر مدیریت کنین. برای ساختن حساب کاربری در واتس اپ بیزینس، دقیقا باید مثل ساختن یه اکانت معمولی واتس اپ اقدام کنین. برای این کار مراحل زیر رو انجام بدین:

  1. واتس اپ بیزینس رو از گوگل پلی (برای اندروید) یا اپ استور (برای iOS) دانلود کنین.
  2. وارد برنامه بشین و روی گزینه Agree And Continue لمس کنین.
  3. شماره تلفن خودتون رو وارد کنین و روی گزینه Next لمس کنین.
  4. بعد از مشاهده پیام مبنی بر این که واتس اپ، کد دریافتی رو به صورت خودکار تشخیص می‌ده، روی Continue بزنین.
  5. منتظر باشین تا کد 6 رقمی رو که واتس اپ بیزینس براتون می‌فرسته، دریافت کنین.
  6. حالا نام کسب و کارتون رو وارد کنین و یه عکس برای پروفایلتون تنظیم کنین. (بهتره لوگوی کسب و کارتون رو برای این کار انتخاب کنین.)
  7. در آخر هم دوباره توافق‌نامه رو تایید کنین و روی گزینه Agree لمس کنین.

Whatsapp Business API چیه؟

ممکنه در هنگام گشت و گذار در اینترنت و خوندن مطالب مختلف درباره واتس اپ بیزینس با عبارت Whatsapp Business API  رو به رو بشین و بخواین بدونین واتس اپ بیزینس API چیه؟ اگه کسب و کارتون توسعه پیدا کنه، واتس اپ بیزینس هم نمی‌تونه پاسخگوی نیازهای کسب و کار شما باشه و بهتره برای رسیدگی به مشتریانتون از واتس اپ بیزینس API استفاده کنین.

API واتس اپ بیزینس برخلاف واتس اپ بیزینس معمولی رایگان نیست. در معرفی بیشتر این ابزار می‌تونیم بگیم قابلیت تماس صوتی و تصویری نداره. API واتس اپ بیزینس برخلاف واتساپ بیزینس که می‌تونه محتوا رو حداکثر به 256 مخاطب ارسال کنه، محدودیتی در این زمینه نداره و مشتریان بیشتری رو مدیریت می‌کنه. لوگوی این نوع واتس اپ هم فرق داره و علامتش شبیه چرخ دنده است.

جمع‌بندی

در این مقاله، فرق واتساپ با واتساپ بیزنس رو به صورت کامل و جامع توضیح دادیم و دیدیم که واتس اپ بیزینس چه قابلیت‌هایی رو برای ارتباط بهتر با مشتریان برای کسب و کارهای مختلف فراهم می‌کنه. در انتهای مقاله هم Whatsapp Business API رو معرفی کردیم که برای کسب و کارهای گسترده‌تر و توسعه‌یافته‌تر ارائه شده. اگه سوالی در رابطه با این اپلیکیشن‌ها دارین، در بخش نظرات مطرح کنین تا پاسخ سوال خودتون رو در کمترین زمان ممکن دریافت کنین.

سوالات متداول

واتس اپ بیزینس قابلیت‌های بیشتری برای کسب و کارها داره که نسخه معمولی از اون‌ها محرومه؛ مثل ایجاد پروفایل تجاری، دسته‌بندی چت‌ها، ارائه آمار تعامل مخاطبین، امکان استفاده از شماره تلفن ثابت و ...

نظر شما راجع به این مقاله چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدیدترین ها

عضویت در خبرنامه

لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

همچنین شاید دوست داشته باشید!