شیائومی چند سالیه که برای گوشیهای خودش رابط کاربری اختصاصی با نام MIUI عرضه میکنه. هر سال با آپدیت گوشی شیائومی نسخههای ریز و درشت جدیدی از این رابط کاربری عرضه میشن که بعضیها برای رفع باگها و بعضیها هم برای آپدیتهای کلیتر کاربرد دارن. اما متاسفانه این آپدیتها خالی از ایراد نیستن و برخی مواقع میتونن برای کاربران، مخصوصاً کاربران گوشیهای قدیمی مشکلساز بشن. به همین دلیل خیلی از کاربران با این سوال مواجه هستن که آیا گوشی شیائومی رو آپدیت کنیم یا نه؟
آنچه در این مطلب خواهید خواند:
آیا گوشی شیائومی رو آپدیت کنیم یا خیر؟
آپدیتهای کوچکی که شیائومی برای رفع باگها و حفرههای امنیتی عرضه میکنه، تا به حال مشکلی رو برای کاربران ایجاد نکردن اما آپدیتهایی که همزمان با نسخه جدید اندروید منتشر میشن، بعضی وقتها مشکلات جدی رو برای کاربران این گوشیهای موبایل به وجود میارن. این مشکلات میتونن شامل ایرادات نرمافزاری یا حتی مسائل خیلی جدیتر از نوع سختافزاری باشن.
با وجود این که حین آپدیت رابط کاربری گوشیهای شیائومی، مشکلاتی برای این گوشیها پیش میاد، اما این موضوعغ نباید شما رو کلاً از بروزرسانی رابط کاربری و سیستم عامل منصرف کنه. چرا که اولاً این مشکلات فقط برای مدلهای خیلی محدودی از گوشیهای شیائومی به وجود میان و ثانیاً با بعضی روشهای خاص، میشه تا حد زیادی از این کار جلوگیری کرد. در ادامه درباره همه این موارد بیشتر بحث خواهیم کرد.
چرا باید گوشی شیائومی رو آپدیت کنیم؟ (مزایا)
آپدیت کردن رابط کاربری گوشیهای شیائومی مزایای زیادی برای کاربران، مخصوصاً کاربران گوشیهای جدید این کمپانی داره. وقتی MIUI و سیستم عامل گوشی موبایل خودتون رو آپدیت میکنین، سازگاری و هماهنگی سیستم عامل با برنامههای کاربردی افزایش پیدا میکنه و سرعت عمل گوشی شما بالا میره.
از مزایای دیگه آپدیت کردن گوشی شیائومی میتونیم به رفع باگهای امنیتی اشاره کنیم. در هر آپدیتی که شیائومی برای رابط کاربری اختصاصی خودش عرضه میکنه، باگها و حفرههای امنیتی که در نسخههای قبلی پیدا شده بودن، رفع میشن. به این ترتیب امنیت گوشی و اطلاعات شما افزایش پیدا میکنه.
اگه هنوز جواب قانعکنندهای برای سوال آیا گوشی شیائومی رو آپدیت کنیم پیدا نکردین، باید بهتون بگیم که بهبود عملکرد سختافزاری گوشی، یکی دیگه از مزایای آپدیت گوشی شیائومیه. برای مثال وقتی در گوشیهای جدید، رابط کاربری و سیستم عامل رو آپدیت میکنین، عمکلرد قطعاتی مثل دوربین، پردازنده و … ارتقا پیدا میکنه و شما میتونین تجربه بهتری از کار کردن با اونها داشته باشین.
این مقاله هم شاید به کارت بیاد: بهترین گوشی شیائومی
چرا نباید گوشی شیائومی رو آپدیت کنیم؟ (معایب)
در بخش قبلی درباره مزایای آپدیت کردن گوشیهای شیائومی صحبت کردیم اما همونطور که گفته شد، بعضی مواقع این آپدیتها برای کاربران دردسرساز میشن و مشکلات جدی رو برای اونها درست میکنن. جدیترین مشکلی که آپدیت کردن گوشی شیائومی میتونه برای این دستگاه به وجود بیاره، خاموش شدن گوشی برای همیشه یا به اصطلاح، Brick شدن گوشیه. در این حالت گوشی شما خاموش میشه و دیگه هیچ وقت روشن نمیشه.
از موارد دیگهای که میتونیم اون رو به عنوان مشکل آپدیت گوشی شیائومی معرفی کنیم، کم شدن سرعت گوشیه. بله درست شنیدین؛ ممکنه با آپدیت گوشی، سرعت عمکلرد اون به جای بیشتر شدن، کاهش پیدا کنه. البته این مشکل در گوشیهای جدید پیش نمیاد و فقط مختص گوشیهای قدیمیه. گوشیهای قدیمی به دلیل سختافزار ضعیفی که دارن، برخی مواقع با سیستم عامل و رابط کاربری جدید هماهنگی کافی رو پیدا نمیکنن و در اثر آپدیت، دچار کاهش سرعت عمکلرد میشن.
علاوه بر موارد بالا مشکلات دیگهای هم هستن که در اثر آپدیت گوشیهای قدیمی به نسخههای جدیدتر MIUI خودشون رو نشون دادن. از مهمترین مشکلاتی که در این زمینه اتفاق افتادن، میتونیم به گیر کردن گوشی در چرخه بوت و بالا نیومدن سیستم، بسته شدن ناگهانی برنامهها موقع استفاده از اونها، بالا رفتن مصرف باتری، ری استارت شدن بیدلیل و پی در پی گوشی و مختل شدن عمکلرد حسگر اثر انگشت اشاره کنیم. همه این مشکلات در آپدیت بعضی گوشیهای قدیمی شیائومی مثل Redmi Note 8 Pro دیدن شدن.
⚠️ وقتی در این مقاله گفته میشه که در اثر آپدیت یه گوشی خاص (مثلاً ردمی نوت 8 پرو) مشکلی رخ داده، به این معنی نیست که در آپدیت همه گوشیهای این مدل، این مشکلات رخ خواهند داد. وقتی از خودتون میپرسین آیا گوشی شیائومی رو آپدیت کنیم، این مورد رو هم در نظر داشته باشین!
چه گوشیهایی رو آپدیت نکنیم؟
تا این بخش از مقاله گفتیم که آپدیت گوشیهای شیائومی میتونه چه مزایا و معایبی رو داشته باشه. همچنین گفتیم که مشکل آپدیت گوشی شیائومی در همه گوشیهای این برند یکسان نیست. اما تجربههایی که کاربران از آپدیت گوشیهای مختلف این داشتن، نشون میده ایراداتی که در این زمینه به وجود میان، در بعضی گوشیها رایجتر هستند. به این ترتیب اگه از این گوشیها استفاده میکنین، بهتره از آپدیت کردن رابط کاربریشون خودداری کنین.
لیست گوشیهای شیائومی که در آپدیت دچار مشکل میشن:
- Redmi Note 8 pro
- POCO M3
- Mi 9T
گوشیهایی که بهشون اشاره شد، تنها گوشیهایی به شمار میرن که خطرناک بودن آپدیتشون توسط شیائومی به صورت رسمی تأیید شده. به همین دلیل اگه از این گوشیها استفاده میکنین و هنوز از خودتون میپرسین آیا گوشی شیائومی رو آپدیت کنیم، جواب قطعاً منفیه.
این مقاله هم شاید برات جذاب باشه: تنظیمات کیبورد شیائومی
آموزش آپدیت گوشی شیائومی
حالا که با مزایا و معایب آپدیت سیستم عامل و رابط کاربری گوشیهای شیائومی آشنا شدین و فهمیدین که چه گوشیهایی رو باید آپدیت کنین و چه گوشیهایی رو بهتره آپدیت نکنین، بد نیست همین الان با نحوه آپدیت کردن این گوشیها هم آشنا بشین.
برای آپدیت رابط کاربری گوشی شیائومی از روش زیر استفاده کنین:
- وارد تنظیمات (Settings) گوشی بشین.
- روی گزینه درباره تلفن (About Phone) لمس کنین.
- در این قسمت منوی کاملی از مشخصات گوشیتون رو مشاهده میکنین. در سمت چپ صفحه، کادر مستطیل شکلی وجود داره که اگه آپدیتی برای گوشی شما عرضه شده باشه، در این بخش، نوشته Update ظاهر میشه.
- اگه عبارت Update رو در این کادر مستطیلشکل دیدین، روی اون لمس کنین.
- صبر کنین تا فایل آپدیت به صورت کامل دانلود بشه.
- بعد از اتمام دانلود، روی گزینه Reboot بزنین تا گوشی ری استارت بشه.
- بعد از ری استارت، آپدیت انجام شده و گوشی آماده استفاده است.
نکاتی که باید هنگام آپدیت گوشی شیائومی رعایت کنین!
اگه میخواین موقع آپدیت گوشی شیائومی خودتون، خیالتون راحتتر از همیشه باشه و نگرانی بابت خراب شدن گوشیتون نداشته باشین، باید بعضی نکات رو رعایت کنین. نکاتی که در ادامه بهشون اشاره میکنیم، بهترین روشها برای جلوگیری از بروز مشکل حین آپدیت گوشیه:
- برای دانلود فایل آپدیت از اتصال به اینترنت وای فای استفاده کنین. چون اتصال داده اینترنت همراه ممکنه قطع بشه. در این صورت دانلود ناقص فایل آپدیت میتونه باعث خرابی گوشی بشه.
- مطمئن بشین که حافظه داخلی گوشیتون به اندازه کافی فضای خالی داشته باشه. در غیر اینصورت فایل آپدیت نمیتونه به صورت کامل ذخیره بشه و احتمال بروز مشکل بالاتر میره.
- از کافی بودن شارژ گوشیتون اطمینان لازم رو کسب کنین. خاموش شدن گوشی حین آپدیت سیستم عامل و رابط کاربری میتونه مشکلات جدی رو براتون به وجود بیاره.
این مطلب هم بهت کمک میکنه: بهینه سازی گوشی شیائومی
جلوگیری از بروز رسانی گوشی شیائومی
تنظیمات گوشیهای شیائومی در بعضی مدلها به شکلی اعمال شده که وقتی نسخه جدید از رابط کاربری و سیستم عامل در دسترس قرار میگیره، به صورت خودکار آپدیت بشه. اگه میخواین این تنظیمات رو تغییر بدین و نسبت به جلوگیری از به روز رسانی گوشی شیائومی اقدام کنین، باید طبق روش زیر عمل کنین:
- وارد تنظیمات گوشی بشین.
- روی گزینه About Phone لمس کنین.
- روی قسمت مستطیلشکل با نوشته MIUI Version بزنین.
- روی آیکون سه نقطه در بالای صفحه لمس کنین.
- گزینه Update settings رو انتخاب کنین.
- تیک گزینه Download automatically رو غیرفعال کنین.
در نهایت آپدیت گوشی شیائومی کار درستیه؟
با همه مزایا و معایبی که برای آپدیت سیستم عامل و رابط کاربری گوشیهای شیائومی معرفی کردیم، نمیشه جواب قطعی برای سوال آیا گوشی شیائومی رو آپدیت کنیم داد. پاسخ این سوال به مدل گوشی شما و جدید یا قدیمی بودن اون بستگی داره.
اگه از گوشیهای جدید شیائومی استفاده میکنین، بهتره گوشی خودتون رو آپدیت کنین. چرا که با این کار سرعت عمکلرد گوشیتون افزایش پیدا میکنه و تجربه بهتری از کار با گوشی خودتون خواهید داشت. اما اگه از گوشیهای قدیمی شیائومی استفاده میکنین، آپدیت کردن اونها به نسخههای بعدی شیائومی میتونه کمی ریسک داشته باشه؛ مخصوصاً اگه جزو مدلهایی باشه که در همین مقاله بهشون اشاره کردیم.
اگه خواستی بیشتر در مورد این مقاله بدونی: شخصیسازی گوشی شیائومی
نتیجهگیری
آپدیت کردن گوشی شیائومی میتونه امکانات جدید و متنوعی رو در اختیارتون قرار بده و تجربه کاربری شما رو ارتقا بده. اما از طرفی ممکنه در بعضی از گوشیهای این برند، مشکلاتی رو هم به وجود بیاره. در مقاله امروز مجله تخصصی ایسل سعی کردیم به سوال آیا گوشی شیائومی رو آپدیت کنیم پاسخ بدیم و به مسائل مربوط به اون بپردازیم. اگه سوالی در این زمینه دارین، در بخش نظرات مطرح کنین تا پاسخ خودتون رو در سریعترین زمان ممکن از کارشناسان ما دریافت کنین!
سوالات متداول
کدوم گوشیهای شیائومی رو نباید آپدیت کنیم؟
طبق تجربه کاربران، گوشیهای Redmi Note 8 Pro، Mi 9T و POCO M3 در بیشتر مواقعی که آپدیت شدن، به مشکل خوردن و توصیه ما اینه که آپدیت نشن.
چطوری از مشکل آپدیت گوشی شیائومی جلوگیری کنیم؟
برای جلوگیری از بروز مشکلات حین آپدیت شدن گوشیهای شیائومی باید مطمئن بشین گوشی شارژ کامل داره، به اینترنت وای فای متصله و از فضای کافی برخورداره.
4 دیدگاه. Leave new
سلام من نوت 12 شیایومی دارم ام ای یو ای خودش 13 بود من راحت کالاف میزدم ولی فرداش اومدم دیدم رفته ام ای یو ای 14 و لگ من خیلی زیاد شده هیچ قابلیت جدیدی هم من ندیدم به ام ای یو ای 14 اپدیت نکنید
سلام ایسلی عزیز!
باگ نرمافزاری هستش و توی آپدیت جدید رفع خواهد شد.
من از موقعی که هایپر او اس رو بروز کردم مصرف شارژ باتری بسیاررر بالا رفته و نمیدونم چیکار کنم مخصوصا توی شب که استفاده ای ازش نمیکنم ۸الی۱۰ درصد کم میکنه
چرا آپدیت هایپر او ای مشکل داره هنگ میکنه کند یا باطری خالی میکنه زود